Şimdi Ara

Nasıl bir AMD sistem almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün Gold bilgisayara gittim(hata 1 ) bilgisayar toplama bölümünde bir eleman yardımcı olup 2700 ytl'lik bilgisayarı önüme koydu. özellikleri şu,

Cpu: AMD Athlon 64 s939 3800+ x2 dual core 719 ytl
    İşlemci pahalı olsa da iyi bunda pek bir sorun yok

Mainboard: Epox AMD 9NPA ultra Nforce4 dual ddr sata R 249 ytl
    mainboard da iyi.

Ekran Kartı: 512mb Asus en6600 Silent/TD DDR2 DVI TVout 294 ytl
    bu kartın soğutma sisteminde sorunlar oldugu ve gerçek performansını yansıtamadığı söyleniyor.

Bellek: 2x512mb 400mhz ddram twinmos (m-texh) 177 ytl
    bu yeterli olur mu? yoksa 2x1gb mı almak lazım?

HDD: 80GB Samsung 7200 sata2 108 ytl
    80 gb bana az geldi ama fiyatı düşürmek için 120 den 80'e düşürdüm. yeniden düşünülebilr.

Monitor: LCD 17' BENQ FP71G+ 500 ytl

TV: Pegasus-philips chipset 58 ytl
    ucuz diye.

Speakers: SPK Logitecg X-230 2.1 32W RMS 119 ytl
    en sevdiğim parça bu oldu. çok iyi.

Kasa: Asus midi towe TA-551 300W 106 ytl
    bu da değişebilir.

DVD-RW: NEC ND-3550B 16X DUAL LAYER BOX 100ytl
    ehehe .
    mouse, printer vs.

şimdi benim fiyat limitim 2400-2500 maksimum. Bilgisayarı autocad/photoshop gibi çizim programlarıyla kullanıcam. tabi oyunlar için iyi performans ve film/müzik için kaliteli görüntü-ses olmasını istiyorum. Buna göre bu sistemde nasıl değişiklikler yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zo6 -- 25 Haziran 2006; 17:42:14 >

• Anakart ve işlemciye diyecek laf yok aynı anakarttı 3000+ işlemcim ile kullanıyorum ve çok memnunum ama harddisk ram ve ekran kartında biraz daha oynama yapsan iyi olur. Mesela 120 ile 80 gb arasında çok az bir fiyat farkı var 80 almaya değmez bu zamanda (özellikle 1 oyunun artık 5-6 gb yer kapladığı düşünülürse), ram için 2*1 gb çok iyi bir seçim olur baya bir süre hem uygulamalarında hemde oyunlarda problem yaşamassın, ekran kartı içinse şuan için bence eğer oyun oynamak istiyorsan geleceğe dönük en iyi yatırım en az bi 7600gt alman olacaktır.
  • sistem manyakmışda ben o hadd yi anlamdım one öle 80gb
  • quote:

Orjinalden alıntı: KarraKarrtal

sistem manyakmışda ben o hadd yi anlamdım one öle 80gb

evet di mi? bana da saçma geldi şimdi. en az 200 düşünüyorum şimdi ama ben fiyatı düşürmeye çalışıyorum sürekli artıyor
  • SORU:
    quote:

Nasıl bir AMD sistem almalı?

CEVAP: İmzamdaki gibi
  • 24 temmuz a kdr bekleyebilirsen , aynı işlemciyi 400ytl ye alacaksın blki daha ucuz...

anakart gayet iyi , ama oc yapmayacaksan gerek yok zira asus a8n5x veya yine epox 9npa7ı düşünebilirsin....aradaki farkı hissetmezsin..

ekran kartı çok kötü ona verceğin paraya biraz ekle , SAPPHIRE 256MB ATI X1600PRO al...

ramleri twinmos alma hele mtech ise hiç alma daha iyi , piyasadaki en dandik ramler , kıngston alabilirsin...

hdd yide en az 160gb yap . bnde 120gb var . yetmiyor , 70gb film müzik var , artık oyunlarda en az 4-5gb 6 tane dvd oyun yüklesen doluyor...

lcd yi phılıps veya lg almalısın....

asus kasaların kalitesi çok iyi gerçekten bnde kullandım bir ara , ama 300watt power o sisteme yetmez , gerçek bile değil ...asus kasalara bir ara çin malı psu koyuyolardı...

dvd-rw iyi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenkuzunkaya

24 temmuz a kdr bekleyebilirsen , aynı işlemciyi 400ytl ye alacaksın blki daha ucuz...

bu 24 temmuz tarihini bi kaç yerde gördüm; ama bu tarih kesin olarak duyurulmuş bi tarih mi yoksa bi öngörü/tahmin mi?

quote:

ekran kartı çok kötü ona verceğin paraya biraz ekle , SAPPHIRE 256MB ATI X1600PRO al...

512 mb lık bi ekran kartı düşünüyorum. bunun için ne önerirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zo6 -- 25 Haziran 2006; 13:33:12 >
  • yaz sonundan önce sistem alma zaten dolarda almış başını gitmiş
  • p3 550 192 mb ram 8 mb ekran kartı 10 gb hdd'yle dayanamıyorum artık ama :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zo6

quote:

Orjinalden alıntı: KarraKarrtal

sistem manyakmışda ben o hadd yi anlamdım one öle 80gb

evet di mi? bana da saçma geldi şimdi. en az 200 düşünüyorum şimdi ama ben fiyatı düşürmeye çalışıyorum sürekli artıyor

o sistemi alıyorsan en doğalından artacak fiyatlar bu arada piyasanın durumu pek iyi değil bu aralar acil değilse biraz bekle derim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cenkuzunkaya

24 temmuz a kdr bekleyebilirsen , aynı işlemciyi 400ytl ye alacaksın blki daha ucuz...

bu 24 temmuz tarihini bi kaç yerde gördüm; ama bu tarih kesin olarak duyurulmuş bi tarih mi yoksa bi öngörü/tahmin mi?

quote:

512 mb lık bi ekran kartı düşünüyorum. bunun için ne önerirsin?

evet 24 temmuz tarihi kesin bir tarih , amd %50 indirim yapacak x2 lerde ... çünkü intelin canavarı conroe ler o zmn çıkıyor . hatta o tarihte intel d9xx serisi dahil bütün dual core larıda yarı yarıya düşecek

ekran kartı nın ram ine aldanma sakın , 256mb ile 512mb arasında %4 fark belki vardır buda uygulamaya göre değişir . önemli olan ekran kartının
    gpu sunun ne kdr işlem yapabildiği ve ramlerinin bant genişliğidir , çünkü işlenen veriler vga nın ramlerinde değerlendiriliyor . 256mb oldukça yeterli 2 sene fln ....ama 512mb istersen yapman gereken ASUS ATI 512MB X1600PRO almak soğutucusuda oldukça güçlü , çok iyi performans alırsın...

• kasa,ekran kartı ve hdd değiştirmeni öneririm. ayrıca fiyatları çok pahalı. başka bir yerden almanı tavsiye ederim.

ekran kartı olarak leadtek 7600gs alırsan çok iyi olur.
    kasa cooler master centruion daha iyi.
    hdd 250gb samsung.
    ayrıca o 2.1 hoparlör hem gereksiz hem çok pahalı. biraz daha ekleyip creative 5+1 alabilirsin.
  • quote:

DVD-RW: NEC ND-3550B 16X DUAL LAYER BOX 100ytl
    48x cd okuma hızı var. ama elimde de 52x le yazılmış bir sürü cd var o yüzden işime yaramaz sanırım.

bu nereden çıktı anlamadım yani ne alaka kaçla yazılırsa yazılsın o hızda okuma yapan sürücü şart değil ki

bu arada ekran kartın yaramaz
    hard disk en az 160 olsun
    güç kaynağın gerçekten en az 400W vermeli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.