Şimdi Ara

Nasıl Yabancı Dil Öğrenilir? (Rehber Niteliğinde) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
48
Favori
5.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İlk cumlenize bende katılıyorum.Grameri soracak olursan bende Cambridge un gramer kitabi var sözlükle birlikte almıştım baya iyiler ama bulabilirmisin bilemiyorum.110 tlye almıştım 4 sene önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bebekler çok örnek gösteriliyor ama bazıları ise biz bebek değiliz diyorlar, bence kişi en çok nelerden verim alıyor zamanla hissedebilir.

Bazıları ise sadece dinlemekle kendi kendine birden anlamaya başlayacağını düşünüyor ancak bir ingilizce şarkıyı ezbere bilen ama anlamınını bilmeyen yabancı şarkı manyakları sürüyle mevcut neden bir anlamlandırma oluşmuyor ? Mantık sanırım şudur bilmediğin şeyleri dinlemek kulak aşinalığının yanında öğrendiğiniz kelimeleri kulağınızın yakalamasına faydası olabilir. eğer ki kişi 1.000 şarkıyı anlamına bakmadan dinlemek yerine 100 tanesinin anlamına baksaydı diğer 900 tanesi içinde haliyle yakaladığı bir çok kelime olacaktı.. ne dersiniz mantıksız mı ? çünkü bazıları radyo sürekli dinle derken hiç ingilizce çalışma diyor sanıılıyor, kendi kendine beyin öğrenecek diyorlar,ama bununla vakit kaybetmek yerine bir yandan dinlerken bir yandan da zaten sık kullanılan 1500 civarı kelimeyi öğrenen kişi herhangi bir radyo açık kalsa bile sayısız defa istemese de duyacak birçok kelimeyi çeşitli bağlamlar içinde, hatta bildiği kelimeleri önce kulağı yakalayamasa da zamanla oturacak.....ve böyle böyle siz kelime öğrendikçe bu yüzde artacak, hatta bilmediğiniz kelimeler bağlam içinde şekillenmeye başlayacak... ben şahsen verimli dinleme derken bu şekilde anlıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Bebekler çok örnek gösteriliyor ama bazıları ise biz bebek değiliz diyorlar, bence kişi en çok nelerden verim alıyor zamanla hissedebilir.

Bazıları ise sadece dinlemekle kendi kendine birden anlamaya başlayacağını düşünüyor ancak bir ingilizce şarkıyı ezbere bilen ama anlamınını bilmeyen yabancı şarkı manyakları sürüyle mevcut neden bir anlamlandırma oluşmuyor ? Mantık sanırım şudur bilmediğin şeyleri dinlemek kulak aşinalığının yanında öğrendiğiniz kelimeleri kulağınızın yakalamasına faydası olabilir. eğer ki kişi 1.000 şarkıyı anlamına bakmadan dinlemek yerine 100 tanesinin anlamına baksaydı diğer 900 tanesi içinde haliyle yakaladığı bir çok kelime olacaktı.. ne dersiniz mantıksız mı ? çünkü bazıları radyo sürekli dinle derken hiç ingilizce çalışma diyor sanıılıyor, kendi kendine beyin öğrenecek diyorlar,ama bununla vakit kaybetmek yerine bir yandan dinlerken bir yandan da zaten sık kullanılan 1500 civarı kelimeyi öğrenen kişi herhangi bir radyo açık kalsa bile sayısız defa istemese de duyacak birçok kelimeyi çeşitli bağlamlar içinde, hatta bildiği kelimeleri önce kulağı yakalayamasa da zamanla oturacak.....ve böyle böyle siz kelime öğrendikçe bu yüzde artacak, hatta bilmediğiniz kelimeler bağlam içinde şekillenmeye başlayacak... ben şahsen verimli dinleme derken bu şekilde anlıyorum...

Merhaba, bir ekleme yapmak istiyorum Okan Bey. Eğer dinlenen şeyden hiç birşey anlaşılmıyorsa zaten işe yaramaz. Aj Hoge'un dediğine göre en az %70-80 civarında anlamalısınız verim almak için. Belli bir derecede anlaşılan İngilizce materyaller (dizi, film, video, podcast vs.) dinlemek gerekiyor gelişmek için. Yoksa arka planda haber kanalı açıp hiç anlamadan olacak iş değil olsa bile insan bir süre sonra sıkılır anlamadığı için. Ben bebekler gibi dinleyerek öğrenmeyi savunanlardanım etkisini kendi üzerimde görmeseydim hiç savunmazdım, ama bu dinlemeninde kilit noktası belli bir ölçüde anlaşılan şeyler dinlemek ve tekrarlı dinlemek. Yüzde yüz bir şekilde bebeklerdeki gibi olmuyor tabi ama mümkün olduğunca onların öğrenme mantığı taklit edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazonia -- 25 Ağustos 2014; 22:33:25 >

• Yazdiklarinizi uygulayacagim hocam, Allah razi olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu aralar ingilizcemi daha da gelistirmek istiyordum ama sahsen nereden baslayacagimi bilmiyordum. Ta ki bu rehberi bulasiya kadar. Bende ki en buyuk hata gordugum metinleri turkce olarak dusunmekmis. Yenice farkina vardim. Birisi ile konusurken grammera dikkat ederim ama yazismada tabiki. Speaking yaparken ya heyecanlanirim ya da karsimdakinin soylediklerini anlamakta gucluk cekerim. Yazismam konusmama oranla cok daha iyi. Kendimi ingilizce konusulan bir yerde degilde turkce konusulan bir yerde dusunmek benim ingilizce ogrenmeme engelmis. Bu rehber icin cok tesekkurler hocam. Bir sorum var; hocam peki ingilizce ogrenme yolunda etrafimizdaki turkce kelimelerin bulunmasi veya turkce konusmalatin bol bol olmasi ing ogrenmemize bir engel olusturmaz mi? veya yavas ilerlememizi saglamaz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Khan

Bende bu aralar ingilizcemi daha da gelistirmek istiyordum ama sahsen nereden baslayacagimi bilmiyordum. Ta ki bu rehberi bulasiya kadar. Bende ki en buyuk hata gordugum metinleri turkce olarak dusunmekmis. Yenice farkina vardim. Birisi ile konusurken grammera dikkat ederim ama yazismada tabiki. Speaking yaparken ya heyecanlanirim ya da karsimdakinin soylediklerini anlamakta gucluk cekerim. Yazismam konusmama oranla cok daha iyi. Kendimi ingilizce konusulan bir yerde degilde turkce konusulan bir yerde dusunmek benim ingilizce ogrenmeme engelmis. Bu rehber icin cok tesekkurler hocam. Bir sorum var; hocam peki ingilizce ogrenme yolunda etrafimizdaki turkce kelimelerin bulunmasi veya turkce konusmalatin bol bol olmasi ing ogrenmemize bir engel olusturmaz mi? veya yavas ilerlememizi saglamaz mi?

Arkadaşa bende katılıyorum nasıl ingilizce düşüneceğiz?

• LastChange kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum sağolun inş. çalışma sistemini belirledikten snra 24-48 saate diye düşünüyorum :)) artık son hız çalışmamlazım zira sınavlara az kaldı kitap bu mu acaba http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=447151
  • @Opinion 10 aylık süre zarfında herhangi bir konu hakkında 25-40 dakikada 350-400 kelimelik 5-6 paragraf yazabilecek bir seviyeye geldim. Bunun dışında yabancı yayınları altyazısız bir şekilde iyi ölçüde anlayabiliyorum. Tabii mutlaka kaçırdıklarım oluyor. Onun dışında küçük bir sözlük yardımıyla çoğu yazıyı okuyabiliyorum. Karşımdaki insanla basit konular hakkında uzun soluklu konuşabiliyorum. Siyasi ve buna benzer olan konularda ise kekeleyerek de olsa derdimi anlatabiliyorum. Yani upper-intermediate seviyedeyim diye düşünüyorum. Bunun yanında kimsenin seviyesini kurslarda ya da hazırlık okullarında elde ettikleri seviyeyle belirlememesini tavsiye ediyorum. Çünkü ben hazırlık okurken advanced seviye öğrencilerin yarısı intermediate seviyedeydi aslında.

Kullandığım yöntemler zaten ilk mesajımda belirttiğim şeyler :)

@civanmertt Ben Grammar & Beyond serisini tavsiye ederim grammar açısından. Çünkü grammar öğrenilirken öğrenilen kuralları metin üzerinde görmenin en az boşluk doldurma benzeri alıştırmalar yapmak kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca tek cümle verilip fiil kısmı boş bırakılarak yapılan grammer sorularına karşıyım. Çünkü ne yapacağınızı apaçık biliyorsunuz. Sadece kalıbı oturtuyorsunuz. Bence 1 ünitenin içinde 3-4 tane gramer konusu olmalı. Ve bu ünitenin sonunda 2-3 paragraflık bir metin verilmeli ve bu metinin belli kısımları boş bırakılarak kişinin parçanın gelişine göre oraya 3-4 kuraldan hangisinin gelebileceğini düşünmesi ve bunun için kafa yorması taraftarıyım. Yani yapılan alıştırmalar muhakeme yeteneğinizi zorlamalı. Grammar & Beyond bu manada ihtiyacınızı karşılar. Bu arada Amerika'daki bir çok üniversitenin hazırlıkta kullandığı kaynaktır. Wisconsin üniversitesi ve Georgia Tech üniversitesi hazırlık öğrencilerine Grammar & Beyond kullandırıyor. Eminim daha niceleri de böyledir. Kendimi reklamcı gibi hissettim :)

İyi forumlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Khan

Bende bu aralar ingilizcemi daha da gelistirmek istiyordum ama sahsen nereden baslayacagimi bilmiyordum. Ta ki bu rehberi bulasiya kadar. Bende ki en buyuk hata gordugum metinleri turkce olarak dusunmekmis. Yenice farkina vardim. Birisi ile konusurken grammera dikkat ederim ama yazismada tabiki. Speaking yaparken ya heyecanlanirim ya da karsimdakinin soylediklerini anlamakta gucluk cekerim. Yazismam konusmama oranla cok daha iyi. Kendimi ingilizce konusulan bir yerde degilde turkce konusulan bir yerde dusunmek benim ingilizce ogrenmeme engelmis. Bu rehber icin cok tesekkurler hocam. Bir sorum var; hocam peki ingilizce ogrenme yolunda etrafimizdaki turkce kelimelerin bulunmasi veya turkce konusmalatin bol bol olmasi ing ogrenmemize bir engel olusturmaz mi? veya yavas ilerlememizi saglamaz mi?

O kadar geniş bilgim yok fakat etkileyeceğini zannetmiyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Yardımsever -- 27 Ağustos 2014; 17:16:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: civanmertt

teşekkür ediyorum sağolun inş. çalışma sistemini belirledikten snra 24-48 saate diye düşünüyorum :)) artık son hız çalışmamlazım zira sınavlara az kaldı kitap bu mu acaba http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=447151

Bu sanırım bendeki eski basım olabilir tipi farklı isim ayni. ama içerik aynidir tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastChange -- 26 Ağustos 2014; 22:24:38 >

• civanmertt C kullanıcısına yanıt
    Sitedeki yorum doğru çok ünite var bakış açısı farklı kitabin öğretme mantığı farklı ama bence boyle daha iyi alacaksan yardımcı olurum SS falan

• Elinize saglik hocam cok guzel ve faydali bir konu olmus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ediyorum bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için. İşin içinde olmayan biri için çok önemli :-)) bu bilgiler çerçevesinde de artık çalışmaya başlayacağım geç bile kaldım sayılır 4-5 aylık süreçte çılgın bi çalışma gerekli benim için:))
  • Teşekkür ediyorum. Çok faydalı bilgiler ve siteler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: for47

Emek vermişsiniz teşekkür ederim. Bende bu yıl tam olarak ingilizce öğrenmeye karar verdim hazırlıkta kendimi ingilizceye adayacağım.
    Arkadaşlar 1 yıl sonra konuya giren olursa haberdar etsin umarım o zaman müjdeli bir haber verebilirim
    .
    4 yil olmus :)
    Iyi ki hazirlikta kendimi zorlayip ingilizceyi iyi bir seviyeye getirmisim. Iki yazdir yurtdisinda staj yapiyorum ayrica erasmus yaptim.
    Sirada yurtdisinda master icin TOEFL var.
  • Bir Yardımsever B kullanıcısına yanıt
    Hocam önerdiğiniz bir gramer kitabı var mı? Başlangıç için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skippeer

Hocam önerdiğiniz bir gramer kitabı var mı? Başlangıç için.
    +1 Ben de daha çok kitap üzerinden çalışmak istiyorum.Uygumalama ve web sitelerinde devamlılık sürdüremeyeceğimi düşünüyorum.
  • Takip...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.