Şimdi Ara

NE KASET! NE DVD! NE HDD! İŞTE SONY HDR-CX7EK ve HDR-CX6EK FULL HD KAMERA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
16.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SONY HDR-CX7EK İNCELEMESİ ve AVANTAJLARI

Arkadaşlar bende HDR-CX7EK modeli var ve kullanıyorum. Bu model hakkında sorular sorabilirsiniz.
    Bu arada telekomun youtube uyguladığı kısıtlama yüzünden proxy kullanmassanız videolar görünmüyor bilginize.

Arkadaşlar kamera japonyadan geldiğnde ilk bakışta aman allahım bu makinayamı ben bu kadar para verdim dedim çünkü gercekten elde oyuncak gibi duruyor hdd ve dvd makinalardaki mekanik aksam olmayışı makinayı baya bi hafifletmiş fakat kullanmaya başlayınca ve kullandıkça içindeki teknolojiye verdiğiniz para karşılığını fazlasıyla kalite olarak geri ödüyor ve gerçekten cok sağlam bir makina bizzat tecrubeyle sabit . Umut ederim ki bir iki sene ye bu teknoloji yaygınlaştıkca fiyatlar yarıdan aşşağı düşer ve bircok arkadaş bu makinanın nimetlerinden sony kalitesiyle faydalanma imkanı bulur. Zaten hali hazırda yurtdışında 1000$ cıvarı satılıyor.

KAMERA DA FULL HD 1080 50i LOGOSU MEVCUT

KAMERADA FULL HD KAYIT İÇİN AVCHD FORMATI KULLANILMIŞ. BU TEKNOLOJİ İLE YÜKSEK KALİTENİN GETİRDİĞİ YÜKSEK VERİ YÜKÜNÜ MAKİNANIN TAŞIMASI SAĞLANMIŞ.

VİDEO AYARLARINDA HD VE SD MODE VAR
    HD MODU SECİNCE HD MENUSU ACILIYOR
    ORADA 4 KALİTE AYARI MEVCUT

HD XP - AVC HD 15M (XP) (4GB MS karta yaklaşık 30 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    HD HQ - AVC HD 9 M (HQ) (4GB MS karta yaklaşık 55 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    HD SP - AVC HD 7 M (SP) (4GB MS karta yaklaşık 1s 5 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    HD LP - AVC HD 5 M (LP) (4GB MS karta yaklaşık 1s 25 dakka kayıt imkanı sunuyor)

SD modu seçince SD menusu aktif hale geliyor burada 3 kalite seceneği var:
    9M (HQ) (4GB MS karta yaklaşık 55 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    6M (SP) (4GB MS karta yaklaşık 1s 20 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    3M (LP) (4GB MS karta yaklaşık 2s 40 dakka kayıt imkanı sunuyor)

KULLANIM KİTAPÇIĞINDA RECORDING FORMAT KISMINDA YAZAN BİLGLER

MOVIE (HD) : AVCHD (1,440 x 1,080) 1080/50i MPEG-4 AVC/H.264
    MOVIE (SD) : MPEG2-PS
    STILL IMAGE: EXIF VER.2.2

MEMORY STICK e kayıt yaptıgından hdd veya dvd kameralar gibi içinde obnjektif zoom dışında herhangibir mekanik aksam yok.
    Bu ses acısından daha temiz bir kayıt imkanı sunar. Sallantılardan ve titreşimlerden mekanik aksam acısından görüntü etkilenmiyor.
    Artı mekanik aksamın az oluşu şarjda daha uzun kullanım süresi sağlıyor. Tabi içinde hdd olmaması daha uygun fiyat avantajıda sağlıyor.

MEMORY STICK kapasite kullanım tablosu için :
    play esport online
    The Best Expert Guide to Esports Betting in 2021 - Play Esport Online
    http://sonystyle.ca/html/multimedia/CAM/HDR-CX7_html_070516/feature_1.html

4 gb memorystıckle geliyor. Fakat 8GB ve 16GB kartlar piyasadsa mevcut.
    Doldugunda bilgisayar yardımıyla tek tuşla dvd ye atıyorsun.
    Eğer karta kaydedilmiş veri kapasitesi dvd kapasitesini aşarsa
    DVD lere bolup birkaç dvdye atıyor.
    Hem hd hem sd cekim ayarı var. İki turdede cesitli kalite ayarları mevcut.

Kamera 5.1 kayıt için 5.1 channel Dolby Digital microfonU var.
    Gercekten cok kaliteli ses kayıta sahip.

Dokunmatik ekrana sahip ve bu ekrandan tum ayarlara ulaşılabiliyorsunuz..

Kameranın resimlerdeki performansı fotograf makinalarındaki kadar olmasada
    cok kalite resim cekimine sahip ve detaylar super.

>resim ornek<
    >resim ornek<

VIDEO İNCELEMELER

GENEL BAKIŞ

JAPONCA DETAYLI

KAMERA BOYUTU

SES PERFORMANSI

KAMERA IŞIKSIZ GECE CEKİM

NIGHT SHOT MODE - GECE ÇEKİM MODU

AĞAR ÇEKİM

KAMERAYLA CEKILMIŞ CEŞİTLİ VİDEOLAR. (BU GORUNTULER YOUTUBE UYARLANDIGI İCİN KALİTE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR.)

FULL HD MODE

İlgili linkler:

Üretici sayfası : TIKLA

RESİM GALERİ :http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-HDR-CX7-Photo-Gallery.htm

VIDEO GALERİ :http://homebizvalue.com/iphone/video-theme/hdr-cx7.html

DAHA FAZLA BİLGİ :

TÜRKÇE KULLAIM KİTAPÇIĞI :http://pdf.crse.com/manuals/3214657511.pdf

SONY FULL HD SAYFASI:http://www.sony-asia.com/microsite/hd/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R635X -- 17 Mayıs 2008; 21:41:55 >

• Yazı için teşekkürler , yalnız bunları sola dayalı yaparsan sevinirixz, hiç bişey görünmüyor.
  • Peki bu cihaz ntsc sanırım, bu pal cihazlarda seyrederken sorun yaşanıyormu, ççoğu lcd tv de çıkmaz ama hala çoğu kişi eski tip tv kullanıyor.
    CX-6EK bu kamera avrupa piyasası için çıkımış sanırım, bunu almak dahamı mantıklı. Arasında sanki fark yokmuş gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

Peki bu cihaz ntsc sanırım, bu pal cihazlarda seyrederken sorun yaşanıyormu, ççoğu lcd tv de çıkmaz ama hala çoğu kişi eski tip tv kullanıyor.
    CX-6EK bu kamera avrupa piyasası için çıkımış sanırım, bunu almak dahamı mantıklı. Arasında sanki fark yokmuş gibi.

Kameranın hiç bu ozelligine ihtiyacım olmadı. Tam bakmadım ama menulerinde PAL ve NTSC cekim için ayar mevcut ama gosterim olayına bakmadım. Ben makınayı Japonyadan aldım. Uluslar arası pazar için üretilmiş bendeki ve uluslar arası garanti kapsamında artı turkce dil destegide var. Japonyada aynı kamera japonca modeli 200dolar daha uygun satılıyordu.
  • 8 GB memory card 250 ytl civarında , pahalı yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: asddemir

8 GB memory card 250 ytl civarında , pahalı yani

8gb hic gerek duyulmuyor kamerayla gelen 4gb kart dolunca zaten dvd ye alıyorsunuzki full hd 1 saatin uzerindde kayıt yapıyorsunuz.

evet sonra 8 gb evet pahalı 200 ytl cıvarı
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd72121

ama tavsiyem eger cok ıhtıyac varsa bir tane daha 4 gb almanız daha makul hem fiyatta 60 ytl

http://www.akakce.com/bellek-karti-memory-stick/en-ucuz-sandisk-4gb-pro-duo-memory-stick-bellek-karti-fiyati,007967.html

birde yurt dışında ben bu kartları üctedbire temin edilebiliyor olmama ramen ihtiyac duymadıgım icin almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R635X -- 25 Şubat 2008; 19:24:19 >

• işte demek ki ne zamandır düşündüğüm şeyi yapmış nihayetinde sony... ekstra bir mekanik aksam olmaması hem pil süresini uzatıyor hem daha temiz ses sağlıyor hemde boyutunu daha da ufaltıyor.. tam sahip olmak isteyeceğim kamera işte...
  • Harici mikrofon takılamaması kullanım alanını kısıtlayacak.1200 dolarlık fiyatı yurt dışı için uygun olsada ülkemizde çok daha fazla fiyatlandırılır.Samsung bu segmente daha önce girdi.Şüphesiz sony'nin kamera konusundaki deneyimi ile karşılaştırılamaz.Ürün gerçekten çok güzel.Bellek kayıt teknolojisi harika bir olay.Kaset aktarmak için zaman kaybetmiyorsunuz.Ben yinede sony için para ayıramayacak arkadaşlara samsung'u önerebilirim.Bu segmentte vp-mx10 fiyatına göre harika bir seçim.
  • Benim anlamadığım, bu film/ dizilerde kullanılan cameralarla bu ve bunun türevleri arasında ne fark var?
    film çekimlerinde kullanılan kameraların hangi özellikleri daha iyi bundan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: In a world

Benim anlamadığım, bu film/ dizilerde kullanılan cameralarla bu ve bunun türevleri arasında ne fark var?
    film çekimlerinde kullanılan kameraların hangi özellikleri daha iyi bundan?

film çekimlerinde kullanılan kameraların mercekleri gerçekten çok büyük oluyor. Bunun nedeni daha düşük hassaiyete algılayıcıyı indirgeyebilmek(iso). bunu nedeni yüksek hassasiyete sahip (iso) algılayıcı noise oluşturacaktır. tıpkı fotoğraf makinelerinde ki gibi.. iso düşürürsen noise düşer daha temiz görüntü alırsın.. ama ccd üzerine yeterince ışık düşürmen gerekir bunun içinde büyük bir objektif şarttır. Birde profesyonel makinalarda birden çok algılayıcı her renk için ayrı ölçümler yapar bu sayede daha temiz görüntü elde edilir.. daha fazla güç harcayan güçlü ve özel işlemcileri vardır.. vesaire vesaire...

• sinema kameraları apayrı bir konu bunlar yanına yaklaşamaz bikere çözünürlük konusunda 35mm kameralar dv ve ya HD kameralara feci bir fark atar ki haklıdır

ayrıca bundan farkı çok sayıda manuel özellik olması

asla karşılaştırılamayacak iki türdür bunlar neyi anlayamadığnızı merak ettim doğrusu

bu kameralar evde yolda tatilde çekim yapmak için tasarlanmış kullanıcı sınıfı ürünlerdir
  • sony maalesef SD card kullanmıyor asıl parayıda bu kartlardan götürüyor. canon, panasonic, samsung modellerindede SD karta high definition kayıt yapan modeller var. sony nin kullandığı memory stick fiyatının üçte birine SD card alınabiliyor. 8GB SD card 80-90 milyon, internette 70 ytl civarı.
  • HDR CX7 NİN DİĞER MODELLERE(DVD-KASET VE HDD MODELLERE GÖRE) GÖRE GÖRÜNTÜ NETLİĞİ AÇISINDA BİR DEZAVANTAJI VARMI.
  • arkadaşlar hdr cx 7 modeli için internette 4.6 megapixel fotograf ,
    6.1 megapixel resim cekimi diyor bu nedemek oluyo bilen varsa anlatabilir mi?
  • 4.6 dedği çift kayıt yani video çekimi sırasında foto çekerseniz 4.6 yapıyor foto modunda 6.1

ama ben 4.6 deil 4.3 die hatırlıom o başka şey
  • anlamadigim ise HD görüntüsün kücük bir karta haviza ettigin icin, görüntü kaypi olmaz mi?
    HDD'li kameralara dosya eklemek daha kolay adi üstü tolap.
  • paylaşım için teşekkürler
  • arkadaşlar 4GB lık memory stick'e 1 saatten fazla high definition kayıt mümkün mü? nasıl oluyor anlamadım. normal DVD lerde bu kadar kayıt yapmıyor mu?
  • birde bu model için sony nin sitesinde parantez içinde 8 GB yazıyor. 16 GB lık kartı desteklemiyor olabilir diye düşünüyorum ne dersiniz?
  • Panasonic'in bir modeli var 3CCD li Leica lensli full HD 1920x1080 AVCHD formatında SD karta kayıt yapıyor. ve bu sony'nin cmos sensörlü ve sadece kendi memorystick destekleyen kamerasından daha iyi. Sony JVC Samsung gibi markalar HDD ve DVD'ye kayıt yapan kameralarla uğraşırlarken Panasonic SD karta profesyonel kalitede video kaydı yapan kameralar yapmıştı bile. Şimdi Sony de buna dönüyor ama şu memorystick de ısrar ettikçe kaybetmeye mahkumlar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.