Şimdi Ara

NE KASET! NE DVD! NE HDD! İŞTE SONY HDR-CX7EK ve HDR-CX6EK FULL HD KAMERA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
16.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsen video kamera da panasonic benim için iLk iki firmadan biridir bahsettiğimiz konu üzerinde benim önerebiLeceğim ürün SD1 oLur arkadaşLar.

1/50---1/8000 perde aralığı
    SD SDHC kartLara 90 dakikaya kadar kayıt.
    CCD 1/4''
    HD Kayıt : 1440 x 1080i
    SD / SDHC (SDHC 4GB uyumlu)
    3CCD Kamera Sistemi
    Optik Görüntü Sabitleme
    Leica Dicomar Lens
    12x Optik Zum
    3.0inch geniş LCD
    5.1ch Surround (5ECM Mic)
    HDMI Bağlantı (cable opsiyonel)
    AVCHD
    Rüzgar etki azaLtma O.I.S vesaire iLe oLdukça iyi bir modeL.

DAHA GENİŞ BİLGİ

• (panosonic in linkinde) Kayıt Modu HF (13Mbps/CBR), HN (9Mbps/VBR), HE (6Mbps/VBR) ne anlama geliyor? Mini dv kameraların data hızı 25Mb/s bu nasıl açıklanabilir? 13Mbps/CBR deki cbr nedir acaba?

Sony nin Mbps ni bulamadım. Mbps önemli mi, önemsiz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 3 Nisan 2008; 1:57:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: asddemir

arkadaşlar 4GB lık memory stick'e 1 saatten fazla high definition kayıt mümkün mü? nasıl oluyor anlamadım. normal DVD lerde bu kadar kayıt yapmıyor mu?

HQ MODUNDA sony dvd tek katmanlı olanı 20 dak çift olanı 45 dak
    HQ MODUNDA 4gb memory stick e 55 dak 8gb a 1 saat 55 dak kayıt yapar...bu arada bir adet 8gb 250 ytl yakında 32 ler gelirse oda 500 ytl olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 3 Nisan 2008; 9:44:00 >
  • cihazın fiyatı ne kadar acaba
  • 2300-2700 civarı
  • Durumumuz iyi olsun şu kameraları iyice araştırıp güzel bir makina alıcam hem çoluk çocuk çekicem hemde kısafilm olsun güzel güzel şeyler çekmek istiyorum.Şu makina baya iyi geldi.
    Şu anda zaten dolar/euro coştu... ülke de belirsizlik var şu ortam b geçsin bakalım
  • birazda dövizin yükselmesi hayra alamettir..önce fiatları yukarı çekerler.alıcı bulamayınca dükkan kirasını çıkarmak için %40 inerler..ayın 25-30 u arası kamara almak en doğrusudur

bunun kartına vereceğin para ile 1 ytl ye 3 ekmek alırsak 750 ekmek ediyor.. fırını komple kapatırız baba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 6 Nisan 2008; 1:04:25 >
  • quote:

arkadaşlar 4GB lık memory stick'e 1 saatten fazla high definition kayıt mümkün mü? nasıl oluyor anlamadım. normal DVD lerde bu kadar kayıt yapmıyor mu?

Arkadaşlar burada bir kavram kargaşası var gibi geliyor bana. Bu kamera asla FULL HD kayıt yapamaz. Evet belki 1920*1080 pixel kayıt yapabiliyordur ama yayıncılıkta bu FULL HD anlamına gelmez. Sadece isminin karşılığı olan High Defination yani yüksek çözünürlük adını taşır. Yüksek çözünürlüklü sıkıştırılmış kayıtdır bu. Mümkün mü Blue Ray filmlerin kalitesini 4 GB lık bir memory karttaki 1 Saatlik görüntüde yakalamak.

Şimdi biraz yayıncılık teknikleriyle anlatmaya çalışayım. Nasıl tam olarak basite indirgeyip anlatabilirim bilmiyorum ama deneyeceğim. Lütfen ukalalık olarak algılamayın.

Full HD kayıt adının tam karşılığını verebilmek için Sampling Rate'nin 4:4:4 olması gerekiyorki bu da çok büyük bir data bilgisi dolayısıyla da çok büyük bir hafıza gerektirir. Böyle birkaydı da profesyonel montaj setlerinde bile montajlamak oldukça güçtür. Fiber optik kablolama yaparak harici raid sistemler kullanmak gerekir.

Profesyonel sistemlerde disklere kayıt yapan kameralar mevcut. Bunlardan birisi de benim almayı düşündüğüm SONY XDCAM HD serisi kameradır. Ancak bu kamera bile 4:4:4 değil, Mpeg-2 sıkıştırma, 4:2:0 Sampling Rate ve 2 kanal ses ile 68 dakikalık kaydı 23.3 GB lık diske yazıyor. Bunun 3 GB ını extra datalar olarak düşünürsek (ki bu kadar tutmaz) 20 Gb kalır. Ha bu arada Max. Bit Rate 35 Mb/s. Yani bu da Full HD olmadığının bariz göstergesi. Bu bahsettiğim kameranın sadece recorder kısmı (yani objektif hariç) 58.000 YTL. + KDV.

Bu nedenle bu kameranın FULL HD kayıt yapması gibi bir şey söz konusu olamaz. Yine söylüyorum; yayıncılık anlamındaki gerçek Full HD den bahsediyorum. Yani televizyonların üstünde yazan FULL HD kelimesini yanlış anlamamak adına bunu anlatmaya çalışıyorum. Yeni başlayan ve konuya tam hakim olamayan arkadaşların kavram kargaşasına düşmemeleri adına. Çünkü TV lerin üzerine bakarsak bir Full HD yazar bir de HD Ready yazar. Oysa bunlar format değildir. Bunlar televizyonların çözünürlüğünü ifade eder. FULL HD yukarda anlattığım gibi çok yüksek datalar içerir. Bu kamera 1920*1080 mpeg sıkıştırmalı kayıt yapabilir. Ama bu FULL HD kayıt değil sadece 1920*1080 çözünürlükte kayıttır kayıt çözünürlüğüdür. Yani her 1920*1080 kayıt Full HD değildir.

Galiba kafaları iyice karıştırdım. Hah şöyle açıklayabilirim. SD kayıtlara bakalım. Ne tür kayıtlar var. Analog olarak VHS, SVHS, Hi-8, BetaCam dijital larak da bunlara Dv Cam, DVC Pro ve Digital BetaCam eklenebilir. Bunların hepsi SD dir yani standart defination yani Pal için 720*576 ama kayıtkaliteleri inanılmaz farklıdır. Malum en kötü kayıt VHS en iyi kayıt ise Digital BataCam da dır. Bunun gibi HD de de böyle bir durum var. Birebir aynısı olmasa da açıklayıcı olmak adına bunları söyledim. Yani evet HD kayıt yapıyor olabilir ama bu FULL HD olamaz. İnanılmaz derecede sıkıştırılmış 1920*1080 çözünürlüğünde kayıt dır.

Oh beee neden bulaştım ki ben bu açıklama işine...

• çok güzel açıklamışsın baba..ellerine sağlık Full HD kayıt yapmıyor zaten baba ..HD READY olarak 1440x1080 üzeri kaydeden yok bildiğim kadar bit rate oranı en iyi hd kamerada oda direk mem stick e yazan ve görüntüyü işleyen
    17mb/s (MS)
    15mb/s ( hdd ve minidivi )
    nerde baba 35mb/s ler birde şunu diyeyeim 1920x1080 olarak sadece tv de izlerkne bu değer elde edilebiliyor.. En kötüsü görüntüler çipler vasıtası ile içerde işleniyor allanıyor-pullanıyor öyle sunuluyor ..öyle görmemiz sağlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 23 Nisan 2008; 13:12:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Contrbas

quote:

Arkadaşlar burada bir kavram kargaşası var gibi geliyor bana. Bu kamera asla FULL HD kayıt yapamaz. Evet belki 1920*1080 pixel kayıt yapabiliyordur ama yayıncılıkta bu FULL HD anlamına gelmez. Sadece isminin karşılığı olan High Defination yani yüksek çözünürlük adını taşır. Yüksek çözünürlüklü sıkıştırılmış kayıtdır bu. Mümkün mü Blue Ray filmlerin kalitesini 4 GB lık bir memory karttaki 1 Saatlik görüntüde yakalamak.

Şimdi biraz yayıncılık teknikleriyle anlatmaya çalışayım. Nasıl tam olarak basite indirgeyip anlatabilirim bilmiyorum ama deneyeceğim. Lütfen ukalalık olarak algılamayın.

Full HD kayıt adının tam karşılığını verebilmek için Sampling Rate'nin 4:4:4 olması gerekiyorki bu da çok büyük bir data bilgisi dolayısıyla da çok büyük bir hafıza gerektirir. Böyle birkaydı da profesyonel montaj setlerinde bile montajlamak oldukça güçtür. Fiber optik kablolama yaparak harici raid sistemler kullanmak gerekir.

Profesyonel sistemlerde disklere kayıt yapan kameralar mevcut. Bunlardan birisi de benim almayı düşündüğüm SONY XDCAM HD serisi kameradır. Ancak bu kamera bile 4:4:4 değil, Mpeg-2 sıkıştırma, 4:2:0 Sampling Rate ve 2 kanal ses ile 68 dakikalık kaydı 23.3 GB lık diske yazıyor. Bunun 3 GB ını extra datalar olarak düşünürsek (ki bu kadar tutmaz) 20 Gb kalır. Ha bu arada Max. Bit Rate 35 Mb/s. Yani bu da Full HD olmadığının bariz göstergesi. Bu bahsettiğim kameranın sadece recorder kısmı (yani objektif hariç) 58.000 YTL. + KDV.

Bu nedenle bu kameranın FULL HD kayıt yapması gibi bir şey söz konusu olamaz. Yine söylüyorum; yayıncılık anlamındaki gerçek Full HD den bahsediyorum. Yani televizyonların üstünde yazan FULL HD kelimesini yanlış anlamamak adına bunu anlatmaya çalışıyorum. Yeni başlayan ve konuya tam hakim olamayan arkadaşların kavram kargaşasına düşmemeleri adına. Çünkü TV lerin üzerine bakarsak bir Full HD yazar bir de HD Ready yazar. Oysa bunlar format değildir. Bunlar televizyonların çözünürlüğünü ifade eder. FULL HD yukarda anlattığım gibi çok yüksek datalar içerir. Bu kamera 1920*1080 mpeg sıkıştırmalı kayıt yapabilir. Ama bu FULL HD kayıt değil sadece 1920*1080 çözünürlükte kayıttır kayıt çözünürlüğüdür. Yani her 1920*1080 kayıt Full HD değildir.

Galiba kafaları iyice karıştırdım. Hah şöyle açıklayabilirim. SD kayıtlara bakalım. Ne tür kayıtlar var. Analog olarak VHS, SVHS, Hi-8, BetaCam dijital larak da bunlara Dv Cam, DVC Pro ve Digital BetaCam eklenebilir. Bunların hepsi SD dir yani standart defination yani Pal için 720*576 ama kayıtkaliteleri inanılmaz farklıdır. Malum en kötü kayıt VHS en iyi kayıt ise Digital BataCam da dır. Bunun gibi HD de de böyle bir durum var. Birebir aynısı olmasa da açıklayıcı olmak adına bunları söyledim. Yani evet HD kayıt yapıyor olabilir ama bu FULL HD olamaz. İnanılmaz derecede sıkıştırılmış 1920*1080 çözünürlüğünde kayıt dır.

Oh beee neden bulaştım ki ben bu açıklama işine...

Hocam verdiginiz aciklamalar icin teskkurler
    peki piyasada sony nin SR11e ve SR12 e serileri yeni cikti
    bunlar FULL HD olarak tanitiliyor bunlar dami mpeg sıkıştırmalı kayit yapiyor?

• evet sr11-12 hatta sonraki sr modelleri için de geçerli olacaktır sıkıştırma vardır

unutmayın bunlar profesyonel kameralar değil handycam türü kameralardır

zaten gerçek full hd de açıkçası istemem vitrine koymıcam kamerayı

işlemeyi bırak izlemek bile oldukça güç olur

Contrbas arkadaşa da teşekkür ederiz oldukça bilgili görünüyor paylaşırsa çok memnun oluruz:)
  • Contrbas arkadaşa çok teşekkürler. Çok değerli bilgiler bu verdikleri...

Hemen aklıma gelen 2 sorum olacak:
    1-fotoğraf makinesindeki "iso" ayarlarının video kameralardaki karşılığı nedir? Örneğin 50 iso da çektiklerim çok daha kalite ve file size ı büyük!
    Ama aynı sahneyi 400 iso da çekersem kalite daha düşük, file size da daha düşük tabii!
    Mesela SR-12, 5 milyon brüt pixel diyor... başka bir makine 3.6 milyon brüt pixel diyor...vs...
    ISO karşılığı bu değerler mi yoksa daha başka bişiler mi?
    Bir de 800.000 rakamı var devamlı karşıma çıkan. Bunlarla bir ilgisi var mı?

2-Buradaki arkadaşlarla şöyle bir çalışma yapsak bir anlamı olur mu? Bize fikir verir mi?
    Herkes kendi makinesi ile tam tamına 5 dakikalık HDV, AVCHD ya da her neyse bişiler çekecek ve bunun kaç mb tuttuğunu buraya yazacak!
    Biz de bakıcaz, 5 dakikalık kayıt, HG10 da diyelim 10 mb, SR12 de diyelim 13 mb vs. sonuna hangisinin file size'ı yüksekse,
    "bu makine daha iyi çekmekte" diyebilecek miyiz????

• bende Contrbas arkadasa vermis oldugu bilgilerden dolayi tsk,ederim,
    kendisinden ricam bu baslik altindaki yorumu nedir onu sorcagim?

memory stick veya sdhc karta kayit yapana kameralar hk.fikrini ve tercihii soyleyebilirse hepimz sevnrz

sony cx7
    canon hf10 ve hf 100

tabii sr 11 ve 12 serisi hk.fikrinide veririse sanrm tum forumdaki arkadaslar memnuniyetten ucacaktr

tekrar tsk.
  • Arkadaşlar SONY SR11, SR12 serisi kameralar hakkında naçizane bilgilerimi ve değerlendirmelerimi şöyle aktarabilirim.

Kayıt Kalitesi: HD; FH (1920x1080i, 16Mbps) / HQ (9Mbps) / SP (7Mbps) / LP (5Mbps) ,
    SD; HQ (9Mbps) / SP (6Mbps) / LP (3Mbps)

MPEG Kodlama: HD: MPEG-4 AVC / H.264 SD: MPEG2

Kayıt Kapasitesi: SR 12 serisi 120 GB
    SR 11 serisi 60 GB

Öncelikle AVC / H.264 ne demek ona bakalım.

AVC / H.264 bir codec tir ve SONY ile Panasonic’in AVCHD (Advanced Video Codec High Definition - Gelişmiş Yüksek Çözünürlüklü Video Codec) için kullandığı bir codec’tir. AVCHD ise DVD medyalara görüntü kaydı yapan video kameralarında, kabul edilebilir bir uzunlukta HD-Video kaydını mümkün kılmak için yeni bir formattır. MPEG4 AVC/H.264 standart DVD filmlerde kullanılan MPEG2'ye göre 2 kat daha fazla sıkıştırma oranı sunar. AVCHD 1080i ve 720p kayıt desteklemektedir.

Şimdi vereceğim sayısal değerlere dikkat edelim:

HD videolar standart bir DVD filme göre 4 kata yakın daha fazla bilgi içermektedir.
    Standart çözünürlükteki kameralar -ortalama bir kalitede- DVD medyalara, 30 dakika süresince kayıt yapabiliyor.
    Ancak bu yöntemle HD kameralar aynı DVD medyaya yine ortalama bir kalitede 20 dakika kayıt yapabiliyor.

Şimdi düşünelim; 4 kat fazla veri ama hemen hemen aynı süre kayıt.

Kabul edilmeli ki hiçbir sıkıştırma kaliteden ödün verilmeden gerçekleştirilemez. Bir datanın yatay ve düşey piksellerindeki miktar değiştirilmeden (kaldı ki değiştirilse bile) eğer gerçek kaplayacağı alan 4’te 1 oranında azaltılabiliyorsa bu bir takım tavizlerin verildiği anlamına gelir.

Bir kayıtçı ne kadar küçük bir kapasiteye ne kadar yüksek kayıt yapıyorsa o kadar yüksek çözünürlük uyguluyor anlamına gelir. Kullandığı teknoloji ne olursa olsun sonuçta yaptığı işlem sıkıştırmadır. Kayıpsız sıkıştırma yapılması şu an için mümkün değildir. Gelecekte ne olur bilemem.

Ayrıca bu kameralarda (SR11 SR12) ses Dolby Digital (AC-3) (Audio Codec 3) olarak kayıt edilmektedir. Yani bu kameraların Dolby Digital 5.1 kayıt yaptıkları söylenir. Doğrudur. Ancak normal film çekimlerinde DD 5.1 kayıt genellikle en az beş mikrofonla kaydedilir (biri konuşmalar, dördü arka plan ses efektleri için). Bu kameralarda ise bu işlem tek bir mikrofonla yapılır. Bu da bir oranda sanal bir DD dir. Dolby Dijital, 1:12 civarında sabit bir ses sıkıştırma metodu kullanır. Bunun anlamı, kodlanacak ses ne kadar çok olursa olsun, sıkıştırmanın her zaman aynı olacağıdır, böylece sabit çıkışlı bir sıkıştırma algoritmasına sahip olunur. Bunun pratik yönü disk alanıdır, fakat kötü yönü ses miktarı arttıkça ses kalitesinin düşmesidir.

Şu anda bazı HD kameralarda Mini DV kasetlere 60 dakika boyunca HD Video kaydı yapılabiliyor. Ben şahsen kasetli kameraları diğer medyaları kullanan kameralara tercih ederim. Bunun nedeni kasete çekilmiş görüntülerin işlenebilirliğinin daha geniş olması. Ayrıca kasetli kameralarda bahsi geçen codeclerle herhangi bir sıkıştırma yapılmıyor. Bu görüntüleri işlemek daha uzun zaman almasına rağmen daha kesin sonuçlar elde edilebiliyor. 60 dk. lık bir görüntüyü bilgisayara atmak için min. 60 dk. gerekiyor. Daha sonra bunu herhangi bir video editör programı yardımıyla istediğiniz gibi kesip biçebilir ve istediğiniz medyaya çıkış alabilirsiniz. Capture esnasında istediğiniz sıkıştırmayı video editör programının codecleri yardımıyla yapabilirsiniz. İşte bu işlem bir zaman alır ancak HD, DVD veya Memory e kaydedilmiş görüntüleri bilgisayara atmak daha kısa süresine rağmen işlemek izlemek ve convert etmek için çok çeşitli programları ve codecleri kullanmanız gerekir. Bunlarda extra süreler alır. Bu nedenlerle ben kasetli kameraları tercih ederim. Yani eğer bir kısa film çekmeyi planlıyorsanız kesinlikle kasetli kamera kullanmanızı öneririm. Ancak amatör kullanıcılar için az önce de söylediğim gibi DVD medyaların, yapılan kaydın bilgisayara aktarılması, çoğaltılması ve benzeri işlerde sağladıkları pratiklik, bu medyaları cazip kılmaktadır.

Son bir şey daha şu anki DVD playerlar AVCHD formatını desteklemediğinden bu format ile kayıt altına alınmış görüntüler sadece bilgisayarlardan izlenebilmektedir.

SONY SR11 SR12 serisi kameralar, Dual Record yani video çekimi sırasında fotoğraf çekimi imkanı tanıyor.

i.LINK çıkışı yok. Bu da capture imkanı vermez. Ancak codec yüklü olursa import imkanı verir. Böylelikle kaydedilmiş görüntüyü SD DVD yapabilmek için conver etmek gerekir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

• Baba nerelerdeydin sen şimdiye kadar ya
    Helalin var
  • quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

Baba nerelerdeydin sen şimdiye kadar ya
    Helalin var

Eyvallah arkadaşım :):):) İşlerimin yoğunluğu nedeniyle yazamıyordum. Sedece okuyabiliyordum. ama bir rahata çıkınca yaziim bişiiler istedim :):):)
  • quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

Contrbas arkadaşa çok teşekkürler. Çok değerli bilgiler bu verdikleri...

Hemen aklıma gelen 2 sorum olacak:
    1-fotoğraf makinesindeki "iso" ayarlarının video kameralardaki karşılığı nedir? Örneğin 50 iso da çektiklerim çok daha kalite ve file size ı büyük!
    Ama aynı sahneyi 400 iso da çekersem kalite daha düşük, file size da daha düşük tabii!
    Mesela SR-12, 5 milyon brüt pixel diyor... başka bir makine 3.6 milyon brüt pixel diyor...vs...
    ISO karşılığı bu değerler mi yoksa daha başka bişiler mi?
    Bir de 800.000 rakamı var devamlı karşıma çıkan. Bunlarla bir ilgisi var mı?

2-Buradaki arkadaşlarla şöyle bir çalışma yapsak bir anlamı olur mu? Bize fikir verir mi?
    Herkes kendi makinesi ile tam tamına 5 dakikalık HDV, AVCHD ya da her neyse bişiler çekecek ve bunun kaç mb tuttuğunu buraya yazacak!
    Biz de bakıcaz, 5 dakikalık kayıt, HG10 da diyelim 10 mb, SR12 de diyelim 13 mb vs. sonuna hangisinin file size'ı yüksekse,
    "bu makine daha iyi çekmekte" diyebilecek miyiz????

Şöyle bir açıklama yapabilirim. ISO fotoğrafın ışığa duyarlılığıdır. Bazı sahnelerin çekiminde ışığın yetmediği durumlarda ISO ayarını değiştirmek doğru sonucu almamızı sağlar. Ancak ISO yu yek başına ayarlamak her zaman doğru sonuçlar elde edeceğimizi göstermez. Enstantane ve diyafram ayarları da doğru resim çekmemizde etken unsurlardır. Bu nedenle 50 ISO da çekersem kaliteli 400 ISO da çekersem kalitesiz olur diye düşünmek bizi hataya sürükler. Örneğin öğle vakti açık bir alanda koşan bir insanı görüntülemek istiyoruz. ISO 50, diyafram f:4 ya da f:5 enstantane ise 1/1000. Çektiğimiz fotoğrafta adamın net olduğunu ayakları ve ellerini hareketli olmasından dolayı flue olduğunu görüp enstantaneyi 1/2000'e çıkartmak istiyoruz ama ışık yeterli değilse o zaman ISO'yu 400 olarak ayarlayıp net sonuca ulaşmış oluruz. Böyle bişiilerdi yanılmıyorsam :):):)

Neyse bu fotoğrafçıların işi. Bu konuda ukalalık yapmayayım ben. Ancak şunu biliyorum ki ISO ayarının yüksek olması fotoğrafta grenlenmeler oluşturacaktır.

Kameralarda ISO nun tam karılığı olmamakla beraber benzer bir özellik olarak lux low yada night mode kullanılabilir. Bu da bu da düşük ışıkta ya da gece modunda çekim için kullanılır.

O kameraların üzerinde yazan 5 milyon ya da 3.6 milyon brüt pixel ISO karşılığı değerler değildir. Bunlar kameranın fotoğraf makinası olarak kullanılması esnasında çekilen fotoğrafların çözünürlüğüdür. Yine dikkat!!! Çözünürlüğüdür diyorum, kalitesidir demiyorum. Çünkü en büyük yanılgılardan biri yüksek çözünürlüğün yüksek kalite olduğunu düşünmektir.

Gelelim şu kafanı karıştıran 800.000 meselesine. Bu da 5 milyon ya da 3.6 milyon brüt pixelin diğer bir çözünürlüğüdür. yani o makina milyon pixel değil 800.000 piksel foto çekiyordur. Bu da demek oluyorki o makina büyük ihtimalle Mini DV kaset kullanıyordur ve fotoğrafları herhangi bir memory karta değil, kasete çekiyordur. Eğer böyle bir makina alacak olursan sakın fotoğrf çekme. Resim yapmayı bilmiyorsan bile otur çöp adam çizer gibi resimeri elinle çiz daha iyi :):):) Bu gün en dandik cep telefonu bile 1.3 MP çekiyor. Ve çok önemli bir ayrıntı. Bunu bir kaç satıcıdan ve dolayısıyla bir kaç kullanıcıdan duydum. Bu kamera 5.2 milyon pixel video çekiyor derler. en çok da web cam lerde duyarız bunu. Böyle bir şey mümküm değil. O bahsetikleri çok milyon pixeller sadece foto için geçerlidir. Bunu nasıl anlarız Bizim HD videomuzun ölçüleri neydi 1920*1080 yani yatayda 1920 pixel var dikey de 1080 pixel var o halde 1920*1080 = 2.073.600 dir. Yani SD görüntülere bakalım: 720*576 = 414.720 yani demek oluyorki bizim HD videomuzun tek bir karesinde 2.073.600 pixel var bu da demek oluyor ki kamerada asla o bahsedilen 5.2 milyon pixeller olamaz. Bunu bir yanılgıyı gidermek için anlattım.

Bir video veya bir fotoğraf çekiminde en iyi soncu yakalayabilmek için kesinlikle en ideal ışıklandırmayı yapmamız grektiğini asla unutmayalım. Çok basit bir detay veriim yeni başlayanlar için. Eğer gündüz vakti ev içinde çekim yapıyorsanız çektiğiniz obje asla pencerenin önünde olmasın. Bunu söylediğim için bana kızmayın çünkü ben 5-6 yıllık kameramanın Bülent Ersoy'la röportaj yaparken Bülent Ersoy'u pencerenin önündeki koltuğa oturtup çektiğine şahit oldum. Ki Bülent Ersoy'un nasıl bir makyaj yaptığını biliyorsunuz ve bahsedilen konumda yapılan çekim sonucunda suratının nasıl bir şekilde çıktığını tahmin edebilirsiniz. :):):)

• Ben bu makineyi almak istiyorum, fiyatlarin biraz dusmesini bekleyecegim. Mukemmel bir cihaz, gerek sessizligi gerek batarya omru gerek yuksek cozunurlukte hd kaydi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

Ben bu makineyi almak istiyorum, fiyatlarin biraz dusmesini bekleyecegim. Mukemmel bir cihaz, gerek sessizligi gerek batarya omru gerek yuksek cozunurlukte hd kaydi..

eline al bir incele bakayım ebn alınca elimde flüt var var sandım kameramı flütmü anlıyamadım
  • aynen panasonica..sanki oyuncak.kötülemek için demeyrm ..SONY soncta..
    bu kamreadan alan ve kullanan arkadaşlar varsa ltf yorumlarını yazarsa memnun olurz.
    canon la bu cihaz arasnda düşnmekten kafayı yemek üzereyim

yok mu bu cihazı alıp bize yorum ypacak arkadaş...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.