Şimdi Ara

Nasıl silikon vadisinde çalışabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hedefim silikon vadisinde çalışmak, şimdilik bilgisayar 2 sınıfım, part time çalışıyorum aynı zamanda . Artık çitayı yükseltme zamanı geldi. Hedef olmadıktan sonra insana çalışma şevki gelmiyor. Dolayısıyla yükseklere hedef koymak gerek. Acaba nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan veya yurt dışında çalışan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .

edit: ulan kimse de helal olsun kardeşim sen yaparsın dememiş. Başlarım hayaline de hedefine de tüm şevkim kaçtı saolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 18 Nisan 2020; 13:51:59 >

• üninin ne önemi mi var üniversite kötüyse ve fakirsen (baban amerikada master yapmaya yollayamayacaksa) hiç uğraşma. kendini geliştirme zırvalığına girmeyeceğim.

ben yıllardır araştırıyorum. silikon vadisinde çalışan türk mühendislerin %99'u odtü-bilkent-boğaziçi-sabancı-koç mezunu, kalan %1'lik ise itü-hacettepe-ytü gibi iyi ama türkçe ağırlıklı eğitim veren okullardan mezun. şimdi bu tesadüf mü ? okulun önemi çok net bir şekilde belli oluyor işte.
    Adını söyleyemediğin üni de kim sana referans olabilecek. Oraya gittiğinde kim seni tutacak yardımcı olacak.o üniversitede ne kadar ingilizce öğrenebileceksin.ben bir odtülü olarak 20 aldığım vizede senin orda aldığın 80 den daha çok şey bilirim. Onlarca essay yazmadan mezun olabilmek imkansız.Toefldan zor bir sınavla hazırlık geçiyorum.dünyadaki Ülkelerin yaklaşık %90 ında beni havaalanında karşılayacak ufak bı sohbetten sonra referans olabilecek bir odtülü var. Sen düşün şimdi biz varken sen nasıl gideceksin oraya.
    Bence yanlış düşünüyorsunuz. Oradaki insanlar Türkiye'de hangi üniversiteden mezun olduğunuza bakmazlar. Github hesabınıza, geliştirdiğiniz projelere yani kısacası sizden faydalanıp faydalanamayacaklarına bakarlar. Bu tarz yerlerde çalışan ve Türk olan insanlar çoğunlukla dediğiniz üniversitekerden mezun. Çünkü diğer üniversitelerdeki çoğu öğrenci bahsettiğiniz kadar emek verip uğraşmıyor dolayısıyla bu durum açığa çıkıyor. Yani kısacası önemli olan neler yapabildiğinize bağlı o tarz yerlerde çalışmak.
    Projeler ve yarışmalardan ödüller kazanmak artı sağlıyor ve bunların global yarışma olması lazım. Senle aynı anda bir hintli double major yapmış ikisini de 4.0la bitirmiş üstüne projeler geliştirmiş, algoritmanın içinden geçmişse şansın kalmıyor. Seni niye alsın bunun cevabını sağlaman gerekiyor.
    Mülakatlara çalışman lazım.
    Okulun önemi var çünkü denkliği anadolu üniversiteleri sağlamıyor. Bilkent gibi okulların müfredatı abd'ye göre uygun olduğu için akreditasyonu sağlıyorlar.
    Silikon vadisinde 3 kişilik startup'a düşük maaş ve biraz şansla girersin ama startup 2 sene içinde batarsa 30 gün içinde iş bulamazsan sınır dışı ediliyorsun.
    FANG'e girmek zaten zor, saatlerce süren mülakatlar oluyor ve bunlardan iyi sonuçlar alabilmen lazım. FANG için en mantıklı yöntem avrupadaki bölümlere başvurup oradan abd'ye geçmek daha mantıklı. Başka şirkete geçmediğiniz sürece maaş artışı tatmin edici değil hiçbir şart altında zaten.
    Teknik ingilizcede zaten 0 sorun olması lazım. Mülakatını başvurduğun bölümdeki müdürün yapıyor. Adamın senden ne istediğini anlayıp koda dökebilmen lazım. Salak salak bir sürü tipte soru var. Veri yapılarını falan çözmüş olman gerek.
    Ha videolarda sabah 10da işe gidip 12de sınırsız yemek yiyip 2de dönüp 4te işin bittiği videolar baya yalan. Evet bazen o modda olabiliyorsunuz iş akışından dolayı ama o kadar kolay değil. Sezonluk performansınız yüksek değilse şirketle ilişiğiniz kesiliyor. 30 günde iş bulmanız imkansız olduğu için ülkeden ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Bu performans mevzusu çok önemli. Geçen sene bir facebooktaki bir çalışan kampüste atlayıp intihar etti. Öyle videolardaki gibi gideyim 2 satır kod yazayım kahve alayım cornflakes yiyeyim hayatı yaşanmıyor genel olarak. Ama o strese karşılık iyi para aldığınız doğru.
  • Üni ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üninin ne önemi var ?
  • Yeterince iyi bir şirin olabilirsen belki bir gün sen de silicon valley'de çalışabilirsin

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeterince iyi bir şirin olduğumu düşünüyorum
  • Forumda geçen yıllarda bir konu okumuştum, arkadaş Türkiye'de orta halli bir ünide bilgisayar okuyordu ve notları kötüydü sanırım. Sonra kendini değiştirme kararı vererek baya bir abanıp ders/not kasıp Google'da çalışmaya başlamıştı (hangi ülke unuttum ama ABD sanırım)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üninin ne önemi mi var üniversite kötüyse ve fakirsen (baban amerikada master yapmaya yollayamayacaksa) hiç uğraşma. kendini geliştirme zırvalığına girmeyeceğim.

ben yıllardır araştırıyorum. silikon vadisinde çalışan türk mühendislerin %99'u odtü-bilkent-boğaziçi-sabancı-koç mezunu, kalan %1'lik ise itü-hacettepe-ytü gibi iyi ama türkçe ağırlıklı eğitim veren okullardan mezun. şimdi bu tesadüf mü ? okulun önemi çok net bir şekilde belli oluyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Forumda geçen yıllarda bir konu okumuştum, arkadaş Türkiye'de orta halli bir ünide bilgisayar okuyordu ve notları kötüydü sanırım. Sonra kendini değiştirme kararı vererek baya bir abanıp ders/not kasıp Google'da çalışmaya başlamıştı (hangi ülke unuttum ama ABD sanırım)
    yanlış biliyorsun. forumdan google'da staj yapan bir arkadaş vardı ve o kişi bilkentten yüksek ortalamayla mezun olup amerikadan burslu bir şekilde doktora kabulü alan birisiydi. yani iyi okul + yüksek ortalama.

diğer kişi ise senin dediğin gibi ortalama bir okuldan (çankaya üni.) iyi bir ortalamayla mezun olup parasını vererek ucla'e master yapmaya giden ve şuan silikon vadisinde çalışan birisi. ortalama-kötü okul + yüksek not ortalaması + para.
  • ea_guru kullanıcısına yanıt
    Hocam sen tm misin

• AppleFB kullanıcısına yanıt
    11'de mf şimdi tm
    Hedef nedir özel değilse ?

• AppleFB kullanıcısına yanıt
    boğaziçi ybs. siz de mi hazırlanıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 18 Nisan 2020; 12:3:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

yanlış biliyorsun. forumdan google'da staj yapan bir arkadaş vardı ve o kişi bilkentten yüksek ortalamayla mezun olup amerikadan burslu bir şekilde doktora kabulü alan birisiydi. yani iyi okul + yüksek ortalama.

diğer kişi ise senin dediğin gibi ortalama bir okuldan (çankaya üni.) iyi bir ortalamayla mezun olup parasını vererek ucla'e master yapmaya giden ve şuan silikon vadisinde çalışan birisi. ortalama-kötü okul + yüksek not ortalaması + para.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ediyorum linki atabilir misin hocam konuların. Aynı konudan bahsettiğimizden emin olayım.

Yok hocam ben bilkentteyim econ okuyorum

Kardeşim o ünilere gidenler çalışkan oldukları için ve üniversitenin verdiği imkanları kullandıkları için yurt dışında çalışabiliyorlar. Ama bu demek değil ki anadolu üniversitesinden mezun birisi bunları başaramaz. Para tabiki de gerekli para olmadan zaten biryere gidemezsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence hedefini tekrar gözden geçir. Bir yerde çalışmak mı amaç olmalı yoksa gerçekten işe yarar bir şeyler üreten biri olmak mı olmalı amaç?
  • Aslında amaç bir yerde çalışmaktan ziyade yüksek bir hedef koymak. Buna eriştiğinde daha yüksek hedefler koyarsın bu sayede motivasyonun yüksek olur.

• Bence ben şurada çalışacağımdan ziyade şu alanda kendimi çok iyi yetiştireceğim dersen fırsatların ve alternatiflerin artacaktır.

• Adını söyleyemediğin üni de kim sana referans olabilecek. Oraya gittiğinde kim seni tutacak yardımcı olacak.o üniversitede ne kadar ingilizce öğrenebileceksin.ben bir odtülü olarak 20 aldığım vizede senin orda aldığın 80 den daha çok şey bilirim. Onlarca essay yazmadan mezun olabilmek imkansız.Toefldan zor bir sınavla hazırlık geçiyorum.dünyadaki Ülkelerin yaklaşık %90 ında beni havaalanında karşılayacak ufak bı sohbetten sonra referans olabilecek bir odtülü var. Sen düşün şimdi biz varken sen nasıl gideceksin oraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ağlayanmezun -- 18 Nisan 2020; 12:52:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.