Şimdi Ara

NE DİZELMİŞ!!!!!........ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
6.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: auto shift

Ya arkadaslar vallahi kafayı yiyecem.Aklınıza gelebilecek butun forumları hatim ettim bu kadar okusaydım su an profesor olurdum dizele falan da ihtiyacım kalmazdı istediğime binerdim kazandıgımla neyse konuya gecelim.
    Bir kere su kanaate kesinlikle vardım ki herkes silme bu konuda cahil.Aynı arabalar için birileri yuh çekerken,digerleri neredeyse karısını bosayıp arabayı nikahına alacak o derece memnun.Sonuç olarak o da beni ilgilendirmez ama soracagım soruya gercekten basına gelmiş ve SADECE BU KONUYU COK COK COK COK COK COK İYİ BİLEN birilerinin yazmasını istiyorum mumkunse onune gelen bos adam yazmasın...
    Soruma gelince;cok basit

EN UCUZ YAKIT,EN AZ MASRAFLI VE DE SATARKEN ANINDA SATABİLECEGİM BİR ADET DORT TEKERLEKLİ ULASIM ARACI İSTİYORUM

Butun derdim bu kadar.Oyle donanım pesinde falan degilim abs mabs hiç derdim degil isterse bisiklet freni olsun ustunde.

Ben cok gezen biriyim ilk baslarda (eski arabamın manuel olusundan dolayı) ne olursa olsu rahat edecem otomatik alıcam dedim.forumlara bir girdim ne asm si,ne easytronic i,ne dsg si herkes sikayet ediyor he az önce dedigim gibi asırı derecede memnun hatta asık olan adamlar da var ayrı konu ama masraf yapanlar masallah 1000 tl ler,2000-3000 tl ler havada ucusuyor batsın kardesim dedim varsın yorulalım napalım ugrasırız debriyajla dedim tamamen tekrar istemeyerek de olsa tercihimi manuel e cevirdim.
    Hadi o konuyu gectik manuel dedik.E simdi dedik bari manuel olacak az yaksın bol gezelim. Basladık 2. maceraya dizel mi benzinli mi:)

Arkadaslar forumlara giriyorum biri Allah cezasını versin clio nun diyor , öburu bin kere dunyaya gelsem yine clio alırım diyor:)))
    Ve bu bahsettiğim konu sırf renault için degil ford,hyundai,vw,opel vb. aklınıza hangi marka gelirse hepsi için gecerli.Biri kufur ediyor,biri yere goge koyamıyor.Sorumun cevabını yine alamayacagımı biliyorum ama belki bakarsın gercekten bu işi bilen biri cıkar diye bi yazıyım dedim.

Ama en sonunda kafam atacak zaten yerim ulan enjektorunude,mazot pompasınıda baslarım onun turbosunada deyip 1.2 BENZİNLİ MANUEL OPEL CORSA alıcam sonrada foruma girip yiyin lan birbirinizi diycem o olacak yani ama hadi bakalım ne olacak.

son olarak bana cevabı HEKİM DEGİL,CEKENLER YAZSIN!!!!!
    cunku en dogruyu soyleyen adam damdan dusen adamdır.Doktor istedigi kadar anlatsın

Bunda aslında kafayı sıyıracak bir durum yok. 3-4 ay önce ben de tam olarak olmasa da sizinle aynı durumdaydım. Öncelikle kesin olarak kim ne derse desin şunu söyleyebilirim ki, forumlardan fikir alarak son kararınızı vermeyin. Sizin de dediğiniz gibi birinin beğendiğini bir diğeri beğenmez. Birine bin tane sorun açan bir model, bir diğer kişide hiç sorunsuz yıllarca gider. Bu biraz da şans işi. Ancak şunu da unutmamak lazım ki, günümüzde artık, modeller arasında büyük uçurumlar yok. Her zaman şunu iddia ediyorum, bir markanın belli bir şeyi bir adım öndeyse, bir diğerinin de farklı bir noktası öndedir mutlaka. Hiç bir tanesi ne alınmayacak tü kaka markadır, ne de mutlaka alınması gereken markadır. Günümüzde artık tüm markalar (belli başlı olanlar hariç BMW, Mercedes, Audi, Volvo vb gibi) aşağı yukarı aynı kalitede üretim yaparlar. Belli noktalarda öne çıkar belli noktalarda geride kalırlar ama genel anlamda baktığınızda hiçbiri bir diğerinden dünyalar kadar farklı ve iyi değildir. Kim ne derse desin bu böyle, böyle de olmak zorunda. O yüzden bence karar verirken çok fazla düşünmeyin.

Ben yaklaşık 6 ay boyunca sizin gibi düşündüm. Grande Punto'm vardı. Satarak dizel bir araç almayı planladım. Önce sıfır düşündüm. Piyasadaki her araca baktım. Sonra baktım ki sıfır fiyatlar benim düşündüğüm cins araç için bana göre çok pahalı, etmez, ben de gittim ikinci ellere bakmaya başladım. Temiz birşey bulabilir miyim diye. uzun lafın kısası en sonunda hiç aklımda olmayan ve hiç de düşünmediğim Megane Sedan otomatik dizel aldım kurtuldum. Sizin kriterlerine göre az yakıyor diyebilirim (otomatik olmasına rağmen İstanbul şehiriçi trafiğinde 6-6.5 litre civarı), her yerde yaptırabilirsiniz ve en azından bana şimdiye dek ekstra bir masraf çıkarmadı. Satarken de eminim ki hiç zorluk çekmeyeceğim. Ha bütün bunlardan sonra Megane alın demiyorum ya da tercih edin de demiyorum çünkü bu biraz da zevk meselesi. Ama aynı şekilde Linea da alsanız işinizi görür, Astra da alsanız, Jetta da alsanız. Birbirlerinden farklılıkları vardır elbette ama hiçbiri ne tam anlamıyla sorunsuz ve mükemmel, ne de çok sorunlu ve yaramaz arabalardır. Şunu anladım ki, bu kadar uzun uzun düşünmeye ve kafa patlatmaya değen birşey değilmiş.

Şunu da sakın unutmayın, araba işi biraz şans biraz da aracınıza bakmakla ilgili bir durum. Ben 5 yıl boyunca Grande Punto kullandım. Bana bir kere bile sorun çıkarmadı ve sattığım arkadaş da her zaman arayarak teşekkür ediyor ilk defa ikinci el bir arabaya rot balans bile yaptırmadan biniyorum diye. Ben aracıma iyi baktım. Servislerini aksatmadım, abuk subuk zorlamadım, orjinalliğini bozacak gerekli gereksiz eklemeler yapmadım. Sonuç böyle oldu. Ancak bakın Punto forumlarına ya da diğer forumlara emin olun ki, aynı yıl, benim aracın aynısını alan ve FIAT'a tövbe eden de bir sürü insan göreceksiniz. Onların da şansı mı diyelim, araca bakmamaları mı diyelim bilemem artık. Aynı şekilde ablam 2 yıl Jetta 2.0TDİ DSG, 2 yıl da Passat 2.0TDİ DSG kullandı. Tabi ben de. her iki araçla da yaklaşık 60-70 bin km'ler yaptık. Bir kere ne DSG sıkıntısı yaşadık be başka birşey. Yine bakın forumlara yüzlerce insan DSG'den illallah demiş durumda. Ne benim örneğim DSG'yi sorunsuz yapar ne de diğerlerinin örneği sorunlu.

Kısaca, araba işi biraz şans, biraz kısmet işidir. Birinin çok memnun kaldığından bir diğeri memnun kalmaz. Birinin hiç beğenmediğini bir diğeri çok beğenir ya da birinin çok sorun yaşadığından bir diğeri hiç sorun yaşamaz. Bence aklınızda 2-3 model belirleyin, kimin de dediğine ya da ne yazdığını kulağınızı tıkayın, kullanın içinize sineni alın. Emin olun ki, aldığınız araç diğerlerinden ne çok üstün ne de çok aşağı olacaktır.

• Yeasen galiba benim sonumda senin gibi olacak abi ayar oldum ne bu ya mazot pompaı,enjektör,turbo her biri de 1500 er lira valla benimde kafama atacak yakarsa yaksın diyecem alacam benzini valla bence en dogrusunu yapmıssın.Bende belki tamam otomatik bir benzinli ye gecebilirim abi sıkıldım manuel den kamyoncu muyum ben kardesim ileri geri ileri geri oyna dur bir de ben cok yol yapıyorum manuel bir noktadan sonra otobuse binmekten beter hale geliyor sıkısık trafikte hele arabayı yakasım geliyor kardesim.Bilmiyorum ama kararım yakındır.Zaten ya bende senin gibi baslayacam dizeline diycem bastıracam benzinliyi ya da bulabilirsem temiz bir dizel(ki temiz ikinci el dizel piyasada arastırdıgım kadarıyla imkansız gibi birsey) onu alıcam da.İkinci el dizel abi bakıyorum saga sola cok kotu arabalar resmen arabaların portakal suyu gibi kabuguna kadar sıkmıslar alsana artık kenarda ne kadarcık posası kaldıysa senin olsun kullan diyorlar.Bir kere km siyle oynanmayan hakikaten yok gibi birsey.
    Adam 2002 clio dizel demis km 100 000de 150 000 de cocuk inanmaz.He hadi adam az kullanmıstır falan diyoruz ulan internetteki 2002 clio dizellere bakıyorum sonra alayı aynı yazmıs km yi hepiniz mi az kullanıdınız be kardesim.Alayı üç kagıtcı.Galiba dizel alırsanda basının rahat etmesi için sıfır almak lazım.Biraz daha ikinci el dizel arastırması yapıcam olmazsa ya sıfır dizel olacak yada benzinli bakalım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.