Şimdi Ara

ne bu gerginlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes ayrı bi gergin. Normalde çok sakinimdir, insanlar antidepresan alıp gezdiğimi düşünür. İnsanların bu gerinliği beni çileden çıkarıyor. Toplumsal olarak fazla kutuplaştık. İnsanların maddi kaygıları artık onları herhangi bir sosyal kaynaşmadan alıkoyuyor. İletişimsizlik had safhada. Bu sosyal çürümeden kurtulmanın bir yolu var mı? Bazen bu ülkeden gidersem daha iyi hissedebilirim diye düşünüyorum.

bilmiyorum

bilmiyorum

• Bi sigara iç kendine gel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomik kaygı herkesin gelecek endişesi var herkesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal çürüme lafı kadar ucube bi laf yok heralde o kadar irite ediyo ki beni. Arkadaşım bu ülke ne zaman güllük gülistanlık olmuş. Ya darbe ya ekonomik kriz yada sağ sol kavgaları. Ülke her zaman bu döngü içerisinde dönüyo duruyor. An geliyo birisi artıyo birisi azalıyor ama hep bir gerginlik var. Eskiden de böyleydik sonrasında da böyle olucaz. Sen bütün gün bunlar üzerine olan yazıları okur ve düşünürsen döngüden çıkamayacaksın ve mutsuz hissedeceksin. He gidince daha mutlu olur musun bilmem fakat yine senin zihninde bitiyor her şey. Ben çok uzun süredir ne haber izliyor ne de sosyal medya kullanıyorum. Ülkede ne olmuş ne bitmiş hiç bir fikrim yok. Bir tek burda takılıyorum ve kafam çok rahat. Ülkedeki problemleri sen ben birey olarak kurtaramayacağız o yüzden kendimizi bu konularla etkilettirmenin hiç bir sebebi yok.

En güzel ve temiz çözüm, hobilerin ile ilgilenip ve bölümünü seviyosan derslerine çalışıp, severek yapabileceğin işi bulup onun için kendine bir şeyler katmak olacaktır.

Milletin derdiyle dertlenip mental olarak çökertmeyin kendinizi. Her koyun kendi bacağından asılır.

• osuruk

• Sadeceaytmatvefiora S kullanıcısına yanıt

Ülke akp'nin başa geldiği dönemden Gezi olaylarına kadar tarihinde ilk defa 10 senelik bir stabil dönem geçirdi. Ekonomi de bu dönemde iyiydi. Sonrasında Trump 2016 Kasım'da seçilene kadar yine TL hala değerliydi, 2017 yılbaşında epey kötüye gitmişti. En son 2021 sonunda gg olduk ülkece; çünkü faiz enflasyonun nedeniymiş; şimdi yine aynı şeyleri duydum geçen gün...

Hiçbir zaman Bulgaristan'ın gözünde bile ucuz ülke, ucuz işgücü olarak görüldüğü olmamıştı herhalde ülkenin daha önce. Bir de şu sayıları, bazı kaynaklara göre 20 milyona dayanmış olan göçmen sorunu (daha fazlaysa yine şaşırmam Arapça duyuyorum her yerde) yine daha önce hiç yaşanmadı, bunun geri dönüşü olmayacağı kesin zaten.

Sosyal çürüme dediğinizde aklıma en son gelen en somut olay Dilan Polat davası mesela. Neyse şimdi siyaset konuşup başımı belaya sokmak istemiyorum, instagramın kapatılmasını eleştiren kadını içeri attılar bu ülkede, depremden sonra deprem bölgesinde oyu yükseldi malum partinin, en son bir umut dedem kazanır da en azından batıp çıktığımız o döngünün çıktığımız kısmına döneriz gibi bir umut oluşmuştu, ama görünen o ki batıyoruz, batıyoruz, batıyoruz... Yoğun bir alienation hissi geliyor, her şeyi doğru yapıp yine aynı şeyleri yaşayınca; benim bu toplumla ne alakam var? niye aynı problemi sürekli yaşıyorum? bunu düzeltmenin yolu yok mu? şeklinde gerçekliği sorguluyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 1 Ocak 2025; 20:30:0 >

• Sadeceaytmatvefiora S kullanıcısına yanıt

katılıyorum sana aslında. sadece neşeli iki insan yüzü görmemekten sıkıldım.

hayallerimde bir yer var

bir şenlik havası

bir bayram, etrafta acele.

gülen gençler görmek istiyorum

alelade konuşan kızlar

ve dinledikçe kızaran oğlan çocukları.

bir kar yağıyor

kar lapa

bir şenlik havası var etrafta

bir sen yoksun

hayallerimde

hayaller

hayal

al

al yanaklı yakalamaca oynayan çocuklar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu olayda sizce haklı taraf kim
    8 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikigai kullanıcısına yanıt

para gelir gider sayın ikigai. ne zaman etrafta bir şenlik havası gördün en son? ne zaman ahbaplarınla genç işi muhabbet ettin? bir kaygıya yer vermeden. sıkıldım insanlarin bu halinden.

• fırt bar kaş kullanıcısına yanıt

Ben de öyle düşünüyorum ama ekonomi derinden bozulunca durumlar epey değişiyor. Yurt dışına seyahat etmeye veya vize almaya kalkarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bunun dışında sorun sadece ekonomi olsa keşke, hepimiz elimizi taşın altına koyalım, kemer sıkalım ülkeyi kalkındırmaya çalışalım derdim ama sorun çok daha büyük bu sefer. Ben demografinin bu oranda bozulmasının hiçbir geri dönüşü olacağını düşünmüyorum açıkçası, bence lost cause artık durumumuz.

Ayrıca ekonominin bozuk olması insanları çok geren bir durum, borcunuz olsa veya ailenize ihtiyaçlarını alamasanız sizin de yüzünüz gülmez yani. Bir taraftan geminin altı delinmiş biz kovalarla işi kurtarmaya çalışıyor gibiyiz, o delik kapanmadıkça insan kovalara harcadığı zamanı anlamlı göremiyor ve o delik kapanmayacak bunu da biliyoruz; geçiş garantili köprülerimize selam olsun buradan.

Hatırlamıyorum bile ne zaman en son bu dediklerinizi yaşadığımı, bir daha bunları hayatta tadabilecek miyim onu da bilmiyorum. Yalnız çok mikro şeyler değil bunlar, etrafta olanlar, ekonomi, siyaset çok değiştirdi ülkeyi, kendi başınıza bunların üstesinden gelmeniz mümkün değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 1 Ocak 2025; 22:10:5 >

• ikigai kullanıcısına yanıt

katılıyorum. parasızlık çok yorucu. bilmiyorum sayın ikigai, bilmiyorum.

Gündemi takip etmemek, duyarsız kalmak da bir noktadan sonra faydasız kalıyor. O kadar fazla alanı etkiliyor ki durumlar kaçılmayacak bir hale bürünüyor. Dışarıda su içmek bile lüks oldu. Saka su 30 tl olmuş migrosta, alamıyorum. Duyarsızlaşıyorum ve fark etmeden tekrara düşmeye başlıyorum. Geminin altı boydan boya delinmiş. Benim diğer konularda da bu günkü gündemim olan sosyal medya etkisi ise güvertedeki hafif bir çatlağa benziyor. Ben de gemiden biriyim, ben de kusurluyum. affola…

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.