Şimdi Ara

NASA'lı bilim insanlarına göre 'Gravity' en kötü uzay filmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir şeyi saçma bulup sineye çekeceğinize "nasıl?" sorusunu sorsaydınız, uygun bir cevap elde etmenizde Google size aracı olabilirdi.

Sormamış olmanıza karşı merak edenler olursa diye bir iki link bırakıyorum. Fazlasını okumak isteyen zaten arar bulur.

https://movies.stackexchange.com/questions/27252/was-gargantua-not-a-real-black-hole

https://evrimagaci.org/photo/tr/yildizlararasi-interstellar-filminin-bilimsel-analizi

• Zamanında "en kötü" olarak Armageddon söylenmişti. Sanırım Gravity bu ankette onu sollamış . Armageddon'u kötü olarak değerlendirip , Gravity ondan daha kötü demek de ayrı bir muamma. Alemsin nasa
  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Birini gerçekleri doğru yansıtmadığı ve insanları soğuttuğu korkuttuğu için eleştiriyorlar, diğerini de teoriyi/olasılığı yansıttığı ve teşvik ettiği için övüyorlar. İkisini aynı bakış açısından değerlendirmemek lazım!
  • Kessler Sendromu'ndan çok korktukları için filmi saçma bulup, başrol oyuncularının öyle uzun süre hayatta kalmasına ordan oraya yürüyüş yapmasına çamur atmışlar. Olabilir ama bu sonuçta bir film, Kessler sendromu oldu, 10-15 dk da da astronotlar ölmüş olsaydı film toplamda 15-20dk sürerdi.

Bakınız Kessler Sendromu :https://en.wikipedia.org/wiki/Kessler_syndrome

• Bu anketi NASA'nın çaycılarınamı yapmışlar anlamadım.

Çok uzatmaya gerek yok.

Biz bunları daha önce forumlarımızda anlattık.

Buyrun burada:https://forum.donanimhaber.com/interstellar-2014-yildizlararasi--70167808-114

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu işin efsanesi bana göre İnterstellar'dır .
  • Passengers ve Martian favori filmlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnel -- 27 Nisan 2018; 1:6:55 >
  • Kısa bir süre önce uzay konulu filmlere merak sarıp baya bir film izlemiştim arka arkaya.

İzlediklerim arasından en kötüleri:

-Sunshine: Film yarısından sonra saçma sapan bir filme dönüşüyor, neyse spoiler vermeyeyim ama şu kadarını anlatayım film ilk yarısı itibariyle harika bir görsel şölen ve güzel bir konu ile ilerlerken, birden bire artık senarist-yönetmen neyin kafasını yaşadıysa tamamen bambaşka bir "tarza" dönüşüyor.

-Gravity: Sürükleyiciliği çok kötü bir film, gerçekten insanı sıkan, bayan bir film. Filmin başındaki araştırma işlemlerinin olduğu yerler hariç çöp bir film.

Ek olarak

- 2001: A Space Odyssey: Vallaha film daha 1968 yılında, Ay'a çıkılmadan önce çekilmiş ve buna rağmen Ay ortamını çok iyi tasvir eden, betimleyen bir film olmasına rağmen doğruya doğru filmi sırf çekildiği zamanın hatrı için sonuna kadar izledim. Yoksa yarısında başından kalkılacak bir film. Müzikler, ses efektleri insanın beynini ütüleyecek cinsten ve çok sık kullanılmış. Görsel efektler desen bazı yerlerde felaket. Hele filmin sonları, son 25-30 dakikası... Bir ara 10-15 dakika boyunca renk cümbüşü izliyorsunuz, mideniz bulanabilir; gözünüz rahatsız olabilir benden uyarması. Çok ağır bir filmdir, şöyle söyleyeyim uzay aracının yanaşma anı bile 10 dakika sürüyor ve bunu izlettiriyorlar. Veya şu örneği vereyim adamın 5 metre önündeki yere merdivenlerden inip gitmesini dakikalarca izliyoruz falan filan. Film kötü işte, neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum. Ağır felsefi mesajlar içerir. Evrimle başlayıp Jüpiter'e yolculukla biten tuhaf bir film. Kafa yakmalık. Film uzay filminden ziyade felsefe filmi, düşünsel film tarzında.

Interstellar'ı beğeniyorum ama onun da popüler kültürden dolayı fazla abartıldığına inanıyorum. Şahsen bilimden ziyade, kurgusu ve fantastikliği çok ağır basan bir film. + o filmde dram da var fazlasıyla. Bu yüzden filmin 3 saat değil de 1,5 saat falan olmasını yeğlerdim. Boşuna uzatılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 27 Nisan 2018; 5:20:21 >

• Bana ne ! Ben bilim adamı değilim , sıradan yabancı dizi , filmi izleyici kitlesiyim. İzlerim geçerim .
    Marslı , Life , Yerçekimi , Yıldızlararası ve daha niceleri bence çok güzel sinema filmleri.
    Bilimsel yönü beni ilgilendirmez.Çünkü sinema filmlerinin amacı izleyiciye bilgi vermek değil keyif vermektir.Bilgi vermek belgesellerin işidir. Bende bilgi için değil keyif için izlerim.
    Bu dediğim Ülkemizdeki tarihi dizilere örnektir.Nasıl o diziler tarihi yanlış aksediyorsa ve o dizilerden tarih öğrenilmiyorsa bu sinema filmleri için de geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 21Temmuz -- 28 Nisan 2018; 11:0:25 >
  • Celal Şengör de Interstellar’a zırva demişti.Enteresan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasa ne anlar filmden

• quote:

Orijinalden alıntı: funnel

Passengers ve Martian favori filmlerim.
    Passengers
  • "Nasalı bilim insanları" 🤔 İçinden miymiş?

• Interselır der giderim..
  • Bilim >> KURGU << filmi çekmek için gelişmiş teknolojiler olması kaçınılmazdır ve bu yapımlar epey pahalıya patlayan türdendir. Millet beğenmiş beğenmemiş beni pek ilgilendirmez aslında ama NASAda görev yapan birilerine onlar anlamaz bu işi biz biliriz demen için onlardan daha tecrübeli olmak zorundasınız

Adamlar sonuçta kendi yerli filmlerini eleştiriyorlar

Biz daha iyisini çekene kadar susmaya mecbursunuz onlar ne derse haklılar Buradaki ÇAKMA profesörlere sesleniyorum anladınız mı

Sanırım şimdi anlaşıldı ; )

Evet bunlar da sevdiklerim arasıda yer alan bazı yapımlar

İlk üç film NASA nın kotüler listesinde tamam SAYGIM VAR bir şey demiyoruz. Ama bu filmleri seviyorum dayı

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

Vee efsanelerin efsanesi INTERSTELLAR

[simage]
    [/simage]

NASA bunu beğendi Hele şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 25 Temmuz 2018; 21:58:58 >

• Analiz etmedim,öyle bir iddiam da olmadı,Celal Şengör’le astronomları da bir tutmadım.Niye öyle celallendin anlamadım şu an.

• O zaman kendine göre anlam çıkarım yorum yapma,yoluna bak kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Ace of Spades

Yeryüzünün en saçma filmi 2012'yi mi severek izliyorsun ......

2009'da vizyona girmişti film . Sinemada izlemiştim daha küçüktüm bile .. O zamanlar bile çıkmamak için zor tuttum kendimi filmden .

Sana ne olum sevmiyorsan izleme o kadar.

Simdi aklıma bir olay geldi hatırlamışken yazayım. 2006 yılında Da Vincinin şifresini kuzenle izlemeye gitmiştik sinemaya film başladı iyi izliyoruz biraz zaman geçti yerinde duramiyor bizim ki yarım saat dolmadam off sıkıldım deyip çıkıp gitti ben de bir şey demedim ona. Yani yabancı biriyle yazışırken biraz dikkat et yoksa kalbini çok feci kırarım anladın mı artis yavrusu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar The Ace of Spades direk bloklayın bu _ _ _

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Arkadaşlar The Ace of Spades direk bloklayın bu _ _ _
    salla boşver dede ..celal şengör konusuda şu ,bu adam B.......K yiyen elitistin teki contra klibinde zaten iyi geçirmiş lafı onun işi jeoloji astro fiziğe geçmesin bir zahmet ..ulan yıldızlararası zaten bilim kurgu, karadeliğe kadar herşey bilim karadelikten sonrası kurgu ama belkide değil yönetmen ve kip thorne belkide karadelik bir teseract'tır vs demiş işte buda kurgu ya denk geliyor..yıldızlararasını kimse eleştirmesin abi dayanamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 25 Temmuz 2018; 23:24:3 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.