Şimdi Ara

NAT 3'ten NAT 2'ye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar PS4 oyunlarında online bölümlerinde bağlantı sıkıntıları yaşıyorum. Fifa'da karşıma rakip gelmiyor Destiny'de takıma arkadaş bulmuyor. Araştırdım biraz ve cihaz NAT3 olduğu zaman bağlantı problemleri oluyormuş. Benimkide NAT3 şuan. Sanırım NAT2 sorunsuz bir şekilde online oynatıyormuş. NAT2'ye nasıl alabilirim acaba? PS4'ten wifi ile bağlanıyorum kablolu yapma şansım yok modem başka odada.

• Dostum dns dene belki düzelebilir. Olmazsa dmz,port yönlendirme deneyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde nat3 dü aynı şekil sorun oluyordu bazı oyunlarda. port, dmz her şeyi denemiştim. En sonunda çareyi modem değiştirerek bulmuştum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @F.Kasap DNS var zaten hocam. DMZ ve port işleri hakkında pek bilgim yok. İnternetten araştırdım biraz statik IP falan oluşturdu. PS4 u internete bağlarken IP yı falan manuel girdim fakat hiçbir şey değişmedi.

@tomasson85 İyimis ama ben zaten bundan 3-4 ay önce degistirmistim modemi

@sabirmusti Sağol hocam inceleyecegim.

• Modeme reset attım ve başka bir şey yapmadan NAT 2 oldu yine de teşekkürler hepinize
  • Önemli olan düzelmesi.

İyi oyunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.1.1.1 DNS güvenli mi?
    5 ay önce açıldı
    PS4 Nat Tip 3 Sorunu!
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam nat type 2 oldu fakat nat 2 iken online bölümlere hiçbir şekilde giremiyordum. Arkadaş listem falan gözüküyordu PSN'e bağlı gözüküyordum fakat hangi oyuna girersem gireyim online bölümünde hata veriyordu. Bende PS4'ün internet bağlantısını kestim yeniden bağladım bu sefer nat 3 e geri döndük. Şimdi sorunsuz çalışıyor her şey. Şimdi PS4'ü manuel olarak internete bağladım IP'yi ben yazdım ve DMZ'yi açtım fakat nat type 2 olmadı. Ne yapmalıyım?
  • Güncel. Yardıma ihtiyacım var

NAT 3'ten NAT 2'ye NAT 3'ten NAT 2'ye

Modem arayüzündeki durum böyle. UPnP açık. DMZ'nin açık olduğu IP'yi PS4'te statik IP yaptım. Şuanda NAT 2 gözüküyor PSN'e sorunsuz bağlı arkadaş listem gözüküyor fakat hiçbir oyunda online bölüme giremiyorum.

• dmz açıkken upnp'yi kapatıp deneyiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabirmusti

dmz açıkken upnp'yi kapatıp deneyiniz

Yok hocam bir şey değişmedi
  • TP link in herhangi bir modemini al hatta en ucuzunu al, kullan kalmaz sorunun. Airties te olabilir ama pahalı airties ondan Tp link dedim. Desteğide doğru dürüst bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

TP link in herhangi bir modemini al hatta en ucuzunu al, kullan kalmaz sorunun. Airties te olabilir ama pahalı airties ondan Tp link dedim. Desteğide doğru dürüst bulabilirsin.

Modemle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bugüne kadar sorunsuz çalışıyordu fakat statik ip, dmz falan açınca problem oldu ve oyunların online bölümü hariç her şey çalışıyor. Store'dan oyun indirebiliyorum sorunsuzca. Arkadaş listem gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plexicroma

quote:

TP link in herhangi bir modemini al hatta en ucuzunu al, kullan kalmaz sorunun. Airties te olabilir ama pahalı airties ondan Tp link dedim. Desteğide doğru dürüst bulabilirsin.

Modemle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bugüne kadar sorunsuz çalışıyordu fakat statik ip, dmz falan açınca problem oldu ve oyunların online bölümü hariç her şey çalışıyor. Store'dan oyun indirebiliyorum sorunsuzca. Arkadaş listem gözüküyor.

Biraderin ps4 te oyun indirebiliyor, online oyun oynayabiliyor, ne zaman ki sohbete giriyoruz nat sorunu var deyip atıyordu. Nata bakarsan Nat2 görünüyor. Ne zaman ki Ps4 e manuel ip veriyorsun bu sefer sohbet çalışıyor ama oyun indirme kısmında sorun yapıyordu. O zamanda otomatik ip ile sorun çözülüyordu. DMZ ıvır zıvır hikaye oluyordu.

Geçenlerde Asus un bir modemi kampanyalı denk getirip alındı, şimdi hiçbir ayar yapmadan sabit ip ile hepsini sorunsuz çalıştırıyor.

Ps4 belirli portları kullanıyor haberleşirken, hepsi için tek bir port kullanmıyor, Sallıyorum download başlattığında 580. portu kullanıyorsu, arkadaş listesi için 440 portunu kullanabiliyor olabilir. İşte modem burda senin arkadaş listeni getirecek portu blokluyor olabilir. Bazı modemlerde cinslik olabiliyor, güvenlik ıvır zıvır diye.

Ben modem den NAT açmama rağmen modem Port açık diyor dışardan test ediyordum o port kapalı görünüyordu. Sonra modemin sorunu olduğunu anladım değiştirdim. Değiştirdigimle istediğim portun yönlendirmesini yaptığım zaman sorunsuz çalışıyordu.

Uzuun lafın kısası elinin altında başka bir modem varsa onu dene. DMZ açmana bile gerek kalmayabilir. Bende Tplink modem var ps4 e özel bir DMZ yada port açmadım sıkıntısız takılıyorum.

Şöyle bir not ekleyim NAT 1 olabilmek için Static (Sabit) dış ip ye sahip olmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 3 Şubat 2016; 15:20:19 >

• quote:

quote:

quote:

Biraderin ps4 te oyun indirebiliyor, online oyun oynayabiliyor, ne zaman ki sohbete giriyoruz nat sorunu var deyip atıyordu. Nata bakarsan Nat2 görünüyor. Ne zaman ki Ps4 e manuel ip veriyorsun bu sefer sohbet çalışıyor ama oyun indirme kısmında sorun yapıyordu. O zamanda otomatik ip ile sorun çözülüyordu. DMZ ıvır zıvır hikaye oluyordu.

Geçenlerde Asus un bir modemi kampanyalı denk getirip alındı, şimdi hiçbir ayar yapmadan sabit ip ile hepsini sorunsuz çalıştırıyor.

Ps4 belirli portları kullanıyor haberleşirken, hepsi için tek bir port kullanmıyor, Sallıyorum download başlattığında 580. portu kullanıyorsu, arkadaş listesi için 440 portunu kullanabiliyor olabilir. İşte modem burda senin arkadaş listeni getirecek portu blokluyor olabilir. Bazı modemlerde cinslik olabiliyor, güvenlik ıvır zıvır diye.

Ben modem den NAT açmama rağmen modem Port açık diyor dışardan test ediyordum o port kapalı görünüyordu. Sonra modemin sorunu olduğunu anladım değiştirdim. Değiştirdigimle istediğim portun yönlendirmesini yaptığım zaman sorunsuz çalışıyordu.

Uzuun lafın kısası elinin altında başka bir modem varsa onu dene. DMZ açmana bile gerek kalmayabilir. Bende Tplink modem var ps4 e özel bir DMZ yada port açmadım sıkıntısız takılıyorum.

Şöyle bir not ekleyim NAT 1 olabilmek için Static (Sabit) dış ip ye sahip olmanız gerekiyor.

Anladım. Modem değiştirmek yeni router alsak aynı işlevi görür mü acaba? Bir de aslında benim PS4 NAT 3 iken her şey sorunsuzdu. Sadece rakip bulma, takım arkadaşı bulma gibi oyunların online bölümlerinde işler gecikmeli oluyordu. Ping sorunu da yoktu. Araştırdığımda NAT 3'ün sorunlu olduğunu öğrendim aslında NAT 3 iken çok beklemek dışında pek sorun yok öyle kullanmaya devam etsem olur mu yoksa kesin NAT 2 olarak kullanmak mı gerekli?

• hocam benzer bir problem benim de başıma gelmişti,ttnetin verdiği airties 5650 v3 modem ile bazı oyunların online kısmına bağlanmakta sorun çıkıyordu,ayrıca sesli chat yapacağım zaman da kısıtlama hatası veriyordu,bende modem değiştirerek şansımı denedim ve sorun düzeldi şimdi kullandığım modem airties 5443
  • quote:

hocam benzer bir problem benim de başıma gelmişti,ttnetin verdiği airties 5650 v3 modem ile bazı oyunların online kısmına bağlanmakta sorun çıkıyordu,ayrıca sesli chat yapacağım zaman da kısıtlama hatası veriyordu,bende modem değiştirerek şansımı denedim ve sorun düzeldi şimdi kullandığım modem airties 5443

Ben Uydunet kullanıyorum her modem uyuyor mu peki Uydunet'e?
  • uyar hocam neden uymasın,çarşıdan aldığınız herhangi bir modem olur,ama şuna dikkat edin benim hattım adsl sizinki fiber falansa ona uygun modem almalısınız
  • quote:

quote:

hocam benzer bir problem benim de başıma gelmişti,ttnetin verdiği airties 5650 v3 modem ile bazı oyunların online kısmına bağlanmakta sorun çıkıyordu,ayrıca sesli chat yapacağım zaman da kısıtlama hatası veriyordu,bende modem değiştirerek şansımı denedim ve sorun düzeldi şimdi kullandığım modem airties 5443

Ben Uydunet kullanıyorum her modem uyuyor mu peki Uydunet'e?

Uydunet e her modem uymaz. Kendine özel modemleri var. Modem değiştirme işi yaş o zaman. Şunu deneyebilirsin. Akıllı telefonundan 3g bağlantısını tethering yap ver o bağlantı üstünden ps4 ü bağla sorun devam edecek mi bak. Devam etmiyorsa. Modemi fabrika aryları varsa bir ona getirmeyi dene oda olmadı internette uydunet in ps4 ile ilgili sorunu varmı yokmu onları google la.

• arkadaş bilgilendirmiş,ben bilmiyordum uydunetin farklı olduğunu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.