Devlet teşvik vermeyi durdurdu.. Eğer durdurmadan önce de alsaydınız emin olun başlamadan vazgeçerdiniz. Biz adamlara bi memur, bi emekli kefil buluyoruz koca çiftliği teminat gösteriyoruz yapı denetim belgesi tapusu herşeysi tam.. Bize 60 milyar kredi vermiyolar adamlar. Uğraştırdıkları da cabası.
Boğa almaya gerek yok.Bulunduğun yerdeki boğa sahiplerine rica edersin.Hediye filan götürüsün.Cinsi iyi bir boğa olsun.Bildiğim kadarıyla inekler yılda bir doğuruyor.Bunun yanında normla bir inek sabah-akşam sağımında 20lt yakın süt verir.Bunu 80lt ye çıkaran inekler vardır fakat sütteki kalite yağ oranı düşüktür.Bunu mandıracılar litresini 45 kuruştan alır.Masraflara gelince , aşısı var, yemi var, bakımı var...Bir inek yılda ortalama 1 bilemedin 1,5 ton yem yer.Yemin kalitesi etin tadını kalitesini hayvanın sağlığını etkiler.Sana tavsiyem yerli ırkları alman.Bu ırklar çok verimli değildir ancak eti ve sütü çok lezzetlidir.Kolay kolay hastalanmazlar.Bunlardan alıp arpa ile sıkı bir şekilde beslersen, etinin tadı inanılmaz oluyor.piyasada kasaplarda satılan etten tadı çok farklı ve lezzetli oluyor.Sadece bunu tanıtımla satmayı başarsan bile yeter.
konu güzel uçmazsa yarın edıtlerim
3 tane hayvanla 15 senede 100 büyük baş hayvana ulaşman imkansız gibi birşey.En fazla 20-25 tane olur...Hayvanların ömrü çok uzun değil.Yaşlanan sütten kesilen hayvanları kestirmek zorundasın.Yoksa inanılmaz derecede zarar edersin.Ayrıca köy gibi yerdeysen bağ bahçede kendi çapınızda buğday yulaf ekmeniz ve samanından faydalanmanız lazım.100 balye samanla 1 kışı zor çıkartırsın...Neyse ayrıntıya kaçtım hadi iyi geceler
quote:
Orijinalden alıntı: one man one engine
Boğa almaya gerek yok.Bulunduğun yerdeki boğa sahiplerine rica edersin.Hediye filan götürüsün.Cinsi iyi bir boğa olsun.Bildiğim kadarıyla inekler yılda bir doğuruyor.Bunun yanında normla bir inek sabah-akşam sağımında 20lt yakın süt verir.Bunu 80lt ye çıkaran inekler vardır fakat sütteki kalite yağ oranı düşüktür.Bunu mandıracılar litresini 45 kuruştan alır.Masraflara gelince , aşısı var, yemi var, bakımı var...Bir inek yılda ortalama 1 bilemedin 1,5 ton yem yer.Yemin kalitesi etin tadını kalitesini hayvanın sağlığını etkiler.Sana tavsiyem yerli ırkları alman.Bu ırklar çok verimli değildir ancak eti ve sütü çok lezzetlidir.Kolay kolay hastalanmazlar.Bunlardan alıp arpa ile sıkı bir şekilde beslersen, etinin tadı inanılmaz oluyor.piyasada kasaplarda satılan etten tadı çok farklı ve lezzetli oluyor.Sadece bunu tanıtımla satmayı başarsan bile yeter.
80 litre abartmayalım. holstein olsa 40 litre anca verir ve günlük değil de yıllık cinsinden konuşulduğunda da 6000-7000 litre çok iyi sayılmakta bildiğim kadarı ile.
quote:
Orijinalden alıntı: elsequito
sana kalmış biraz ne kadar çalışırsan o kadar olur
sebepsizce güldüm
quote:
Orijinalden alıntı: Johnnn
quote:
80 litre abartmayalım. holstein olsa 40 litre anca verir ve günlük değil de yıllık cinsinden konuşulduğunda da 6000-7000 litre çok iyi sayılmakta bildiğim kadarı ile.
Evet bana da abartı gelmişti ancak İzmir'de bu işle uğraşan arkadaşımın günlük sağım toplam miktarıymış...Ancak yağ oranı kalitesi çok düşük, su miktarı çok fazla....
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Johnnn
quote:
Evet bana da abartı gelmişti ancak İzmir'de bu işle uğraşan arkadaşımın günlük sağım toplam miktarıymış...Ancak yağ oranı kalitesi çok düşük, su miktarı çok fazla....
anladım o zaman benim bildiğim değerler yağ oranları konusunda normal değerlere sahip olan süt miktarlarıdır. Hayvan işi şu dönemde sanırım astarı yüzünden pahalıya gelecek bir durum görüldüğü kadarı ile. Hayvanın yediği içtiği,ilacı aşısı sonrasında kesimi ve normal vaktinde verdiği sütü ve derisi neredeyse kafa kafaya gelicek. Yani hobi olarak olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: Ayrıcalıklı Üye
quote:
Orijinalden alıntı: elsequito
sana kalmış biraz ne kadar çalışırsan o kadar olur
sebepsizce güldüm
Abi seviyorum şu forumu ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme