< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 18 Nisan 2020; 13:51:59 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 18 Nisan 2020; 13:51:59 > |
üninin ne önemi mi var
![]() ben yıllardır araştırıyorum. silikon vadisinde çalışan türk mühendislerin %99'u odtü-bilkent-boğaziçi-sabancı-koç mezunu, kalan %1'lik ise itü-hacettepe-ytü gibi iyi ama türkçe ağırlıklı eğitim veren okullardan mezun. şimdi bu tesadüf mü ? okulun önemi çok net bir şekilde belli oluyor işte. |
Adını söyleyemediğin üni de kim sana referans olabilecek. Oraya gittiğinde kim seni tutacak yardımcı olacak.o üniversitede ne kadar ingilizce öğrenebileceksin.ben bir odtülü olarak 20 aldığım vizede senin orda aldığın 80 den daha çok şey bilirim. Onlarca essay yazmadan mezun olabilmek imkansız.Toefldan zor bir sınavla hazırlık geçiyorum.dünyadaki Ülkelerin yaklaşık %90 ında beni havaalanında karşılayacak ufak bı sohbetten sonra referans olabilecek bir odtülü var. Sen düşün şimdi biz varken sen nasıl gideceksin oraya.
|
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Oradaki insanlar Türkiye'de hangi üniversiteden mezun olduğunuza bakmazlar. Github hesabınıza, geliştirdiğiniz projelere yani kısacası sizden faydalanıp faydalanamayacaklarına bakarlar. Bu tarz yerlerde çalışan ve Türk olan insanlar çoğunlukla dediğiniz üniversitekerden mezun. Çünkü diğer üniversitelerdeki çoğu öğrenci bahsettiğiniz kadar emek verip uğraşmıyor dolayısıyla bu durum açığa çıkıyor. Yani kısacası önemli olan neler yapabildiğinize bağlı o tarz yerlerde çalışmak.
|
Projeler ve yarışmalardan ödüller kazanmak artı sağlıyor ve bunların global yarışma olması lazım. Senle aynı anda bir hintli double major yapmış ikisini de 4.0la bitirmiş üstüne projeler geliştirmiş, algoritmanın içinden geçmişse şansın kalmıyor. Seni niye alsın bunun cevabını sağlaman gerekiyor.
Mülakatlara çalışman lazım. Okulun önemi var çünkü denkliği anadolu üniversiteleri sağlamıyor. Bilkent gibi okulların müfredatı abd'ye göre uygun olduğu için akreditasyonu sağlıyorlar. Silikon vadisinde 3 kişilik startup'a düşük maaş ve biraz şansla girersin ama startup 2 sene içinde batarsa 30 gün içinde iş bulamazsan sınır dışı ediliyorsun. FANG'e girmek zaten zor, saatlerce süren mülakatlar oluyor ve bunlardan iyi sonuçlar alabilmen lazım. FANG için en mantıklı yöntem avrupadaki bölümlere başvurup oradan abd'ye geçmek daha mantıklı. Başka şirkete geçmediğiniz sürece maaş artışı tatmin edici değil hiçbir şart altında zaten. Teknik ingilizcede zaten 0 sorun olması lazım. Mülakatını başvurduğun bölümdeki müdürün yapıyor. Adamın senden ne istediğini anlayıp koda dökebilmen lazım. Salak salak bir sürü tipte soru var. Veri yapılarını falan çözmüş olman gerek. Ha videolarda sabah 10da işe gidip 12de sınırsız yemek yiyip 2de dönüp 4te işin bittiği videolar baya yalan. Evet bazen o modda olabiliyorsunuz iş akışından dolayı ama o kadar kolay değil. Sezonluk performansınız yüksek değilse şirketle ilişiğiniz kesiliyor. 30 günde iş bulmanız imkansız olduğu için ülkeden ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Bu performans mevzusu çok önemli. Geçen sene bir facebooktaki bir çalışan kampüste atlayıp intihar etti. Öyle videolardaki gibi gideyim 2 satır kod yazayım kahve alayım cornflakes yiyeyim hayatı yaşanmıyor genel olarak. Ama o strese karşılık iyi para aldığınız doğru. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 18 Nisan 2020; 12:3:19 > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ağlayanmezun -- 18 Nisan 2020; 12:52:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |