Şimdi Ara

4 gün + 6 farklı şehir + 10 larca şerefsiz halsiyetsiz namussuz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sorsan %99'u müslüman ülkeyiz ama Allah'tan korkan kaç kişi var acaba? Herkes "ben elimdekini kaktırayım, enayi anlamazsa zaten haketmiştir" diye düşünüyor. Hayır arkadaşım! Eğer müşteri soruyorsa ve sen eksik bilgi veriyorsan senin alış verişin dolandırıcılığa girer. Öte tarafta da o kulun hakkını çatır çatır verirsin. Tabii öte tarafı düşünüyorsan...

Konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun. Bunun Ankarası, İzmiri yok. Milletçe durumumuz bu maalesef. İnsan olana denk gelecek kadar şanslıysan güzel bir alış-veriş yaparsın anca.
  • Konu sahibi benim,

Yapılan yorumlara bakıyorumda farazi lüzsumsuz,

Ucuz araba bakarsan öyle olur

3-5 beş fazla ver temizini al vs vs

ilk mesajımı okumadıkları ortada.

Bir kaç kişi hariç forumunda galerici zihniyetinden farkı kalmamış,

Eşşeklik bende burda başımdan geçen olayı anlatıyorum.

Sıfır 3 serisi alabilsek alırız, bütçemin 50 bin civarı üzerinde kalıyor

Sıfır 3 serileri artık 1.5 motor üç silindir 136 beygir, ben 1.6 bakıyorum

Piyasa fiyatının altına araç bakıyormuşum, şuan 2015 model zibille 140 bin civarına 3 serisi var ben 170 binleri gözden çıkarmışım, 30 bin fazla eriyorum ve hala piyasa altı diyen üstün zekalılar var.

Bulunduğum şehirde olsa burdan bakarız, salak değiliz başka yere gidecek

ikinci el arabada boya çizik bakılmazmış, kendiniz araç alırken zaten hiç bakmaz gözünüz kapalı alır geçersiziniz.

Ben aracımı satarken alacak kişi neden satıyorsun dedi, benim gözümde beş para etmiyor dandik dedim, şaşırdı, arabada sorun mu var, yok sorun yok, gel bak dediğim dışında bir şey çıkarsa istersen sülalen uçakla gelsin parasını veririm dedim. Aracın sevmediğim her şeyini söyledim, en son alacak kişi siz aracı satmamak için mi uğraşıyorsunuz dedi. Yok dedim herşeyi bil ona göre gel sonra arkamdan küfretme dedim, geldi aracı aldı gitti,

Ben satarken araç neyse hepsini söyledim,

Benim gibi satıcıların olduğuna hala inanıyorum, inanmak istiyorum, mesele onları bulmak

Admin bakıyorsa kapatsın konuyu,

• quote:

Orijinalden alıntı: gozcelik

Sorsan %99'u müslüman ülkeyiz ama Allah'tan korkan kaç kişi var acaba? Herkes "ben elimdekini kaktırayım, enayi anlamazsa zaten haketmiştir" diye düşünüyor. Hayır arkadaşım! Eğer müşteri soruyorsa ve sen eksik bilgi veriyorsan senin alış verişin dolandırıcılığa girer. Öte tarafta da o kulun hakkını çatır çatır verirsin. Tabii öte tarafı düşünüyorsan...

Konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun. Bunun Ankarası, İzmiri yok. Milletçe durumumuz bu maalesef. İnsan olana denk gelecek kadar şanslıysan güzel bir alış-veriş yaparsın anca.
    Maalesef çok haklısın hocam, insan üzülüyor bu duruma. Komşum sedan egea aldı, egzoz arızası veriyormuş çare bulamadı fiat yakıtla alakalı kullanıcı hatası demiş, mahkemelik olmuşlar. Şimdi diyorki, arıza lambasını geçici olarak söndürebilirsem satıcam hemen, alana yazık günah değil mi? İşte 2.el çok riskli, millet cayır cayır alıyor ben yapamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 7 Haziran 2018; 10:32:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alana yazık satana günah
    Dolandırıcı mısın desen sopa çıkartıp dövmeye çalışır ama bariz dolandırıcılık bu. Bu dünyada yaptırımı yok maalesef (ki yeni kanunlarla ikinci elde 1 yıl garanti verilmesi şart koşulacak falan filan deniyor biliyorsunuz) ama öbür dünyada çatır çatır ödeyecek ve çok pişman olacak.
  • gozcelik kullanıcısına yanıt
    Komşum olduğu için birşey diyemedim ama o an tanıdıktan bile araç almanın riskli olduğunu öğrendim.

• "Para dosttan kazanılır" diye bir laf var
    Özellikle tanıdıktan almak sakıncalı. Bilmiyordur öyle bir sorunu olduğunu derse mahkemeye de veremezsin

Keşke söyleseydiniz komşunuza. Tabii herkese dinden imandan açıklama yapılamayacağı için en azından "sonra başka bir şeyden çıkar acısı" diyip uyarsaydınız. Umarım başkasının canını yakmamıştır.
  • Bir izmirli olarak üzülerek söylüyorum ki çok kötü göç almaya başladı izmir. Zaten büyük şehir, elbet göç alıyordu ama son zamanlarda bu rant peşindeki gayrimenkul ortaklıklarının göz dikmesi, bir de çok lazımmış gibi büyükşehir belediyesinin izmir’e gelin temalı reklamları kanallarda oynatması, ardından istanbuldan buraya göç oluşması son birkaç senede çok değiştirdi izmiri. Bir de sizin araba baktığınız yerler aslında hiç de İzmirlilerin olmadığı yerler genelde. Buca gerçekten hiç de İzmirlilerin gidip takılacağı ya da oturacağı bir yer değil pek. Onun dışında galericilerin çoğu şerefsiz, belinde silah taşıyan tipler. Gittiğiniz Gaziemir tarafındaki galerilerde düzgün araba bulmak zor, zaten onların yan tarafında 6. Sanayi sitesinde araba kasapları vardı. Hala var mı bilmiyorum ama eskiden çalınan arabaları bu kasaplar parçalarına ayırır ve yedek parça olarak satarlardı. Yani arabanız çalındıysa binbir parçaya bölünür sittin sene onu bulamazdınız.

Sanırım en temiz 2. El araç alma şekli filo araç kiralayan firmalardan çıkan arabalara bakmak. Bunlar zaten normal fiyatının aşağısına çok sayıda araç alıp şirketlere kiralayan firmalar ve genellikle düşük kilometreli arabaları çok da eskimeyen satıyorlar. Çoğunlukla da ekspertiz raporları bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 7 Haziran 2018; 13:1:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.5 yıl önce bir arkadaşım E90 320d 2012 model araç aldı. ikamet yeri ankara, araç adana da galericide. Bir telefonla uçağa binip gidip baktılar aldılar. Galerici dürüst bir adamdı. İlk konuştuklarında, aracın 25 bin hasarı olduğunu, ön tampon sağ far ve kaputun yetkili servisinde değiştiğini, araç park halindeyken geri giden bir kamyonetin çarptığını söyleyip fotoğraflarıyla ıspat etmiş ve yetkili servisinden belegeleri hazırlamıştı. İki günde aracın satışı alındı. Araç 2012 model 55000 km de, gerçekten araç sıfır gibi içi ve dışı tertemiz. Böyle galerici bu zamanda bulmak zor gerçekten
  • Bunun şehirle ilgisi yok ülkemizde ki 2.el piyasasının özetidir bu daha da konuşmaya gerek yok.

• antrepocu A kullanıcısına yanıt
    Millet iki senede 160-170 biriktirmeyi geç 10 sene çalışıp anca o paraya ev alıyor. Bir sene daha biriktirip bari sıfırını alın bence. Siz üzüleceğinize paranız üzülsün. (bu arada biz fakirler böyle alıngan olabiliyoruz kusurumuza bakmayın) 😄

• Yukarıda bir arkadaş yazmış benimle paralel olan fikirlerini ama bir kaç şey de ben eklemek istiyorum. Piyasası olmayan kupon arabalara binerim. Alırken satıcının ne iş yaptığı, nerede oturduğu ve konuşma tarzı benim için çok önemlidir.
  • Gecmis olsun hocam galeriden araba alinmaz mumkunse 0 almaya bakin. 160-170 bin cok buyuk paralar. Bende 2. el 2013 BMW bakarken 0km Mondeo aldim.
  • seni çok iyi anlıyorum kardeşim ne yazık ki dürüst insan araç satarken de alırken de zarar ediyor bu ülkede, biz yine de kul hakkı yememek ve arkamızdan ah almamak adına karakterimizden vazgeçemeyiz. Bu arada benim aracım senin istediğin gibi bir araç, ama o fiyata verirsem ben yeni bir araç alamam o yüzden satmayı düşünmem. Bence gücünün yettiği en iyi sıfır aracı al veya çok iyi tanıdığın birinin aracını al derim, yeni opel insignia alabilirsin diye düşünüyorum sıfır olarak, indirim yapacaklardır mutlaka, araç güzel bence.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.