Şimdi Ara

Nasıl silikon vadisinde çalışabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Üniversitenin önemi , iyi hocalar iyi hocalarla iyi üniversitelerde toplanıyor. Gidip de diplerden öğrenci alan üniversitelerin iyi bir eğitim vereceğini düşünmek mantıksız. Ya ciddi ciddi adını duyuracaksın ya da üniversiten iyi olacak. Bu kadar insan salak mı ki deli gibi çalışıp iyi üniversitelere gidiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paran yoksa unut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Projeler ve yarışmalardan ödüller kazanmak artı sağlıyor ve bunların global yarışma olması lazım. Senle aynı anda bir hintli double major yapmış ikisini de 4.0la bitirmiş üstüne projeler geliştirmiş, algoritmanın içinden geçmişse şansın kalmıyor. Seni niye alsın bunun cevabını sağlaman gerekiyor.
    Mülakatlara çalışman lazım.
    Okulun önemi var çünkü denkliği anadolu üniversiteleri sağlamıyor. Bilkent gibi okulların müfredatı abd'ye göre uygun olduğu için akreditasyonu sağlıyorlar.
    Silikon vadisinde 3 kişilik startup'a düşük maaş ve biraz şansla girersin ama startup 2 sene içinde batarsa 30 gün içinde iş bulamazsan sınır dışı ediliyorsun.
    FANG'e girmek zaten zor, saatlerce süren mülakatlar oluyor ve bunlardan iyi sonuçlar alabilmen lazım. FANG için en mantıklı yöntem avrupadaki bölümlere başvurup oradan abd'ye geçmek daha mantıklı. Başka şirkete geçmediğiniz sürece maaş artışı tatmin edici değil hiçbir şart altında zaten.
    Teknik ingilizcede zaten 0 sorun olması lazım. Mülakatını başvurduğun bölümdeki müdürün yapıyor. Adamın senden ne istediğini anlayıp koda dökebilmen lazım. Salak salak bir sürü tipte soru var. Veri yapılarını falan çözmüş olman gerek.
    Ha videolarda sabah 10da işe gidip 12de sınırsız yemek yiyip 2de dönüp 4te işin bittiği videolar baya yalan. Evet bazen o modda olabiliyorsunuz iş akışından dolayı ama o kadar kolay değil. Sezonluk performansınız yüksek değilse şirketle ilişiğiniz kesiliyor. 30 günde iş bulmanız imkansız olduğu için ülkeden ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Bu performans mevzusu çok önemli. Geçen sene bir facebooktaki bir çalışan kampüste atlayıp intihar etti. Öyle videolardaki gibi gideyim 2 satır kod yazayım kahve alayım cornflakes yiyeyim hayatı yaşanmıyor genel olarak. Ama o strese karşılık iyi para aldığınız doğru.

• Silikon taktırarak
  • Ben de bir bilgisayar muhendisiyim.Cinli bir arkadasimin ailesinin silikon vadisinde yazilim sirketi vardi.Aldirsana beni dedim orayi cinli ve hintliler parsellemis oglum cok zor gitmen demisti.Gitmeni kolaylastiracak en onemli sey github hesabin olsun ve ortak gelistirilen projelere katki sun.Mobilciysen en populer kutuphaneler icin gonullu olarak gelistirme yap ve bunun sektordekiler tarafindan gorulmesini sagla.Uce bese bakmadan freelance is al ve isi layikiyla yap.

• Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar para gerekir ?
  • ağlayanmezun A kullanıcısına yanıt
    Bence yanlış düşünüyorsunuz. Oradaki insanlar Türkiye'de hangi üniversiteden mezun olduğunuza bakmazlar. Github hesabınıza, geliştirdiğiniz projelere yani kısacası sizden faydalanıp faydalanamayacaklarına bakarlar. Bu tarz yerlerde çalışan ve Türk olan insanlar çoğunlukla dediğiniz üniversitekerden mezun. Çünkü diğer üniversitelerdeki çoğu öğrenci bahsettiğiniz kadar emek verip uğraşmıyor dolayısıyla bu durum açığa çıkıyor. Yani kısacası önemli olan neler yapabildiğinize bağlı o tarz yerlerde çalışmak.

• Plastik cerrah tanıdık bulman lazım

• O nedenmiş
  • Bu sorunun cevabını bu forumda arıyorsan çalışamazsın
  • üniversite ve bölüm yurtdışında çok önemli değil. birincisi ingilizce öğren. ikincisi Türkiye den kaç. illa silikon vadisi olmak zorunda değil.
    Almanya Hollanda İrlanda İngiltere buralarda ilkbaşta daha kolay startup yaparsın. İrlanda nın silikon vadisi de iyidir. Ama burda önemli olan senin hangi alanda çalışmak istediğin. Bunun yazılımı var sistem i var networkü var devops u var cloud u bilgi güvenliği, SAP'ı network güvenliği ve bunların altında onlarca alan var. Eger bunlardan birinde karar verdiysen onlara çalışmaya şimdiden başla ve sertifikalarını al(AWS, CCIE, CEH, CISSP, ITIL, PMP gibi) ama sertifikalar biraz pahalıya mal oluyor ve bazıları tecrübe ve zaman istiyor PMP gibi.

Şu sıralar genel olarak AWS ve güvenlik revaçta. Sistem tarafında NSX, netowork te devnet,ACI vs vs. zamanla değişebiliyor bunlar.

Yakın zamanda bilgi güvenliğinde çalışan bi arkadaşım Almanyayadan biyerden teklif almıştı. Gidecekti coronadan dolayı kaldı. 3 günde tüm süreçleri halletmiş(izin vize vs.)

Sanılanın aksine yurtdışında bu sektörlerde çalışan çok türk var. mesela udemy ve comodo nun sahipleri Türk ve ikisi de uluslararası bilinen bir şirket.

Bence iyi okulları okumanın avantajı genel olarak verdikleri eğitim değil.
    Avantajlardan birincisi ve en önemlisi network(üstteki networkten farklı olan. yani çevren, iş, arkadaş ağın gibi). Mesela örnek verecek olursam Galatasaray lisesi, ODTU, Boğaziçi, Koç gibi okullarda okuyanların tüm arkadaşları iyi bir konuma sahiptir. Eğer galatasaray lisesinde okursan arkadaşların iyi bir yerlerde iş bulmana yardımcı olacaktır ve sana referans olacaktır. Yada yurtdışında tanıdığın varsa o sana yardımcı olur daha kolay iş bulursun. Mesela şirkette bir pozisyon boşaldığında ben de kendi tanıdıklarımdan birilerini öneriyorum. Tabi network sadece okulda olmaz.

İkincisi ise birincisinin sebebi olan sürü psikolojisi. Etrafındaki tanıdıkların herkes başarılı ise sen de başarılı olmak istersin. Yani kısaca bu mal yapıyorsa bende yaparım dersin :) Aslında sürü psikolojisi hayatın her alanında var. Sürü psikolojisini en iyi görebileceğin yer ise askerliktir. Etrafına bakarsın herkes yapmıştır. Askere gidersin üstdönemler başarmıştır ve o şartlara rağmen sende başarırsın.

Üniversitelerin verdikleri eğitimler iş hayatında kullanılmıyor. Yani kendimden örnek verecek olursam MYO ve sonrasında fakülte de okudum ikisi de alanımla ilgili idi ama iş hayatımda orada öğrendiklerimin %1-2 sini kullanıyorum.

Önerim ise şimdiden ingilizceni ve kendini geliştir ve linkedin, indeed, glassdoor gibi yerlerden iş başvuruları yapmaya başla.

• ugur3435 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok saol. Ben full stack web developer olarak çalışıyorum mezun olana kadar baya bir iş tecrubemin olacağını düşünüyorum (Java, React vs). Bu alanda iş bulma şansım nedir?

• Üniversite önemli değil diyenlere gülüyorum, ODTÜ'de çalışan profesörler Amerika'daki üniversitelerde yüksek lisans master yapıp geliyor. Bu hocalardan aldığın referansla bilmem neredeki profesörün referansına yaklaşmaz bile hayal dünyasında yaşamayın. (BaK cAnkAya MezUnu vAr ama demeyin) Düzgün bir uniden mezun olmanız lazım iyi ortalamayla. 4 yılın her yılı da bir danışman profesörle yapmaya değer proje yaparsanız (yarışmalarda derece almak bonus), referanslarınızla sizi almayacak yer yoktur, nereye gitseniz tutarlar.

İngilizceyi saymıyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 18 Nisan 2020; 16:35:22 >
    Hocam odtü şehir planlama nasıldır

• jervis kullanıcısına yanıt
    İst ank izmir dışındaki üniler vergi israfıdır

• Burayı okuyan liseli varsa ona söylüyorum. Bölüm değil üni seçin yoksa hayatınız mahvolur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cordelio91

Ben de bir bilgisayar muhendisiyim.Cinli bir arkadasimin ailesinin silikon vadisinde yazilim sirketi vardi.Aldirsana beni dedim orayi cinli ve hintliler parsellemis oglum cok zor gitmen demisti.Gitmeni kolaylastiracak en onemli sey github hesabin olsun ve ortak gelistirilen projelere katki sun.Mobilciysen en populer kutuphaneler icin gonullu olarak gelistirme yap ve bunun sektordekiler tarafindan gorulmesini sagla.Uce bese bakmadan freelance is al ve isi layikiyla yap.
    hocam kendimizi geliştirim freelance olarak para kazanabilmek münkün mü bizim ülke şartlarında
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    On binlerce lirayi cok rahat kazanirsin.Dogru alana yonelirsen.Bir arkadasim ukraynada binlerce dolara calisiyor onun yaninda turkiyede en bilindik markalara veritabani destegi veriyorlar. DBA kendisi. Maasi kadar da freelanceden geliyor. Eger arastirmayi seven biriysen oracle sertifikalarini almaya calisip bu alana da yonlenebilirsin.

• NEDEN İRLANDA’DA EĞİTİM ALMALIYIM?

Yakın Mesafe
    Türkiye’den İrlanda’ya ortalama 4- 5 saatlik bir uçak yolculuğu ile ulaşılabilmek mümkündür.
    Avrupa’nın Teknoloji Merkezi Dublin
    Business, Science, Engineering, IT gibi popüler alanlarda eğitim sunulmaktadır. Ülkenin başkenti Dublin, yüksek teknolojiye dayalı endüstri bölgeleri, iş platformları ve finans merkezleriyle Avrupa’nın Silikon Vadisi olarak tanır. Google, Facebook, Yahoo, Microsoft, Intel, Pay-Pal, eBay, Linkedin gibi dünyanın en prestijli teknoloji firmalarının Avrupa merkezleri Dublin’de bulunmaktadır.

Kaliteli Eğitim Sistemi
    İrlanda’nın yükseköğretim sistemi dünyadaki en iyi yükseköğretim sistemlerine sahip ülkeler sıralamasında ilk 25 ülkeden biri olma başarısını göstermiştir. Yurt dışı üniversite eğitiminde İrlanda'yı tercih ederek dünya sıralamasında ilk 100'de yer alan İrlanda üniversitelerinde lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim görebilirsiniz. İrlanda aynı zamanda 2015 Uluslararası Öğrenci Memnuniyeti Ödülleri'nde dünyada birinci sırada yer alarak bu alanda ne kadar iddialı olduğunu göstermiştir.

Tarihten Dolayı Duyulan Sempati
    İrlanda’da 1845 - 1849 yılları arasında yaşanan ve yaklaşık bir milyon kişinin öldüğü büyük kıtlıkta zor durumda kalan İrlanda’ya üç gemi yardım gönderen Osmanlı İmparatorluğuna, dolayısıyla da Türk halkına büyük bir sempati duyulmaktadır. Bu olay dolayısıyla İrlanda’da Drogheda futbol kulübünün armasında ay ve yıldız bulunmaktadır.
    Muhteşem Doğası ve Çok Zengin Kültürel ve Sosyal Yapı
    Sanat , edebiyat, müzik, festivaller, kültür ve tarih zenginlikleri ile İrlanda, son yıllarda öğrencilerin vazgeçilmezi olmuştur. Bunun yanında İrlanda bir çok doğa harikasına da ev sahipliği yapmaktadır. Saymakla bitmeyecekmiş gibi gelen kartpostal tadında güzellikler, sanırım bu fantastik ülkeye gitmek için en büyük nedeniniz olabilir.

İrlanda da çalışma izni
    İrlanda’da 25 hafta ve üzerinde dil eğitimi alan öğrenciler ile lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrencilere resmi olarak haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir. Bu süreç tatil dönemlerinde 40 saatte kadar çıkmaktadır. 25 hafta ve üzeri eğitimlerde, çalışmak isteyen öğrencilerin yasal olarak saatlik çalışma ücreti yaklaşık 10 €’dur ve genellikle B1 seviyede İngilizceye sahip olmaları beklenmektedir. İş sahası olarak özellikle hizmet sektörü çok popülerdir.
    Bunun yanında İrlanda'da bir yüksek lisans programını tamamladığınızda iki sene çalışma izni elde edersiniz. Bu şekilde İrlanda'da iş bulabilir ve Türkiye'ye dönmeden önce yabancı bir şirkette iş tecrübesi kazanabilirsiniz.

Türk öğrencilerin İrlanda'da;
    • Lisans eğitimlerini honours undergraduate degrees (Level 8) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 1 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    • Lisans eğitimlerini ordinary undergraduate degrees (Level 7) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 6 ay çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    • Master yada Post-graduate eğitimlerini (Level 9) tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 2 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    mehmet@bunguo.com

Dostum sanki avrupada'ki top üniversitelerden birine okuyormuşsun gibi yazmışsın.Tabii ki ODTÜ'yle taşra bir üniversiteyle karşılaştırmak yersiz ama gözünde bu kadar büyütme derim Odtü'yü,yazdıklarının ne kadar yanlış olduğunu zamanla anlarsın.Ben de ODTÜ'yü kazandığım sene bu kafadaydım.Sonuçta Odtü'nün global sıralamada esamesi okunmaz.QS Zurich'li,RWTH AACHEN'lı adam varken ODTÜ'lü nasıl gidiyorsa taşra üni'li de öyle gider.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.