|
NASA'nın 2027'den önce Ay'a tekrar astronot göndermesi mümkün değil
-
-
37 yaşıma geldim. Çocukluktan beri hep bilim, uzay ve teknoloji tutkunu oldum. Hemen her yazıyı ve dergiyi de okudum. Mühendis oldum. Astronomi tutkunu bir adam oldum. Tüm bunlara rağmen inanmadığım tek şey Ay yüzeyinden tekrar dünyaya dönüş konusu. Bir türlü inanamıyorum. Bununla ilgili komplo teorisi videolar da mevcut; onları da izlemeyenlerin izlemesini tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowmexo -- 4 Aralık 2023; 15:1:7 >
-
Üstad aydan geri dönülmesi saçmalığına inanmıyosun da aya gidildiğine nasıl inanıyosun? İpod rami kadar olmayan 50 kb lık bilgisayarla aya gideceksin ama bugün quantum bilgisayarların ve ai ların varken en ufak teşebbüsün bile olmayacak? Onlarca meteoroloji balonu gönderim videosu izledim, hepsi yaklaşık 45 km irtifaya geldiğinde duvara çarpmış gibi patlıyor, bu şu demek oluyor, ekosistem kapalı ve kubbenin dışına çıkış mümkün değil. Bu şerefsizler de bunu gayet iyi biliyor zaten :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ay’a gidildiğine inanıyordum eskiden ama bir süredir içime şüphe kaçmaya başladı yani SSCB ile mücadeleyi kazanmak için ABD’nin herkese yalan söylediğini düşünmeye başladım.Ha bu arada elbette düz dünyaya inanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F51993B3C -- 4 Aralık 2023; 1:19:28 >
-
Bazı şeylere çocuk kafasıyla bakarsanız tabi Ay'a gidilmediğini düşünürsünüz.
Millet sanıyorki depoda hazır Satürn V roketi felan var.
En son 1973 yılında kullanılan tarihin en güçlü ve en maliyetli roketinden bahsediyoruz. Günümüz parasıyla 1.23 milyar dolar ediyor.
ABD artık uzay görevleri için 1 milyar maliyetinde tek kullanımlık roketler kullanmak istemiyor.
Bir milyar dolar harcıyorsun ve bir kere kullanıyorsun.
Ayrıca daha önce yaptığınız bir projeyi tekrar yapmaya kalkıştığınızda daha az zamanda ve daha ucuz olacak diye bir garanti mi var.
Sen bir apartman yaptın diyelim. İki yıl sürdü yapımı.
Yıllar sonra aynı apartmandan bir tane daha yapmaya çalıştığında bir yıl mı sürüyor. Hiç teknik problemler veya hesaba katmadığın birçok şey karşına çıkmayacak mı?
Kaldı ki bu sefer ki Ay görevleri toz toprak taş toplamak için değil üs kurmak için.
Ortada uzay yarışı da olmadığı için ABD olabildiğince az maliyetle bu projeleri yapmaya çalışıyor.
SpaceX'in roketleri bu yüzden çok önemli.
Ayrıca 50 yıl önceki projede toplam 400.000 üzerinde insan ve 20.000 kadar endüstriyel firma ve üniversite yer aldı.
Şu anki NASA'nın personel sayısı 20.000 felan. Dolaylı molaylı bir de ben size 20.000 vereyim etti 40.000.
50 yıl önceki ile arada dağlar kadar fark var.
-
Dostum farklı düşünüyoruz bu konuda. Hep mühendis gözüyle bakıyorum. Ay yörüngesi üzerinde insanlı olarak kalmaktan öteye gidilemeyeceğini hesaplıyorum. Atmosfer olmayan bir yerden o yıllarda tekrar yörüngeye çıkmak ve dönüş modülüne bağlanmak imkansız olasılıkla.
Bunu illaki bilgisayarın kapasitesine bağlamıyorum. Mekanik olarak ta birçok şey yapılabilir tabiki.
Aydan dönmek gitmekten belki 50 kat daha zor bir iş. Anlatılan dönüş senaryosu fantastik.
Ayrıca amatör bir astro fotoğraf meraklısı olarak biliyorum ki zaten ay üzerinde sert iniş yapan araçlar vs mevcut. Yumuşak iniş yapıp dolaşan araçlar da öyle ama oradan tekrar dönmek o yıllarda imkansız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstad çocuk kafasıyla olur mu :) Hayatım ve hayalim uzay diyorum. En çok ben isterim ay a gitmek. Ama gidilse bile dönme kısmının mühendislik olarak akıl almaz derecede imkansıza yakın olduğunu biliyorum. Hele ki o yıllarda çok daha imkansız.
E bir de bunların üzerine çekimlerde tespit edilen gölge boyu konusu, kasktan yansıyan adam görüntüsü, rüzgar vuran bayrak, 51. bölge nin sır gibi saklanması, ayak izlerinin nemli bir alanda gibi çıkması, yürüyüş sırasındaki ilginçlikler.
İnanmak istiyorum ama inanamıyorum. Gidilip görüntüler çekildi ve astronotlar orada ölüme terk edildi ise ve görüntüler kablosuz olarak yörüngeye gönderildi ise belki en fazla bu olabilir. Ay yüzeyinden geri dönüşü açıklayacak ve bir mühendisi tatmin edecek bir yazıya yıllardır denk gelmedim.
Duz dunyacila4 aya gidilmediciler hemen gelirler buraya :))) . Bulunmaz velinimetler olustu . Sosyal medyalarda da baslarlar ...
Maddi sebepler en basta bu aralar kulfettir degmez ...
-
Kübrick öldü tekrar diriltemezlerse artık aya gitmek mümkün değil.
ınternet archiveKubrick's Odyssey Secrets Hidden In The Films Of Stanley Kubrick ( 2011) : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archivehttps://archive.org/details/kubricks-odyssey-secrets-hidden-in-the-films-of-stanley-kubrick-2011_202012 -
2027 Bile gidemezler aya.60 yıl önce gitmişler sözde ama o zaman zarfından o yıla kadar gidilememiş ya o zamanki teknoloji daha ilerideydi yada bilim adamları daha zekiydi ama gerçek şu hiç gitmediler.
-
İnsanlı ay görevleri 20 30 tane yapılmış, sadece 1 tane değil
surdaki aya gidilmedi soylemleri "ilerleyen gelisen teknolojiye ragmen 4bin yildir hic piramit insa edilmedi dolayisiyla piramitler hic yapilmamistir" gibi bir sey.
o devirde piramit yapimi icin kac kisi calismis, ne kadar uzun yillar devlet butcesinden ne kadar buyuk paralar ayrilmis bunlari hic hesaplamadan duz cocuk akliyla yapilmis varsayimlar. tarih boyunca ilerliyen teknoloji ile ayni piramitler daha az insan gucu ile daha kisa surede daha ucuza yapilabilirdi ama yapilmadi cunku teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin bir piramit piramittir, her biri tonlarca agirlikda milyonlarca tas blokdan olusan dag gibi bir yapidir, bir karsiligi olmadan o kadar buyuk maliyete o kadar buyuk kulfete kimse girmez. antik misirlilar icin piramidin karsiligi olumden sonra sonsuz yasamdi, 60lardaki amerika icin aya gitmenin karsiligi ise geride kaldiklari soguk savasda one gecmekti.
-
birincisi komple teorisi degil, komplo teorisi, ikincisi komplo teorisi deniyorsa hemen her zaman ilk bakista insanlarin aklina yatan ama yanlis olan iddiali soylemlerdir. muhendis olupda isin bilimini matematigini gercek kaynaklardan arastirip saglamasini kendin yapmak yerine internetteki komplo videolarini kaynak sayiyorsan gercek muhendis degilsindir.
-
Space X/Musk olmasa bırak Ay'ı uluslararası uzay istasyonuna astronot göndermeyi beceremeyen James Webb teleskokobunu 15 yılda zor bela göndermeyi beceren Nasa'nın Aya insan göndermesini beklemek tam bir komedi
Bazı şeylere çocuk kafasıyla bakarsanız tabi Ay'a gidildiğini ayda unicornların olduğunu düşünürsünüz nasa hala bu devirde körü körüne inanan insan herşeye inanır bir gram akıl kırıntısı yoktur hala ay falan diyorlar ya
-
Bir dakika ama bu nasıl mümkün olur .Halbuki aya insanlı seyahatlar yalanmıydı. -
Bunlar ırakta kitle imha silahları var diyip bir ülkeyi işgal edip bir milyonun üzerinde çoluk çocuk demeyip katletmedilermi.Bu çocuk katillerinin nesine inanacağız gerçi kendi ülkesinin seçilmiş hükumetin güvenmeyip bu çocuk katillerine güvenen kitle bu katillerin herşeyine inanır çünkü zihniyet aynı.
-
Hocam sakız çiğnemek orucu bozarmi
Hocam yanlışın var! Ne koblosuz iletişimi, başkan Nixon çevirmeli telefonla aydaki astronotlarla görüştü. Umarım tatmin olmuşsunuzdur Richard Nixon FoundationyoutubeThe Story of Nixon's Phone Call to the Moon | Apollo 11https://www.youtube.com/watch?v=WTFZpZFeF18
Benimde ikna olamadığım konu, veri iletişim protokolü; "50" sene önce gönderdiği bilmem kaç katrilyon km ötedeki voyager'ın yazılımını güncellemişler, aradaki veri alışverişi radyo sinyalleri ile yapılıyormuş, teknik bir bilgi yok, güneş sisteminin 360 milyon km hızla bir çok eksende savrulduğu bir sistemde nasıl oluyor bu işler anlamak için kafa yormuyorum artık. Komplocu değilim ama nasa ya gram saygım ve inancım yok.
-
Nasa demek koskoca bir yalan demek sanırsın atmosfer tabakası örümcek ağından yapılmış dünyayı koruyn atmosfer tabakasını aşmak kolay olsaydı kainatta cirit atan metoorlar dünyayı ne hale getirirlerdi onuda siz düşünün
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bazı şeylere çocuk kafasıyla bakarsanız tabi Ay'a gidilmediğini düşünürsünüz.
Millet sanıyorki depoda hazır Satürn V roketi felan var. En son 1973 yılında kullanılan tarihin en güçlü ve en maliyetli roketinden bahsediyoruz. Günümüz parasıyla 1.23 milyar dolar ediyor. ABD artık uzay görevleri için 1 milyar maliyetinde tek kullanımlık roketler kullanmak istemiyor. Bir milyar dolar harcıyorsun ve bir kere kullanıyorsun. Ayrıca daha önce yaptığınız bir projeyi tekrar yapmaya kalkıştığınızda daha az zamanda ve daha ucuz olacak diye bir garanti mi var. Sen bir apartman yaptın diyelim. İki yıl sürdü yapımı. Yıllar sonra aynı apartmandan bir tane daha yapmaya çalıştığında bir yıl mı sürüyor. Hiç teknik problemler veya hesaba katmadığın birçok şey karşına çıkmayacak mı? Kaldı ki bu sefer ki Ay görevleri toz toprak taş toplamak için değil üs kurmak için. Ortada uzay yarışı da olmadığı için ABD olabildiğince az maliyetle bu projeleri yapmaya çalışıyor. SpaceX'in roketleri bu yüzden çok önemli. Ayrıca 50 yıl önceki projede toplam 400.000 üzerinde insan ve 20.000 kadar endüstriyel firma ve üniversite yer aldı. Şu anki NASA'nın personel sayısı 20.000 felan. Dolaylı molaylı bir de ben size 20.000 vereyim etti 40.000. 50 yıl önceki ile arada dağlar kadar fark var. |
Benzer içerikler
- sfs ne demek
- spotify link kısaltma
- whatsapp profil resmi ss alınca bildirim gidiyor mu 2024
- video düzenleme programı
- kilitli klasördeki silinen fotoğrafları geri getirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X