Şimdi Ara

NAS marka model tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
4.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sasuta

Selamlar arkadaşlar. Yeni konu açacaktım fakat bu konuyu görünce vazgeçtim. Ben de WD my cloud ex4100 almayı düşünüyordum fakat "ZyXEL NAS540"ı görünce kararsız kaldım. Amazondan en az 4x6tb disk ile birlikte almayı planlıyorum. Gördüğüm kadarıyla her iki cihaz da maksimum 24TB destekliyor yada henüz 8tb lık hdd ler ile denememişler bilemiyorum.

Sizce bu iki ürün arasında hangisini tercih etmeliyim?

Açıkçası son derece büyük fiyat farkı olduğunu görüyorum. Tabii model numarası olmadığı için net bir şey yazamayacağım ama amazondaki şu linke göre çok ciddi bir fiyat farkı olduğu gözüküyor:
    http://www.amazon.com/EX4100-Expert-Network-Attached-Storage/dp/B00TB8XNEC/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1461058486&sr=1-2&keywords=EX4100

• Wd nin ext 4 u icin hic iyi yorumlar okumadim arkadaslar.

Ayrica 4x8tb destekler mi zyxel bilemiyorum ama 6tb lik diskler ciddi anlamda pahalilar.

Wd red 5400 rpm serisini tavsiye ederim optimum fiyat 4x3tb gozukuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirit_Rises

Wd nin ext 4 u icin hic iyi yorumlar okumadim arkadaslar.

Ayrica 4x8tb destekler mi zyxel bilemiyorum ama 6tb lik diskler ciddi anlamda pahalilar.

Wd red 5400 rpm serisini tavsiye ederim optimum fiyat 4x3tb gozukuyor.

8 TB diskleri NAS540 desteklemiyor gibi gözüküyor sitesinde. Bana göre 6TB bile bu sıra yüksek fiyatlı hala. Spirit_Rises'ın dediği gibi şu sıra 4TB diskler çok avantajlı gözüküyor.
    Ancak bu konuda planlamayı da iyi yapmak gerekiyor. Daha sonra daha büyük disk kapasitesine geçmek isterseniz öncelikle elinizdeki disklerin içindekileri geçici bir yere transfer etmeniz ve daha sonra yeni diski NAS'a tanıttıktan sonra yüklemeniz gerekiyor. Bu da ciddi zahmetli bir iş olmasının haricinde bir de yedek yüksek kapasiteli disk bulmayı gerektiriyor. Bu nedenle dediğim gibi baştan planlama yapıp ona göre disk satın almak çok daha mantıklı bir yol.

N11 den sipariş ettiğimiz ürün sabah saat 10 da elimizde oldu açıkçası biraz şaşırdım. Firmayı daha önce de denemiştim ama gene de çok sık rastlanan ve satılan bir ürün olmadığı için 1-2 gün gecikir diye düşünüyordum aslında. Henüz kuruluma başlayacak zaman da bulamadığımız için yorum safhasına geçemeyeceğim şu an.
    Aldığım yeri yukarıda yazmıştım yeniden buraya linklemiyorum. Şimdi aleni reklama girmesin.

Saygılar...

• Bu tür bir depolama kurulumu yaparken ben şahsen Raid5 kullanacağım için zaten diskin bir tanesi atıl kalacak bu nedenle ilk başta kurabildiğim en yüksek kapasiteyi kurmak istiyorum yoksa sizin de dediğiniz gibi ileride daha yüksek kapasiteye geçmenin maliyeti daha yüksek olacaktır. Üstelik yakında 4k blu ray filmlerde piyasaya çıkmaya başlar ve malum daha fazla alan ihtiyacı doğacak. Bu nedenle biraz daha sabredip 6 ila 8 tb disklerin ucuzlamasını beklemek lazım. Aslında 8TB desteklediğini bilsem direk 8tb almayı bile düşünebilirim ama emin olamıyorum.
  • mstf_aslantas kullanıcısına yanıt
    NAS540'ı 24TB olarak buradan almaya kalkınca Red6tb lar ile birlikte 5000binlira yakın tutuyor. EX4100 ise Amazondan vergiler ve kargosu dahil 4500 civarı tutuyor.
  • quote:

NAS540'ı 24TB olarak buradan almaya kalkınca Red6tb lar ile birlikte 5000binlira yakın tutuyor. EX4100 ise Amazondan vergiler ve kargosu dahil 4500 civarı tutuyor.

Ancak EX4100 ün 3 modeli var hangisini diyorsunuz? Çünkü diğer arkadaşımızın da dediği gibi 24 TB olan modeli tek başına 1200 dolardan fazla gözüküyor ki o da tek başına neredeyse 3500TL yapıyor. Bir de diskleri koyarsanız her biri ortala 250-300 dolar civarında (markaya göre değişebiliyor) ki oda en ucuz 1000-1200 Dolar seviyelerine geliyor ki o da ortalama 2500-3000 TL yapıyor. Yani bu durumda 6000-6500 TL gibi bir rakam söz konusu.
    NAS540 ise 24TB destekliyor ve fiyatı da 850 TL civarında. 6 adet de 6 TB disk takarsanız da herbiri çok kabaca 1000TL den alınabiliyor yani 1000*4 = 4000 Tl yapıyor. Yani NAS ile birlikte 4850 TL para vermeniz ya da en fazla 5000 TL vermeniz söz konusu. Ben bu durumda şahsen buradan almayı tercih ederim en azından garanti durumunda servis almak sıkıntısı yaşamam. Cihazlar pahalı cihazlar ve servis desteği almadan bu tip bir ürünü yurt dışından almak bana pek de mantıklı gelmiyor. (Bu arada tüm diskleri NAS özelliği olan ürünlere bakarak seçtim.) Yani sizin verdiğiniz fiyatlar doğru gözüküyor.

Siz de linklerle bilgi verebilirseniz sevinirim en azından bilgi sahibi oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sentetik5 -- 19 Nisan 2016; 15:06:10 >

• sentetik5 S kullanıcısına yanıt
    Amazonda bulunan EX4100 24tb olanında WD Red 6tb diskler dahil fiyatı o;) Disksiz fiyatı 390dolar artı masraflar. Ayrıca Amazondan alışverişlerde 1 sene uluslararası garanti mevcut. Buradaki WD ile iritbata geçiyoruz onlar yurt dışına gönderiyor. Zaten bu sistemlerde olası bir arızada garanti sürecinden ziyade verileri kaybetmenin üzüntüsü yeterde artar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 19 Nisan 2016; 16:39:29 >
  • Bu 8tb disk destekleme mevzusunu zyxel'e mail atmak lazim. Yuzde 90 destekler sanirim nas540 ciktigi zaman 8tb disk var moydi bilemiyorum belki de kndan listede yoktur

• arkadaslar bugün cihazın son firmware'i olan 5.11 versiyonunu kurdum ve bilgisayardan NAS cihazına aktarım hızlarında 92mb bile gördüm ortalama 80-85 mb larda dolanıyor.Bu fw ile baya iyileştirilmiş yazma hızları.

bu fiyata bu ürün gerçekten kaçmaz
  • Ben atacağım birazdan. Ancak verecekleri cevap desteklese bile HAYIR şeklinde olabilir çünkü bazen firmaların işlerine gelmeyebiliyor. Bunu anlamanın en güzel yolu 8TB bir disk bulup takarak denemek.
    Bana sanki olurmuş gibi geliyor ama tabii emin olmak mümkün değil. Donanımsal bir kısıtlama olması da mümkün tabii. Bakalım ne cevap gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sentetik5

Ben atacağım birazdan. Ancak verecekleri cevap desteklese bile HAYIR şeklinde olabilir çünkü bazen firmaların işlerine gelmeyebiliyor. Bunu anlamanın en güzel yolu 8TB bir disk bulup takarak denemek.
    Bana sanki olurmuş gibi geliyor ama tabii emin olmak mümkün değil. Donanımsal bir kısıtlama olması da mümkün tabii. Bakalım ne cevap gelecek.

Hocam yazmayi unuttum

Dun sitesinden baktim ve 8tb wd red diski destekliyor siz de kontrol edin sitesinden belki yanlis gormusumdur.

• Ben sabah buraya yazdıktan sonra mesaj çektim ve hemen arkasından telefon numaramı istediler. Ve daha sonra da aradılar.
    Kişinin söylediğine göre büyük ihtimal ile destekliyordur ancak uyumluluk listesinde göremezsiniz diye yorum yaptı. Ben sabah aynen sizin dediğiniz gibi "o dönemde 8TB olmadığı için mi listede yok" demiştim ve aynen o da doğrudur diye cevap verdi. Ancak bu konuda size kesin bir şey söylemem mümkün değil diyor haberiniz olsun...
    Bu durumda test etmekten başka çare yok gibi gözüküyor.
  • sentetik5 S kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum lakin 4 tane 8tb aldıktan sonra desteklemezse o zaman sıkıntı işte :)
  • quote:

Bende öyle düşünüyorum lakin 4 tane 8tb aldıktan sonra desteklemezse o zaman sıkıntı işte :)

Zaten onun için önce denemek lazım demiştim ama tabii deneme için 8 TB disk bulmak da başka bir sıkıntı...!
  • Selam arkadaslar

Bunun yaninda bir de FreeNAS cozumu bulunmakta.

Open source bir isletim sistemi ve evde kenarda kosede kullanmadiginiz bilgisayariniz var ise sadece disk parasi harcayarak bu cozumu de kullanabilirsiniz.Anakartinizin destrkledigi kadar disk takabilirsiniz.

Ben sahsrn bir kac test ve denemeden sonra bu cozumu uygulamayi dusunuyorum

Ha yok ugrasamam diyorsaniz 4bay zyxel nas540 cihazi suanda 840tl ile kesinlikle rakipsiz.Muadillerinde bu fiyata sadece 2bay nas cihazi alabilirsiniz bilginize

• Ne yaptiniz arkadaslar kimler aldi urunu var mi baska alip da tecrubelerini paylasacaklar?

• QNAP sitesindeki bazı modellerde 8TB desteği olduğunu belirtmiş. Yalnız şöyle bir durum var bazı modellerde Seagate 8tb desteği varken WD yok mesela. Buradan WD diskleri denemedikleri sonucunu çıkartıyorum aksi halde Seagate 8tb destekleyip de WD desteklememesi düşünülemez değil mi ?
  • quote:

QNAP sitesindeki bazı modellerde 8TB desteği olduğunu belirtmiş. Yalnız şöyle bir durum var bazı modellerde Seagate 8tb desteği varken WD yok mesela. Buradan WD diskleri denemedikleri sonucunu çıkartıyorum aksi halde Seagate 8tb destekleyip de WD desteklememesi düşünülemez değil mi ?

Aynen oyle hicam

Sonucta hhardisk hardisktir.

Ona bakilirsa anakartlarin ram destek listesine bakmadan kafasina gire ram alip kullanan bir ton insan var forumlarda bunun gibi birsey

• Qnapa attığım mesaja verdikleri cevap. Merak edenler olabilir.

NAS marka model tavsiye
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.