Şimdi Ara

NATIONAL GEOGRAPHIC DERGİSİ Kasım 2004 konusu neidi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vese

quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

haklı olabilirsin vese..insanların beynini din kulllanarak yıkarsan böyle enayi gibi girer cemaatine aklınca hizmet etmeye çalışır..

ama akılsız neye hizmet ettiğinin daha farkında değil işte..insanları yobazlaştırma faaliyetine hizmet ediyor ve bunu dini için yaptığını sanıyor.

evet maalesef...

akılsızlık tan da değil hocam ben de ilk "evrim aldatmacası" nı okuduğumda 13-14 yaşlarımda mantıklı gelmişti...

çünkü bilgisizdim, ordaki kaynakları kontrol etme imkanına sahip değildim...

şimdi bu arkadaşlardan hiç biri eminimki evrim teorisini savunan ciddi bir kitap okumamışlardır, "modern evrim teorisi" neyi savunur neyi savunmaz bilmezler...

dolayısıyla da "aklıl" ları onları kurtarmıyor...

aynen ben de..sokaklarda dağıtılıyordu.aldım okudum baştan vay be falan demiştim.neden bilgisizdim.daha sonra işi araştırdıkça adamın yazdıklarının palavradan öte olmadığını anladım.

bir de üzücü yanı bu adamların faaliyetlerinden en Türk insanı çok zarar görüyor.neden çünkü bu sahtekarlar sürekli bilim adamlarına ''sahtekar'' etiketi yapıştırarak,ülkemizdeki insanların hepten bilimden soğutmak amacındalar.evrim de sadece kullandıkları bir araç.amaç belli.dışarıdan finanse ediliyorlar zaten.bizim insanımıza bilim kelimesini unutturmak ve tiksindirmek..bizi geri bırakmak.

• quote:

.neden çünkü bu sahtekarlar sürekli bilim adamlarına ''sahtekar'' etiketi yapıştırarak,ülkemizdeki insanların hepten bilimden soğutmak amacındalar.evrim de sadece kullandıkları bir araç.amaç belli. zaten.bizim insanımıza bilim kelimesini unutturmak ve tiksindirmek..bizi geri bırakmak.

desteksiz atmayalım, bilim adamlarının görüşünü almak, 21 yy bilimsel bulgularını dile getirmek mi suç?

sizin sayenizde bilimden uzaklaşıp siz inanıyor diye evrime inanamayız..

nofrost hiç olmazsa 1 kitabını dahi oku ki, iftira atmış konumuna düşme.
  • kes sesini ya.zıbar git tekkene hadi bakim..
    21. yüzyılın görüşü dediğin görüşten sadece 1 tane resmi üniversite linki ver inanayım senin görüşüne..hadi durma..
  • Evrim teorisininin dayanağıda net ve somut deliller yerine bir takım iddialardan oluşuyor. İnsanla maymun DNA'ları birbirine benziyorsa buradan kolaylıkla ortak atadan geldikleri anlaşılıyor gibi gösterilmektedir. Bunun net ve somut bir kanıtı olmadığı gibi adı da bilim oluyor maalesef.
    Diğer taraftan bütün bilim adamları evrim taraftarı gibi gösterilmek isteniyor. Halbuki bilimin özünde zaten sorgulamak var. O halde bilim doğa olaylarını zaten bir yaratıcıya bağlayamaz. Bu onun nesnel yönünü zaten geçersiz kılar. Bunun yerine elinde bulunan tek dayanağı değerlendirmek durumunda kalıyor. onun adı da evrim teorisi oluyor.
    Bilimciler bununla uğraşadursun bir başka taraftan evrim teorisini kullanana bazı karanlık emelli kişiler bunu din düşmanlığına dönüştürüyorlar. Hemen arkasından nedeni bilinmez bir şekilde sanki evrimin mantığını çözmüş bir takım islamcı geçinen "bir arkadaşımdan duymuştum" diye ortalıkta fitne amaçlı yaygara koparıp alaycı tavır takınan çeşitler türemeye başlıyor. Bunların ne olduğu maalesef belli değil. Ne evrimci ne dinci, ortalıkçı dersek olur herhalde...
    Siz evrimi merak ettiğiniz zaman, acabaların içinden çıkmak için o zaman hemen sizin biyoloji bilginiz sorgulanmaya başlar. Arkasından ingilizce makaleler (ingilizce olursa bilimsel oluyor), ve sabit üç beş site. Ve bol bol hakaret...

• En azından buraya yazı azan arkadaşların,
    Türlerin köenini okumaları gerekir diye düşünüyorum,
    ister savun ister savunma o ayrı konu
    ama en azından bilgi sahibi ol
    hurafe üretip durma
    bilgi fukarası gibi maymun dna sı falan diye sallama,
    DurduAslan ;
    "İnsanla maymun DNA'ları birbirine benziyorsa buradan kolaylıkla ortak atadan geldikleri anlaşılıyor gibi gösterilmektedir"
    diyo şimdi güleyimmi ağlaımmı bu cehalet karşısında
    Darvin in yaşadığı dönemde dna kodarı hiç bilinmiyoduki
    darvin ne apmış bu adam ünlü bir gezgin
    dünanın değişik bölgelerindeki calı türlerini incelemiş ve biyolojik atalarının ortak olabileceği kşkusuna armış vs.vs
    burada uzun uzun yazacak deyilim dediğim gibi hiç deyilse Darvin in yazdığı en önemli kitabı olan "Türlerin Köeni" ni bari okuyun.
    Buraya Cahiller ve Yalancılar ile Hurafeciler yazı yazmasın kardeşim
    konu Cin Şeytan masalına dönüşüyo

Sayın adnan hoca müritleri;
    Adnan hocaya da Söyeyin onun kafası almaz biyoloji miyojiyi
    O yine manken karıların göbeğine muska yazmaya cin cıkarmaya devam etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 12 Şubat 2006 12:17:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: egeharita

DurduAslan ;
    "İnsanla maymun DNA'ları birbirine benziyorsa buradan kolaylıkla ortak atadan geldikleri anlaşılıyor gibi gösterilmektedir"

egeharita

Benim söylediğim Darwin'in zamanını değil bugün kü argumanları yansıtmaktadır. Ben Darwin böyle demiş demiyorum. Evrim savunucuları bugün DNA kodlarının benzerliği karşısında bu teoriye destek aramıyorlar mı da sen olayı Darwin'in zamanına çekiyorsun ve olayı cehaletle eş değer tutuyorsun. O halde var mı aranızda insan ile maymun DNA ları birbirine benzediği için ortak atadan gelmiş olmalarını savunmayan evrimci. Her olayı böyle çarpıtıyor ve aslında kendi cahilliğinizi başkalarına mal etmek istiyorsunuz.

quote:

Evet, bu durumda evrimcilerin de tek kelime yazmamaları gerekiyor, zira yazılanlar bir masal ve varsayımdan başka bir şey değil.

(Bunlar sadece senin yorumuna ithafen yazılmıştır. Herkes saygı çerçevesinde istediğini yazar-çizer.)
    Olayı hakarete getireceksen aklında olsun hakaret bir erdem değildir, benim yazdıklarım hoşuna gitmezse katılmadığını belirtirsin varsa fikrin onu yazarsın. Ben fikrimi yazdım, bu hakareti gerektirecek bir durum değil. İşi oraya getirmeye çalışma...

• quote:

En azından buraya yazı azan arkadaşların,
    Türlerin kökenini okumaları gerekir diye düşünüyorum
    ,
    hurafe üretip durma
    burada uzun uzun yazacak deyilim dediğim gibi hiç deyilse Darvin in yazdığı en önemli kitabı olan "Türlerin Köeni" ni bari okuyun.Buraya Cahiller ve Yalancılar ile Hurafeciler yazı yazmasın kardeşimkonu Cin Şeytan masalına dönüşüyo
    Sayın adnan hoca.....

OKU diyosun ama senin okumadığın belli oluyor. BİRLİKTE OKUYALIM...(OKUMADANDA AHKAM KESMEYELİM)

Charles Darwin, "Türlerin Kökeni" adlı kitabı:

“Eğer birbirini takip eden çok sayıda küçük değişiklikle kompleks bir organın oluşmasının imkansız olduğu gösterilse, teorim kesinlikle yıkılmış olacaktır.”

(Charles Darwin, The Origin of Species: A Facsimile of the First Edition, Harvard University Press, 1964, s. 189)

----------------------------------------------------------------

Göz gibi "kompleks organların" ancak her parçasının tam olarak var olması ile çalışabilme zorunluluğu evrim teorisinin geçersizliğini ispat etmiştir.

Evrim teorisinin iddia ettiği gibi arka arkaya eklenen küçük değişikliklerle göz gibi bir organın ortaya çıkamayacağı açık bir gerçektir.

Nitekim Charles Darwin, "Türlerin Kökeni" adlı kitabının "Teorinin Zorlukları" başlıklı bölümünde göz konusunda şu önemli itirafta bulunmuştur:

“Farklı mesafelerdeki cisimleri benzersiz bir mükemmellikte odaklayan, farklı oranlardaki ışığa göre kendisini uyarlayan göz gibi bir organın doğal seleksiyona dayalı rastlantılarla ortaya çıktığını öne sürmek, itiraf ediyorum ki, olabilecek en yüksek düzeyde saçmalamaktır.

(Charles Darwin, The Origin of Species, First Edition Reprint, New York, Avenel Books, 1979, s. 217)

Darwin’in gözlerden yola çıkarak vardığı sonuç ise şöyledir:

"Gözü düşünmek çoğu zaman beni teorimden soğuttu..."
    (Norman Macbeth, Darwin Retried: An Appeal to Reason, 1971, s.101)

Değil yeni türlerin, sadece bir organın bile küçük değişikliklerle oluşamayacağı gerçeği evrim teorisinin geçersizliğini anlamak için yeterlidir.
    Charles Darwin’in aşağıdaki sözleri, bugün artık evrim teorisinin çöktüğünün anlaşılması açısından önemlidir:

“Eğer birbirini takip eden çok sayıda küçük değişiklikle kompleks bir organın oluşmasının imkansız olduğu gösterilse, teorim kesinlikle yıkılmış olacaktır.” (Charles Darwin, The Origin of Species: A Facsimile of the First Edition, Harvard University Press, 1964, s. 189)

Bugün göz gibi kompleks bir organın "birbirini takip eden çok sayıda küçük değişiklikle oluşmasının imkansız olduğu" ispat edilmiş ve evrim teorisi tam anlamıyla çökmüştür.

"Buraya Cahiller ve Yalancılar ile Hurafeciler yazı yazmasın kardeşim" demişsin ama yanlış demişsin yazsın ki gerçeği yazanlara malzeme çıksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrixx034 -- 12 Şubat 2006 13:53:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orjinalden alıntı: matrixx034

Ünlü National Geographic dergisinin Kasım 2004 sayısının İngilizce ve Almanca baskısında, “Was Darwin Wrong?” (Darwin Yanılmış mıydı?) başlıklı kapak haberi yer almıştır. Bu haberde evrim teorisinin yanılgılarını ortaya koyan kişi ve gruplara dikkat çekilirken, Harun Yahya ve çalışmalarından da bahsedilmiştir. Harun Yahya'nın çalışmalarının Darwinist çevrelerde büyük rahatsızlık meydana getirdiğini açıkça ortaya koyan bu haberde, şu ifadelere yer verilmiştir:

araştırmacı olacaksın, okuyup öğreneceksin! sen ne yalancı yüzsüz bir adamsın ya! senin buraya yazmaktaki amacın bilgi vermek falan diil arkadaşım, açıkça yalan propaganda yapıyorsun. insanları bu şekilde yanıltmaya kimsenin hakkı yok, gücü de yetmez...

o makalenin linkini veriyorum arkadaşlar, ingilizcesi olan ve okumaya üşenmeyen arkadaşlar ALLAH aşkına okusunlar ve bu matrix denen şahsın ne biçim bir adam olduğunu, ne kadar çok yalan söylediğini, ciddiye alınmaması gerektiğini anlasınlar.

link:http://magma.nationalgeographic.com/ngm/0411/feature1/fulltext.html

buradan sadece bir paragrafı alıntı yapıyorum yine ingilizce! darwinin teorisinde açıklar olduğu, tamamıyla doğru olmadığı ama evrim konusunda haklı olduğu anlatılıyor. evrimi sadece darwin'e maledenlere kapak olsun!

"He was right about evolution, that is. He wasn't right about everything. Being a restless explainer, Darwin floated a number of theoretical notions during his long working life, some of which were mistaken and illusory. He was wrong about what causes variation within a species. He was wrong about a famous geologic mystery, the parallel shelves along a Scottish valley called Glen Roy. Most notably, his theory of inheritance—which he labeled pangenesis and cherished despite its poor reception among his biologist colleagues—turned out to be dead wrong. Fortunately for Darwin, the correctness of his most famous good idea stood independent of that particular bad idea. Evolution by natural selection represented Darwin at his best—which is to say, scientific observation and careful thinking at its best. "

ayrıca yazının büyük çoğunluğu evrim teorisinin yalan olmadığını, her geçen gün daha çok örnekle git gide doğrulandığını anlatıyor! matrix'in dediği gibi yanılgıları ortaya koyan gruplara falan dikkat çekildiği yoktur yazının genelinde, sadece alıntı yaptığı yer mevcuttur koca yazıda, yanılmayın!

saygılar!

• SAYIN matrixx034
    BU alıntıları bu adar maharetli çarpıtıp nasıl verebiliyorsun ve yüzün kızarmıyor
    kardeşim sadece birer kelime alıntı yapıp altına kendi düşünceni ekleme
    senin bu yaptığına bilimsel litaretürde Oportnizm denir ama sen bunu da aşmışın
    al aşağıdaki alıntıyı okuda bari bi fikir sahibi ol

"İngiliz doğa bilimci Charles Darwin'in 24 Kasım 1859'da yayınlanan kitabı. "Türlerin Kökeni" Bilim tarihinin en önemli çalışmalarından biridir. Çalışma , Darwin'in HMS Beagle gemisi ile 1831-1836 yılları arasında yaptığı araştırma gezisi sonrasında , özellikle Galapagos adalarındaki gözlemlerine dayandırarak oluşturduğu biyolojik evrim fikri üzerindir.

Canlıların Tanrı tarafından yaratıldığını varsayan dini öğreti ile çok uzun süreçlerden ve değişimlerden geçerek varolduğunu kanıtlamaya çalışan evrimci öğreti arasındaki tartışmalar eserin yayınlandığı tarihten bugüne dek devam etmektedir. [[ Charles Darwin]]’in eseri Marks ve Engels'in de yoğun ilgisini çekmiştir. Darwin’in eseri yayınlanır yayınlanmaz Engels, Marks’a yazdığı mektupta şöyle demiştir : "Şu anda kitabını okumakta olduğum Darwin , tek kelimeyle muhteşem". Marks'da kitabı "Bizim görüşlerimizin doğal tarih temelini içeren kitap işte budur." şeklinde nitelemiştir.

Darwin hakkındaki en önemli yanılgı, daha doğrusu önyargı, Darwin'in insan kökenini maymunlara dayandırdığına dair iddialardır. Tam aksine Darwin bu konuda uyarıda bulunmaktadır. İnsan, maymunlarla ayni türden gelmektedir ama maymunların evrimi sonucu ortaya çıkmamıştır. Ortak atadan bir ayrılma söz konusudur.

Darwin, incelemelerinden türlerin sabit olmadığını , uzun süreli de olsa çevre koşullarına göre değiştiğini öğrenmişti. Ancak bu süreci tetikleyenin ne oduğu konusunu henüz açıklayamamıştı. İngiltere’ye döndükten sonra üzerinde çalıştığı ve görüşlerine değer verdiği doğa bilimcilerle tartıştığı konu esasta buydu.

Darwin evrim teorisini kurarken , ona ışık tutan ve onu etkileyen Malthus’un "Nüfus Üzerine Deneme" adlı kitabındaki : "Bütün canlılar bir varolma ya da yok olma savaşı içindedir , savaşların nedeni nüfus artışıdır , çünkü beslenme kaynakları sınırlıdır ve bunlara sahip olmak için insanlar zorunlu olarak savaş yürütmek zorunda kalmaktadırlar ve bu savaşta güçlüler zayıfları ezer geçer" şeklindeki tezleri oldu.

Malthus’un tezindeki "varolma savaşı"yla kendi gözlemleri arasında bağ kuran Darwin , evrim teorisininin itici gücünün ne olduğuna yanıt veriyor ve bunu doğal seçilim ve çevreye uyum olarak tanımlıyordu.

Darwin, bitki ve hayvan dünyasından yola çıkarak , 1838 yılı civarında "doğal seçilim (eleme) ve evrim" kuramını kaba hatlarıyla yazdı. Fakat , bu kuramını hemen kitap olarak yayınlama cesaretini bulamadı. Kuram "din kitaplarının ve kilisenin dünyanın ve canlıların tanrı tarafından yaratıldığı" şeklindeki dünya görüşüne aykırı düşüyordu."....

Bir doğa bilimcisi olarak gözlemlerinden sonuçlar çıkarmaya başladığından beri dinden ve kiliseden kopmuş olan Charles Darwin bu son adımı atmaktan ve teorisini dünyaya açmaktan düpedüz çekiniyordu. Notlarını üzerine "ölümümden sonra açılacak" diye yazarak paketlemişti. Bu paket ve eklediği yeni notları neredeyse yirmi yıl Charles Darwin’in evinin merdiven altındaki süpürgeliğinde , sandıkta durmuştur.
    Darwin'in , evrim kuramı üzerinde çalışırken aşağıdaki varsayımlardan hareket etmiştir:

Değişkenlik : Dünya değişmez değildir , sürekli bir değişim sürecindedir.
    Türlerin akrabalığı : Tüm canlı yapılar sürekli bir farklılaşma sürecinde ortaya çıkmıştır ve ortak ataları vardır.
    Evrim bir süreçtir : Evrim sürekli bir süreçtir ve anlık sıçramalarla oluşmaz.
    Doğal seçilim : Çevre koşullarına en iyi uyum sağlayan canlılar en fazla ürerler ve bunun sonucu daha az uyum sağlayanlar yaşam alanlarından itilirler. Uyum sağlama açısından ne avantajlı ne de dezavantajlı olan değişiklikler bu süreçte etkilenmezler.
    Bu varsayımlar , Darwin’in gözlemlenebilir kabul ettiği şu olgular üzerinde yükselmektedir:

Üreme biçimleri ne olursa olsun, canlılar geometrik diziyle çoğalma eğilimindedir
    Bu eğilime karşın türlerde nüfus aşağı yukarı sabit kalmaktadır.
    Doğal kaynaklar sınırlıdır, nüfus artışına paralel olarak değişmemektedir.
    Bir türün iki örneği hiçbir zaman bütünüyle aynı değildir , bu şekilde her tür içinde büyük bir değişkenlik potansiyeli mevcuttur.
    Değişkenliğin büyük bir bölümü genetiktir.
    Bütün bu olgulardan Darwin, "yaşam savaşı" dediği ilkeye ulaşır.

Buna göre, belli bir çevrede farklı özellikler taşıyan bireyler arasında yaşam savaşımı varolduğundan, doğal koşullara uyum bakımından , özellikleri üstünlük sağlayan bireylerin (veya türlerin) egemenlik kurması ve diğerlerinin elenmesi kaçınılmazdır. Böylece evrimin itici düzeneği doğal seçilim olduğu bulunmuştur.

Darwin’in evrim teorisi günümüze dek, bilim dünyasından da bir dizi eleştiriyle karşılaşmış ve yeni bulunan olgular temelinde hep yeniden tartışma gündemine gelmiştir......

Kaynaklar
    1-Güney Dergisi
    2-Focus Dergisi
    3-1001 Kitap
    4-Bilim ve Teknikten - HaberBilgi
    5-The Origin of Species, 1859, 1. baskı
    6-The Origin of Species, 1872, 6. baskı
    7-Türlerin Kökeni - Marxist İnternet Arşivi
    8-Retrieved from "http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrlerin_K%C3%B6keni"

VE BEN ADIM GİBİ BİLİORUMKİ SEN OKUMYORSUN DARVİNİN TÜRLERİN KÖKENİNİ KESİNLİKLE OKUMADIĞINI BİLİYORUM
    ANLATIMINDAN VE SÜREKLİ YANLIŞ YAZMANDAN BU HEMEN BELLİ OLUYOR
    O YÜZDEN LÜTFEN BİRAZ OKU
    DÜNYADAKİ TEK YAZAR ADNAN HOCA DEYİLDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 12 Şubat 2006 18:55:58 >

• quote:

En azından buraya yazı azan arkadaşların,
    Türlerin köenini okumaları gerekir diye düşünüyorum,
    hurafe üretip durma
    bilgi fukarası gibi maymun dna sı falan diye sallama,
    DurduAslan ;
    darvin ne apmış bu adam ünlü bir gezgin
    dünanın değişik bölgelerindeki calı türlerini incelemiş ve biyolojik atalarının ortak olabileceği kşkusuna armış vs.vs
    burada uzun uzun yazacak deyilim dediğim gibi hiç deyilse Darvin in yazdığı en önemli kitabı olan "Türlerin Köeni" ni bari okuyun.

Sayın adnan hoca müritleri;
    Adnan hocaya da Söyeyin onun kafası almaz biyoloji miyojiyi
    O yine manken karıların göbeğine muska yazmaya cin cıkarmaya devam etsin

ah dostum sen gördüğüm kadarıyla bu kafasız adamlarla son zamanlarda muhattap oluyorsun.bunların amacı gelip normal bir insan gibi fikirleri tartışmak,bir şeyler öğrenmek değil.bunların hiçbir konuda bilgisi yok ki yorum yapsınlar ya da cevap versinler.sadece adnan oktarın sitesinde ne varsa gelip aynısını yapıştırıp zıbarıyorlar.bu adamlar bunu dinleri için yaptığını sanan ahmaklar.ama bilmiyorlar ki alet oldukları kampanya zaten bilimde geri kalmış Türk halkını hepten bilimden soğutma kampanyası..

Dikkat edecek olursan yazdıkları her yazıda adamlar ''SAHTEKAR BİLİM ADAMI'' cümlesini kullanıyorlar.neden?bunun amacı insanlara bilimin sahte olduğunu, iyi bir şey olmadığını bilinç altına yerleştirmek..sonra ne olacak?bilim denildiği zaman bu ülkede üzerine bütün herkes yürüyecek..

Bilmiyorlar ki bir insan sahtekarsa,kalkıp bilim adamı olma yolunda ilerlemez.gidip sahtecilik yapmak için yıllarını bilim ile uğraşmakla geçirmez..gider MOTOR falan bulur, SARAYLARINDA MÜRİTLERİYLE AŞK MEŞK FİTNE FESAT KARIŞTIRIR vs..

lütfen bu adamların ne kadar Türk insanı için tehlike arzettiğini biraz anlayın.yakında bilim dendiğinde aklınıza sahtecilik gelecek o zaman işte sonumuz gelecek.

• @su*fi,
    "6 günde yaratılma" araştırman için tebrik ederim.
  • Evet nofrost arkadaşım
    Adamlar beni epeyce kudurttu
    En çokta Cahillikleri karşısında hayretler içinde kalıyorum
    Güya burası bilim kültür topic i ama inan bu adamlar yüzünden
    ne bilim kaldı ne kültür ortada Ortalık Kara mizah Gülermisin ağlarmısın
    NATIONAL GEOGRAPHIC DERGİSİ Kasım 2004 nüshası elimde okuyom okuyom sinir basıyo
    Bu topic in konusu güya bu ama yazılanlara bakıyom
    bu karanlık cehalet karşısında Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim gari

Bu derginin ön sözünden kısa bi alıntı koymazsam buraya çatlayacam

"19. yüzyılda yaşayan İngiliz doğabilimci, ortaya attığı kuramla çoğu insanı dehşete düşürürken, bilimde de yeni bir çığır açmıştı. Darwin, kuramında ne kadar haklıydı?

Dergide okuyacağınız ilginç öyküye dair ipuçlarını bu alıntıda bulabilirsiniz.

Doğal seçilim yoluyla evrim, Charles Darwin'in yaşamını adadığı çalışmanın belkemiğini oluşturan kavram, bir kuram. Yeryüzündeki canlılar arasındaki uyum, karmaşıklık ve çeşitliliğin kökenine ilişkin bir kuram.

Bu anlamda, Albert Einstein'ın tanımladığı şekliyle görelilik de sadece bir kuram.

Kopernik'in 1543'te ortaya attığı, Güneş'in Dünya'nın değil, Dünya'nın Güneş'in çevresinde döndüğü yolundaki görüş bir kuram.

Kıtaların kayması, bir kuram.
    Peki atomların varlığı, yapısı ve dinamiğine ne ad veriliyor? Atom kuramı.

Hatta elektrik dahi, elektron denilen, şimdiye dek hiç kimsenin görmediği yüklü taneciklere dayalı kuramsal bir yapı.

Bu kuramların her biri, gözlem ve deney yoluyla, konunun uzmanlarınca gerçek olarak kabul edildikleri bir düzeyde doğrulanmış açıklamalar.

Bilim insanlarının kuram derken kastettiği, kanıtlara uyan, açıklanabilir bir söylem. Ancak bu tür bir açıklamayı da güvenle, ama koşullu kabul ediyor; en azından ciddi biçimde çelişen birtakım veriler ya da daha iyi bir açıklama ortaya çıkana dek onu gerçeğe ilişkin eldeki en iyi görüş olarak benimsiyorlar.
    Ve bizler de genellikle bu açıklamaları kabul ediyoruz. Televizyonlarımızın fişini duvardaki küçük prizlere takıyor, bir yıllık zaman dilimini Dünya'nın yörüngesine göre ölçüyor ve diğer pek çok açıdan da yaşamımızı bu kuramların güvenilir gerçekliklerine dayalı olarak sürdürüyoruz.

Bununla birlikte evrim kuramı diğerlerinden biraz farklı. Bu, öylesine olağandışı ve kapsamlı bir yaşam görüşü ki, destekleyici kanıt sayısının çokluğuna karşın bazı insanlar onun kabul edilemez olduğunu düşünüyor. Ve kendi türümüz Homo sapiens 'e uygulandığı haliyle daha da büyük bir tehdit gibi algılanabiliyor. " alıntı : NATIONAL GEOGRAPHIC DERGİSİ Kasım 2004 -önsözden seçmeler-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 12 Şubat 2006 19:14:18 >

• cahile cahil demek için hak aramaya gerek yok
    yazdıkların cahilce ve mesnetsizse cahilsindir
    Buraya yazan herkes kendini bilimadamı mı zannediyor yoksa
    Dişe dokunur bi yazı yazdında karalamayamı kalktık
    Adam alıntıyı bile çarpıtarak veriyosa buna ne denir
    Sizin sıkca başvurduğunuz bi örnek vereyim
    "Kurandan bi alıntı yapsam -Namaza Yaklaşmayın- Yazıyo diyerek başlayıp kuranda namaza yaklaşmayın diyo desem ne kadar doğru ve bilimsel olur
    yazının Başını sonunu kırpıp oradan seni destekleyen bişeyler çıkarmak dahice bir yaklaşımmıdır cahilce bir yaklaşımmıdır
    Bu Topiğin konusu yukarda yazıyo
    bu konuya ilişkin görüş fikir kanıt ne varsa yaz
    Ama çarpıtma Sırf "benim dediğim doğru çıksın diye hileye hurdaya başvurma
    esas edepsizlik bunu yapmaktır.
    Yukarda eleştirdiğim hatta alaya aldığım adamlar bunu yapıyorlar
    Yaptıklarına bi dikkatlice bak
    Alıntılar çarpıtılıyo bilimsel gerçekler saptırılıyo
    Ortada sadece komedi kalıyo

• Erdem parayla alınıp satılan bişey olsada
    Git 5-10 kilo al desem
    Ne yazıkki bu mümkün deyil
    Bu saatten sonrada sana bişey anlatılabileceğini pek aklım kesmiyor
    sana hayırlı yolculuklar
  • hayır efendim
    adam istediği gibi alıntıları çarpıtamaz
    alıntıları yaparken kuyruğunu kulağını kesip öyle yayınlayamaz
    ayrıca Bilincli olarak Bir görüşü değiştirip destek arayamaz
    Bunlar formun genel kurallarıdır
    Burası at pazarı deyil
    sen kimi kandırmak için alavere dalavere yapıyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeharita -- 12 Şubat 2006 19:54:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orjinalden alıntı: matrixx034

Ünlü National Geographic dergisinin Kasım 2004 sayısının İngilizce ve Almanca baskısında, “Was Darwin Wrong?” (Darwin Yanılmış mıydı?) başlıklı kapak haberi yer almıştır. Bu haberde evrim teorisinin yanılgılarını ortaya koyan kişi ve gruplara dikkat çekilirken, Harun Yahya ve çalışmalarından da bahsedilmiştir. Harun Yahya'nın çalışmalarının Darwinist çevrelerde büyük rahatsızlık meydana getirdiğini açıkça ortaya koyan bu haberde, şu ifadelere yer verilmiştir:

araştırmacı olacaksın, okuyup öğreneceksin! sen ne yalancı yüzsüz bir adamsın ya! senin buraya yazmaktaki amacın bilgi vermek falan diil arkadaşım, açıkça yalan propaganda yapıyorsun. insanları bu şekilde yanıltmaya kimsenin hakkı yok, gücü de yetmez...

o makalenin linkini veriyorum arkadaşlar, ingilizcesi olan ve okumaya üşenmeyen arkadaşlar ALLAH aşkına okusunlar ve bu matrix denen şahsın ne biçim bir adam olduğunu, ne kadar çok yalan söylediğini, ciddiye alınmaması gerektiğini anlasınlar.

link:http://magma.nationalgeographic.com/ngm/0411/feature1/fulltext.html

buradan sadece bir paragrafı alıntı yapıyorum yine ingilizce! darwinin teorisinde açıklar olduğu, tamamıyla doğru olmadığı ama evrim konusunda haklı olduğu anlatılıyor. evrimi sadece darwin'e maledenlere kapak olsun!

"He was right about evolution, that is. He wasn't right about everything. Being a restless explainer, Darwin floated a number of theoretical notions during his long working life, some of which were mistaken and illusory. He was wrong about what causes variation within a species. He was wrong about a famous geologic mystery, the parallel shelves along a Scottish valley called Glen Roy. Most notably, his theory of inheritance—which he labeled pangenesis and cherished despite its poor reception among his biologist colleagues—turned out to be dead wrong. Fortunately for Darwin, the correctness of his most famous good idea stood independent of that particular bad idea. Evolution by natural selection represented Darwin at his best—which is to say, scientific observation and careful thinking at its best. "

ayrıca yazının büyük çoğunluğu evrim teorisinin yalan olmadığını, her geçen gün daha çok örnekle git gide doğrulandığını anlatıyor! matrix'in dediği gibi yanılgıları ortaya koyan gruplara falan dikkat çekildiği yoktur yazının genelinde, sadece alıntı yaptığı yer mevcuttur koca yazıda, yanılmayın!

saygılar!

matrix, cerende, arsimsek anlaşıldığı kadarıyla işinize gelmeyen mesajı görmezden geliyorsunuz!!! hani cevap nerede? yalancılığınız yetmiyor, bir de korkak ve körsünüz! hata yaptığını görmek de bir erdemdir. yalanınızı ortaya çıkardık hiç ses yok. aferin böyle devam

• Kuram hakkında açıklamalar var şunu eklemek istiyorum Evrim bir teoridir ve biyolojinin 2 temel teorisinden biridir (diğeri hücre teorisi) ve biyolojide kanun yoktur.
  • insan komunist de olabilir dinsiz de olabilir.Ama bu demek değildir ki insanların degerleriyle dalga gecme hurriyetine sahip oldugunun.Harun Yahya da eleştirilebilir tamam ama hele bir bakın kendinize bu adam davası ugruna neler yapıyor siz bu adamın milyonda bir yaptıgını yapabiliyormusunuz?Burada atıp tutmakla hicbirsey kazanamazsınız.Zan olmasa sunu bile diyebilirdim " Siz Bu Adamın yaptıklarını inkar ediyor karalıyor kötü anlamda eleştiriyorsanız simdiye kadar gelmis gecmis bir çok alimi de es gecmissinizdir.Sizin için onemli olan Che,Mao vs gibilerinin öğretileridir.Sizin için Maneviyat yoktur veya ikinci plandadır." O yuzden arkadasım sizin taptıklarınız size biim taptıklarımız bize " demek içimden gelmiyor.Daha ne oldugunuzu çözemedim çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dussokagi06

insan komunist de olabilir dinsiz de olabilir.Ama bu demek değildir ki insanların degerleriyle dalga gecme hurriyetine sahip oldugunun.

Şu "değerler" konusunu biraz açabilir misin? Ne tür değerlerle dalga geçiliyormuş? Aksine, insanların değer yargılarını kullanarak kendi değimleriyle AJİTASYON yapanlar ta kendileridir.
    Kalbi temiz olmak iyidir ama fazlasına başka bir şey denir...
  • quote:

bu harun yahya propagandacıları siz kaç para alıyor sunuz ayda?yani iyi bir rakamsa sizin tarikata ben de katılayım yaw. ek gelir sağlarız

yok yok size para değil,aylık bacı temin ediliyor sanırım.öylesi daha ii

ama bak o kadar çabalıyorsun boşuna..sen çürüdü falan yazıyorsun ama çürümedi daha ne olacak şimdi

Mesela bu mesaj.Ne kadar dogru sizce?Ne kadar Haysiyet sahibi bir insan boyle bir mesaj yazabilir? Bunu sizin takdirinize bırakıyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.