Şimdi Ara

Nasıl bir işlemci seçilmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Okuyorum sürekli intel pentium 4cpu gibi sürekli işlemci çeşidi yazıyolar. Nedir bu ? İntel pentium 4cpu ne anlama geliyor ? Yarın bir gün laptop alacam inşallah nasıl bir işlemci seçeyim ?

Diyorum ki 8gb ram olsa 1tb harddisk alanı olsa 2gb ekran kartı olsa. Buraya kadar tamam ama işlemciye gelince anlamıyorum.

Bu arada tavsiye ettiğiniz bir marka varmı.

Yakşamlar. :) :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: baydi.55

Evet arkadaşlar konu açık ve net.

Okuyorum sürekli intel pentium 4cpu gibi sürekli işlemci çeşidi yazıyolar. Nedir bu ? İntel pentium 4cpu ne anlama geliyor ? Yarın bir gün laptop alacam inşallah nasıl bir işlemci seçeyim ?

Diyorum ki 8gb ram olsa 1tb harddisk alanı olsa 2gb ekran kartı olsa. Buraya kadar tamam ama işlemciye gelince anlamıyorum.

siz bir linki atsanıza o laptopun
    bu arada yakşamlar değil iyi akşamlar :)
  • bak şimdi 2gb ekran kartı diyip geçme

mesela geforce 610m 2gb (305. sıra)
    ilk 60 daki kartlarda 2gb

ram dediğininde mhz si falan var karışık işler
    işlemcilerin nesilleri mimarileri q model mi u modelmi allaaah karmaşık :d
  • quote:

Evet arkadaşlar konu açık ve net.

ekran kartında anlamıyorsun ki ramdende aynı şekilde ekran kartında gb ramde ise sadece kaç gb olduğu önemli değildir.

• Konu dağılmış. Ben nelere dayanarak işlemci seçilir ? Onu soruyorum.

• baydi.55 B kullanıcısına yanıt
    Çalışma Frekansı
    Markası
    Çekirdek Sayısı
    Çıkış tarihi
    Oyunlarda ve uygulamalardaki performansı
    Ne kadar güç harcadığı
    Tekli ve çoklu çekirdek performansı

En az mobil i5 işlemcili Leptop tercih edin.
    Ram'ler ise 1333 veya 1600 MHz DDR3 8 Gb
    İhtiyaç kadar harddisk
    ve ekran kartı olarak GT 750M
    tercih edebilirsiniz.
    Yukarıdaki yazdıklarım oyun için geçerlidir.
  • Dalga geçmeyelim ya.. :) Ben de 2008 yıllarında GB olayına takılıydım. 9600GT 512 MB ekran kartı yerine 8350 1 GB olanı tercih etmiştim. Bit frekans saat olaylarını çok sonra öğrendim ve hemen gidip yeniledim 4850 ile :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sisteme Monitör Ne olmalı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farabi

quote:

Orijinalden alıntı: McScriptS

Dalga geçmeyelim ya.. :) Ben de 2008 yıllarında GB olayına takılıydım. 9600GT 512 MB ekran kartı yerine 8350 1 GB olanı tercih etmiştim. Bit frekans saat olaylarını çok sonra öğrendim ve hemen gidip yeniledim 4850 ile :)

haklısın pardon ben de bu konular da pek uzman değilim ama bir an komik geldi

Normaldir. Buradaki kendini bilgisayarcı sanan akıllılar bile bit olayını kavrayabilmiş değil. Arkadaşın durumu bence çok normal. Acil ekran kartı lazım oldu koskoca şehri aradım taradım bana önerebildikleri en iyi ekran kartı 4 GB!!!!! diye pohpohladıkları ekran kartıydı. Fanı bile yoktu :D:D
  • Böyle bir forumda gb larla ilgilil konuşmak saçma olur 4gb lık gt430 1gb lık 7750 değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 7 Ekim 2013; 14:08:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Böyle bir forumda gb larla ilgilil konuşmak saçma olur 4gb lık gt430 1gb lık 7750 değil.

+1
  • Evet arkadaşlar sizden sonra bir araştırma yaptım ve nasıl bir işlemci seçilmesi gerektiğini anladım. (işimize göre)

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/TOSHIBA-L850-1RN-15-6-i7-3630QM-2-4-GHz-8GB-640-GB-Radeon-HD-7670M,103452,465624,912989.html?langId=-14

Bu bilgisayar nasıl ? İşlemciden anlamışsınızdır ki laptop'u %70 RAHAT RAHAT oyun oynamak için alıyorum. Öteki işlerde var tabi. Bu notebook benim şahsi laptop'um olacak.

DALGA GEÇMEDEN YAPILAN GÖRÜŞLERE, ÖNERİLERE ve ELEŞTİRİLERE AÇIĞIM...

• Al bunu otur oturduğun yere diyorsun ynai :D

Bencede iyi bir bilgisayar. Güvenilir bir marka. Fiyatıda normal. Tamam ya tuttum bunu. ALIYORUM.

• quote:

Al bunu otur oturduğun yere diyorsun ynai :D

Bencede iyi bir bilgisayar. Güvenilir bir marka. Fiyatıda normal. Tamam ya tuttum bunu. ALIYORUM.

Biraz pahalı hocam. Ederi 1700 onun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.