Şimdi Ara

NE DİZELMİŞ!!!!!........ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
6.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dediğim gibi; konforu-sesi önemli değilse 1.4tdi ibiza/cordoba al; kafan rahat olsun; yanına da adam gibi yol tutuşu ve sağlamlığı kalsınfiyatı da poloya oranla daha düşüktür..
  • EN UCUZ YAKIT,EN AZ MASRAFLI VE DE SATARKEN ANINDA SATABİLECEGİM
    ---dizel olacak ------ sıfır olacak--------------------- vw
    bütçe sıkışırsa o zaman ------------------------------- reno
    bütçe daha da dar gelirse ---------------------------- fiat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAHMUTQ -- 11 Temmuz 2011; 20:46:32 >
  • Polo 1.2 tdi. Hem az yakar, hem deger kazanır, hemde debriyajı cok yumusak, hiç yormaz
  • ilk mesajı tekrar okudum ve bence albeya bizim arkadaş taksi çıkması 300küsür bindeki 1.6lpgli albeasını bir güde sattı.. içi geniş.motoru malum 1.3m.jet,parçası ucuz,altı yüksek,vergisi düşük,ortalama bir araç.. benim araç ise daha dar,altı alçak,daha sert süspansiyonlu ve ikinci eli daha sıkıntılı,vegisi bir st dilim,parçaları daha pahalı;tavsiyemi geri aldım... alacaksan albeyaolmadı bir hb palio
  • siz isteklerinizi sıralarken palio / albea ikilisini tarif etmişsiniz. bagaj ihtiyacınıza göre ikisinden birisini seçmelisiniz. aslında satışta zarar etmeme isteğiniz olmasaydı en ideal araba logan olurdu ama satarken biraz daha fazla zorlanırsınız ve değer kaybına uğrar.
  • Gecenlerde bir anket yapilmisti, konudisi bolumunun yas ortalamasi 13 cikmisti.araba bolumunde de genelde okudugum insanlarin araba alacaklarindan, yeni ehliyet alacaklarinan bahsetmeleriydi.galiba bu bolumde de yas ortalamasi 18-20 civarlarinda (sadece benim tahminim) bu nedenle bazi yorumlar banada tuhaf geliyor.sizinde kafaniz bu yuzden karismis olabilir.
  • 24.06.2011 tarihinde İstanbul'dan Muğla'ya gittim. 1,6 Polo Dizel Manuel aracım ile.
    araç henüz 2.700 km'de olmasına rağmen tam full (mazot boğazına kadar dolu) olarak 1.150 km yaptım.
    fazla basmadım. zaman zaman 150 ama çoğunlukla 110-120 ile gittim. araç yüklü idi bagaj ve insan olarak aşağı yukarı 300 kg ağırlıkla ve gece yolculuğu.
    Dönüşte ise yine tam full doldurdum,
    ağırlık 350-400 kg gibi oldu
    gündüz yolculuğu idi (Hava çok sıcaktı klima ile geldim)
    gelirken ağırlıklı olarak 140-160 Km/h hızında kullandım nadirde olsa 190 km ye çıktım
    950 km de ışık yandı (Bunun ortalama 200 km'si istanbul şehir içi)

böyle işte...... karar verecen. artık.
    Dip not : ben küçük araba sevmem. dizel otomatik jetta alacam. (Bulabilirsem) onun yakıtıda çok düşük.
  • Polo benimde cok hosuma gidiyor ama yedek parcası asırı pahalı bir arıza yapsa resmen arabayı ustada bırakır cıkar giderim bir daha da sormam.Tamam kaliteli araba ama parca fiyatları cok abartı.Yakıt olarak da butun dizellerden en az yakanı eline su dokebilen yok ama parca buyuk problem.Belki bu kadar pahalı olmasaydı parcası buyuk ihtimal 1.tercihim olurdu.Herseyden once debriyajı yeter.polo nun kadar yumusak bir debriyaja hiç rastlamadım ben.Cok yol yapan biri için cok önemli bir detay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

Orijinalden alıntı: kürsad

Ben dizel kullanıyorum. Benzinli araçtan dizele geçince gerçekten ekonomiyi farkettim. 6,5 senedir dizel araç kullanıyorum. Benzinli araçtan farklı olarak bir masraf yapmadım. Yılda 10.000 km yapıyordum 15.000 km yapmaya başladım. Yakıt masrafım çok azaldı. Geçen hafta 4.2lt/100 km.lik değeri yakaladım (İstanbul-Adapazarı-İstanbul 400 km) Bugün 4.5 lt./100 km.lik tüketimle 640 km yol yaptım. Depoyu doldurdum mu bir sonraki depo doldurmaya kadar geçen vaktin uzun olması beni mutlu ediyor. Bu yüzden dizel bir aracı öneririm. Benzinlinin tadı da ayrıdır ancak günümüzde bence dizel alınmalı diyorum. O tadı yaşamak için o kadar para harcamak istemiyorum. Bu kişiden kişiye değişir.

hangi araç bu acaba..ne güzel değer bunlar.

2005 model Megane 2 Sedan 1.5 DCİ 80bg.

• kursad dostum araban kaç km .de? Senin araba benimde dikkatimi cekti gidip bende mi megane alsam:D
  • Arkadasim sen bu mantıkla araba alamazsın. Het markanın sorunu var, sikayet yapılan sitelere gir bak her markadan şikayetçi bulacaksın.

Yapacağın şey bütçene uyan kazarız bir rsan alıp binmek. Ben esimin arabasıyla birlikte 5 farklı araba aldım ve hepsinede sorunsuz bindim. Bunlar, Uno, Fiesta, Focus, Focus, Daihatsu, İbiza ve hiçbirinde de standart bakım haricinde bir sorunum olmadı. Bu birazda şans...

Km'si bütçenize göre az, kaza yapmamış bir araç bul ve al...
  • Megane II sedan dci
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto shift

kursad dostum araban kaç km .de? Senin araba benimde dikkatimi cekti gidip bende mi megane alsam:D

95.000 km.de. İlk sahibiyiz. Eylül ayına doğru satmayı düşünüyorum. Model yükseltme vakti geldi. Artık D sınıfı bir araç düşünüyorum ama bunun yakıt tüketimini özleyeceğim. Tabi kullanıma göre yakıt tüketimi de değişiyor ama gördüğüm kadarıyla sınıfında en az yakan araçlardan bir tanesi. Ani hızlanmaları veya hızlı gittiğim zaman 5.2-5.4 lt. filan yakıyor. Gel gelelim ki 0-100 hızlanması pekte iyi değil.
  • Merhaba Ford focus 1.6 TDCI Turbo Dizel
    Torku yüksek 110 beygir bir araç öneririm.
    İki yıldır kullanıyorum bakımdan bakıma masrafım oluyor okadar.
    Bu gün satmaya kalksam hemen satılır piyasa aracı nede olsa.
    Torku yüksek dedim çünkü 1.3,1.4,1.5 dizel motorlu araçlar ile dört bin beşbin devirlerde 100 km ile 160 km süratlere ancak çıkarsın eh bu da sana yakıt sarfiyatı motor gürültüsü (bağırması) olarak geri döner bütçeniz müsaitse Ford'u tek gecerim ha tabi son karar gene sizin benim nacizane fikrim bu sadece.
    Alırsan bir kere alırsın ve her anlamda Ford'un hangi aracı olursa olsun uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanırsın. Parça fiyatları öyle çok abartı değildir her türlü parçası alabileceğin fiyatta bulabileceğin bir markadır.
    Yakıtı dizel olmasına rağmen şehir içinde 200 kuruş şehir dışı 180 ile 190 kuruş arası yapmaktadır buna göre ortalama sürat ise 120 ile 160 arasıdır. Bu benim aracımın verileridir yol bilgisayarına göre 100 km /6.2 yakıt tüketimi göstermektedir tabi bu tüketim kişiye göre farklılık gösterir. Uzun yolda hız sabitleyeceği ile kullandığında ortalama daha da az yakıt yaktırabiliyorum araca çünkü 100 - 110 km arası ikibin deviri geçmiyor araç 1.6 Turbo motor yolda size istediğiniz gibi cevap vermektedir focusların yol tutuşu ise bilen bilir diğer araçlara nazaran mükemmeldir her türlü cefekar bir aractır. Diğer marka araçları da düşüne bilirsiniz tabi benim amacım diğer marka araçları kötülemek değil sadece bilgi paylaşımı olsun ve size fikir vermede yardımcı olmak, alacağınız araç ne olursa olsun hayırlısı olsun dileklerimle.

• merhaba, arkadaşımız az yaksın demiş ve donanıma falan da önem vermemiş, ilk aklıma gelen renault symbol dci oldu,fiyat olarak da uygun ve çok hor kullanılmadığı sürece öle arıza falan vermez ...haklısın kardeş forumlarda tamamen saçmalıyorlar, bizim 2010 megane 2 sedan 1.5 dci 85 hp exception var,foruma bi bakıyorum adamlar sövmüş saymış alınacak araba değil de falan da,bence gayet konforlu ve kalitesi yeterli düzeyde performansı da normal bir kullanıcı için yeterli,2 senedir normal bir şekilde kullanıyoruz çok şükür hiç bir sorunu yok. mükemmel demiyorum ama basite alınacak bir araç değil...ha bir de hyundaileri beğenmiyorum alcak olursanız bence almayın yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto shift
    Zarar olsa bile(cunku bazı arkadasların renaultda da zarar edersin diye daha yazdıgımı bile anlamadan yorum yapacagını biliyorum) kia da 5000 edersen renault da 1.500 edersin ve kia 20 gunde belki satılır ama renault daha haftasını doldurmadan satılır bu yuzden bana bu tarz araclar tavsiye ederseniz sevinirim.

Hocam son iki aracım da Kia idi. Cerato dizelimi 1 haftada , 1.6 Sportage ımı da 3 günde (aslında 1 saat içinde 3 kişi sıradaydı, zaten ilk arayan arkadaş aldı ) 2. el araç alırken sabırlı olup alırken kazandıktan sonra her aracın bir müşterisi olur. Kia nın bile Açıkçası ben bildiğim ve sevdiğim için tavsiyede bulunuyorum. Aynı paraya daha konforlu ve daha kaliteli bir araca binmek varken sırf piyasada tutuluyor diye bir alt sınıf araç almak bana pek mantıklı gelmiyor. Yine de karar sizin tabiki.

• Valla arkadaslar megane konusuna bende katılıyorum.Adamlar sovmus sovusturmus ama koltukları bana vw vw opel den daha konforlu geldi(bu tamamen benim gorusum).ayrıca performansı da gayet iyiydi direksiyonu falan gayet yumusaktı aslında cok begenmistim ama sırf renault diye markası bulasmamıstım evvelden beri aklımızda renault tofas dandik kalmıs ya bizim ki o misal iste.
    neyse aklımda bu ara bir iki araç var.Clio 1.5 dci , getz 1.5 crdi(fiyatı cok uygun oldugu için yoksa hiç sevdigim bi araç degil) , vw polo 1.2 tdı ve tabi ki fiesta 1.4 tdci.
    Simdi eger sıfır alırsam bu yeni kasa fiesta larında parca fiyatları bir önce ki kasalar kadar uygun mu kullanan arkadasar varsa ama gercekten kullanan arac sahibi arkadas varsa bana fikir verirse sevinirim. Polo nun parca fiyatlarına biraz baktım bayagı sağlam da fiesta biraz daha uygun diyorlar bilen kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • bende aynen senin gibiydim

başlarım ldizelinede lpg nede şimdi aldım Otomatik BENZİNLİ araba kullanıyorum.

dünya varmış arkadaş.3 kuruş az yaksın diye atmadığınız takla kalmıyor.alın benzinli rahat edin

kefenin cebi yok beyler varın benzine para verin.stres yaptığınıza değiyormu canlarım? canınız ne istiyorsa onu alın forumdaki sorunlara bakmayın burda herkesn dediğini dikkate alırsanız evin yolunu bulamazsınız.rahat olun hayatı akışına bırakın.dünya malı bu.bu kadar üstüne düşmeyin.arkanıza yaslanın rahatlayın.o şunu dedi o bunu dedi bırakın bu işleri.neye karar verdiyseniz onu alın.insanları dikkate almayın herşey ŞANS işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This Time -- 14 Temmuz 2011; 17:40:09 >
  • Arkadaşım bunlar kul yapısı aletler illaki sorun çıkartır cikartmaz tamamen şans meselesi almadan satmayı düşünür olduk illaki extrem durumlar olmadıkça biraz zararı göze almak gerekli o kadar aracı kullanmış oluyorsunuz bunu da düşünmek gerekli önerim .1.3 multijet ve .1.5 dci motorlu arabalar tr de öyle bir piyasa oluştu ki artık hiç bir araba tr den çekilmemişse her türlü satılır.
  • yine herkes kendi aracını övmüş, verdiginiz kriterlerle hem az yakıt tüketsin hem de ben otomobilimi yatırım aracı gibi görürüm sıkışınca satarım diyorsanız volkswagen alacaksınız, aracı eşek niyetine kullansanız bile Alman hayranlıgı Türk milliyetçiligi kadar baskın oldugu için beklemeden satılıyor.
    Fransız ve italyan dizellerinin tümü kendilerini gerçek anlamda kanıtlamış dizel motorlardır. DCi, HDi ve multijet motorlar 2000 li yılların başından beri sorunsuz olarak yollardalar, 400-500 bin kilometreleri göremeyen suçu kendi kullanımında ya da kalitesiz akaryakıtta aramalıdır.
    Ben bu ülkede kilometresi ile oynanmamış araç olduguna dair inancımı yitirmek üzereyim. 150 bin kilometrede aldıgım dizel aracımın 200 bine gelmeden motoru bitti diyorsanız aracınızın sayacı geri alınmıştır. Varsa paranız gidin '0' kilometre ya da yaşını doldurmamış araç satın alın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.