Şimdi Ara

Nasıl Var'a Gidilmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam dokunmamış bile birde forumda hala dokunmuş diyenler var alın kör gözünuze girsin

Alenen operasyon devam ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eee olmayan penaltıyı verirsen böyle olmayan kornerden atarız golü.

• Tek kelimeyle rezalet gerçekten. Hadi maçın hakemi o açıdan görmedi diyelim, VAR hakeminin bu pozisyonu görmemesi imkansız.

• türk hakemleri bu sezon fena çuvallıyor.

her penaltı kararına var'a inceletmesi gerekiyor artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu hatalı karar veren hakemlere bir yaptırım felan uygulanmıyormu? Teknolojiden faydalan diye var diye bir şey çıkardılar bu şerefsiz hakem vara gitmeye bile tenezzül etmiyor. Gerçi var daki hakemlerin saha hakemini uyarması lazım ama al birini vur ötekine.

• İster Fenerbahçeye ister Galatasaraya Beşiktaşa yapılsın bunun adı hak ve emek yemektir.Orta hekem görmese bile Var bal gibi gördüpozisyonu ama uyarmadı demekki

kural değişmeli gördüğü halde uyarmayan var hakemine en az 2 ay görev vermesinler bakalım bir daha yapabiliyormu .3 kez aynı hatayı yapanada şutlasınlar

• Yoruma açık değil pozisyon temiz ama stoperin yaptığı iş değil. Topla adamın arasına gir ne atlıyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BJK kullanıcısına yanıt

vay be, var çıktı çıkalı yukarıdaki gibi hataların hala yaşanıyor olması büyük bir ayıp. şike diyoruz ya hani, var ile artık aleni hale getirildiğini görebiliyoruz. ne kadar bozuk insanların olduğunu, taraf tuttuğunu ya da aleyhte kararlar verebildiğini yukarıdaki videoyu izleyince insan daha iyi anlıyor. bir takımın galibiyeti veya mağlubiyeti ya da beraberliği büyük bir olay. bu hatayı yapanı affetmeyeceksin. diplomayı eline vereceksin, güle güle diyeceksin. gerçi bu sefer de adam tek bir hata yapsa yeri geldiğinde, yine güle oynaya yapar yapacağını. demek ki olay, kaliteli-hak yemeyen-adil kararlar veren-seven ve sevilecek olan samimi, güzel ahlaklı, işin ciddiyetini bilen ve iyi yapmak için elinden geleni ardına koymayacak olan spor adamlarına ihtiyaç var. her şeye tamam ama yukarıdaki videoya penaltı veriliyor ve iptal de edilmiyorsa demek ki yukarıdaki kriterlere değil sahip olmak, uzak ve art niyetli insanların olduğu göz ardı edilemez. bunlarla bir arada durulması bile büyük hata. yetenekli olması gerekiyor, atatürk'ün dediği gibi ahlaklı da olacak.

ahlak dedim de, penaltı değil demeyeni mi konuşalım, penaltının başına geçip de gol atanı mı, hakemi mi... her şey bozuk, amaaann boş ver be bunlarla mı uğraşıyorsunuz hala. ben bıraktım, izlemiyorum bile.Nasıl Var'a Gidilmez 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 19 Ekim 2020; 20:9:44 >

• Fener'in penaltısı sanki penaltı idi de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Borakhan

Fener'in penaltısı sanki penaltı idi de.

Değil miydi? Nasıl Var'a Gidilmez 

• Celal de Souza kullanıcısına yanıt
    1. Pozisyondan önce Ozan Tufan hayvan gibi dalıyor rakibe. Topla alakası yok adamın. Faul
    2. Dönen topta savunma oyucusu topa doğru hareketli, eli istemsizce havada.

buna penaltı demek futbolu katletmektir. Bu Fener Avrupa'da oynasa bu penaltı hayatta verilmezdi. Ozan Tufan'da kart görürdü.

• Borakhan B kullanıcısına yanıt

Katletmek öyle olmuyor. (O pozisyon dünyanın her yerinde penaltı kere penaltı.)

Katletmek bu resimdeki gibi oluyor. Heralde Saracciyi kaleci sanmış olmalı ki penaltıyı vermedi. Nasıl Var'a Gidilmez 

Nasıl Var'a Gidilmez
  • cdemir kullanıcısına yanıt

ben sana şöyle diyeyim. O penaltıyı mahalle maçı yöneten hakem verebilir. amatör lig yöneten hakem verebilir, ancak Ulusal İngiltere Kuzey ve Güney liginde buna penaltı diyen hakem bir daha hakemlik yapamaz.

Ha o pozisyondan önce Ozan Tufan'ın boz ayı edası ile rakibe dalması ne? Hakem adam olsa, penaltı(değil de hadi öyle diyelim) pozisyonu dahi olmayacak.

Bu tarz basit kararlar Türk Futbolu'nu bitiriyor. burada alışıyor topcu en ufak bir yere atmada, temasta faul veya penaltı verilmesine. gidiyor Avrupaya şamar oğlanı oluyor, geliyor. Kaç kere şahit olduk gole giden Türk oyuncu en ufak temasta kendini yere atıp hakeme el kol hareketi yaptığını? Bu adamları koy İngiltere amatöre orada bile şamar oğlanı olurlar.

burada konu Fener. diğer takımların tartışmalarını diğer konularda yapın.

aynen avrupa da şamar oğlanı olanları biliyoruz geçen seneden :D :D

• Fener gitse farklı mı olacak? Şamar oğlanı olmayacak mı? Şu futbol ile İngiltere'de 1. lig'de (Premier ve Leaguage One altı, bizde 2. lig) anca mücadele eder. Sadece Fener değil, sıralamada ilk 10'a girenler ve 3 büyükler. Diğerlerini koy İngiltere 2. Ligine anca.

Ne yazık ki ülke futbolu da çürüdü, bitti. Kumda oynayıp birbirimizle kavga ediyoruz. başka halta yaramıyor bu lig.

Hala söylüyorum. Oyun kurallarına göre o pozisyon %100 penaltı.

Oyuncu ellerini vücüdunu büyütecek şekilde açarsa ve top eline çarparsa penaltı.

Karagümrük maçında, Lemos topu bile görmüyor. Eliyle engelleme çabası da yok.

Ama elleri açık ve topa temas etti. %100 elle oynama ve penaltı.

Defans oyuncusu eline koluna dikkat edecek topa müdahale etmeye çalışırken.

O pozisyonun da öylesi böylesi yok. Amatörde de olsa verilir. CL finalinde de dünya kupası finalinde de.

Ozan'ın yaptığı hareket farklı bir konu. (*)

Penaltı pozisyonunu abartarak çok hatalı bir karar olduğunu yazmışsınız. Ben de o pozisyonun facia değil, penaltı olduğunu, başka bir pozisyonda verilmeyen penaltının, asıl facia olduğunu yazdım.

O maçta ucuz facia bir düdük görmek istiyorsanız;

FB aleyhine verilen penaltıya bakın.

Serdar tarafından hiç bir müdahale yokken, forvet oyuncusu pelte gibi salıveriyor kendini Serdar'ın üstüne.

----------------------------

(*) Ozan konusu tartışılır. Hoş yine o pozisyonu da abartarak kabadayı vb. yazmışsınız.

Orda da abartılacak bir şey yok. İkili mücadele.

Hatta buna benzer bir sürü pozisyonda, top auta çıkarken, defans oyuncuları topun önüne geçip ve hatta çoğu pozisyonda, (Halil Ozan pozisyonuna benzer durumlarda).

forvet oyuncusunu da düşürüp, topun auta çıkmasını sağlıyorlar.

Orada topun ne kadar Halil'in kontrolünde olduğuna bakılır. Top ortada mı ona bakılır.

Bana göre de faule yakın bir pozisyon. Ama dediğim gibi bana göre sana göresi olan bir pozisyon. Hakeme göre de faul değilmiş.

Demek ki topun Halil'in kontrolünde olmadığına karar vermiş.

Pozisyonda çelme yok, dirsek yok, tekme yok. Omuz omuza bir mücadele var.

Faul sayılmasına neden olabilecek tek durum; topun kimin kontrolünde olduğu.

Ayrıca karar verin.

Omuz omuza mücadelelerde hakem toleransını ayakta kalabilen oyuncu yönünde mi versin ?

Yoksa kendini yere salıp, ucuz düdük peşinde olan oyuncu lehine mi versin ?

Hani ucuz düdük istemiyorsunuz ya (!)

Son olarak. Takımların avrupada başarısızlıkların nedeni.

Ligimizde çalınan/çalınmayan düdükler değil.

Bunu da anlamıyorum zaten. Medyasından taraftarına, çoğu kişi tutturmuş.

Avrupadaki başarısızlığın nedeni ucuz çalınan düdükler.

Hadi bir etkisi var diyelim.

Varsa bile çorbadaki tek bir tuz tanesi kadar anca etkisi vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 21 Ekim 2020; 10:40:19 >

• cdemir kullanıcısına yanıt

Ozan'ın pozisyonunda top ortada falan değil. Rakibi topa uzanıyor Ozan geliyor topa değil direk adama müdahale ediyor. Ozan'ın aklında topa müdahale yok. hareketi, hızı, ivmesi, yönü iyi bak tamamen rakibe odaklı. İkili pozisyonda mücadele olur, omuz omuza. tamam ama burada ikili mücadele yok. Ozan'ın tüm hareketleri rakibe odaklı. topa değil. Dünya'yı geçtim evrenin neresine gidersen git bu fauldür.

penaltı kararına gelince. göztepeli oyuncu topa hareket ediyor. elini öne doğru, yani topa doğru açmıyor. topu kesmek için bir hareket te yok. hani iki elini topu engellemek için bir kaleci edası ile açar tamam dersin. hatta topun çarprığı el geride, ki ucuna değiyor. Diğer eli top yönünde diyeceğim ama tam gözükmüyor.

Kısaca verilen penaltı çok basit bir penaltı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

Katletmek öyle olmuyor. (O pozisyon dünyanın her yerinde penaltı kere penaltı.)

Katletmek bu resimdeki gibi oluyor. Heralde Saracciyi kaleci sanmış olmalı ki penaltıyı vermedi.  

Bir fenerli ama objektif fenerli olarak yazıyorum. Gördüklerinize objektif bakın önce. Bu pozisyonu önden izlerseniz top kapalı olan ele (Karnmının üzerinde) çarpıyor. Açık ele bir temas yok yok. karar doğru.

• bu pozisyonun altta reklam olmayanı bulursanız göreceksiniz ki Serdar'ın sağ ayağı rakibin sağ ayağına temas ediyor ve bu temasla rakip oyuncu düşüyor. Var'a neden gidilmedi derseniz bu pozisyonda hakem penaltı çaldı. Var'ın görevi kararın aksini iddia edebilecek bir şey var ise hakemi uyarmak ve izlemesini tavsiye etmektedir. var hakemi de aynı teması gördüğü için karar doğru diyor ve hakemi Var'a çağırmıyor.

Ben Fenerliyim ama objektif bakıyorum konulara...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.