Şimdi Ara

NE DİZELMİŞ!!!!!........ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
6.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlla ki her otomobilde sorun çıkar. Bunlar sonuçta kul yapısı. Birinde yüzde 1 sorun çıkar size denk gelir başkasında yüzde 30 sorun çıkar ama size denk gelmez. Birazda şans işi.
  • accent era, hem tutulan hem seri bir araç.
  • daha önceden manuele alışık olup da vites geçişlerine iyice aşina olmuşsanız,yarı otomatik dizeller sinir bozar,tam otomatikler sıkıntı olmaz ama çok yakar..yakıta razı iseniz tam otomatik era crdi öneririm.. illa ki manuel olacaksa fiatın 1.3 multijet motorunu kullanan; albea,palio,linea tavsiye ederim öncelikle; parçası da bir nebze ucuz olur(genel olarak).. veyahutta 1.4tdi grubu motorları barındıran 1.ibiza/cordoba(fiyat olark avantajlı 2.fabia 3.polo derim; madem ki bisiklet frenine bile razıyız; bu motorun sesini görmezlikten gelebiliriz(sorunsuzluğu ve düşük tüketimi cabası); bu yüzden de tali tavsiyemdir,yoksa multijet kaymak gibi karakteri olan bi motor
  • Bence de Accent,Logan,Albea,Symbol ...
  • Alacağınız mamul amaç değil araçtır. Bunu unutmayalım. Evladiyelikte almıyoruz bunu. Açıkçası şunu söyleyeyim bir araba kullanıcısına göre tepki verir. Eğer arabayı zorlamadan kullanıyorsanız fabrikasyon hatası yoksa kolay kolay arıza çıkarmaz. Her aracın problemi var. Bunları forumda dile getiriyoruz ancak bazı kişiler bazı markaların fanatiği bazıları da anti fanatiği. Yorum yapan arkadaşların yorumlarını dikkate alırken aynı arkadaşların diğer yorumlarına bakarsanız ne olduğunu anlarsınız.

Umarım gönlünüze göre bir araba alırsınız ve güle güle binersiniz. Devir tasarruf devri. Ben dizel kullanıyorum. Benzinli araçtan dizele geçince gerçekten ekonomiyi farkettim. 6,5 senedir dizel araç kullanıyorum. Benzinli araçtan farklı olarak bir masraf yapmadım. Yılda 10.000 km yapıyordum 15.000 km yapmaya başladım. Yakıt masrafım çok azaldı. Geçen hafta 4.2lt/100 km.lik değeri yakaladım (İstanbul-Adapazarı-İstanbul 400 km) Bugün 4.5 lt./100 km.lik tüketimle 640 km yol yaptım. Depoyu doldurdum mu bir sonraki depo doldurmaya kadar geçen vaktin uzun olması beni mutlu ediyor. Bu yüzden dizel bir aracı öneririm. Benzinlinin tadı da ayrıdır ancak günümüzde bence dizel alınmalı diyorum. O tadı yaşamak için o kadar para harcamak istemiyorum. Bu kişiden kişiye değişir.

Ne kadarlık bütçeyle ne tarz araçlar almak istiyorsunuz. Bunlardan bahsederseniz ben de kullandığım araçlar içerisinden önerilerde bulunabilirim. Eğer o araçlar hakkında bilgim varsa yardımcı olabilirim. Bu forumda veya sanal ortamların herhangi bir yerinde başkaları yüzünden sinirlerinizi bozmayın.

• bütçe ne kadar bilmiyorum ama accent era 1.5 crdi işinizi görür
  • Arkadaslar konuyu acarken de en basta yazdıgım gibi tamamen dusuk maliyetli basit arac arıyorum.E hal boyle olunca butcede tabi ki passat tdı veya vectra cdti ye gore degil. Albea dır , accent tir , symbol dur hadi en baba corsa veya polo olsun(ki corsa ile polo ya bile dizel icin o kadar para vermek anlamsız geliyo bana amac zaten tassurf ki bu aracların yedek parcaları cok daha pahalı digerlerine gore) yani tamamen tassarufa odaklanmıs durumdayım.Yemişim onun motor sesini konforunu konforsuzlugunu.Konforlu sessiz mukemmel bir araba alıp park edip meyve verisini beklemektense konforsuz aracla bol bol yol yapmayı terch ederim.

AMAÇ TAMAMEN TASARRUF!!!!!

He bir diger konuda sıfırda alabilirim ama duzgun bir ikinci elde ama bana sanki dizelde pek ikinci ele bulasılmaz gibi geliyor
  • sn auto shift butce miktarinizi soyleye bilirseniz size bir fikir verebilirim.dizel olarak 1.3 cdti corsa ecoflex kullaniyorum 2 senedir cok memnunum.pejo 207 1.4 hdi kullaniyoruz ailede memnunuz 3.cu senesi pejonun bu iki aracta bize simdiye kadar hicbir sorun cikarmadi .
  • Arkadaşım sağlam olsun diyorsun az yaksın diyorsun ucuz olsun diyorsun sıfır olsun diyorsun sen resmen Logan Sedan Ambiance 1.5 dCi 70 bg alacağım bana öz güven verin diyorsun.
    Sorunu olur olmaz bilemem eğer sorunsuz ucuz dizel istiyorsan 2.el d4d toyota veya mitsubishi colt bakacaksın.Yok ikinci el olmaz diyorsan gidip dci veya multijet kullanan hb bir araç alacaksın bu büyük ihtimal italyan veya fransız olacak arada çıkacak sorunlarına da katlanacaksın
  • 1- Albea 1,3 multijet
    2- Clio/Logan 1,5 dCİ
    3- 206/207 1,4 HDİ
    4- VW gurubu 1,4 TDİ bunları tavsiye edebilirim
  • Palio yada albea. madem taksiciler çakal (ki gerçekten öyle sakat araç almazlar) albea. palionunda albeadan tek eksik yanı poposu. yani HB olan modeli.
    Palio daha hafif olduğu için daha az yakar. konforları birebirdir. yoltutuşa gelince tabiki çok fazla şey beklememek gerekir. bütçene uygun olan model bence bu.
    Plastik kalitesini zaten önemsemezsin. Al bi fiat, kurtul. 1.3 motor vergiside ucuz. canavar gibi basmazsan, aracını durduktan 10 saniye sonra kontağını kapatırsan turbonada birşey olmaz. E 1.000.000 €'luk araç bile sorun çıkartır her araç sorun çıkartır bazı sorunlarlada başa çıkacaksın. araç bu biz nasıl hasta oluyorsak oda bozuluyor.
    Ayrıca ne kadar manuel okadar kalite, otomatik vites bozulur, otomatik klima bozulur vs...
    varmı mekanik gibisi? 1.5 dCi motor 1.3 multijete göre az yakar (fabrika verilerine göre). Fakat 1.5'e verilen vergi 1.3 motordan yakıtın parasını çıkartır ayrıca dahada zarara girersin. ayrıca multijet kendini kanıtlamış mühendislik harikası. Fakirin TDI motoru diyede tabir edilebilir. Taksiciler salak olsaydı albea almazlardı değil mi? Ayrıca istanbuldaki taksilerin %95 i accent logan felan değil. Sarıyer'de oturuyorum. Buradaki birçok taksi durağını biliyorum. 10 araçtan 8 i albea.
    He albea'm yok savunmuyorumda yanlış anlama. corsaya paran yetiyorsa onu al. ya da astra. her anlamda daha kaliteli çünkü. motoruda fiatla aynı.

• Arkadaslar yardımcı olmak isteyen herkese cok tesekkurler fakat lutfen bana dacia,tata,kia vb. alınca sadece ve sadece son sahibi olabilecegim eger ki satabilecek birini de bulabilirsem 3000-5000 zararla satabilecegm aracları önermeyin.bugun bir kia mı kapının onune koydugunda anında gider yoksa hyundai veya renault mu ben bu tarz araclarla ugrasamam anında satabilecegim ve de özellikle zarar etmeden satabileceğim araclar önerin.

Zarar olsa bile(cunku bazı arkadasların renaultda da zarar edersin diye daha yazdıgımı bile anlamadan yorum yapacagını biliyorum) kia da 5000 edersen renault da 1.500 edersin ve kia 20 gunde belki satılır ama renault daha haftasını doldurmadan satılır bu yuzden bana bu tarz araclar tavsiye ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kürsad

Ben dizel kullanıyorum. Benzinli araçtan dizele geçince gerçekten ekonomiyi farkettim. 6,5 senedir dizel araç kullanıyorum. Benzinli araçtan farklı olarak bir masraf yapmadım. Yılda 10.000 km yapıyordum 15.000 km yapmaya başladım. Yakıt masrafım çok azaldı. Geçen hafta 4.2lt/100 km.lik değeri yakaladım (İstanbul-Adapazarı-İstanbul 400 km) Bugün 4.5 lt./100 km.lik tüketimle 640 km yol yaptım. Depoyu doldurdum mu bir sonraki depo doldurmaya kadar geçen vaktin uzun olması beni mutlu ediyor. Bu yüzden dizel bir aracı öneririm. Benzinlinin tadı da ayrıdır ancak günümüzde bence dizel alınmalı diyorum. O tadı yaşamak için o kadar para harcamak istemiyorum. Bu kişiden kişiye değişir.

hangi araç bu acaba..ne güzel değer bunlar.

• dostum sana tavsiyem eğer bütçen varsa Polo 1.2 TDI al.hiç te milletin dediğine kulak asma.Yok 1.2 motoru çok düşük yokuşlarda zorlanır falan.Torku yüksek.ayrıca daha 5000km dolmadan 100tl lik mazot aldık şehir içi (Ankara trafiği) 650 km yol gittik.gerisini sen düşün daha tam motor açılmadı.satarken de piyasası da var.elinde patlamaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto shift

arkadaslar renault symbol içinde motor arızası cok fazla verir diyolardı zaten dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama artık hiç renault taksi yok o da beni kıllandırdı taksici gibi bir cakal ordusu memnun kalsa o arabayı asla bırakmaz hepsi ya accent era ya da albea kullanıyor o yuzden renault ya da supheyle bakıyorum

çakal ordusu nasıl bir tabir.işini bilen,tecrübeli falan deseydiniz bari
  • elektronik aksami az motoru sorunsuz sagindan solundan gelen gicirtilara kulak kapatip surulecek araba
    dacia logan mcv 1.5 dci veya symbol 1,5dci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto shift

Arkadaslar yardımcı olmak isteyen herkese cok tesekkurler fakat lutfen bana dacia,tata,kia vb. alınca sadece ve sadece son sahibi olabilecegim eger ki satabilecek birini de bulabilirsem 3000-5000 zararla satabilecegm aracları önermeyin.bugun bir kia mı kapının onune koydugunda anında gider yoksa hyundai veya renault mu ben bu tarz araclarla ugrasamam anında satabilecegim ve de özellikle zarar etmeden satabileceğim araclar önerin.

Zarar olsa bile(cunku bazı arkadasların renaultda da zarar edersin diye daha yazdıgımı bile anlamadan yorum yapacagını biliyorum) kia da 5000 edersen renault da 1.500 edersin ve kia 20 gunde belki satılır ama renault daha haftasını doldurmadan satılır bu yuzden bana bu tarz araclar tavsiye ederseniz sevinirim.

toyota al ikinci elde kar edersin ben 1.000 lira kar ettim :D,

• araba risk işi alırken fazla araştırmayacan psikolojin bozuluyor
  • 4 tekerlekli, satarken zorluk çıkarmayacak ve nispeten hesaplı araçların başında bence Dacia Logan ve Renault Symbol geliyor. Tabi Accent Era da olabilir.

Bence Logan'daki iç mekan ferahlığı başka hiçbir araçta yok. Keza bagaj da aynı şekilde. Alınır, paşa paşa binilir.

NE DİZELMİŞ!!!!!........
  • .............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 11 Temmuz 2011; 21:05:09 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.