Şimdi Ara

navigasyon cihazı alcağım..yardım... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
6.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: gps.navigation

2.3" ekranmı ? Nedir bu cep telefonu falanmı ? Gerçi cep telefonları bile 2.5''

evet yav :) baya küçükmüş, eskiden tetris gibi oyunlar vardı, karşıdan arabalar gelirdi sen de arabanı sağa yada sola kaçırıp arabalardan kaçardın bi an o geldi aklıma :) nerden de geldi ya onun futbol oyunu da vardı hatta :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hiperkene

quote:

evet yav :) baya küçükmüş, eskiden tetris gibi oyunlar vardı, karşıdan arabalar gelirdi sen de arabanı sağa yada sola kaçırıp arabalardan kaçardın bi an o geldi aklıma :) nerden de geldi ya onun futbol oyunu da vardı hatta :)

GameWatch denirdi ama herkes atari derdi onlara... hatta bir ara amerikadan 2 kişi aynı anda oynanan bir tenis modeli gelmişti, abimle kıracaktık aleti :))

geyik bir yana 3,5'dir ya o... 2,5 ekran mı olur gpsde...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eczacm

burda herkes kendi kullandıgını anlatıyor
    piyasada en iyisi şimdi nedir onu soleyin

Kullanmadan siz başkası iyi diyebilirmisiniz ? İlk defa Navigasyon cihazı alıpta o cihazı öven yazıları pek dikkate almayınız,dikkate alacağınız farklı cihazlar kullanmış olanların fikirleridir.Ancak genede tavsiyem yurt içi ve yurt dışında incelemeleri takip etmeniz.

Sonuçta her cihazın birbirlerine karşı üstünlükleri olabilir,yada herşeyi olan bir cihaz olabilir pahalıdır.Siz bu cihazı ne için alıyorsunuz ona karar verin,amaç sadece navigasyon ise sirf3 chip seti olan her markayı yazılım ve haritasına dikkat ederek alabilirsiniz.

Kolay gelsin

gps.navigation yine toparlamışsın konuyu :) ben de aynı fikirdeyim hem forumda neredeyse bütün cihazlarla ilgili bilgi mevcut hergün bikaç konuyu okusan 1 haftada kafanda herşey netleşir, kim hangi haritayı kullanıyomuş yazılımı neymiş sular seller gibi öğrenirsin :)

• Evet Lucca 3.3ün ekranı 3.5" tir. Yukarıda yanlış bilgi verilmiş. Mediamarkt Beylikdüzünde 199YTL.
    quote:

Orjinalden alıntı: FIR_Lama

quote:

Orjinalden alıntı: Hiperkene

quote:

GameWatch denirdi ama herkes atari derdi onlara... hatta bir ara amerikadan 2 kişi aynı anda oynanan bir tenis modeli gelmişti, abimle kıracaktık aleti :))

geyik bir yana 3,5'dir ya o... 2,5 ekran mı olur gpsde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odanedemek -- 18 Eylül 2008; 23:48:07 >

• fason çin malı cihazlardan kaçınmanızı tavsiye ederim. kamasoanic oto teyp almak gibi birşey, tanınmış markalar iyiliğinize olacaktır. 3-5 fazla verin, takarken ekranı çatlamasın, uyduya 15 dakikada bağlanmasın, sesi çıksın, bir bulut gelince bağlantısı kopmasın, pili birkaç saat dayansın.. en azından siz atana kadar çalışsın...

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: koc000

şu cihaz hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim saygılar.

http://cgi.ebay.com/3-5-GPS-Navigation-With-MP3-MP4-US-Map-2GB-SD-Card_W0QQitemZ120307493815QQcmdZViewItem?hash=item120307493815&_trkparms=72%3A570%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

Yukardaki cihazı ebay dan getirttim. Cihaz Şarj tutmuyor. üzerinde igo 2006 yazılımı ve de 07.2007 tarihli Türkiye haritası yüklü geldi. uydu bağlantıda bir sorun yok. Fm verici kullanımı ile yön seslerini okuyan ses arabamın hoperlöründen geliyor bu arada mp3 leinizide dinleyebiliyorsunuz. şarj sorunu yüzünden satıcıya mail attım. yensi ile değişmesini teklif etti. bende geri göndermeyi düşünüyorum. tam anlamı ile unlock edemedim ama win ce arayüzüne ulaştım. forumlarda verilen divx player mp3 player, oyun gibi programları çalıştırabildim. bluetooth olmaması ve şarj tutmaması dezavantaj benim için.

• Arkadaşlar bir konuda kafam karıştı yardıma ihtiyacım var. herhangi bir navigasyon cihazı aldığımda içindeki programı veya harita bilgisini (başarsoft bunu bir örneği sanırım) internetten indirdiğimiz başka birşeyle değiştiremiyomuyuz? diyelim ki i-go olmayan ve başarsoft haritası olmayan bi cihaz aldım. cihaza bunları yükleyemezmiyim ? ayrıca bunların yasal olmayanları olduğunu da duydum. bu programlar paralı mı ki böyle birşey var ?

buna ek olarak bir kaç topic okudum ve next yada mio arasında kararsız kaldım. bunca tartışmadan sonra bunlardan hangisini önerirsiniz ?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihancemaloglu -- 26 Ekim 2008; 2:02:49 >
  • Selamlar,

nasil ki, aldiginiz PC'de windows veya linux secenegi sunuyorlar.. Windows ve Office kurmaniz icin ekstradan para istiyorlar.. harita yazilimlari ve navigasyon haritalari da birileri tarafindan uretilen ve maliyet iceren kalemler. dolayisi ile bedava harita, yazilim yok. sanirim uzun surede olmayacak (belki ilerde reklam destegi ile cok ucuzlayacaklar.. ama henuz degil!)

NEXT cihazlari 2010 yili dahil yani toplam 3 yil harita guncelleme garantisi iceren nadide cihazlardandir.. teknik karsilastirmanin yaninda bunu da dikkate almalisiniz..

Bir de tabi... basarsoft haritalari var icinde.. yani bizim ekibin urettigi haritalar.. :-))

Next'i kullandigim ama Mio'yu kullanmadigim icin karsilastirma yapmam dogru olmaz, baska yorumlara bakmalisiniz.

Saygilar.

Alim Kucukpehlivan

quote:

Orjinalden alıntı: cihancemaloglu

Arkadaşlar bir konuda kafam karıştı yardıma ihtiyacım var. herhangi bir navigasyon cihazı aldığımda içindeki programı veya harita bilgisini (başarsoft bunu bir örneği sanırım) internetten indirdiğimiz başka birşeyle değiştiremiyomuyuz? diyelim ki i-go olmayan ve başarsoft haritası olmayan bi cihaz aldım. cihaza bunları yükleyemezmiyim ? ayrıca bunların yasal olmayanları olduğunu da duydum. bu programlar paralı mı ki böyle birşey var ?

buna ek olarak bir kaç topic okudum ve next yada mio arasında kararsız kaldım. bunca tartışmadan sonra bunlardan hangisini önerirsiniz ?

Teşekkürler.

• next ya da gpsturk. Bu ikisi igo8 yazılımı ve başarsoft haritası kullanır ve 3 yıl ücretsiz harita güncellemeleri var. Ben next kullanıyorum. Gpsturk'ten farkı sırfinstantfix2 ile uyduya bağlanması daha hızlı. Gpsturk'ün next'ten farkı ise hem 1gb dahili bellek hem de 1gb sd kart vermeleri ve araç montaj kitinin üzerinde çakmak bağlantısı ve geri vites kamera bağlanabilirliği olması.(kamerayı tabiki kendiniz satın alıyorsunuz) next'in 708 modeli 700 lira,828 modeli 1000 lira. 828 modelinde videokamera ve bluetooth var. Gpsturk'un XL4431B modeli ise 700 lira(bluetooth var)
  • Bir sorum daha var; PDA ve PNA arasındaki fark nedir ? Ve bunlar ne işe yarar ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihancemaloglu -- 26 Ekim 2008; 11:41:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsoy

next ya da gpsturk.
    next'in 708 modeli 700 lira,828 modeli 1000 lira. 828 modelinde videokamera ve bluetooth var. Gpsturk'un XL4431B modeli ise 700 lira(bluetooth var)

Dolar yükseldi diye fiatlar tavana vurmus galiba...

Acele işe şeytan karışır..

Sabırlı olursanız (sözüm meraklılara) yakında hepsi yarı fiatından satılacak..

görünen köy klavuz istemez....
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihancemaloglu

Bir sorum daha var; PDA ve PNA arasındaki fark nedir ? Ve bunlar ne işe yarar ? :)

birkaç haftadır hep okuyorum ve araştırıyorum.
    valla çok şey öğrendim.

yazmadan önce okuyup öğrenmek lazımmış meğersem..

google diye birşey duymuşsundur sanırım.

PNA PND okulu orada vardır...
  • Next 1GB hediye kart vermezdi bencede,çünki cihazları Class6'da 32GB'a kadar (8Gb'dan sonra markalı şart) SD kartı destekliyor.1GB hediye komik olurdu gibime geliyor :) Ayrıca 1GB dahili bellek zaten var Next'lerde,ama teknolojik olarakta farkları var,ancak bunları tek tek yazmam tüketiciye bir yarar sağlamaz,çünki bunların tespiti ancak bağımsız laboratuarlar tarafından olursa anlam kazanır.Fakat bunları yazsalarda o ne acaba denebilir.

Mesela kullanılan RAM blokları birinde samsung iken diğerinde Hyundai,birinde 16ms. iken diğerinde 4ms. vs.vs.O nedenle kafa karıştırmamak için yazmanın bir anlamı olacağını sanmıyorum.

Kolay gelsin
  • 3 gun once aldıgım Garmin Nuvi 310 ile ilgili yorumlarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Acıkcası navigasyon konusunda acemi oldugum icin tercihimi yapmadan once en az 10-15 gun arastırma yaptım. Donanimhaber forumlarını didik didik ettim diyebilirim. Bu forumda paylasılanlardan cok yararlandıgım icin bende ilk goruslerimi sizlere aktarmak istedim, umarım sizler icinde yararlı olur. 3 arkadas olarak gectiğimiz cumartesi MediaMarkt'tan aldık cihazları. Tum internet alısveriş sitelerinde (hizlial.com hariç) fiyatı 750-820 YTL arasında değişmesine ragmen biz cihazları 360 YTL gibi cok uygun bir fiyattan aldık. Bunun sebebini Donanimhaber forumlarından ogrendigimden icim gayet rahat olarak aldım cihazı.

Oncelikle cihazla ilgili yorumlarımı ileteyim. Malzeme kalitesi cok iyi, GPS'in cekis gucu super, evin icinde dahi cekiyor (yuksek blokların yer aldıgı bir sitede oturmama ragmen), cama monte aparatı cok basarılı zira cok kuvvetli tutunuyor cama, ayrıca her yone (yukarı asagı - saga sola) hareket imkanı vermesi hem benim hemde arkadaslarımın cok hosumuza gitti. Aleti uzun sure GPS gormeyen bir yerde acık olarak bırakırsanız tekrar GPS'i bulması 1-2 dk suruyor. Route66 kullanan bir arkadasım bu surenin kendi cihazında 9-10dk'yı buldugunu soyleyince, Garmindeki surenin gayet iyi oldugunu anladım. Eger cekmediğini anladıgınız anda kaptırsanız (ornegin eve girmeden once) arabaya dondugunuz de cok cok kısa bir surede GPS'i yakalıyor. Telefon bluetooth eslesmesi mukemmel, telefon defterinizi anında goruyor (3 farklı telde de gordu). Arabaya bindiğinizde eger telinizin bluetoothu acıksa cantanızdan ya da cebinizden cıkarmanıza hic gerek kalmıyor cunku cok rahat bir sekilde Garmin uzerinden tum aramalarınızı yapabiliyor ve gelen aramaları cevaplandırabiliyorsunuz.

İşletim sistemi ve harita ozelliklerine gelince, MediaMarkt'a gitmeden once Istanbul'un ceşitli yerlerinden 5 farklı adres buldum. Şirketin musteri database'nden buldugum bu adresler İstanbul'un en garip bolgelerinde yer alıyordu. MediaMarkt'ta bu 5 adresten 2'sini bulup 3'nu bulamayınca ben sahsen cihazı almaktan vazgectim zira satıs temsilcileride navigasyondan hic anlamadıgından yardımcı olamıyordu. Ancak arkadasların zoruyla almaya karar verdim. Magazada gosterimde olan cihazda Navcity 2008.01 varken satısta olan cihazlarda 2008.07 yuklu oldugunu evde anladık ve bu 5 adresi arattıgımızda hepsini cok kolay bulduk. Yeni haritaya tek kelimeyle hayran kaldık diyebilirim. Aklımıza gelen hangi adresi girsek alet bulmayı basardı. Buna İstanbul dısındaki yerlerde dahil (İnegol yolunda Orhan Koftecisi, Bursayı gecince gitmeye calıstıgımız ve her seferinde kayboldugumuz Cumalıkızık vs. vs.) Pazar gunu arkadaslardan bir tanesi yagmurda trafikte sıkısıp kaldıgında navigasyon cihazından alternatif guzergah aratması yaptırarak hic trafige girmeden arka yollardan trafikte sıkısmadan kacmayı basarınca ne derece dogru bir tercih yaptıgımızı anladık.

Size bu uzun yazımın sonucunda sunu rahatlıkla soyleyebilirimki biz daha once hic navigasyon cihazı kullanmayan 3 arkadas olarak bu cihazda cok kolay bir sekilde aradıgımız her yolu bulup cok efektif olarak kullanabildik. Eger bir navigasyon cihazı alıp bunu aynı zamanda arac kiti olarakta kullanmak istiyorsanız hic dusunmeden Garmin Nuvi 310'u alabilirsiniz. Bu arada henuz yollarda fazla kullanma imkanımız olmasada Basarsoft'a da İstanbul gibi karmasık bir sehirde urettiği bu basarılı haritadan dolayı ayrıca tesekkur ediyorum. Zira yukarıda dediğim gibi aradıgımız her cadde, sokak haritada mevcuttu.

Bu arada USD kurundaki artısın MediaMarkt'ın fiyatlarına anında yansıdıgını bu cihazı alırken gormus oldum. USD/Euro boyle artmaya devam ederse elektronik alımları iyice zorlasacak anlasılan

• slm elimde myguide gps cihazım var radar uyarısı alamıyom hız kamerası uyarısı açık durumda ayrlar aktif ama uyarı alamıyom yardımcı olan ustalara tşk ederim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.