Şimdi Ara

nasil oc yapacam? i5 6600k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3.5ghz hiza sahip.
    4.5 a cikarmak istiyorum nasil yapabilirim bilgim yok yardimci olur musunuz?
    Anakartim msi in gaming m3 serisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guncel

• İslemci voltajini 1,28 yap, carpani 45 yap, stabilite testi yap, stabil ise harika degilse 1,2850 yap gene teste sok... Benimki 1,2850 ile stabil 4.5 ghzde.

• Cok tesekkurler hocam bugun dediginiz gibi denicem
    Voltaji sanirim biostan ayarlicaz
    Peki stabilite testini neyle yapiyoruz hocam bir program filan var mi?
  • Bu stabilite testlerinin suresi ve programlari ile tartismalar var, ancak deneyimlerime gore a programinda 1 saat sorun cikarmayip, 3 saat sonra sorun cikardigini, a programinda 3 saat tik demeden calissa da b programinda 5 dakika sonra hata verdigini gordum.

Ben ilk once occt ile 1 saatlik linpack yapiyorum, ardindan 3 saat prime 95 yapiyorum, sonra hala basari ile gecmis ise intel burn testi extreme olarak yapiyorum, son olarak da cinebenchte 4-5 defa render aldırıyorum.

Bir de ben sana voltajlar verdim, ancak ne kadar dusuk ise o kadar iyi, mesela 1,28 ile testleri geçerse voltajı biraz daha dusurup sansini deneyebilirsin.

• stabilite testi için çok program denedim benim için en iyiler intelburntest ve battlefield4

eğer bunlarda çakılmıyorsa sistem ondan sonra istersen 24 saat prime95 occt istediğine sok hiçbişey olmuyor

intelburntesti max ayarlarda deneyin baştan sonra 2 kez yaptırın testi o ara ramlerede yükleniyor sistem zaten hata verirse verir vermezse hiç dokunmayın ayarlara öyle kalsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.