< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 4 Haziran 2018; 18:1:41 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 4 Haziran 2018; 18:1:41 > |
Kendime kategorilendirme yaptim.
"Piyasa arabasi" diye bir terim vardir. Bu terime uyan genellikle arabalar al-bin-sat arabalaridir. En cok rastlanan markalardan bazilari VW -Renault - fiat- audi "Binicisinin arabası" vardir bu terime uyan arabalar genellikle bakimlidir. Aklima gelen markalar Mazda- Subaru- Volvo - Jaguar- Honda -Discovery - alfaromeo -peugeot ust serileri Bir de "sürpriz araba"lar vardir. Benz - BMW - rangeRover Bu bir genelleme, demek değildir ki herkese uysun, istisnalar olabilir. Bu kategorilerin benim gözümde kullanici kitlesi de farklidir. En az bakimina - suruşune -kullanimina dikkat edenler, Genellikle piyasa arabasi kullananlardir. Bu arabalarin kullanıcıları arabalarini bir değere almışlardır ve mal olarak bakarlar, cok kiymet vermezler. Her turden sosyal statudeki insanlar bu arabalari kullaniyor olsa da genellikle orta bir sosyal statüsü olan, esnaf veya filo araclari olabilir. Yakit depolari genelde bostur, bakimlari aksar uzar. Valelere cekinmeden verir. En çok bakimli bulabileceğiniz araclar genelde binicisinin arabasi markalaridir, telefon da konusma seklinden, hitabindan , belli bir kalite ifade ediyorsa, yaşam şekillerinde bir disiplin var ise bunlar arabalari, alet-arac-silah olarak görürler. Nasil temizlenmemis yaglanmamis bir silah tasimazsin. Araba da oyledir, kontaga tik dedin mi ulkenin bir ucundan ucuna gider. Valeye falan da vermez.Park etmesi bile düzgündür. Bir de sürpriz arabalar vardir. Elbette ki arabalar Ekonomik ömürlü araclardir. uretildigi gunden itibaren üreticinin ön gördüğü bir yaşlanma donemine girerler. Sürpriz arabalar Genellikle üst seviye marka ve modellerde rastlanir. Kimi binicisinin arabasidir, kimi kalitesine güvenip irgat gibi biner (merso lan bu ne olacak ha?) kimi de kolleksiyonluk gibi bakar. Arabaya bindiginden fazla hizmet eder. Bu nedenle, ne kadar ekmek o kadar köfte derken, her at binicisine göre kişler sozlerini hatirlamak lazim. |
Bence araç bakmak için il il gezmenize gerek yok, neden gezenadamı denemiyorsunuz? Bu sanki reklam girişi gibi oldu :) Ama gerçekten adamlar hakkını veriyor, expertiz yaptırıyorlar ve yaklaşık olarak 20-30 fotoğrafı size mesaj yoluyla gönderiyorlar,facebook sayfalarına bakarsanız daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
|
Geçmiş olsun. İzmir'deyim araç satışı konusunda sonuna kadar haklısın. Otokentte 2 dürüst galeri tanırım gerisini bilmem.
Geçen hafta Lada Samara bakmaya gittim adam diyor ki arabanin kaporta motor on numara sorunsuz yeni vizeli. Neyse gittik baktık motor kaputu koptu bildiğin elimizde kaldı çürümüş kapı içlerine alçı yapmışlar araba kadayıf olmuş. Tamam bizde hatasız araba aramiyoruz ama neden söylemiyorsun kardeşim. |
Benimde arkadaşım taa muğladan istanbula araba bakmaya geldi.Dedim ki oğlum gelme burada kilerin alayı galericidir dedim çıktı geldi .Adamların tertemiz dediği arabalar vuruklu kırıklı çıkmış almadan döndü
sıfır arabalar bu kadar pahalı olduğu ülkede bu arabalara mahkumsunuz arkadaşlar Niye bu arabalar bu kadar pahalı ? nedenini biliyorsunuz .Eğer bu fiyatlardan gayet memnunsanız neye, memnun değilseniz 24 haziranda neye oy vereceğinizi biliyorsunuz. |
Konu sahibi benim,
Yapılan yorumlara bakıyorumda farazi lüzsumsuz, Ucuz araba bakarsan öyle olur 3-5 beş fazla ver temizini al vs vs ilk mesajımı okumadıkları ortada. Bir kaç kişi hariç forumunda galerici zihniyetinden farkı kalmamış, Eşşeklik bende burda başımdan geçen olayı anlatıyorum. Sıfır 3 serisi alabilsek alırız, bütçemin 50 bin civarı üzerinde kalıyor Sıfır 3 serileri artık 1.5 motor üç silindir 136 beygir, ben 1.6 bakıyorum Piyasa fiyatının altına araç bakıyormuşum, şuan 2015 model zibille 140 bin civarına 3 serisi var ben 170 binleri gözden çıkarmışım, 30 bin fazla eriyorum ve hala piyasa altı diyen üstün zekalılar var. Bulunduğum şehirde olsa burdan bakarız, salak değiliz başka yere gidecek ikinci el arabada boya çizik bakılmazmış, kendiniz araç alırken zaten hiç bakmaz gözünüz kapalı alır geçersiziniz. Ben aracımı satarken alacak kişi neden satıyorsun dedi, benim gözümde beş para etmiyor dandik dedim, şaşırdı, arabada sorun mu var, yok sorun yok, gel bak dediğim dışında bir şey çıkarsa istersen sülalen uçakla gelsin parasını veririm dedim. Aracın sevmediğim her şeyini söyledim, en son alacak kişi siz aracı satmamak için mi uğraşıyorsunuz dedi. Yok dedim herşeyi bil ona göre gel sonra arkamdan küfretme dedim, geldi aracı aldı gitti, Ben satarken araç neyse hepsini söyledim, Benim gibi satıcıların olduğuna hala inanıyorum, inanmak istiyorum, mesele onları bulmak Admin bakıyorsa kapatsın konuyu, |
nerede dursam biri cama yada bana yaklaşıp sonunda birşey istiyor, ülke git gide bitiyor, bunu görmeyenler tuzu kurulardır.
|
hocam 2 yıl çok değil mi? inan üzüldüm halinize. koskoca 2 yılda 160 bin lira mı biriktirebiliyosunuz?
ülke resmen batmış. |
Galerci yalan söylemezsem araba satamam kafasında oluyor. Hiç bir koşulda galeriden araba bakılmaz. Alınmaz bile demiyorum bakılmaz... Sinir stres sahibi oluyor insan.
Araba aileden alınır. Düzgün bir muhitte oturan aile olduğuna inanılan ilanlara bakmak en iyisi. Belki 5 ben lira yukardadır fiyatı ama arabayı beğenmeseniz bile el sıkışıp giderseniz. Galerici beğenmedim diyince kavga edecek moda girer . |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 4 Haziran 2018; 12:5:45 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|