Şimdi Ara

Kira hakkında bilgi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Kirada bir evim var kirayı banka üzerinden alıyorum ve her sene gelir beyani veriyorum her sene odedigim kirayi da gider olarak dusuyordum.Kira mi da mobil bankaciliktan ödüyordum.Simdi ise 6 aydır yeni bir eve taşındım ve ev sahibi yurtdışında oldugundan kirayı emlakciya makbuz karşılığında elden ödüyorum.Ne yapmam gerekiyor.Beyan döneminde sıkıntı yaşar mıyım? Yani gider olarak düşebilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guncellll

• Konuya şurdan başlamak gerek elden ödeme yaparak makbuz dahi alsanız ( makbuz mahkemelik olursanız belki sizi kurtarır). Kira ödemelerinde hüküm kesin. 17.10.2024 Tarih ve 32695 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliğ’i (Seri No: 328) ile konut kiralarında 500 TL’lik alt sınır kaldırılarak, tüm kira tahsilat ve ödemelerinin banka vb. yollarla ödeme zorunluluğu getirildi.

Beyan döneminde sıkıntı yaşarsınız. Kira gelir vergisi verirken ödediğiniz kira yasal yolla olmadığı için denkleştirme ve sıfırlama yapamazsınız. Gider gösteremezsiniz yani.

• Yorumunuz için teşekkür ederim.Ev sahibim yurtdışında.Emlakciya veriyorum kirayı.Nasil gider gosteremem onu anlayamadım.elimde makbuzlar var.İkamet adresim burasi,faturalar vs var

• Gunceldir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kira Hakkında Bir Husus
    2 yıl önce açıldı
    Pasaport hakkında bilgi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.