Şimdi Ara

Nane limon kaynatiyordum , birvsorunla kar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar boğazım şişti bı nane-limon kaynatayim dedim ve bir gözlemde bulundum .Naneleri suya attım , parçacıklar suyun yuzeyindeydi sonra su kaynamaya başlayınca parçacıklar dağıldı , bardağa koyunca dibe indiler , bunun sebebi nedir ?

• Oncelikle gecmis olsun.

Birden fazla sebebi olabilir.

1. Kuru nane yapraklarinin yogunlugu suyunkinden buyuk ihtimalle azdir. Suya temas ettiginde icersinde hava bosluklari suyla dolar ve sonucta sudan daha yogun hale gelirler. Suyun kaynamasi sicaklik farkindan dolayi bu sivi transferini hizlandirir.

2. Sivilarin yuzey gerilimi vardir. (Molekuller arasindaki baglardan dolayi) iceriden disariya dogru hafif bir basinc olusur. Dolaysiyla yuzey alani genis ve hafif cisimleri suyun uzerinde yuzdurebilirsiniz. Hatta bunu aciklamak icin genelde bir bardagi sonuna kadar suyla doldurup uzerine dikkatlice metal bir atac koyarlar ve atac dengesi bozulmadigi surece yuzer. Senin orneginde de suyun kaynamasi bu dengeyi bozmus olabilir.

Bence ilk secenek agir basiyor.
  • bende gördüm bişi;
    hoca elinde çay geziyor, ama limonlu çay.
    neyse, ilk baktıgımda limon suyun üstünde idi. ders sonunda bi baktım bardaga limon dibe çökmüş.
    bu neden acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Oncelikle gecmis olsun.

Birden fazla sebebi olabilir.

1. Kuru nane yapraklarinin yogunlugu suyunkinden buyuk ihtimalle azdir. Suya temas ettiginde icersinde hava bosluklari suyla dolar ve sonucta sudan daha yogun hale gelirler. Suyun kaynamasi sicaklik farkindan dolayi bu sivi transferini hizlandirir.

2. Sivilarin yuzey gerilimi vardir. (Molekuller arasindaki baglardan dolayi) iceriden disariya dogru hafif bir basinc olusur. Dolaysiyla yuzey alani genis ve hafif cisimleri suyun uzerinde yuzdurebilirsiniz. Hatta bunu aciklamak icin genelde bir bardagi sonuna kadar suyla doldurup uzerine dikkatlice metal bir atac koyarlar ve atac dengesi bozulmadigi surece yuzer. Senin orneginde de suyun kaynamasi bu dengeyi bozmus olabilir.

Bence ilk secenek agir basiyor.

Öncelikle tesekurler. , bu söylediklerinizden yola çıkarak su kanıya vardım : Hem hava boşlukları doluyor , hemde kaynamanın etkisi ile denge bozulup parçalar aşağı çöküyor yani 2 tane seçeneğinde bu olaya etkisi varmış gibi geldi bana .

• dünyadaki fizikçiler toplanıp bir soruya cevap aramakatadırlar sonuçta soruyu einsteina gönderirler

soru; çayın dibindeki çay yaprakları çay karıştırılırken merkezkaç ile bardağın dibinde kenara savrulurlar, karıştırmayı bırakınca tekrar bardağın ortasında toplanırlar neden?

bu soruyu sonunda einstein cevaplayabilmiş(gündelik bilmeceler, tubitak yayınları)
    bazen basit gibi görünen hayata dar birşeyin açıklaması çok zor olabiliyor
    sonuçta gerçek hayatta hiçbir etkileşimi gözardı edemiyorsun
  • yani diyorsunki, bu kedinin yaşama ve ölme ihtimali aynı anda mevcut :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.