Şimdi Ara

Nas server hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nas server kurulumu hakkında biraz bilgi edinmek istiyorum çünkü böyle bir sistem kurmak istiyorum. Tamamen bir teknik olarak bilgilendirmesini yapabilecek arkadaş var mıdır ? Nedir? Ne işe yarar? Hangi modeli tercih etmeliyim gibi biraz bilgilendirirseniz ve diyelim ki aldım kurdum nasıl kullanacağım ne amaçla işe yarar.. Merak ettiğim bir konu

• NAS server dosya paylaşım sistemidir yani Yerel Ağdaki bilgisayarlar arasında dosya paylaştırma ve depolama hizmeti görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexus38

NAS server dosya paylaşım sistemidir yani Yerel Ağdaki bilgisayarlar arasında dosya paylaştırma ve depolama hizmeti görür.

Peki kullanıcı şifreleri belirleyebiliyor muyuz ve uzaktan bağlanıp dosyalarımızı çekebiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eni Vici Vokke

quote:

NAS server dosya paylaşım sistemidir yani Yerel Ağdaki bilgisayarlar arasında dosya paylaştırma ve depolama hizmeti görür.

Peki kullanıcı şifreleri belirleyebiliyor muyuz ve uzaktan bağlanıp dosyalarımızı çekebiliyor muyuz?

Nas ( Network Attached Storage ) kısaca ağa bağlı bir dosya sunucusudur.Sadece File Server olarak bir server donanımı ve işletim sistemi maliyetini kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız işte size çözüm NAS.Nas lar basit manada file serve ( Dosya sunma ) işlevini başarıyla yapmanın yanında günümüzde işletmelerin neredeyse tamamında karşımıza çıkan Active Directory desteğini de ele alarak çok basit kurulumlar ile çok sağlam ve güvenli dosya paylaşımı, yedekleme , backup gibi özellikleride yanında getirmekte.Ayrıca Torrent , dlna , time machine , web server , database server , ftp server gibi opsiyonel özelliklere sahip farklı firmalara ait onlarca ürünün piyasaya sunulması rekabet ve iyi fiyatı beraberinde getirdi.Kullanma ve inceleme fırsatım olan Qnap , Iomega ,Seagate ve Zyxel arasında mantıksal olarak pek farkın olmaması da seçim tarafında güzel bir durum.Ancak son zamanlarda giderek yaygınlaşan Ip kamera sistemlerine olan marka bağımsız desteği ile Qnap bir adım önde , fiyat avantajıyla Iomega mutlaka değerlendirilmeli.Ix4-400 modelinin 45.000 eş zamanlı bağlantı ile test edildiğini biliyorum benim kurduğum ix2-200d fiyat olarak gerçekten çok makul .

Nas lar kendi özel donanıumları ve gömülü işletim sistemleri ile işletmesi kolay , zahmetsiz ürünlerdir.Size Nas ile neler yapabileceğimizi basit bir senaryo ile kurgulayalım.İşletmemizde 20 Pc var.Bunların tamamını yedeklemek , Outlook veri tabanlarını ayrı bir yerde tutmak , Belgelerini ayrı bir yerde tutmak , ayrıca her kullanıcıya özel bir paylaşım klasörü ve ortak bir paylaşım havuzu belirlemek istiyoruz.Bunu bir kaç farklı şekilde çözmek mümkün , ancak en makul fiyat / performans çözümü kesinlikle Nas.Hatta şirketinize ait web sitesnin NAS ınızda barındırabilir şirketinize gönderilecek büyük dosyaları alabilmek için Nasınızıb Ftp Serverını kullanabilrsiniz.Bu ortamı kurabildiğiniz takdirde ve Nasınızı da harici bir diske backup yapabildiğiniz sürece sağlıklı , yedekli bir file server ortamı kurmuş olursunuz.
     Nas server hakkında

NOT : ALINTIDIR

Ayrıca evinizdeki eski bilgisayardan server kurmak için aşağıdaki linke bakabilirsin.
    http://www.muratbatuhan.net/eski-bir-bilgisayardan-evimize-nas-sunucu-kurulumu.html

Edit : Resmi unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F2A828C0 -- 19 Temmuz 2012; 9:37:26 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eni Vici Vokke

quote:

Nas ( Network Attached Storage ) kısaca ağa bağlı bir dosya sunucusudur.Sadece File Server olarak bir server donanımı ve işletim sistemi maliyetini kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız işte size çözüm NAS.Nas lar basit manada file serve ( Dosya sunma ) işlevini başarıyla yapmanın yanında günümüzde işletmelerin neredeyse tamamında karşımıza çıkan Active Directory desteğini de ele alarak çok basit kurulumlar ile çok sağlam ve güvenli dosya paylaşımı, yedekleme , backup gibi özellikleride yanında getirmekte.Ayrıca Torrent , dlna , time machine , web server , database server , ftp server gibi opsiyonel özelliklere sahip farklı firmalara ait onlarca ürünün piyasaya sunulması rekabet ve iyi fiyatı beraberinde getirdi.Kullanma ve inceleme fırsatım olan Qnap , Iomega ,Seagate ve Zyxel arasında mantıksal olarak pek farkın olmaması da seçim tarafında güzel bir durum.Ancak son zamanlarda giderek yaygınlaşan Ip kamera sistemlerine olan marka bağımsız desteği ile Qnap bir adım önde , fiyat avantajıyla Iomega mutlaka değerlendirilmeli.Ix4-400 modelinin 45.000 eş zamanlı bağlantı ile test edildiğini biliyorum benim kurduğum ix2-200d fiyat olarak gerçekten çok makul .

Nas lar kendi özel donanıumları ve gömülü işletim sistemleri ile işletmesi kolay , zahmetsiz ürünlerdir.Size Nas ile neler yapabileceğimizi basit bir senaryo ile kurgulayalım.İşletmemizde 20 Pc var.Bunların tamamını yedeklemek , Outlook veri tabanlarını ayrı bir yerde tutmak , Belgelerini ayrı bir yerde tutmak , ayrıca her kullanıcıya özel bir paylaşım klasörü ve ortak bir paylaşım havuzu belirlemek istiyoruz.Bunu bir kaç farklı şekilde çözmek mümkün , ancak en makul fiyat / performans çözümü kesinlikle Nas.Hatta şirketinize ait web sitesnin NAS ınızda barındırabilir şirketinize gönderilecek büyük dosyaları alabilmek için Nasınızıb Ftp Serverını kullanabilrsiniz.Bu ortamı kurabildiğiniz takdirde ve Nasınızı da harici bir diske backup yapabildiğiniz sürece sağlıklı , yedekli bir file server ortamı kurmuş olursunuz.
     Nas server hakkında

NOT : ALINTIDIR

Ayrıca evinizdeki eski bilgisayardan server kurmak için aşağıdaki linke bakabilirsin.
    http://www.muratbatuhan.net/eski-bir-bilgisayardan-evimize-nas-sunucu-kurulumu.html

Edit : Resmi unutmuşum.

Çok teşekkürler hocama ama bunları okudum ben, bire bir olarak deneyen kullanan varsa onlara danışmak istediğim için konuyu açtım. Fakat benim istediğim ben istanbul dışında üniversite okuyorum. Dosyalarımı istanbuldaki evde yani nasımda tutup kullanıcı adı ve şifre oluşturarak uzaktan rahatlıkla bağlana bilip yönetebilirmiyim? aynı zamanda oradan dosyalarımı rahatlıkla çekebilir miyim?

• ZyXEL NAS cihazlarında ftp ve web sunucu bulunmaktadır belirlediğin kullanıcı adı ve şifre ile internete erişebildiğin ( tabiki NAS cihazında internete erişebilir durumda olacak) her yerden kendi belirlediğin kullanıcı adı ve şifre ile dosyalarına erişebilirsin. aşşağıda bir dokümanvar bu dokümanda ZyXEL NSA cıazlarında kullanılan en yaygın uygulamalar anlatılıyor buna bi göz at istersen ürün olarakta ZyXEL NSA 320 modeline 2 adet disk takabilirs raid yapısıyla hız ve yedekli çalışabilirsin, yada ZyXEL NSA310 model cihaz alabilir tek disk bağlayarak kullanabilirsin.

ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/Veri_Depolama/NAS_Cihazlariyla_Kullanilan_En_Yaygin_Uygulamalar.doc

http://www.zyxel.com.tr/web/products.shtml?level=4&index=PDCA2012005&CategoryNo=PDCA2012005

http://www.zyxel.com.tr/web/products.shtml?level=4&index=PDCA2012003&CategoryNo=PDCA2012003

• quote:

Orijinalden alıntı: scandelos

ZyXEL NAS cihazlarında ftp ve web sunucu bulunmaktadır belirlediğin kullanıcı adı ve şifre ile internete erişebildiğin ( tabiki NAS cihazında internete erişebilir durumda olacak) her yerden kendi belirlediğin kullanıcı adı ve şifre ile dosyalarına erişebilirsin. aşşağıda bir dokümanvar bu dokümanda ZyXEL NSA cıazlarında kullanılan en yaygın uygulamalar anlatılıyor buna bi göz at istersen ürün olarakta ZyXEL NSA 320 modeline 2 adet disk takabilirs raid yapısıyla hız ve yedekli çalışabilirsin, yada ZyXEL NSA310 model cihaz alabilir tek disk bağlayarak kullanabilirsin.

ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/Veri_Depolama/NAS_Cihazlariyla_Kullanilan_En_Yaygin_Uygulamalar.doc

http://www.zyxel.com.tr/web/products.shtml?level=4&index=PDCA2012005&CategoryNo=PDCA2012005

http://www.zyxel.com.tr/web/products.shtml?level=4&index=PDCA2012003&CategoryNo=PDCA2012003

Benim kullanıcı adından kastım, atıyorum Ayşe kullanıcısına şu şu doyaları görebilir, fatma bunları görebilir diye bir sistem ayarlayabiliyor muyum. Yani farklı farklı kullanıcalar tanımalayıp onların yetkilerini ayarlabiliyor muyum? Yoksa tek kullanıcı adı ve şifre oluyor herkes bunun üzerinden mi bağlanıyor.

Birde nas yardımı ile network boot yapma imkanım olur mu pcleri?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NAS Hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Nas Server Yedekleme için Yardım
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen dediğin gibi Ayşe kullanıcısına şu şu doyaları görebilir, fatma bunları görebilir diyebilirsin sorun yok , diğer sorun içinde nas yardımıyla pc leri networkten boot edemezsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.