Şimdi Ara

Nasıl bir kamera almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda rahatlıkla tahmin edebileceğiniz gibi bilgisizim. Sorularım da basit sayılır.

Şimdi ben kamerayla yaptığım çekimleri rahatlıkla -zahmetsizce- bilgisayarıma aktarabilmek istiyorum. Tv-Kartım yok, dv-in konusunda sorun yaşamak istemiyorum.

Bütçem 1000 YTL ile 1500 YTL arasında. Sanırım yapmam gereken tercih HDD kameralar. Ama kasetlilerin daha iyi olduğu konusunda bir kanı da oluşmuş durumda. Her neyse, bu HD kameralardaki videoları bilgisayara aktarabilmek için USB portu mu bulunuyor, bu iş nasıl oluyor?

Bir de HD kamera alacağım için, "şu süper, çok çok iyi" diyebileceğiniz bir model var mı?

• Bir de sensorü olayını merak ediyorum.

800.000 piksel CCD sensör diyor mesala baktığım bir modelde. Bu iyi midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Betrayal

Bir de sensorü olayını merak ediyorum.

800.000 Pixel mi buyuktur yoksa 3.1 yada 5.1 Mpixsel mi? 1500 YTL ye Canon ve Sony de cok iyi sayilacak HD kameralar alabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: Betrayal

Bir de sensorü olayını merak ediyorum.

• quote:

Bu konuda rahatlıkla tahmin edebileceğiniz gibi bilgisizim. Sorularım da basit sayılır.

Şimdi ben kamerayla yaptığım çekimleri rahatlıkla -zahmetsizce- bilgisayarıma aktarabilmek istiyorum. Tv-Kartım yok, dv-in konusunda sorun yaşamak istemiyorum.

Bütçem 1000 YTL ile 1500 YTL arasında. Sanırım yapmam gereken tercih HDD kameralar. Ama kasetlilerin daha iyi olduğu konusunda bir kanı da oluşmuş durumda. Her neyse, bu HD kameralardaki videoları bilgisayara aktarabilmek için USB portu mu bulunuyor, bu iş nasıl oluyor?

Bir de HD kamera alacağım için, "şu süper, çok çok iyi" diyebileceğiniz bir model var mı?

arkadaş formda biraz dolaşsanız her yazılı.mobese kamera

• quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

quote:

Bu konuda rahatlıkla tahmin edebileceğiniz gibi bilgisizim. Sorularım da basit sayılır.

arkadaş formda biraz dolaşsanız her yazılı.mobese kamera
    Herşey yazılı da karışık be hocam, şöyle ufaktan özet bilgi istiyorum ben. : (

http://www.hepsiburada.com/canon-hg10-hard-disk-video-kamera-canta-hediyeli/productDetails.aspx?categoryid=17076&productid=evcanonhg10

bu nasıl mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betrayal -- 29 Aralık 2008; 22:17:21 >

• quote:

http://www.hepsiburada.com/canon-hg10-hard-disk-video-kamera-canta-hediyeli/productDetails.aspx?categoryid=17076&productid=evcanonhg10

bu nasıl mesela?

Alıntıları Göster
    quote:

bu nasıl mesela?

arkadaş fiyatına göre güzel kamera arkadaş sensör boyutu büyük ama pikselde sony göre düşük kalıyor biraz daha verip 6mp üzeri bir sony hd kamera alabilirsiniz.selamlar

• quote:

bu nasıl mesela?

Alıntıları Göster
    Bu msg i gonderdiginiz yerin hemen bir kac satir altinda ilgilendiginiz makina ile ilgili ozet ve oneriler var hocam. Ben yinede link i veriyorum HG10, HF100 ve HF10 SR11E cihazlar burda epey tartisildi. Okursan butcene göre rahat ve guzel bir cihaz bulacaksin.

http://forum.donanimhaber.com/m_28686248/mpage_1//tm.htm#28738865

quote:

bu nasıl mesela?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

bu nasıl mesela?

arkadaş fiyatına göre güzel kamera arkadaş sensör boyutu büyük ama pikselde sony göre düşük kalıyor biraz daha verip 6mp üzeri bir sony hd kamera alabilirsiniz.selamlar

Alıntıları Göster
    sony'lerde 3CCD özelliği yok diye duydum. doğru mu?

bir de DVD kamera alırsam örneğin 30 dakikalık bir çekim kaç gb'lık yer kaplar?

aynı şekilde HD kamera ile 30 dakikalık çekim genelde kaç gb yer kaplar?

bunları da cevaplarsanız çok sevinirim. çok önemli.

• quote:

Alıntıları Göster
    evet bu son soruyu ben de merak ediyorum. bi arkadaşım kamera bakıyoda bu aralar :)
  • quote:

Alıntıları Göster
    Simdi sony de su var yada canonda su yok diye bi yaklasim yanlis olur.

Soyle ozetleyelim kac lira butceniz var sandigim kadari ile 1500 ytl ye kadardi. O zman kamera secimi yapalim.

1500 ytl butceye göre HD(High Definition) bir kamera alalim.

a.) Kasetli mi olacak? avantaji : En iyi goruntu , Dez avantaji : islemesi ve kaset takibi zor.
    b.) Hard diskli (SD Kart) mi olacak? avantaji: Kolay kayit ve pc ye kolay aktarim Kasetten sonraki en iyi goruntu. Dez avantaji: Tam cekim yaparken kameranin hard diski doldu yada SD karrta yer kalmadi ( Bu size bagl yukseK kapasite yada fazla SD kart bulundurursaniz sorun olmaz)
    c.) dvd mi olacak? Avantaji: kayit direkmen DVD ye yapilir izlenmesi kolaydir. Dez avantaji goruntude kayip cok olur.

Yukarda kısaca bir kac seye degindim yoksa fozellikler ve farklar cok fazla.

Cekimlerim ne kadar yer tutacagi cekeceginiz ozellige baglidir. Ornek ben 8 GB SD kart uzerine tam HD cozunurlukte 1 saat yapabiliyorum ama istersem goruntu kalitesinden vaz gecip 2-4-6 saate kadar cikabilirsin. Ama ben en iyi goruntude 1 saat cekim yapip bilgisayara akatarmayi yada yanimda fazladan sd kart bulundurarak yapiyorum.

Tavsiyem ise HDD yada SD kart ozellikli bir High definition cihaz almaniz. Full HD kasetli bir video kamera sizin icin baslangic olarak fazla gelebilir. Kasetle ugrasmak daha ileri seviyede olabilir. DVD lerde ise goruntu kaybiniz fazla olur ve artik modasi geciyor. DVD ler zamanla kayboluyor.

2500 ytl ye kadar cikarim diyorsaniz Sony sr11e
    2000 YTL ye Canon HF10 ( 16 gb sabit disk var)
    1270 YTLye Canon HF100 (sd kartli)
    1270 ytl ye Canon HG 10 ( 40 gb sabit disk var ama HD degil)

Yukarda sonysr11 ve Canon HF 10 butceyi asiyor. Canon HF100 Canon HF10 ile ayni ozellikte olup icinde sadece 16 gb sabit disk yok bence gerekte yok. Aradaki yaklasik 800 ytl fark a 8 adet 8 gb sandik class6 SD akart alina bilir ve 64 gb hafizan olur ayrica sd kartin tak cikart ozelligi bilgisayara akatarimda cok guzel oluyor. HG 10 ise HD degil. Ben HF100 aldim ve memnun kaldim su anda vatanbilgisayardaki world e ozel %18kdv indirimi ile cihaz 1270 ytl ye 5 taksit. 8 gb sd kart alsan 1380 ytl ye gelir. Tam kaliteli goruntu 1 saat goruntuden taviz vererek daah uzun cekimler yapabilirsin yada 2 adet 8 gb sd kart aldimi olay cozulur diye dusunuyorum.

Insallah analata bildik ve yardimi oldu valla zor yazdim offffffffffffffffffff.

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: cemele

Simdi sony de su var yada canonda su yok diye bi yaklasim yanlis olur.

Soyle ozetleyelim kac lira butceniz var sandigim kadari ile 1500 ytl ye kadardi. O zman kamera secimi yapalim.

1500 ytl butceye göre HD(High Definition) bir kamera alalim.

a.) Kasetli mi olacak? avantaji : En iyi goruntu , Dez avantaji : islemesi ve kaset takibi zor.
    b.) Hard diskli (SD Kart) mi olacak? avantaji: Kolay kayit ve pc ye kolay aktarim Kasetten sonraki en iyi goruntu. Dez avantaji: Tam cekim yaparken kameranin hard diski doldu yada SD karrta yer kalmadi ( Bu size bagl yukseK kapasite yada fazla SD kart bulundurursaniz sorun olmaz)
    c.) dvd mi olacak? Avantaji: kayit direkmen DVD ye yapilir izlenmesi kolaydir. Dez avantaji goruntude kayip cok olur.

Yukarda kısaca bir kac seye degindim yoksa fozellikler ve farklar cok fazla.

Cekimlerim ne kadar yer tutacagi cekeceginiz ozellige baglidir. Ornek ben 8 GB SD kart uzerine tam HD cozunurlukte 1 saat yapabiliyorum ama istersem goruntu kalitesinden vaz gecip 2-4-6 saate kadar cikabilirsin. Ama ben en iyi goruntude 1 saat cekim yapip bilgisayara akatarmayi yada yanimda fazladan sd kart bulundurarak yapiyorum.

Tavsiyem ise HDD yada SD kart ozellikli bir High definition cihaz almaniz. Full HD kasetli bir video kamera sizin icin baslangic olarak fazla gelebilir. Kasetle ugrasmak daha ileri seviyede olabilir. DVD lerde ise goruntu kaybiniz fazla olur ve artik modasi geciyor. DVD ler zamanla kayboluyor.

2500 ytl ye kadar cikarim diyorsaniz Sony sr11e
    2000 YTL ye Canon HF10 ( 16 gb sabit disk var)
    1270 YTLye Canon HF100 (sd kartli)
    1270 ytl ye Canon HG 10 ( 40 gb sabit disk var ama HD degil)

Yukarda sonysr11 ve Canon HF 10 butceyi asiyor. Canon HF100 Canon HF10 ile ayni ozellikte olup icinde sadece 16 gb sabit disk yok bence gerekte yok. Aradaki yaklasik 800 ytl fark a 8 adet 8 gb sandik class6 SD akart alina bilir ve 64 gb hafizan olur ayrica sd kartin tak cikart ozelligi bilgisayara akatarimda cok guzel oluyor. HG 10 ise HD degil. Ben HF100 aldim ve memnun kaldim su anda vatanbilgisayardaki world e ozel %18kdv indirimi ile cihaz 1270 ytl ye 5 taksit. 8 gb sd kart alsan 1380 ytl ye gelir. Tam kaliteli goruntu 1 saat goruntuden taviz vererek daah uzun cekimler yapabilirsin yada 2 adet 8 gb sd kart aldimi olay cozulur diye dusunuyorum.

Insallah analata bildik ve yardimi oldu valla zor yazdim offffffffffffffffffff.

quote:

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ediyorum bilgiler için, makbule geçti gerçekten.

• quote:

Çok teşekkür ediyorum bilgiler için, makbule geçti gerçekten.

Alıntıları Göster
    Reklam yapıyor gibi olmayayım ama Full HD hard diskli kamera almak isteyenler bu kamerayı da göz önünde bulundursunlar. Benden almak zorunda değilsiniz :)

http://forum.donanimhaber.com/m_28744764/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dutturudunya -- 30 Aralık 2008; 1:49:01 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

merhaba cemele arkadaşın yorumlarına katılıyorum 3ccd gelince bu tür çipler yapımı zor ve karmaşık olduğu için pahalı dırlar.burda merceğin kalitesi çok önemli bazılarına göre iyi bazılarına göre ayni,
    CCD’nin artıları ve eksileri
    Artıları Piksel başına toplanan yükle gelen foton akısı arasında doğrusal ilişki olması.
    65565 elektrona kadar yük biriktirme kapasitesi (full well capacity) ile büyük bir dinamik aralığa sahip olması.
    Bir çok modern inceltilmiş/arkadan aydınlatmalı alette %100’e varan çok yüksek bir kuantum etkinliğine ulaşılabilmesi.
    Verinin alınır alınmaz doğrudan bilgisayar yardımıyla işlenebilmesi.
    Uzun zaman aralıkları boyunca ışık toplayabilmesi.
    Yonga-üzeri satır/sütun birleştirme (on-chip binning) yoluyla CCD üzerinde sinyal işlenebilmesi.
    CCD’nin Sıvı Azot sıcaklıklarına kadar (77 K) soğutulmasıyla ısısal gürültünün çoğunun yokedilebilmesi. Ayrıca, CCD’lerin doğrusal (ve sayısal) olması nedeniyle bir çok pozun Poisson gürültüsünü azaltmak amacıyla birleştirilebilmesi.
    Özelliklerinin `ideal’ algılayıcıya çok yakın olması.

Eksileri Oldukça pahalı olması. Bilimsel amaçlı 1K x 1K boyutlarında küçük bir CCD için bile 10,000 $.
    Aynı türden her CCD’nin genel özellikler bakımından benzer ama eşdeğer olmaması.
    Kuantum etkinliği, yonga kalitesi ve diğer bozuklukların aletten alete değişmesi.bu bilgi vikipedi den alıntı dır.
    cmos sensör ise daha az enerji harcar maliyeti düşük olduğu için cmos sensör kullanılan kameralar ucuzdur,yani pc lerdeki intel ve amd seçimine benzer
    resimleri yan yana yapamadım.işte farkları

ccd

3ccd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 30 Aralık 2008; 7:13:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dutturudunya

Reklam yapıyor gibi olmayayım ama Full HD hard diskli kamera almak isteyenler bu kamerayı da göz önünde bulundursunlar. Benden almak zorunda değilsiniz :)

Alıntıları Göster
    jvc-panasonic -samsung gibi markalarda da kameralar var ben daha cok canon ve Sony SR11E inceledigim icin bunlari ornek verdim. Canon HF100 almamin ana sebebleri ise kısaca sunlardir.

1.) Cihaz 2000 ytl civarindaydi ucuzladi vatanda benim aldigimda world e ozel %8 indirim vardi sandisk 8 GB Class 6 SD kart ile 1487 ytl 5 taksit yapildi simdi ayni urun 1387 ytl ye mevcut.
    2.) Cekilen video lari SD karttan bilgisayara aktarim basit ve kolay.
    3.) En etkili neden ise budur. Camcorderinfo sitesinde cihaz ilk 5 de yer almis bir cihaz.
    4.) Baslangic olarak kasetli daha ileri video duzenlemeleri isteyen kasetli kamera yerine ilk olarak boyle kullanilmasi kolay bir cihaz benim icin baslangic olarak iyi oldu
    5.) Kapasitesini sorun etmedim cunki cok uzun cekimler yapmiyacagim simdilik 8 gb sd kart ev icinde fazlasiyla yeterli 2-3 ay sonra bir adet 8 gb bir adet 16 gb sd kart alarak kapasitemi 24 gb yapmayi dusunuyorum.
    6.) Dokunmatik ekran olmamasi zira kir pas olayi olur diye dusunuyordum.

Sonuc olarak

HF100 su anda 1270 ytl ye alinabilecek fiyat ve performans karsilastirmasi bakimindan ozellikle ilk kamera sahibi olacaklar icin ideal kameralardan biridir diye dusunuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: dutturudunya

• quote:

Orijinalden alıntı: cemele

jvc-panasonic -samsung gibi markalarda da kameralar var ben daha cok canon ve Sony SR11E inceledigim icin bunlari ornek verdim. Canon HF100 almamin ana sebebleri ise kısaca sunlardir.

1.) Cihaz 2000 ytl civarindaydi ucuzladi vatanda benim aldigimda world e ozel %8 indirim vardi sandisk 8 GB Class 6 SD kart ile 1487 ytl 5 taksit yapildi simdi ayni urun 1387 ytl ye mevcut.
    2.) Cekilen video lari SD karttan bilgisayara aktarim basit ve kolay.
    3.) En etkili neden ise budur. Camcorderinfo sitesinde cihaz ilk 5 de yer almis bir cihaz.
    4.) Baslangic olarak kasetli daha ileri video duzenlemeleri isteyen kasetli kamera yerine ilk olarak boyle kullanilmasi kolay bir cihaz benim icin baslangic olarak iyi oldu
    5.) Kapasitesini sorun etmedim cunki cok uzun cekimler yapmiyacagim simdilik 8 gb sd kart ev icinde fazlasiyla yeterli 2-3 ay sonra bir adet 8 gb bir adet 16 gb sd kart alarak kapasitemi 24 gb yapmayi dusunuyorum.
    6.) Dokunmatik ekran olmamasi zira kir pas olayi olur diye dusunuyordum.

Sonuc olarak

HF100 su anda 1270 ytl ye alinabilecek fiyat ve performans karsilastirmasi bakimindan ozellikle ilk kamera sahibi olacaklar icin ideal kameralardan biridir diye dusunuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: dutturudunya

Alıntıları Göster
    CEMELE hocam senin kameranın aynısından almaya sıcak bakıyorum baya ama bikaç soru yine aklıma takıldı.

"Yaptığım uzun araştırmalar sonucunda bu makinede karar kılıp aldım ve gerçekten memnun kaldım. Renkleri ve görüntü kalitesi güzel, hafıza kartlı olduğu için boyu çok küçük. Dezavantajları: Tüm avchd kaydeden kameralarda oldugu gibi henüz bu formatı oynatan bir player olmadığından bilgisayarda uygun bir codec yada dvd formatına çevirmeniz gerekiyor. Bir diğer dezavantajı da ses kaydı olarak 5 kanal çekim yapmıyor 2.1 çekiyor ve rüzgar koruması olmadığından rüzgarlı ortamlarda rüzgar sesini çok alıyor."

Hepsiburada.com'da birisi böyle bir yorum yapmış. Senin bahsettiğin kameranın en önemli avantajlarından birisinin bilgisayara atmanın çok kolay olduğu özelliği buraya göre yanlış mı oluyor? Orasını anlayamadım.

Bir de özellikleri arasında 3CCD'yi göremedim. Herhalde yok?

• quote:

CEMELE hocam senin kameranın aynısından almaya sıcak bakıyorum baya ama bikaç soru yine aklıma takıldı.

"Yaptığım uzun araştırmalar sonucunda bu makinede karar kılıp aldım ve gerçekten memnun kaldım. Renkleri ve görüntü kalitesi güzel, hafıza kartlı olduğu için boyu çok küçük. Dezavantajları: Tüm avchd kaydeden kameralarda oldugu gibi henüz bu formatı oynatan bir player olmadığından bilgisayarda uygun bir codec yada dvd formatına çevirmeniz gerekiyor. Bir diğer dezavantajı da ses kaydı olarak 5 kanal çekim yapmıyor 2.1 çekiyor ve rüzgar koruması olmadığından rüzgarlı ortamlarda rüzgar sesini çok alıyor."

Hepsiburada.com'da birisi böyle bir yorum yapmış. Senin bahsettiğin kameranın en önemli avantajlarından birisinin bilgisayara atmanın çok kolay olduğu özelliği buraya göre yanlış mı oluyor? Orasını anlayamadım.

Alıntıları Göster
    http://www.hepsiburada.com/panasonic-sdr-h250-hard-disk-video-kamera-canta-hediye-turkce-menu/productDetails.aspx?categoryid=17076&productid=evpanasdrh250

Bu model de çok aşırı hoşuma gitti. İkisinden birisini alacağım sanırım.

• quote:

Alıntıları Göster
    Ben hemen hemen bu yazdigin yorumda dahil hepsini okudum.
    Bahsedilen 2.1 ses kaydi dogru keske 5.1 olsaydi. O zamanda fiyat farkli oluyor. Dis ortamda cekim yapmadim evde ki cekimlerde gayet guzeldi. Sen butün ozellikler olsun dersen o zaman fiyat ileri gider. Misal bizim makinada kamera resim cekmede benim cok hosuma gitmiyor ama resim cekme ozelligide en ust seviyede olsun dersen o zaman 2000 ytl nin ustune cok fazla cikman gerekir. Burda onemli olan ayrilan butceye göre en iyi cihazi secmektir.

Diger konu ise kaydedilen goruntulerin bilgisayara gonderilmesi yanlis anlamissin evet cok kolay telefonun sim kartini bir telefondan diger telefona takmak gibi bisey. O yorumu yapan arkadas herhalde fazla incelmemis zaten hangi markayi alirsan al HD olduktan sonra muhtelelem AVCHD ( Advanced Video Codec High Definition) formatinda yapacaktir zira bu format avantaj olup sıkıstırma yaparak cok yer kaplayan HD videolarin az yer tutmasini sagliyor buna ragmen HD(1920*1080) cozunurlukteki 1 saatlik cekim 8 GB yer tutuyor. Bu format olmasa daha fazla tutardi.

Ister SD ister Hard disk ozellikli kamera al istersen kasetli al sen video duzenleem programi kullanmaya mecbursun. Bunun icin programlar var arakadaslar burda yardimci oldular. Cektigin videolari hangi platformda seyredeksin ( TV-DVD Player- PS3 gibi cihazlarlami) , (TV- Video kamera ile mi), (TV - Bilgisyar baglantisi ilemi) Yada hepsi ile mi?

Yapilan yorumdan sadece 2.1 ses kanal olayi dogrudur ruzgar deneyimim olmadi. Linkte verdigin cihaz guzel gorunuyor ama MPEG 2 formatta kayit yapmasi demek HD degil demek. Eger HD cihaz istemiyorsan o cihazda iyi gorunuyor ama ben 1000 ytl verdikten sonra uzerine cikar HD kamera alirim. Ben cektigim goruntuleri Bilgisayara kopyalayip burdan Full HD LCD panel de seyrediyorum. HD videolarin kaliteli goruntulerini almak icin HD ozellikli cihazlar olmali. Yani elinde ne var ne ile izleyeceksin bu goruntuler butcen ne kadar? Bu satten sonra HD kamera tercih etmeni tavisye ederim. HD kamera alipta 40'' ve uzeri bir tv de goruntuleri seyrettigin zaman ne demek istedigimi anlayacaksin.

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 30 Aralık 2008; 14:57:29 >

• Arkadaşlar sony dvd 110 kamera almayı düşünüyorum.. Birde hc 53 minidv kamera var aklımda hangisi iyi? yoksa ikiside kötümü beni bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbirdal

Arkadaşlar sony dvd 110 kamera almayı düşünüyorum.. Birde hc 53 minidv kamera var aklımda hangisi iyi? yoksa ikiside kötümü beni bilgilendirirseniz sevinirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: sbirdal

Arkadaşlar sony dvd 110 kamera almayı düşünüyorum.. Birde hc 53 minidv kamera var aklımda hangisi iyi? yoksa ikiside kötümü beni bilgilendirirseniz sevinirim.

merhaba arkadaş formda yenisiniz belli,formda bir tur attınızmı yani kameralar hakkında neler yazılmış okudunuzmu.ben sizi okuma zahmetinden kurtarayım kamera alacaklarda sayfa sayfa dolaşmak zorunda kalmazlar hangi sayfa denk gelmişse aradıkları önerileri bulsunlar.
  • nasıl bir kamera almalı
  • kamerayı alma amacınız ve beklentileriniz neler
  • amotör,orta,profosyönel bir kamera mı
    sd(standart definition) kamera mı
  • hd(high definition) kamera mı
  • kayıt medyası hangisi olsun minidv,dvd,hdd,hafıza kartı(memorystick)
  • evde bilgisayarım var çektiğim görüntüler üzerinde istediğim gibi oynamak isterim,bunlarla uğraşmayı severim,aktarmada görüntü kaybı az olsun kendi çapımda kısa filmler çekip edit yapacağım ve kaliteli görüntü olsun derseniz minidv(kasete kayıt yapan)
    benim zamanım yok ben uğraşmayı sevmem çektiğim görüntüleri tv de hemen izlerim derseniz dvd ye kayıt yapan kamera(bu kameranın çektiğiniz görüntülerin üzerinde oynarsınız ama minidv ye göre görüntü kaybı daha çok olur,dvd den pc ye pc den tekrar dvd ye elbette görüntü kaybı olacaktır
  • dvd disk, kasetle uğraşmam uzun süre kayıt yaparım derseniz hdd li kamera(bu kamera ile deçektiğniz görüntüler üzerinde oynama yapabilirsiniz yine minidv ye göre görüntü kaybı farklı olacaktır)
  • bilgisayara aktarımı çok kolay olsun,kamerada hareket eden kısım olmasın dersen (bu sayede kameranın bozulma riski çok az olacaktır çünkü hareket eden mekanik kısım yok) kullanımı kolay bir kamera derseniz hafız kartına kayıt yapan kamera

• sd(satndart definitionmu,)*hd( hig definitionmu)
  • ben amotörüm, kameraya şimdilik verebileceğim para sınırlı az,mp düşük(foto için)teknik özelliği diğerlerine göre düşük olsun kalitesi önemli değil isterseniz 750ytl altında(sd) bir kamera sizin işinizi görür
  • video çekimi ve foto çekimi kaliteli olsun,ileriye dönük,evimimdeki tv vb cihazlar hd uyumlu ise hd(high definition) kamera.bütceniz yeterli ise kesinlikle hd kamera

• dvd 110 e mi*minidv hc53e mi
  • dvd 110e nin sensörü 1/8,fotoğraf çekimi çok düşük vga(640x480)kalite önemli değil dersen ucuz olsun dersen mp li düşük olsun istersen110e
  • hc53e sensörü1/6 dvd 110e ye göre sensörü büyük,fotoğraf çekmesin videosu biraz daha kaliteli olsun isterseniz hc53e
  • bence bu iki kamera çok vasat .ilk kamera alacaklar için ve kamera çekmeyi öğreneyim diyenler için
    sensör boyutu önemli mi evet.sensör ışığa duyarlı elektornik parçalardır,senör ne kada büyük olursa kameraya düşen ışık miktarı çok olacak ve sensör görüntüyü daha net algılayacak ve görüntü kalitesi o kadar güzel olacaktır.

• bu verdiğim bilgilerde hata var ise ustalar düzeltsinler kusurumuza bakmasınlar.selamlar

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 31 Aralık 2008; 20:16:26 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sbirdal

merhaba arkadaş formda yenisiniz belli,formda bir tur attınızmı yani kameralar hakkında neler yazılmış okudunuzmu.ben sizi okuma zahmetinden kurtarayım kamera alacaklarda sayfa sayfa dolaşmak zorunda kalmazlar hangi sayfa denk gelmişse aradıkları önerileri bulsunlar.
  • nasıl bir kamera almalı
  • kamerayı alma amacınız ve beklentileriniz neler
  • amotör,orta,profosyönel bir kamera mı
    sd(standart definition) kamera mı
  • hd(high definition) kamera mı
  • kayıt medyası hangisi olsun minidv,dvd,hdd,hafıza kartı(memorystick)
  • evde bilgisayarım var çektiğim görüntüler üzerinde istediğim gibi oynamak isterim,bunlarla uğraşmayı severim,aktarmada görüntü kaybı az olsun kendi çapımda kısa filmler çekip edit yapacağım ve kaliteli görüntü olsun derseniz minidv(kasete kayıt yapan)
    benim zamanım yok ben uğraşmayı sevmem çektiğim görüntüleri tv de hemen izlerim derseniz dvd ye kayıt yapan kamera(bu kameranın çektiğiniz görüntülerin üzerinde oynarsınız ama minidv ye göre görüntü kaybı daha çok olur,dvd den pc ye pc den tekrar dvd ye elbette görüntü kaybı olacaktır
  • dvd disk, kasetle uğraşmam uzun süre kayıt yaparım derseniz hdd li kamera(bu kamera ile deçektiğniz görüntüler üzerinde oynama yapabilirsiniz yine minidv ye göre görüntü kaybı farklı olacaktır)
  • bilgisayara aktarımı çok kolay olsun,kamerada hareket eden kısım olmasın dersen (bu sayede kameranın bozulma riski çok az olacaktır çünkü hareket eden mekanik kısım yok) kullanımı kolay bir kamera derseniz hafız kartına kayıt yapan kamera

• sd(satndart definitionmu,)*hd( hig definitionmu)
  • ben amotörüm, kameraya şimdilik verebileceğim para sınırlı az,mp düşük(foto için)teknik özelliği diğerlerine göre düşük olsun kalitesi önemli değil isterseniz 750ytl altında(sd) bir kamera sizin işinizi görür
  • video çekimi ve foto çekimi kaliteli olsun,ileriye dönük,evimimdeki tv vb cihazlar hd uyumlu ise hd(high definition) kamera.bütceniz yeterli ise kesinlikle hd kamera

• dvd 110 e mi*minidv hc53e mi
  • dvd 110e nin sensörü 1/8,fotoğraf çekimi çok düşük vga(640x480)kalite önemli değil dersen ucuz olsun dersen mp li düşük olsun istersen110e
  • hc53e sensörü1/6 dvd 110e ye göre sensörü büyük,fotoğraf çekmesin videosu biraz daha kaliteli olsun isterseniz hc53e
  • bence bu iki kamera çok vasat .ilk kamera alacaklar için ve kamera çekmeyi öğreneyim diyenler için
    sensör boyutu önemli mi evet.sensör ışığa duyarlı elektornik parçalardır,senör ne kada büyük olursa kameraya düşen ışık miktarı çok olacak ve sensör görüntüyü daha net algılayacak ve görüntü kalitesi o kadar güzel olacaktır.

• bu verdiğim bilgilerde hata var ise ustalar düzeltsinler kusurumuza bakmasınlar.selamlar

Alıntıları Göster
  • Buraya yaziyorum, yeni konu acmayim dedim. Kameralarin ozellikleri hakkinda acikcasi pek bir bilgim yok. Sadece cektigim videolari direk olarak alet uzerinden izleyebilip, silebilmek istiyorum. 17 yasindayim ve kisa filmler cekiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Tesekkurler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.