Şimdi Ara

Ne kadar sürede 2 inek 1 boğalık sürüyü 100 sığıra çıkarırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
22.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şimdi;

arazim var, 3 tane iyisinden alabilecek kadar sığır param var, ve arazide de ev var...

şimdi 1 yılda sürüyü kaç hayvana çıkarırım?

2 yıl içinde kaça çıkabilir?

3 yıl sonra ineklere bakacak adam tutup ben yan gelip yatabilir miyim?

• Takipteyim.
    Bizim peder de emekli olunca hayvancılığa başlayacak. Lazım olabilir ilerde.
  • devlet bu işlere çok teşvik veriyor 2 inek 1 boğa ile çok beklersin, teşvikleri araştır daha çok hayvan almaya bak.
    ben sana bunu sormadım ki arkadaş sorumun cevabını ver diyorsan, o kadar hayvanla ancak 10-15 senede 100 hayvanın olur, tahmini olarak söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etkisizeleman -- 29 Ocak 2012; 22:07:31 >
  • hayvan işi çok zor iş. Benim bir yakınımın tavuk çiftliği vardı. Bir sabah kalkmış tavuklarının %80 i telef olmuş. Havalandırmada ki bir arıza nedeniyle sıcaklık artmış. Hayvan işi eyi iş karlı iş emmaa riksli iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 29 Ocak 2012; 22:07:15 >
  • helal olsun cidden yapmayı düşünüyorsan. La birde bir inek kaç ayda doğuyor ordan hesapla öküzle iki inek çiftleşse türünde bir hesapla kaba bir hesap elde edebilirsin :D kolay gelsin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

hayvan işi çok zor iş. Benim bir yakınımın tavuk çiftliği vardı. Bir sabah kalkmış tavuklarının %80 i telef olmuş. Havalandırmada ki bir arıza nedeniyle sıcaklık artmış. Hayvan işi eyi iş karlı iş emmaa riksli iş.
    riski göze almadan büyük işler olmaz gardaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

hayvan işi çok zor iş. Benim bir yakınımın tavuk çiftliği vardı. Bir sabah kalkmış tavuklarının %80 i telef olmuş. Havalandırmada ki bir arıza nedeniyle sıcaklık artmış. Hayvan işi eyi iş karlı iş emmaa riksli iş.
    3tane inek al bari boğaya gerek yok. köylerde damızlık boğalar oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜNDE 7 TAM YUMURTA ZARARLI MI?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

Alıntıları Göster
    deniz mantıklı bugun benim de aklıma geldi ciddiyim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

Alıntıları Göster
    arazi muğlada, dedem 20 yıl önce hayvancılık yaparım diye çok komik bir fiyata almış, zaten eskiden de çiftlikmiş. aslında geriye kalanlar harabe olsa da gene de musait bir alan var, insan da yetiştirmeyeceğimize göre ve ılıman bir iklim olduğu için bence çok fazla zorluk çıkarmaz. tabi arazi falan hazır olsa da param 11.000 lira civarı, anlayacağınız yer var ama para yok.

zaten 3-5 yıl içinde olmayacak daha üniversitemin bitmesi lazım, ama ne bileyim şöyle 3-4 hayvanla başlasam 10-12 hayvana çıkarsam sonra satıla ufaktan başlasam 15-16 ya çıksa sonra o gelen para ile birisini tutabilecek duruma gelsem o baksa vs vs.

hayal biliyorum ama kafamda duruyordu zaten olur mu bu iş diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

Takipteyim.
    Bizim peder de emekli olunca hayvancılığa başlayacak. Lazım olabilir ilerde.
    inekler 9 ayda doğururlar. diyelim ki 2 inek aldın. bu 2 inek hamile kaldı ve 9 ay sonra 2 buzağı doğdu. bu buzağılar 1.5 sene sonra olgunlaşır. 9 ayda hamilelik süresi. 27 ayda o doğan buzağılar birer buzağı daha doğurur. tabi bu süreçte ilk inekler ikişer adet daha buzağı doğurur. yani toplam 36 ayda elindeki hayvan sayısı boğayla beraber 11 olur. bu katlanarak çoğalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deblue

doğru söylüyor. damızlık boğaya para verme, köyün boğası işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

başlık gayet ciddi.

şimdi;

arazim var, 3 tane iyisinden alabilecek kadar sığır param var, ve arazide de ev var...

ineklerin gebelik sürecini öğreneceksin, sonra buzağının doğurabileceği yaşı öğreneceksin son olarak bir inek en fazla kaç buzağı çıkartabilir bunu öğreceeksin.

matematiği sen yap hacı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killsomething

deniz mantıklı bugun benim de aklıma geldi ciddiyim :D

Alıntıları Göster
    1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144

NŞA'da (herşey umduğun gibi giderse) 10 nesil sonra (ineklerin ne kdar sürede doğum yaptıklarını bilmiyorum o yüzden yıl olarak hesaplayamadım.) 100 küsür ineğin olur.

inek başına 2 yavru olarak hesapladım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Germanic -- 29 Ocak 2012; 22:15:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawaii

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

başlık gayet ciddi.

şimdi;

ineklerin gebelik sürecini öğreneceksin, sonra buzağının doğurabileceği yaşı öğreneceksin son olarak bir inek en fazla kaç buzağı çıkartabilir bunu öğreceeksin.

matematiği sen yap hacı.
    zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germanic

NŞA'da (herşey umduğun gibi giderse) 10 nesil sonra (ineklerin ne kdar sürede doğum yaptıklarını bilmiyorum o yüzden yıl olarak hesaplayamadım.) 100 küsür ineğin olur.

Alıntıları Göster
    sana kalmış biraz ne kadar çalışırsan o kadar olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadimkuntakinte

quote:

Orijinalden alıntı: Deblue

doğru söylüyor. damızlık boğaya para verme, köyün boğası işini görür

Alıntıları Göster
    e doganların inek oldugunu nerden bılceksınız bogada dogabılır tüp buzag mı yapcaksınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germanic

Alıntıları Göster
    zaten bu konuyu bilgi edinmek için yaptım, ha deyince olacak şey değil tabi ki, devlet sıfır kredi verse de sığırlar ölüp ortada öyle kalmak da var...

ama olaya şöyle bakınca:

harabe halinde olsa da ahır var,

çiftlik var

bodrumda aileye ait iş merkezi var (kasap açılabilir bir tane? dikkat ettim işlek bir yer ama kasap masap yok)

istanbulda bana kalacak daire var ve değeri yüksek, takaslanıp o civardan dükkan açılır ve et lokantası yapılabilir? (bostancı)

ailenin bir dalı ticaret ile uğraşıyor

bir dalı da mimarlıkla ve mimarlık şirketi var...

yani ahırı ucuza getiririm belki? dükkanı da kira bedeli olmadan bulmam mümkün, ticaret ile uğraşan tanıdıklar var, babam gıda sektöründe üst düzey müdür tanıdıkları vs var)

azimle ve azıcık bilgi araştırma vs ile olabilir mi ki bu iş?

buzağılar erkek olursa takaslanır diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 29 Ocak 2012; 22:20:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

zaten bu konuyu bilgi edinmek için yaptım, ha deyince olacak şey değil tabi ki, devlet sıfır kredi verse de sığırlar ölüp ortada öyle kalmak da var...

ama olaya şöyle bakınca:

harabe halinde olsa da ahır var,

çiftlik var

bodrumda aileye ait iş merkezi var (kasap açılabilir bir tane? dikkat ettim işlek bir yer ama kasap masap yok)

istanbulda bana kalacak daire var ve değeri yüksek, takaslanıp o civardan dükkan açılır ve et lokantası yapılabilir? (bostancı)

ailenin bir dalı ticaret ile uğraşıyor

bir dalı da mimarlıkla ve mimarlık şirketi var...

yani ahırı ucuza getiririm belki? dükkanı da kira bedeli olmadan bulmam mümkün, ticaret ile uğraşan tanıdıklar var, babam gıda sektöründe üst düzey müdür tanıdıkları vs var)

azimle ve azıcık bilgi araştırma vs ile olabilir mi ki bu iş?

buzağılar erkek olursa takaslanır diye düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    Her şey güzel giderse en az 15 seneyi falan bulur 100 sığıra çıkman.

Edit: Sonuçta bunun içinde ölen buzağılardan tut, erkek çıkanlara kadar bir sürü ayrıntısı var. Her şey güzel giderse dediğime bakma yani.

Tavsiyem en az 10 inekle başla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myrnin -- 29 Ocak 2012; 22:59:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Myrnin

Her şey güzel giderse en az 15 seneyi falan bulur 100 sığıra çıkman.

Edit: Sonuçta bunun içinde ölen buzağılardan tut, erkek çıkanlara kadar bir sürü ayrıntısı var. Her şey güzel giderse dediğime bakma yani.

Tavsiyem en az 10 inekle başla.

Alıntıları Göster
    yılde 2 kere felan buzalar.
    10 yıla 100 sığır yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

yılde 2 kere felan buzalar.
    10 yıla 100 sığır yaparsın

Alıntıları Göster
    Dostum normal bir inek günde aşağı yukarı 3-4 tl lik besi yiyor. Bunu da hesaba kat derim. Göz ardı edilecek gibi değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.