Şimdi Ara

NBA ye gitmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
5.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küçüklüğümden beri nba gitme hayali kuruyorum tabi basketbolu profesyonel anlamda düşünen herkesin kurduğu bir hayal peki nba ye nasıl gidilir boy 1.67 kilo.52 şuana kadar nba ye türk oyunculardan gidenlerin büyük bir kısmı fenerbahçe altyapısından gelme bende bu yüzden fenerbahçe ülker basketbol okuluna gidiyorum hocalarım bana çok hızlı olduğumu ve mükemmel bir bileğe sahip olduğumu söylediler nba ye gitme şansım varmıdır sizce?

• Yapay Zekanın Yanıtı

NBA'e Gitmek: Bir Kılavuz

NBA, dünyanın en prestijli basketbol ligi olarak kabul edilir ve birçok genç basketbolcunun hayalidir. Türkiye'den NBA'e gitmek istiyorsan, izlemen gereken belirli adımlar var.

NBA Seçmelerine Nasıl Girilir?

NBA seçmeleri, NBA takımlarına yeni oyuncular seçmek için her yıl düzenlenen bir etkinliktir. Türkiye'den seçmelere katılmak için öncelikle Türk vatandaşı olmalı ve 18-22 yaşları arasında olmalısın. Ayrıca lise diplomasına veya GED'e sahip olmalısın. Seçmelere girmek için NBA Draft Combine'a davet edilmelisin. Combine, oyuncuların yeteneklerini ve becerilerini sergiledikleri özel bir etkinliktir.

Türkiye'den NBA'e Nasıl Gidilir?

Türkiye'den NBA'e gitmenin iki ana yolu vardır:

• NBA Draftı: Türk vatandaşları, NBA Draftı aracılığıyla NBA takımlarına seçilebilirler. Seçilmek için seçmelere katılmalı ve Combine'da iyi performans göstermelisin.
    • Uluslararası Oyuncu Yolu: Türkiye'den oyuncular, Avrupa veya diğer ülkelerdeki profesyonel liglerde oynayarak NBA'e girebilirler. Bu oyunculardan bazıları, NBA takımlarının ilgisini çekerek seçiliyor.

Önemli İpuçları:

• Başarılı olmak için genç yaştan itibaren sıkı çalışmalı ve pratik yapmalısın.
    • İyi bir antrenör bulmalı ve onların rehberliğini takip etmelisin.
    • Sağlıklı beslenmeli ve yeterli uyku almalısın.
    • Eğitimine odaklanmalı ve basketbol dışında da iyi bir öğrenci olmalısın.

NBA'e gitmek rekabetçi bir süreçtir, ancak tutku, sıkı çalışma ve azimle hayallerini gerçekleştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yaşın kaç?
  • 15
  • Efes altyapısına gitseydin keşke :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden ?
  • fenerbahçe altyapısını seçmekle iyi yapmışsın ancak çok büyük bir patlama olmassa 1.67 boyla işin çok zor.
    Çok ama çok nadir 15 yaşından sonra patlama yapan insan var ama yapsan yapsan 15-20 santim yapar o halinle bile çok zor.
  • Dediğin doğru ama bizim aile hep 1.85 üstü boya sahip ve hepside tam bu yaşlarda aniden 20 25 cm boy atmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok, derslere asıl. 15 yaşına gelmişsin daha altyapıya kapak atamadıysan bu saatten sonra zor hele 1.67 isen izlemeye bile tenezzül etmezler. Hızına bileğine pek güvenme seri a, seri b genç maçlarını izle deli oyuncular var ağzın açık kalır onlar bile basketbolcu olamıyor. Kısaca zor işler bunlar

• Tmm dediğin çok doğru ama ben 2 yıldır basketbol oynuyorum ve benim bazı arkadaşlarım 3 4 yildir basketbol kulübe gidiyor ve onlardan çok daha iyi oynuyorum ve daha yeni kulübe başladım hem sağ hem sol elde iyiyim ortalama sağda şutlarda 10/7 ile oynuyorum kulüpte beni zorlayan 1 2 çocuk var bence kulübe gitmeme rağmen böyle oynuyorsam 1 2 yıl sonra nolur ben bile bilmiyorum

• 15 yaşında milli olup 2. lig de oynayamayan adamlar varken zor arkadaşım, üstelik basketbol özellikle de üst düzey ligler artık uzun arıyorlar, uzun gelsin biz basketbolu öğretiriz diyorlar.Kaldıki ülkemiz kısalara hiç önem vermez hatta yüzüne bile bakmaz.Yıllardır 1 tane daha kerem tunceri cıkartamadık , yokmu o derece bir adam? kesinlikle vardır ama şans verilmiyor o yüzden senin işin çok çok zor.13-14 yaşında 180 çocuklar varken altyapılarda o boy çok kısa kalıyor.
  • Çok çalışarak hergün antreman yapsam ve mükemmel bir oyuncu olsam bilemi hiç şansım yok
  • kobe007 kullanıcısına yanıt
    Orta sahadan üçlük kaçırmasan bile , 190+ boyun olmadıkça hiçbir şey değişmez.TBL'ye bile giremezsin sen NBA diyorsun.
  • Benim boyum uzar sen merak etme

• 15 yaşında ilk kulübe başladığımda ben de senin gibiydim kendimi çok iyi sanıyodum, sen de daha yeni başladım diyosun işte zamanla görüceksin canavar gibi oyuncuları. Yukarıda da boy uzar sen merak etme demişsin, uzayacağını nerden biliyosun ? Uzasan bile senin en az 23 cm uzaman lazım 2 senede 23 cm uzamanın iyi bi şey olduğunu mu sanıyosun ? Vücudunun dengesi şaşar şut atarken bile denge sağlayamazsın

• Tmm ben çalışacağım belki ilerde iyi bir basketbolcu olurum

• Bogues i bir arastir istersen ilham , heves , hirs kaynagi olabilir. O adamdan uzunsun ustelik. (160 di boyu )

• 1999 doğumlu bir arkadaşım girdi 2 sene önce efesin seçmelerine. 4 yaşından beri basketbol oynuyodu kulüplerde ona rağmen almadılar. Boy'a çok önem veriyorlar. Bizimkinin boyu kısaydı 1.62 olması lazım yanılmıyorsam ona rağmen yaşıtlarına göre çok gelişmiş biriydi rahatlıkla çembere değiyodu.

Yani anlayacağınız boy yoksa siz de yoksunuz
  • beyler bnm yaş 15 185 86 boy 74 kilo. bende basketbol oynuyorum 4 yıldır nbayi sürekli izliyorum. 2 3 numara oynuyorum okul hocası beni çok beğeniyo. okul takımı yok çnkü okuldaki herkes futbol voleybol badmnton tenis bnlara önem veriyo neyse sizce bnm şansın ne olur? ben nba fln istemiyorum 2. yeter :D
  • o kadar yorum yapılmış baştan beri. hiçmi olumlu yönü yok. nba de 1.70 boyunda bir basketbolcu vardı hatta sanırım nba smaç yarışmalarında bile vardı. gelmişsiniz burada olmaz falan deniliyor. bence azmedersen çalışırsan neden olmasın? eğer seni seçmiyorlarsa daha çok uğraş. kenidini geliştirmeye bak. genede beğenmiyorlarsa iyi olmana rağmen, başka yere bak.

ayrıca ibrahimoviç de bir zamanlar deneme amaçlı takımlarda denenmiş beğenilmemiş yada çeşitli sebeplerden dolayı alınmamış büyük takımlara. ama ibrahimovic şimdi nerede? dünya klasmanında bir futbolcu şu an. karakter olarak ayrı bir konu ama dünya çapında bir futbolcu.

daha çok vardir belki örnek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.