Şimdi Ara

NAS marka model tavsiye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
4.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • WD güzel bi şey yapmış. tasarım ya da video çekim falan yapıyosanız çok işe yarayabilir. Adobe creative cloud ile uyumlu çalışan my cloud pro diye bi NAS yapmışlar. şurada söylendiğine göre ağustosta piyasaya çıkıyomuş: http://www.veribaba.com/haberler/wdden-adobe-creative-cloud-uyumlu-mobil-depolama-ve-nas-cihazlari/
  • Hepsiburada.com'dan 2 hafta önce 850 TL'ye Zyxel NAS 540 aldım. Aslında evde kullanacağım, 750 TL'ye 520 olsa belki ondan alırdım ama hiç bir yerde bulamadım.
    Ben alır almaz fiyat 1000 TL'ye çıktı.

Vatan'da hala 1282 TL.
  • Şuradaki listeye göre zyxel NAS 540 tarafından
    http://www4.zyxel.com/ProductTab.shtml?pid=20131231165121&idx=13&c=gb&l=en

WD RED NAS modeli,
    WD80EFZX, 8TB destekleniyor

Bu brexit yüzünden, şimdi mi alsam, 1 ay sonra mı alsam karar veremedim
  • Ben 2 adet WD RED NAS 8 TB takıp raid 1 yaptım.
    Yazma hızı 45 megabyte/sn'yi geçemedim.
    Okuma hızı 90-100 megabyte/sn.
    Bu iki katı hız farkı kafamı karıştırdı, Belki kullandığım PC'nin donanim ve sürücüleriyle ilgili bir sorun olabilir.

Cloud yazılımını ve Twonky DLNA yazılımını kapattım, çünkü resim ve videolarda thumbnail dosyası oluşturuyor ve bu işlemi hala bitiremediği için hızı yavaşlatıyordu.
    Eğer medya server gerekirse Plex Server kurarım, şu an çok acil bir durum değil
  • Ev kullanımı için "WD 3,5" 4TB My Cloud Gigabit Ethernet Kişisel Bulut Depolama" cihazını tavsiye edermisiniz. 750 TL gibi bir fiyata satılıyor Vatan'da. Bu cihaza usb den elimde olan external bir hdd bağlayıp onuda Nas'ın backup ı oarak kullanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz arkadaşlar. Yani Wd Mirror veya Wd Ex4 gibi bir ürüne gerek varmı ev kullanımı için ?
    Saygılarımla.
  • Ev ağımda kullandığım Zyxel NAS540 model bir storage cihazım var. Cihaz üzerinde Video, Resim, Müzik adlarında 3adet klasör paylaştırdım ve ev ağına bağlı tüm tablet, cep telefonu, laptop ve desktop cihazlarda kablolu/kablosuz olarak bu klasörlere erişim sağlayabiliyorlar.

Geçen hafta evde kullandığım tv'yi Samsung 55JU6470 model bir smart tv ile değiştirdim. Şimdi ki sorunum şöyle; ağıma bağlı NAS cihazımın üzerindeki klasörlere Smart TV ile nasıl erişebilirim yada nasıl bir ayar yapmam lazım ki her seferinde cihazı tv'nin yanına taşıyarak usb üzerinden kullanmak zorunda kalmayayım.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apotheosis

Ev ağımda kullandığım Zyxel NAS540 model bir storage cihazım var. Cihaz üzerinde Video, Resim, Müzik adlarında 3adet klasör paylaştırdım ve ev ağına bağlı tüm tablet, cep telefonu, laptop ve desktop cihazlarda kablolu/kablosuz olarak bu klasörlere erişim sağlayabiliyorlar.

Geçen hafta evde kullandığım tv'yi Samsung 55JU6470 model bir smart tv ile değiştirdim. Şimdi ki sorunum şöyle; ağıma bağlı NAS cihazımın üzerindeki klasörlere Smart TV ile nasıl erişebilirim yada nasıl bir ayar yapmam lazım ki her seferinde cihazı tv'nin yanına taşıyarak usb üzerinden kullanmak zorunda kalmayayım.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Hocam tv nin usb ayar kismindan yada network ayar kismindam erisebiliyor olmaniz lazim.karsimda olsa tv cozerdim belki de menusu nasil vs bilemiyorum ama bendeki lg 32lm660s uzerinden direkt olarak paylasimlaro gorebiliyorum.(windows paylasimlari)

Siz paylasimlari media public ayari vardir onu aktif ettiniz mi nas cohazinin paylasim ayarlarindan.paylastiginiz klasoru edit deyin orada share media public diye bir chekbox olmasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostlar merhaba,
    Ofis için bir nas sistemi kurmak istiyoruz (nas sistemi bu yanlış da olabilir tabi )
    Nas sisteminin ne olduğunu temel olarak daha yeni anladım daha önce bilmiyordum duymamıştım hatta.
    Bu kuracağımız sistem hem bu ofisten hem de yurt dışında ki ofislerimizden ulaşılabilir olması gerekiyor.
    Nasıl bir yol izlemeliyiz sizce ?
  • benim bir tanığım kullanıyordu çok memnundu
  • Synology öneririm 3-4 senedir 7/24 sorunsuz kullanıyorum. Bendeki ds213+ modeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Selamlar,

geçenlerde nas 540 aldım, kullanım üzerine türkçe kaynak bulamadım. Araştırıken bu konuya denk geldim.

Nas540'ın kurulumunu yaptım ancak kopyalama hızı çok düşük eminim birşeyleri yanlış yapıyorum.

Evde 1 adet macbook pro ve 1 adet masaüstü pc bulunuyor.

İnternet olarak kablo internet kullanıyorum modemim infinity 401 2.4 ve 5ghz destekli 2 adet ethernet portu mevcut.

Nas 540 üzerinde 1 tane 1 tb wd red takılı 1 tane 500gb seagate eski bir disk var bunlardan 500gb olanı torrent indirmelerinde kullanmak için taktım diğerinede 1tb büyüklüğünde flac arşivi eklemek istiyorum.

Nas'ın içerisinde takılı olan wd red den diğer takılı olan seagateye bile data aktarırken inanılmaz yavaş kopyalıyor mesela 3.4gb veri için 18 dakika gösterdi.

Acaba neyi yanlış yapıyorum? ayrıca kullandığım bir media streamer mevcut sonos zp90 bundan ağdaki media dosylarını normalde görebiliyordum başka bir unpn destekli alet bağlı iken şuan dosyaları görüyor ama oynatmıyor.

Birde bağlantı için en doğru şekil nedir

Modemin ethernet portlarından birisine nas 540'ın enthernet kablosu takılı, ethernet portlarından diğerine ise bilgisayarın ethernetine bağladığım kablo gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u511 -- 3 Haziran 2018; 7:14:46 >

• Merhabalar, google da aratak konuya geldim ancak konu eski olmasına rağmen çok bilgili arkadaşlar var o yüzden buraya sormak istedim.

Şirkete nas alacağız 4 kişi kullanacak soru şu: nastaki autocad dosyasını yerel pc lere kopyalamadan nas üzerinden çift tıklayıp açıp, üzerinde çalışıp save edip kapatmak istiyoruz, bunların hepsi nas üzerinden gerçekleşecek böyle bir durum var mı?

Yoksa laptop alıp server kuracağız.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProHan -- 15 Şubat 2021; 11:39:38 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.