Şimdi Ara

Nasıl en karlı çıkarız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009 DFM KAMYONETİ var 75.000 km' de uzun zamandır ne vegisini ödüyor, ne muayenesini, ne sigortasını... Vergi dairesine ceza, mtv vs. 6000 küsür borcu var, 3-4 senedir muayeneye de girmemiş 1.000 lira da oraya borç çıkar, şimdi bu aracın harcını borcunu temizleyip 8-10 lira aralığında satmak mı karlıdır ki bana göre en mantıklısı bu ya da trafikten çekmek, hurdaya ayırmak vs, bu mu karlıdır, trafikten çekme ve hurdaya ayırma konusunda pek bir bilgim yok, sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Son olarak da diyelim vergi borcunu ödedik sigorta yaptırmadan muayeneden geçebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koşanadammuro -- 9 Kasım 2015; 18:46:50 >

• Sigorta zorunlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koşanadammuro

Merhabalar,

Abimin 2009 DFM KAMYONETİ var 75.000 km' de uzun zamandır ne vegisini ödüyor, ne muayenesini, ne sigortasını... Vergi dairesine ceza, mtv vs. 6000 küsür borcu var, 3-4 senedir muayeneye de girmemiş 1.000 lira da oraya borç çıkar, şimdi bu aracın harcını borcunu temizleyip 8-10 lira aralığında satmak mı karlıdır ki bana göre en mantıklısı bu ya da trafikten çekmek, hurdaya ayırmak vs, bu mu karlıdır, trafikten çekme ve hurdaya ayırma konusunda pek bir bilgim yok, sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Son olarak da diyelim vergi borcunu ödedik sigorta yaptırmadan muayeneden geçebilir miyiz?

sigortan olmadan muayeneye dahi almazlar hocam hurdayi iyi bir araştır ona birşey diyemem son olarak da hükümet en son yanlış hatırlamıyorsam nisan-mayıs gibi hem vergi affı hemde muayene de ciddi bir indirim yapmıştı keşke o zaman yaptırsaydınız ciddi manada karlı çıkardınız...yine böyle bir durum daha olabilir onu da bekleyebilirsiniz...
    yada diğer seçenek borcu harcı temizleyip satmak ...

• borcunu ödemeden hurda belgesi verirlermi,sanmıyorum ödetirler her türlü.

• borcu temizleyip, sigorta ödeyip, muayneye sokmaktan başka çare yok o zaman değil mi?
  • peki bu aracın muayenesi yok sigorta yok vergi borcu var ruhsatta kayıp, ruhsatı yeniden çıkarmak için nasıl yok izlemeli ?
  • Vergi affını bekleyin. Bu ülkede yükümlülüklerini yerine getirmeyen her zaman kazanır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bir miktar benzin döküyorsun ve çakmağı çakıyorsun en karlı böyle çıkarsın

• @egelidost
    Doğru söylüyorsunuz ama vergi affı daha 2015' de çıktı yakında çıkacağını sanmam, keşke öyle olsa da en az zararla yırtsak. Ben borcunu harcını kapatıp temize çıkarıp kafa kafaya satmayı, belki de bir miktar zararla kurtulmayı düşünüyorum ama kafam karışık napıcağımı bilmiyorum, af çıkar diye beklesek yine vergi geliyor, yine borçlara faiz biniyor hiç bir şey çıkmayıp astarı yüzünü geçerse napıcaz.

@BurakVw5
    Kardeşim keşke kibriti çakıp satmakla temize çıksa, bırak kibriti benzinle davulla zurnayla oynayarak yakarım ama maalesef çözüm değil....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koşanadammuro -- 9 Kasım 2015; 18:45:46 >
  • Arkadaşlar bir akıl verin, borcu ödeyip muayeneye falan sokup kafa kafaya satmak belki de bir miktar zararla bu beladan kurtulmak mı en mantıklısı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koşanadammuro -- 10 Kasım 2015; 16:17:59 >
  • +1
  • araç 3 senedir çalıntı olsun yoksa götürürdüm de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syndicatedynamics -- 10 Kasım 2015; 20:52:28 >
  • İllaki kaçar yoluna bakılırsa köyde beldede yaşayan süt toplayanlara satılır fszla trafiğe çıkmadıkları için yakalanma şansıda yok, zaten yakalansa da durumu açıkladıklarında kurtarırlar kıl birisine denk gelmediği sürece.

Bir yol daha var; arabanın üstündeki nd var ne yok bütün parçaları söküp maliyeye o halde yakalatıp-teslim etmek. Sonrasında satışa çıktığında öncelikli olarak siz alırsınız. Böylece borcu kapanır, yakalama da gider bunları halledince de muayeneye götürüp defteri kapatırsınız. Bu işlemin maliyetini iyi hesaplamak gerek çünkü sök-tak 1000 liraya geliyor. Maliyeden de 6000 bin liraya alsanız 7000 lira gidiyor kurtarır mı karar sizin.

Tüm bunların yanında adaletli şekilde borcunu temizleyip muayeneye girip sıfırlamak en mantıklı olanı.

• ata demiş: en kısa yol bildiğin yoldur.

öde.sat&kullan.
  • Sağolun arkadaşlar cevap verdiğiniz için af çıkar diye beklesen atıorum 2 sene sonra cıksa biriken vergilerle birlikte yine aynı parayı tutacak, hurdayı beklesen araç 6 yaşında daha, en mantıklısı sizin de dediğiniz gibi ödeyip kafa kafaya, belki de az bir zararla satıp beladan kurtulmak.
  • Yakın zamanda af çıkma ihtimali düşük. Af olmadığında da borcu falan silinmez hurdaya çıksa bile. En temiz yol borcunu kapatmak, sonrasında sigortasını yaptırıp muayeneye sokmak.
  • Evet en temizi borçları ödeyip, satıp kurtulmak, teşekkür ederim cevabınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.