Şimdi Ara

Nasıl Çalışmalıyız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
11.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gramer için kaynakları topladım ve çıktısını aldım. Mesela can , could simple present tense 'de kullanılıyor. Bu kelimelerin anlamı , nasıl kullanılacağını filan yazdım. Day light'ın eğitim videoları vardı bunu izleyerek videoyu yazıya döktüm. Aşağıda resimde görülüyor. Bu oluşturduğumuz kaynaklara nasıl çalışmalıyız ? Mesela her gün açıp 1 saat o sayfaları okumalı mıyız ?

Nasıl Çalışmalıyız ?

Yukarıdaki resimde görünen word dosyasını indirme linki

http://hotfile.com/dl/144905633/1528089/ngilizce.rar.html

Nasıl Çalışmalıyız ?

Yukarıda resmi görünen tensler tablosunu indirme linki

http://hotfile.com/dl/146904192/faa704f/Tensler_Tablosu.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 18 Şubat 2012; 10:04:04 >

• Tabii ki öncelikle konuya çalışman gerekiyor.Yani gramer'i bilmelisin.Gramer'i öğrendikten sonra artık konu çalışmana gerek yok (yeni konu hariç).Gramer'i öğrendikten sonra ne yapabilirim ?
    - Yeni başladıysan basit metinler çevirebilirsin(netten)
    - Sosyal arkadaşlık sitelerinden (uygun olanlardan) kendine arkadaş bulabilirsin.(benim böyle arkadaşlarım çok :) )
    - Artık çok ilerlediysen ve imkanın varsa yurtdışına git ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: official

Tabii ki öncelikle konuya çalışman gerekiyor.Yani gramer'i bilmelisin.Gramer'i öğrendikten sonra artık konu çalışmana gerek yok (yeni konu hariç).Gramer'i öğrendikten sonra ne yapabilirim ?
    - Yeni başladıysan basit metinler çevirebilirsin(netten)
    - Sosyal arkadaşlık sitelerinden (uygun olanlardan) kendine arkadaş bulabilirsin.(benim böyle arkadaşlarım çok :) )
    - Artık çok ilerlediysen ve imkanın varsa yurtdışına git ..

Hocam çok teşekkürler. Bölüme ingilizce bilen fazlaca arkadaş giriyor konuyu da görüyorlar ama cevap yazan az oluyor. Kaynaklarım arasında basit , orta , yüksek ingilizce bilgisine göre çeviri programları da var. Bu gramerlere nasıl çalışmalıyız ? Çıkardık kağıtları önümüze sınavlara çalışır gibi okuyup ezberlemeli miyiz ?

• Teşekkür Ederim.Hayır ezberleme.Ezberlersen kalıcı olmaz ve pratik yapmaya geldiğinde uygulayamazsın.Bu kağıtlarda ne anlatmaya çalışıyor ona bak.Mantığını anla ve bunun yanında kelime de bilmen gerekiyor.Örneğin 'Perfect Tense'.Perfect Tense'de fiilin 3. hali kullanılır.Bunu bilmen gerekiyor.Yardımcı olduysam ne mutlu bana.
  • dosya yı paylaşabilir misin ? :)
  • quote:

Teşekkür Ederim.Hayır ezberleme.Ezberlersen kalıcı olmaz ve pratik yapmaya geldiğinde uygulayamazsın.Bu kağıtlarda ne anlatmaya çalışıyor ona bak.Mantığını anla ve bunun yanında kelime de bilmen gerekiyor.Örneğin 'Perfect Tense'.Perfect Tense'de fiilin 3. hali kullanılır.Bunu bilmen gerekiyor.Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Kelimelerin zamanlara göre değişimi yazmadım. Onları da başkalarından alacağım. İlk başta ezber yapıp sonra çeviri yaparak mantığını kavramayı düşünüyorum.

vkurt , buyur kardeş. Çok detaylı değil ama umarım işini görür.

• yeterli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Usain Bolt

yeterli değil

Daha açık bir cevap yazar mısın kardeş. Yeterli olmayan nedir ? Bu konuda yeterli olmak için ne yapmalıyız ?
  • 1- DİL ÖGRENİLMEZ YAŞANIR

2- DİL EZBERLENMEZ UYGULANIR

3- KENDİNE Bİ İLGİ ALANI EDİNİRSİN HOBİ GİBİ BUNUNLA ALAKALI DİL ÖGRENİRSİN VE DİL SENİN İÇİN Bİ İŞ ZORUNLULUK DEĞİL EĞLENCE, HAYAT TARZI OLUR.

4- HAYIR BEN DÜZ MANTIK ÖGRENMEK İSTİYORUM DİYORSAN İLLAKİ EN SADECE EN ANLAŞILIR VE EN GÜZEL BU ADAM ANLATIYOR FAKAT TABİ BELİRLİ SEVİYEYE HİTAP VARhttp://www.ozkancelen.com/sitebuilder/page1.aspx

5- BİDE TÜM ELEKTRONİK CİHAZLARINI BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU BAŞTA OLMAK ÜZERE İNGİLİZCE YAPARAK BAŞLAYABİLİRSİN.

bunları neye göre yazdım hergün renk değiştiren ve neden yapamıyorum diyen insanları görüyorum ve hala görmekteyim. Dil iletişimdir aslında ingilizce dil değil artık zorunluluk gibi bişeydir.Her yerde karşına çıkar.Fakat millet bunu ögrenmeye ve ezberlemeye çalışıyor.Yaşanması gerek bunu anlamıyorlar.

şimdilik bu kadarını yaparsan baya ilerlersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usain Bolt -- 3 Şubat 2012; 16:14:19 >

• quote:

1- DİL ÖGRENİLMEZ YAŞANIR

2- DİL EZBERLENMEZ UYGULANIR

3- KENDİNE Bİ İLGİ ALANI EDİNİRSİN HOBİ GİBİ BUNUNLA ALAKALI DİL ÖGRENİRSİN VE DİL SENİN İÇİN Bİ İŞ ZORUNLULUK DEĞİL EĞLENCE, HAYAT TARZI OLUR.

4- HAYIR BEN DÜZ MANTIK ÖGRENMEK İSTİYORUM DİYORSAN İLLAKİ EN SADECE EN ANLAŞILIR VE EN GÜZEL BU ADAM ANLATIYOR FAKAT TABİ BELİRLİ SEVİYEYE HİTAP VARhttp://www.ozkancelen.com/sitebuilder/page1.aspx

5- BİDE TÜM ELEKTRONİK CİHAZLARINI BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONU BAŞTA OLMAK ÜZERE İNGİLİZCE YAPARAK BAŞLAYABİLİRSİN.

bunları neye göre yazdım hergün renk değiştiren ve neden yapamıyorum diyen insanları görüyorum ve hala görmekteyim. Dil iletişimdir aslında ingilizce dil değil artık zorunluluk gibi bişeydir.Her yerde karşına çıkar.Fakat millet bunu ögrenmeye ve ezberlemeye çalışıyor.Yaşanması gerek bunu anlamıyorlar.

şimdilik bu kadarını yaparsan baya ilerlersin.

Hocam hani demişsin ya ingilizce dil değil artık zorunluluktur diye işte bende bunun için öğrenmek istiyorum. İster buna hobi diyelim , ister kişisel gelişim diyelim. Ama illa öğrenmem gerek. Şimdilik kalıpları öğreneceğim. Bunları da turistler gelince pratiğe dökeceğim. Akımda bu fikir var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Hocam hani demişsin ya ingilizce dil değil artık zorunluluktur diye işte bende bunun için öğrenmek istiyorum. İster buna hobi diyelim , ister kişisel gelişim diyelim. Ama illa öğrenmem gerek. Şimdilik kalıpları öğreneceğim. Bunları da turistler gelince pratiğe dökeceğim. Akımda bu fikir var.

sana tavsiyem kendi kendine konuş kafanda bi konu hayal et mesela kendini sultanahmette hayal et karşına bi turist çıktı pat diye ........... nerede diye sordu nasıl tarif edeceksin.Sürekli kendi kendine konuş.Ben şizofreni seviyesindeyim :D fakat çok iyi seviyeye geldim.Birde bi kursa yazılır para bayılırsan daha iyi olur çünkü o paranın gitmesi ızdırabı ile daha iyi ödev yapıp ders çalışıyorsun.Ayrıca hocan oluyor sürekli sorabiliyorsun.

önce basit ve mecbur şeyleri ögren mesela kurdugun hayalde seviyene göre olmalı

gitmek

gelmek

okumak

yazmak

görmek

yemek

gibi

bunlarla alakalı hayaller kur işte :D ama kuralları da bilmelisin. ama tavsiyem ilk başta basit geniş zamanda konuş en kolayı o. "sinemaya giderim" gibi. bol şans..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usain Bolt -- 8 Şubat 2012; 18:19:27 >

• quote:

sana tavsiyem kendi kendine konuş kafanda bi konu hayal et mesela kendini sultanahmette hayal et karşına bi turist çıktı pat diye ........... nerede diye sordu nasıl tarif edeceksin.Sürekli kendi kendine konuş.Ben şizofreni seviyesindeyim :D fakat çok iyi seviyeye geldim.Birde bi kursa yazılır para bayılırsan daha iyi olur çünkü o paranın gitmesi ızdırabı ile daha iyi ödev yapıp ders çalışıyorsun.Ayrıca hocan oluyor sürekli sorabiliyorsun.

önce basit ve mecbur şeyleri ögren mesela kurdugun hayalde seviyene göre olmalı

gitmek

gelmek

okumak

yazmak

görmek

yemek

gibi

bunlarla alakalı hayaller kur işte :D ama kuralları da bilmelisin. ama tavsiyem ilk başta basit geniş zamanda konuş en kolayı o. "sinemaya giderim" gibi. bol şans..

Kardeş dediğin taktik güzel. Benim hazırladığım kaynaktada ilk zaman geniş zaman. Önce bu zamanı öğrenip kısa çeviriler , konuşmalar yapıp öğrendiğimi gördükten sonra diğer zamanlara geçiş yaparım.

• yaptığın şeyi inceledim bende busene üni hazırlıktayım grammer konusunda baya eksiklerim var ama kapatmaya çalışıyorum özellikle zamanlarda sorunum var benmde, bu konu bence gayet yararlı olur
    çünkü benimde sorunlarım var grammer hakkında çok fazla çalışmama rağmen bir türlü istediğim puanları alamıyorum,
    anlayamadım gitti problemi grammer iyice korkulu rüyam oldu konuyu takip edicem çalışma önerilerini bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Teşekkür Ederim.Hayır ezberleme.Ezberlersen kalıcı olmaz ve pratik yapmaya geldiğinde uygulayamazsın.Bu kağıtlarda ne anlatmaya çalışıyor ona bak.Mantığını anla ve bunun yanında kelime de bilmen gerekiyor.Örneğin 'Perfect Tense'.Perfect Tense'de fiilin 3. hali kullanılır.Bunu bilmen gerekiyor.Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Kelimelerin zamanlara göre değişimi yazmadım. Onları da başkalarından alacağım. İlk başta ezber yapıp sonra çeviri yaparak mantığını kavramayı düşünüyorum.

vkurt , buyur kardeş. Çok detaylı değil ama umarım işini görür.

Yararlı paylaşım olmuş,ellerine sağlık :)

• peki elinde şey olan varmı? mesela present continuos da now falan takıları tablolaştıran bişey elinizde yada must may flan bunları kısa kısa kulanımları
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboy90

peki elinde şey olan varmı? mesela present continuos da now falan takıları tablolaştıran bişey elinizde yada must may flan bunları kısa kısa kulanımları

Hocam benim hazırladığım kaynakta yoktu ama sizin içi internette şunu buldum. İşinize yarar umarım.

http://www.limasollunaci.com/can-must-may-ingilizce-yardimci-fiiller_.htm
  • benim içinde yararlı oldu hocam paylaştıgın dosya.ünide hazırlıktayım su an.kac gündür çalışmak istiyorum ama bi yerden başlayamıyorum.sanırım dosyana göz gezdiricem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrdmrz

benim içinde yararlı oldu hocam paylaştıgın dosya.ünide hazırlıktayım su an.kac gündür çalışmak istiyorum ama bi yerden başlayamıyorum.sanırım dosyana göz gezdiricem

bende hazrlktym işte ben çalışıorum fakat işte başarılı olamadımm daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrdmrz

benim içinde yararlı oldu hocam paylaştıgın dosya.ünide hazırlıktayım su an.kac gündür çalışmak istiyorum ama bi yerden başlayamıyorum.sanırım dosyana göz gezdiricem

Dosya ne kadar yeterli gelir bilmiyorum ama umarım faydasını görürsün.
  • Bilmek değilde e-bilmek daha doğru bence "can" için.Gramer 1-2 haftalık iş sonrası kelime ezberleme sonrası ise çevirme.Mesela bbc cnn gibi haber sitelerine girip çevireceksin cümleleri tek tek.Konuşma için ise yapancı chat siteleri.Normal gündelik karşılıklı konuşmak için de partner şart.Birde evde kendi kendine konuş mesela tuvalete giderken ben tuvalete gidiyorum de çıkınca çıktım de yemek yerken yemek yiyorum de onun gibi konuş yani.Bi mp3 player bul içine uzun ingilizce konuşma metinleri at mesela dizi yada filmlerin sadece sesleri olabilir yada ingilizce haber okuyan vs metinler olabilir kulağın alışsın ingilizceye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South Korea -- 16 Şubat 2012; 17:01:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.