Evimdeki bilgisayarlarda, ortak kullanılan dosyalar var. Hepsi kendi lokalinde tuttuğunda ortalık nasıl karışıyor bilirsiniz.
Sorum şu. "Bir NAS cihaza ihtiyacım var ve evimde 2 Windows 7 bir de Mac OS Mavericks olmak üzere 3 bilgisayar var. Dosyaları hem Mac ile hem de Windows'larla sorunsuzca ortak kullanmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz?"
Seagate Central'in 2GB'lik modeli anladığım kadarı ile bu iş için uygun görünüyor. Yalnız benim zaten 2x2TB 3,5"'lik harddiskim var. Üstelik Seagate Central'in HDD'si değişemiyor. Kapalı bir kutu.
Bir yandan da Zyxel'in NSA320 modelini gördüm ama Mac ile birlikte kullanabilir miyim emin olamadım. 2 HDD'mi içine takıp yedekli olarak kullanabilirim ama en önemli konu hem Mac hem de Windows ile birlikte kullanmak.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba
NAS'lari NTFS olarkak degil fat olarak formatlarsan hepsi gorur.Bana kalsa isin krali qnap'tir ama pahalidir.istersen WD falanda alabilirsin.elinde disk varsa 4 disk takilan bir nas alip icindede 2 diskli olani alabilirsin,yada bir tane nas al birtanede case al,2 diskinide case tak,2 tane cihazin olsun.Zaten raid ozellikleride var disk olurse belgelerin ucmaz.
nsa320 yi istediğin bir makinada kullanabilriisin sadece kullanmak isteğin üründe wifi olması yeterli ben kullanıyorum
kullanabileceği ürünler :tv meidaplayer mac pc laptop uydu alıcı telefon vs sadece kablosuz bir modeme ihtiyacın var
2 disk takabiliyorsun 4+4=8 tb torrent desteği var tlf applicationu var zmedia diye
internet sağlayıcından birde statik ip alırsan her yerden erişebilirsin
torrent desteği var bilgisayrın kapalı iken torrent indiriyor ve indiirme ve gönderme upload hızlarını belirleye biliyorsun
2 disk olarakta kullanabilirsin ama istersen raid modundada kullanabilirsin
Seagate Central'in diskleri değişmiyor büyük sıkıntı
vatan bilgisayarda var bence oraya git oradaki arkadaşlar sana yardımcı olur
daywalker2239 ve byvodoo yardımlarınız için teşekkür ederim. İş değişikliği sebebiyle ancak mesajlarınızı görebildim.
daywalker2239 evet qnap'ları da gördüm ve dediğin gibi daha masraflı. Ama sen 2 disklisini al demişsin. Ev HDD cennetine dönecek :) Daha fazla HDD'ye gerek yok bence. Maksat ev ağında bilgisayarlar görsün. byvodoo bu sırada zyxel'i aradım ve senin dediklerini söylediler, ben de NSA320'yi aldım.
Bugün araştırma yaparken zMedia'yı görüp zyxel'e sordum ama bilmiyorlarmış. Öğrenip dönelim dediler ve senin yanıtınla kurdum. Telefonumdan NAS'ıma eriştim.
iTunes Server nasıl kullanılıyor? Aktive ettim ama nasıl kullanılacağına dair bir şey bulamadım. Siz kullanıyor musunuz arkadaşlar?