Şimdi Ara

NAS Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar elimde QNAP nas var ve üzerinde USB bağlantısı var. Öncelikle USB bağlantısından ben bunu taşınabilir HDD formatında kullanabiliyormuyum?

Ek olarak ağ üzerinden aktarım hızı Saniyede 10 mb ve ciddi manada düşük, yüksek veri videolar yedeklediğimiz için sıkıntı yaşıyorum nasıl arttırabiliriz?

• Bazı modellerde USB üzerinden bağlantı mümkün ama taşınabilir HDD formatında olmaz. USB üzerinden bir ağ bağlantısı oluşturup bağlanıyor. USB 3.0 ve 500 Mbit civarı hız alınabiliyor.

Kullandığınız switch, yada bilgisayarınızın ethernet kartı 100 Mbit olabilir.

Cihazın modeli nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baden -- 13 Mart 2020; 0:23:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baden

Bazı modellerde USB üzerinden bağlantı mümkün ama taşınabilir HDD formatında olmaz. USB üzerinden bir ağ bağlantısı oluşturup bağlanıyor. USB 3.0 ve 500 Mbit civarı hız alınabiliyor.

Kullandığınız switch, yada bilgisayarınızın ethernet kartı 100 Mbit olabilir.

Cihazın modeli nedir?
    hocam cihazın modeli Qnap ts-431p.
  • Mcuk kullanıcısına yanıt
    baden B kullanıcısına yanıt
    baden'in dediğin gibi kullandığınız swtich, router veya bilgisayarınızın ethernet portu en fazla 100mbit destekliyorsa 10mb aktarım hızını geçemez. TS-431P cihazınız 1000mbit ethernet portlarına sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

baden'in dediğin gibi kullandığınız swtich, router veya bilgisayarınızın ethernet portu en fazla 100mbit destekliyorsa 10mb aktarım hızını geçemez. TS-431P cihazınız 1000mbit ethernet portlarına sahip.
    peki bunu aşmak için satın alarak bir çözüm üretmem gerekirse, almam gereken cihaz nedir. Ek olarak nasıl bir bağlantı yapabilirim.

Mevcut durumda modemin farklı bir girişine taktım ben NAS'ı ve ağ üzerinden görüyor.

Kullandığım ana kart MSİ H110M Pro-VD, kullandığım modem ise Airties Air5650v3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mcuk -- 13 Mart 2020; 17:49:58 >
    Anakartınızın üzerinde gigabit ethernet var. Kullandığınız modemi herhalde TTnet veriyor ancak ethernet özellikleri hakkında bilgi bulamadım. Sanıyorum 10/100mbit desteği sunuyor. Bilgisayar ve modem arasında Cat5e ya da Cat6 kablo kullanıyorsanız, ağ özelliklerinden bağlantı hızınızı kontrol edebilirsiniz. Eğer 100mbit görünüyorsa modeminiz 1000mbit desteklemiyor demektir. Bu bağlamda NAS sürücünüzün aktarım hızı kısıtlı olacaktır. Yani modem değiştirmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Anakartınızın üzerinde gigabit ethernet var. Kullandığınız modemi herhalde TTnet veriyor ancak ethernet özellikleri hakkında bilgi bulamadım. Sanıyorum 10/100mbit desteği sunuyor. Bilgisayar ve modem arasında Cat5e ya da Cat6 kablo kullanıyorsanız, ağ özelliklerinden bağlantı hızınızı kontrol edebilirsiniz. Eğer 100mbit görünüyorsa modeminiz 1000mbit desteklemiyor demektir. Bu bağlamda NAS sürücünüzün aktarım hızı kısıtlı olacaktır. Yani modem değiştirmeniz gerekiyor.
    Kontrol ettim hocam evet 100mbit bağlantı sağlıyor modem ağ bağlantı ayarlarında gördüm.

Modem değiştirmekten başka çare yok yardımlarınız için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nas Serverlar, Plex hakkında
    8 yıl önce açıldı
    NAS ihtiyacı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

Kontrol ettim hocam evet 100mbit bağlantı sağlıyor modem ağ bağlantı ayarlarında gördüm.

Modem değiştirmekten başka çare yok yardımlarınız için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Selamlar ,

Modemi değiştirmenize gerek yok gigabit bir switch alın switch ile modem arasında bağlantı yapın nas cihazı ve bilgisayarı da switch e bağlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhuraltan

Selamlar ,

Modemi değiştirmenize gerek yok gigabit bir switch alın switch ile modem arasında bağlantı yapın nas cihazı ve bilgisayarı da switch e bağlayın.

Alıntıları Göster
    Switchi modemin lan girişerinden birine nas ve bilgisayarıda bu switche mi bağlıyorum hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

Switchi modemin lan girişerinden birine nas ve bilgisayarıda bu switche mi bağlıyorum hocam.

Alıntıları Göster
    Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baden

Evet.

Alıntıları Göster
    Son olarak şu uygunmudur acaba_

Gönderdiğiniz cihaz 10/100.

Şuna benzer bir şey almalısınız.

Bu 5 portlu. İhtiyacınıza göre 8 Port bir cihaz da bakabilirsiniz.
    Hız için 10/100/1000 olmasına dikkat etmelisiniz.

• 1 gb transfer yapabilen ethernet kartı ve switch temin ederek yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.