Şimdi Ara

Ne diye trafik sigortası yaptırıyoruz o zaman..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Trafik sigortası zorunlu ama yan sanayi parça kullanıyor herhangi birşey talep ettiğinde kaskon var mı diyorlar gülermisin ağlarmısın aracın üzerindeki parça orjinal 8 de 8 karşı taraf suclu arkadan vuruyor olan suçsuza oluyor :D arkadaş bu kasko zaten herşeyi karşılıyor tutma o zaman trafik sigortasını zorunlu bizde kasko yaptıralım kafamıza göre dikkatsiz bi şekilde araç kullanlım nasıl bir mantıktır bu.
    Adli mercilerde bu orjinal parça konusunda hak talep eden ve karşılık alan arkadaslar varmı içimizde YARDIM..

• Bu konu hakkında genel bir yazı yazayım.

Şimdi bütün dünyada benzer bir sistem var.Aslında Türkiye'de kasko fiyatları dünyaya göre uygun durumda.Bizde hata sorumsuzluğumuzdan kaynaklanıyor.

Işıklar uymayan , ters şeritten giden , ikinci sıraya park edenler vb. nedenlerden risk paylaşımcıları Türkiye fiyatlarını yüksek gösterip kar etmeye bakıyorlar.

Bilinçli şekilde araç kullansak firmaların üzerine gitme şansımız olur.

Yan sanayi durumu kadar komik bir şey yok zaten.Bu durumda araca yan sanayi parçalar takılırken resmini çekiyorsunuz ardından yazılı olarak yan sanayi olduğunun faturasını ve belgelerini alıyorsunuz.

Ardından açacağınız dava ile orijinal parça farkını alıyorsunuz sigortadan.Ne kadar saçma demeniz gereken bir durum.

Ama firmarlarda diyor ki orijinal parça istiyorsan adam akıllı bir firmadan kasko yaptır.40 lira uygun diye batacağı belli olan firmaya gidersen güvence hesapları bizleri sıkıntıya sokuyor , karımızı azaltıyor.

Maaşlarımız veya gelirlerimizden böyle kesintiler olsa bizlerde aynı tepkiyi veririz ama poliçelerimizde bu farkı öderken sesimiz çıkmıyor.

2015 Model araç alıp kasko yaptırmayanlar var. Ne işime yarayacak on yıldır araç kullanıyorum hiç gerekmedi diyor.Derken bir kaza oluyor ve kasko yaptırıyor.Sonra kaskodan aracını yaptırmaya çalışıp sigortacılara kızıyor.

İşte bunların önüne geçmediğimiz sürece hem fiyatlar yüksek olur hem de firmalar bizlere bu saçma politikalarını dikta eder.

Ekonomik , ssoyal ve benzeri nedenler yüzünden kasko yaptıramamak farklı bir durum.Lakin belirttiğim gibi ülke sürücüleri araçlarıyla trafikte hareketler yapmayı iyi şöförlük olarak görüyor.Geçen İngiltereden bir misafirim vardı kendisi ödüllü bilindik bir televizyon programının yarış pilotu.Etrafta hareket yapanlara güldü , bu hareketler burada nasıl yapılır insan hayatını hiç mi düşünmüyorlar dedi.

Şimdi sıradan bir yarış pilotu bunu söylerse yabancı risk firmaları neler söyler düşünün.

Bütün sorunlarımızın başı bilinç.

Etrafınızı da bilinçlendirin ki firmalara karşı durma şansımız olsun

• Scusdah S kullanıcısına yanıt
    eğer aracın eski model değilse yeni çıkan değer kaybı teminatı başvurabilirsin eski modelse bişey çıkmaz ama yeniyse bunu karşılarlar tabi karşı tarafın trafik sigortasına başvurman gerekiyor.
  • Kasko olunca orj. parça takılıyor değil mi?
    Yoksa ondada mı numara dönüyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrim kullanıcısına yanıt
    2011 model kendi sigortama gittim orijinal takmiyolarsa değer kaybı istiyelim dedim oda kaskoda dedi bana daha oraya sigorta yaptirmam zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.