Şimdi Ara

navigasyon cihazı alcağım..yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
6.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir tane navigasyon cihazı almayı düşünüyorum.Ama çok sayıda alternatif olduğu ve bu konuda fazla bir bilgim olmadığı için kararsız kaldım.Video oynatmasını da istediğim için hepsiburada.com'daki video oynatan cihazları seçtim.Bunlar:
    1)NAVIA NS-1020 NAVIGASYON SİSTEMİ (yazılım:navia) 346YTL---En fazla yorum alan cihazlardan biri yorumların çoğu da olumlu sadece 2-3 tane olumsuz yorum almış yanlış yol gösteriyor ve sesle ekran tarifi birbirini tutmuyor diye.
    2)NAVITECH P135K 3,5 INCH 81 İL 500 İLÇE SOKAK DETAYLI NAVİGASYON SİSTEMİ 399YTL--- (yazılım:navtürk)
    3)PIRANHA PATHFINDER 3.5 İNÇ EKRANLI GPS NAVİGASYON SİSTEMİ 284YTL--- (yazılım:navtürk) en fazla yorum alan cihaz
    4)PIRANHA VOYAGER 4.3 İNÇ EKRANLI GPS BLUETOOTH NAVİGASYON SİSTEMİ 399YTL--- (yazılım:navtürk)
    5)REMCO GPS6027B 4,3” NAVİGASYON CİHAZI BLUETOOTH ARAÇ KİTİ NAVTURK 2008 MULTİMEDYA 499YTL
    6)NAVIGO 4.3” Taşınabilir GPS Navigasyon Cihazı (yazılım:başarsoft) 420YTL
    7)REMCO GPS6098 3,5” NAVİGASYON CİHAZI NAVTURK 2008 MULTİMEDYA 329YTL
    8)GPSTURK 3503 NAVIGASYON (yazılım:başarsoft) 429YTL

Elde ettiğim bilgilere göre yazılım çok önemli bir kıstas.Bu cihazlardan birini aldıktan sonra başka bir yazılıma geçmek de mümkün mü? Bu yazılımlar paralı mı yoksa int.ten indirip cihaza yükleyebiliyor muyuz?Bir de güncellemeleri nasıl oluyor bu haritaların,, hepsi ücretsiz mi yoksa bazı yazılımların harita güncellemesi paralı bazılarının ücretsiz mi?
    Bir de bu cihazlar alındığında sd kartta yüklü harita geliyor.Peki bu kart cihaza takıldığında mp4 veya mp3leri hangi kartla cihaza sokcaz çift kart girişi falan mı var?
    yardımcı olursanız sevinirim
    diğer alacaklarda bu konudan faydalanmış olur inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yankee99 -- 20 Temmuz 2008; 14:49:10 >

• Bende senin gibi navigasyon cihazı almayı düşünüyorum. Ve epey araştırdım. Araştırdığım kadarıyla bilgimi ve öğrendiklerimi seninle paylaşayım.

Yazılım gerçekten önemli bir kriter. Ama yazılım konusunda problem yaşayacağını düşündüğüm bir marka yok. Çünkü çoğunun yazılımı güzel. Forumda okuduğum kadarıyla insanlar cihaz alınca farklı yazılımlar yüklemişler. Hatta skinlerden falan bahsediyorlar.
    Yalnız benim için önemli olan başarılı ve güzel bi şekilde navigasyon yapması. O yüzden bu özellikleri pek araştırmadım.
    Haritaların güncellemeleri ise üretici firmaların websitelerinde belli periyotlarla yayınlanıyor. İndirilip cihaza yüklenebiliyor.
    Harita yüklü sd karda mp3 ve mp4 yükleyerek gene dinleyebiliyorsun. Çünkü o haritalar sd kartları tamamen doldurmuyor zaten.
    Benim forumdaki okuduklarım ve de özellikle arkadaşımın navigasyon cihazını inceleyerek performans - fiyat oranına göre aldığım karar NS-1020.
    Elime para geçerse en kısa zamanda cihazı alacağım.

• Arkadaşlar,

Ben Mio serisinde kullanıyorum ve program olarakta navtürk değil (açıkcası çok kullanıcı dostu bulmadım) mionun kendi programını kullanıyorum ve çok memnunum. Şu ana kadar beni yanılttığı 2 nokta oldu onlarda yeni yol yapılandırması olmuş ve şekillendirilmiş yerlerdi. Mio'nun kendi harita sistemini her 6 ayda bir güncellediğini düşünürsek gayet normal diye düşünüyorum bu hatanında.

Benim düşüncelerim bunlar arkadaşlar.
  • açıkçası böyle bir cihaz alırken mp3 ve video oynatıyo diyen satıcıya sopayla dalarım.

Fevkalade gereksiz saçmalıklar. Yön cihazı kardeşim bu ne mp3'ü? ?
  • arkadaşım;

Piranha 4.3" Ekranlı Araç İçin Voyager Gps Bluetooth Navigasyon Sistemi
    fiyatı : 380.00 civarı

bu ikisi arasında tıkandım ikisine de bir bak derim
  • Piranha bir tanıdıkta var. Gittiğiniz yolu geriden takip ediyor. Alışı iyi değil.

Daha ucuza Garmin varken Piranha vb. düşünmeyin derim.
  • pıranha voyager al bende bu ürünü düşünüyorum
    hem navigasyon hemde bluetooth
  • ya arkadaslar,
    hakikaten boyle kullanamayacagınız ozeliklere takılıyorsunuz yok mp3 yok video oynatma, aracınızda 3,5 inchlik ekranda ne oynatmayı planlıyorsunuz, Lostun son sezonu da trafikte izlerim mi diyorsunuz,
    bluetooth eslesmesi ile bu uygulamalar cok iyi performans vermez, sonra demeyin yok kilitleniyor yok telefonum eslenmiyor, yok telefon calınca tarif alamıyorum, yok sarjım cok cabuk bitiyor gibi gibi gibi ...

bahsedilen cihazlar yani donanımlar ekran kalitesi ve ses kalitesi olarak sadece navighasyon ugyulamaları icin gelistirilmisler.. eger farklı multimedya istiyorsanız, piyasada cok kaliteli TV bile ceken genis ekranlı uniteler var, tabi 900-1000 avrodan baslıyorr..

eger navigasyon istiyorsanız bırakın bu abudik gubudik eklentileri, siz hızlı bir sekilde bilmediginiz yere ulasmakta yardım alabiliyor musunuz buna bakın.. bunun icin de, hızlı hesaplama yapabilen (RAM'i bellegi yuksek olan, GPS alıcısı kuvvetli olan, yazılımı hızlı olan) gerektiginde ekstra bilgilerle fayda saglayan (yazılımın ekstra ayar/bilgi menuleri olan) cihazlarda arastırma yapın, he bir de marka olsun diyoruz hep.. cin devsirmesi markalara yonelmeyin, basınız agrır..

bu sartlarda en iyi fiyat hangisinde ise ona yonelin.. yok ben hala kararsızım diyorsanız, teknik karsılastırma yada tavsiye niteliginde ben dahil herkes yardımcı olur burda ..

paranızı iyi degerlendirin,

• çin malı olmasın diorsunuz Garminden başka marka yok heralde uzakdoğu markası olmayan belki onunda fabrikası çindedir sony falan gibi.Garminin de fiyat olarak 600den aşağı tek modeli nuvi 200(400ytl) heralde..Diğer markalar hakkatten kötü bu 400ytllik olan süper bişiyse bundan alırım o zaman.

quote:

Orjinalden alıntı: bejekeli

ya arkadaslar,
    hakikaten boyle kullanamayacagınız ozeliklere takılıyorsunuz yok mp3 yok video oynatma, aracınızda 3,5 inchlik ekranda ne oynatmayı planlıyorsunuz, Lostun son sezonu da trafikte izlerim mi diyorsunuz,
    bluetooth eslesmesi ile bu uygulamalar cok iyi performans vermez, sonra demeyin yok kilitleniyor yok telefonum eslenmiyor, yok telefon calınca tarif alamıyorum, yok sarjım cok cabuk bitiyor gibi gibi gibi ...

bahsedilen cihazlar yani donanımlar ekran kalitesi ve ses kalitesi olarak sadece navighasyon ugyulamaları icin gelistirilmisler.. eger farklı multimedya istiyorsanız, piyasada cok kaliteli TV bile ceken genis ekranlı uniteler var, tabi 900-1000 avrodan baslıyorr..

eger navigasyon istiyorsanız bırakın bu abudik gubudik eklentileri, siz hızlı bir sekilde bilmediginiz yere ulasmakta yardım alabiliyor musunuz buna bakın.. bunun icin de, hızlı hesaplama yapabilen (RAM'i bellegi yuksek olan, GPS alıcısı kuvvetli olan, yazılımı hızlı olan) gerektiginde ekstra bilgilerle fayda saglayan (yazılımın ekstra ayar/bilgi menuleri olan) cihazlarda arastırma yapın, he bir de marka olsun diyoruz hep.. cin devsirmesi markalara yonelmeyin, basınız agrır..

bu sartlarda en iyi fiyat hangisinde ise ona yonelin.. yok ben hala kararsızım diyorsanız, teknik karsılastırma yada tavsiye niteliginde ben dahil herkes yardımcı olur burda ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yankee99 -- 30 Temmuz 2008; 22:37:36 >

• quote:

ya arkadaslar,

Başka konudada size yazdım ama yanıt vermemişsiniz...

Çin üretimi olmayan bir marka yazarmısınız bana ? Çin üretiminde ne var bunuda anlamadım ? İntel,Siemens,Ford gibi dünya devleri bile çin'de üretim yaparlar.Defalarca yazdık burada önemli olan kalite kontrol ve cihazın aldığı raporlardır o kadar.

Piyasada kaliteli TV çeken cihazlar hangileri onuda yazın okuyan nerede bu cihaz diye aramasın,bende merak ettim bu çok kaliteli ve çin üretimi olmayan ürünler.

Ayrıca kaç tane cihazı test ettinizde genelleme yapıyorsunuz ?

GPS alıcısı kuvvetli olan ne demek ? 2 chip var 1-Sirf 2-MTK şu an MTK bu tip cihazlarda kullanılamıyor,çünki fazla güç harcıyor.Ancak bilginizin seviyesini bilmiyorum,fakat GPS alıcı chip'leri dünyada 2 ana firma üretir ve heryere verir,burada önemli olan o alıcının içindeki kaynak yazılımı yazan firmanın becerisidir.

Sanırım bu yazılarınıza bakılırsa sadece navigasyon ekranı olan bir firmada çalışmaktasınız,yani abidik kubidik dediğiniz onlarca özellik şu anda arz-talep ile yapılırken bu yazıları okuyunca öyle bir izlenim doğuyor.

Bu arada Garmin'in 14 hatlık üretim tesisi Tayvan'dadır.Yani uzakdoğu....

Tayvan,Çin,Endonezya vs.vs çoğu büyük firmanın üretim tesisi uzak doğuda yer alır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 30 Temmuz 2008; 22:55:00 >

• bildiğiniz kalitesiz çin malları hangisi?
    Navitech,Piranha,Remco,Navking Route 66,Harward,Navia,Xetec,GPSTURK,BULBUL,NAVIGO...

quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

quote:

ya arkadaslar,

Başka konudada size yazdım ama yanıt vermemişsiniz...

Çin üretimi olmayan bir marka yazarmısınız bana ? Çin üretiminde ne var bunuda anlamadım ? İntel,Siemens,Ford gibi dünya devleri bile çin'de üretim yaparlar.Defalarca yazdık burada önemli olan kalite kontrol ve cihazın aldığı raporlardır o kadar.

Piyasada kaliteli TV çeken cihazlar hangileri onuda yazın okuyan nerede bu cihaz diye aramasın,bende merak ettim bu çok kaliteli ve çin üretimi olmayan ürünler.

Ayrıca kaç tane cihazı test ettinizde genelleme yapıyorsunuz ?

GPS alıcısı kuvvetli olan ne demek ? 2 chip var 1-Sirf 2-MTK şu an MTK bu tip cihazlarda kullanılamıyor,çünki fazla güç harcıyor.Ancak bilginizin seviyesini bilmiyorum,fakat GPS alıcı chip'leri dünyada 2 ana firma üretir ve heryere verir,burada önemli olan o alıcının içindeki kaynak yazılımı yazan firmanın becerisidir.

Sanırım bu yazılarınıza bakılırsa sadece navigasyon ekranı olan bir firmada çalışmaktasınız,yani abidik kubidik dediğiniz onlarca özellik şu anda arz-talep ile yapılırken bu yazıları okuyunca öyle bir izlenim doğuyor.

Bu arada Garmin'in 14 hatlık üretim tesisi Tayvan'dadır.Yani uzakdoğu....

Tayvan,Çin,Endonezya vs.vs çoğu büyük firmanın üretim tesisi uzak doğuda yer alır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yankee99 -- 30 Temmuz 2008; 23:13:47 >

• Kalitelileride yazında bari soranlar okusun...

Ayrıca bu yazdığınız firmalara bu suçlamayı yaparkende yazılarınızdan dolayı başınızın ağrıyabileceğini unutmayın.Keza bu firmaların üretim tesislerini gördüğünüzü hangi şartlarda üretildiğini yada hangi sertifikalara sahip olduklarını bildiğinizi sanmıyorum.

Tek özel üretim yaptıran firmalar ile aynı tesisten cihaz alan firmalarıda bence birbirine karıştırmayın.Aynı tesisten alsalar bile biraz kafa patlatan kendine ait yazılımıda düzeltir ve kendine kullanılmasını sağlar.Bu tip band tipi üretici firmaların sistemleri farklıdır.

Yani bir fabrikada 8 bantta Sony üretilirken diğer 2 bantta alakasız bir marka üretilebilir.O nedenle lütfen bu tip alt detay ve araştırma isteyen bilgileri buraya suçlama şeklinde yazmayın,yoksa firmalar sizden bunun kanıtlamanızı isterler.

Kalitesizi neye göre kıyaslıyorsunuz ? Sizin kaliteli dediğini bir malda bile ben 10 tane kusur bulurum,ancak bunu kalitesizlik olarak yazmak hatalı bir davranıştır.

• bu cevabı bana mı yoksa diğer arkadaşa mı verdin anlamadım?Ben çin malları için bir kusur bulmadım.

quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Kalitelileride yazında bari soranlar okusun...

Ayrıca bu yazdığınız firmalara bu suçlamayı yaparkende yazılarınızdan dolayı başınızın ağrıyabileceğini unutmayın.Keza bu firmaların üretim tesislerini gördüğünüzü hangi şartlarda üretildiğini yada hangi sertifikalara sahip olduklarını bildiğinizi sanmıyorum.

Tek özel üretim yaptıran firmalar ile aynı tesisten cihaz alan firmalarıda bence birbirine karıştırmayın.Aynı tesisten alsalar bile biraz kafa patlatan kendine ait yazılımıda düzeltir ve kendine kullanılmasını sağlar.Bu tip band tipi üretici firmaların sistemleri farklıdır.

Yani bir fabrikada 8 bantta Sony üretilirken diğer 2 bantta alakasız bir marka üretilebilir.O nedenle lütfen bu tip alt detay ve araştırma isteyen bilgileri buraya suçlama şeklinde yazmayın,yoksa firmalar sizden bunun kanıtlamanızı isterler.

Kalitesizi neye göre kıyaslıyorsunuz ? Sizin kaliteli dediğini bir malda bile ben 10 tane kusur bulurum,ancak bunu kalitesizlik olarak yazmak hatalı bir davranıştır.

• Kusur var diyen kimse ona yazmışımdır
  • yav arkadaşlar tartışmamıza gerek yok. bu ortamda herkes kaç gram bilgisi var ise paylaşıyor, bizlerde nasiplenmeye çalışıyoruz. navigasyon konusunu gerçekten detaylı bilmiyorum. henüz yeni, bundan belki 5 sene sonra 15000 ytl lik sıfır araçlarda bile navigasyon standart olacak.
    yeni bir araç aldım 16 ağustosta samsundan seyahate çıkacağım daha önce hiç gitmediğim denizli ve fethiye de kalacağım. artık ihtiyaç oldu. ama ofis çalışanı olarak çok seyahat eden biri değilim fakat pıranha voyager de mp3 mp4 olması almışken hepsi olsun navigasyon dışında da işime yarasın düşüncesine sahibim.
    burası başta olmak üzere çok araştırma yaptım.
    myguıde
    mio
    gps turk
    garmin
    adını verdiğim markaların iyi olduğunu sanıyorum.
    ama ben pıranha voyager alacağım, ikici sebebim bu ürünü geliş fiyatına bana verecek olan arkadaşımın olması ...
    son olarak, bilgisayar firması olan arakadaşım bu ürünlerin daha da ucuzlayacağını söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 1 Ağustos 2008; 8:57:59 >

• ucuzlayacağına şüphe yok ama piranha iyi tercih deyil kanımca gps ini bilmem ama diğer müzik çalar ve dvd oynatıcıları oyuncak navigoyu tavsiye ederim tabi mio ve garminde iyidir
  • Selamlar,

Sanıyorum bir yanlıs anlama hasıl olmus .. Cunku okuduklarımızdan hepimizin aynı seyi soyledigini anlıyorum ama, nedense birileri digerlerine cevap niteliginde fikir paylasımını surdurmekte ısrarlı..

Konu, cin uretimi ise yada navigasyon harici ozelikler ise, benim yazdıklarımı lutfen iyi okuyun, baska konularda da olabilir..
    ben de aynı sekilde, bircok avrupa markasının cinde, uzakdoguda uretim yaptırdıgını souluyorum, ki bu gayet dogal maliyet acısından..ve bunda bir kalitesizlik yada kusurluluk bulmuyorum.. ama takdir edersiniz ki, ustune damgasını vuran avrupa markaları cok daha iyi kalite kontrol ve denetim surecleri uyguluyorlar..bu butun elektronik markaları icin gecerli olsa gerek, sony, philips, vs...

Denildigi gibi bant uretim yapıldıgı da gercek, zaten bu yuzen uzakdoguda ucuz uretim.. milyonlarca metrekarelik alanlarda, onbinlerce insan calıstırılarak yapılıyor tum uretimler..dolayısıyla yanyana bir suru urun, marka uretimi yapılıyordur.. kalite surecini onemseyen markalar da kendilerine dedike uretim bantlarını tercih ediyorlardır..o bant uzerinde denetimlerini de uyguluyorlardır..
    Marka, kalite kontrol, uretim ile ilgili benim bildiklerim bu yonde, aksi de iddia edilebilinir, herkes ozgur..

Navigasyon harici ozeliklere gelince, soyledilerimin arkasındayım, bu konu baslıkları navigasyon icin yani bence oncelikli olarak navigasyonun becerisi, kalitesi hakkında paylasımda bulunmamız gerekir..akabinde de tabiki varsa ek ozelikleri kıyaslanabilir, tartısabilinir..
    Ben sahsen gps cihazı alıyorsam, once bu konuda performansı ile ilgilenirim..ek ozeliklerini de butceme uygun ise ve gercekten birincil kriterime ters dusmuyor ise degerlendiririm.. butun demek istedigim bu..
    mp3/mp4 oynatma kaliteleri konusunda supheliyim bu cihazların, yada bluetooth handsfree ozeliginin kullanılabilirligi.. cunku esas olarak bu amaclar icin uretilmis degiller.. bu ek ozeliklere varsa ihtiyacım daha iyi performans alabilecegim ek cihazlar ile gidermeyi tercih ederim..
    genelde turk tuketicisinde (ben dahil) olan, kullanmayacagımız ozeliklerin bastan parasını odeme gibi bir alıskanlıgımız var.. bu cep telefonunda da boyle, pocketpc'de de boyle, LCD TVde de boyle..bu tip cihazlardaki, satın alırken fellik fellik aradıgımız, sırf bu yuzden fazla fazla parasını verdigimiz ozelikleri dusunun, emin olun hic kullanmadıgınız bir suru ozelik bulacaksınız.. bulamayanlara yardımcı olurum..:)
    vurgulamak istedigim de asıl budur..

Sevgiler ...

• Ben pda imde bilimum gps programlarını denedim yazılım olarak en iyi sonucu garmin ve i-go da aldım.
  • bugün forumdaki navigasyon konusundaki cihazlarla ilgili bütün topicleri sabahtan beri okuudum :D vardığım sonuç yazılım: igo8 ile harita:başarsoft birleşiminin iyi olduğu ama bu ikisinin birarada olduğu cihaz yok(az önce next die bi cihaz çıkcakmış onun bu ikiliye sahip olcağını okudum forumda.)

hala kararsızım ne alacağım konusunda :)
  • Mustek GP135 cihazını deneyen var mı acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.