Şimdi Ara

Android Cihazda Root Klasörüne Erişim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hocam android cihazımda bilgisayarlı yada bilgisayarsız sistem klasörlerine erişmek istiyorum yani Root dizinine ama şöyle bir durum var cihazım rootlu değil yani rootsuz cihazda kök dizininde read/write yapmak istiyorum bu konuyu teknik yardım kısmına açtım ama bendden başka kimse tıklamadığı için buraya açmak zorunda kaldım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Android Cihazda Root Klasörüne Erişim

Bir Android cihazınız varsa, telefonunuzun veya tabletinizin root dizinini bulmak isteyebilirsiniz. Root dizini, cihazınızdaki tüm dosyaların ve klasörlerin bulunduğu temel konumdur.

Ancak, tüm Android cihazlarda root desteği bulunmaz. Cihazınızın rootlu olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Ayarlar uygulamasını aç.
    • "Hakkında" veya "Telefon hakkında" seçeneğine git.
    • "Yazılım bilgileri" veya "Derleme numarası"nı ara.
    • Hızla birkaç kez üzerine dokun.

Cihazın rootluysa, "Geliştirici seçenekleri" veya "Kök erişimi" gibi bir mesaj görmelisin. Aksi takdirde, cihazın rootlu değildir.

Root olmayan bir cihazda root klasörüne doğrudan erişemezsin. Ancak, bir dosya yöneticisi uygulaması kullanarak dahili depolama alanını görüntüleyebilirsin.

Öte yandan, rootlu bir cihazda root klasörüne erişmek için bir kök dosya yöneticisi uygulaması kullanabilirsin. Bu uygulamalar, root klasörüne ve tüm dosyalarına tam erişim sağlar.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Cihazda kök desteği bulunamadı
    • Android kök dizini neresi
    • Root klasörü nerede
    • Kök dizini nedir
    • Telefonda kök dizini nedir
    • Telefonun kök dizini neresi

Önemli Not:

Root işlemi, cihazınızın garantisini geçersiz kılabilir ve cihazınıza zarar verme riski taşır. Root işlemi yapmadan önce potansiyel riskleri dikkatlice değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Es dosya yöneticisini indir normal depolamayı aç üstteki dizinde slash ("/") işaretine bas

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AFK_is_now_AFK kullanıcısına yanıt
    onu denedim ama cihaz rootlu olmadığı için root dizininin içini göremedim ben root dizinde read/write hakkım olsun istyorum pc ile yapılamaz mı hocam
  • rootsuz olmuyomu hocam ya root işi sakat biraz. nette android commander diye bir program gördüm pc için bir bilginiz varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: H3DG3H0G

onu denedim ama cihaz rootlu olmadığı için root dizininin içini göremedim ben root dizinde read/write hakkım olsun istyorum pc ile yapılamaz mı hocam

Root dizini kök dizini demek yani "/" bölmesi. Onun içinde başka bir dizini görmek isteyip de göremiyorsanız, Root atmaktan başka çare yok. Bilindik bi cihazsa framaroot ile işini kolayca halledebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rootsuz olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Nexus 4 kullanıyorum . Rootlu cihazım. Root yapmak çok kolay ve sorunlu bir iş değil . İlk önce telefonuna uygun programı bilgisayara indir . Mesela benim cihaz için Nexus toolkit programı vardı.Yapamadığın bir kısım varsa YouTube dan nasıl yapıldığını izle . Ben batterystats.bin dosyasını siliyorum ara sıra pil kalibresi için . Es dosya uygulamasındanda bakılıyor ama root Explorer uygulaması daha iyi bence .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.