Arkadaslar merhaba. Evde verileri depolamak, telefondan yedeklemek ve izlemek oncelikli NAS server kurmak istiyorum. Maliyeti cok arttirmamak icin iki diskli raid 1 konfigurasyonlu bir sistem dusundum. Diskleri WD red 4 tb oarak karar verdim gibi. Nas server icin iki secenek dusunuyorum simdilik:
Synology 2 bay NAS DiskStation DS218+ veya ASUSTOR AS6302T, 2 Bay NAS (Diskless) Intel Celeron Dual-Core 2.0GHz Processor, 2GB DDR3L RAM
Hangisini tercih etmeliyim sizce. Ev kullanimi icin degerlendirirsek , basitlik , uygulama zenginligi , multimedya opsiyonlari on planda olabilir. QNAP da baktim ama bu fiyatlara yakin benzer ozellikte bulamadim. Ayrica QNAP store uygulamalar parali sanirim bircogu. Synology iki kamera lisansi , Asustor 4 kamera lisansi ile geliyor ek ozellik olarak. Simdi kullanmasam bile ileride belki lazim olabilir IP kamera baslanti opsiyonu da. Uygulama marketi olarak Asustor daha zengin gibi. Tam bilemiyorum ve daha detayli arastirmis veya kullanan arkadaslar varsa tavsiye rica ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme