Şimdi Ara

NE KASET! NE DVD! NE HDD! İŞTE SONY HDR-CX7EK ve HDR-CX6EK FULL HD KAMERA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
16.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar kanmayin bu tuzaklara paranizi carcur etmeyin bunlar japon tuzagi ehe
  • @contbas,
    Güzel bilgiler ama bunlar fazla pro konulara giriyor. 4:4:4 anlamı sıfır sıkıştırma demek!.mesleğin gereği senin çok iyi bildiğin konu ama
    buradaki handy-cam kullanıcılarına yaramayacaktır.Umarım kızmazsın.

Evet el kameraların üzerinde hd yazması yanıltma ama bu böyle devam edecek.Çünkü eve kullanıcıların 4:4:4 gibi ileri seviyede çekim yapmaya
    ne mali gücü ne de zamanı yeter. Bu tür çekimleri işleyecek ve depolayacak cihazlar sıradan bir amatör için servetin üzerindedir.
    Ama kusursuz bir bluebox çekimleri ve studyada yapılacak rotoscoping çalışmasında renklerin içiçe girmemesi için en idealidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nodar

@contbas,
    Güzel bilgiler ama bunlar fazla pro konulara giriyor. 4:4:4 anlamı sıfır sıkıştırma demek!.mesleğin gereği senin çok iyi bildiğin konu ama
    buradaki handy-cam kullanıcılarına yaramayacaktır.Umarım kızmazsın.

Evet el kameraların üzerinde hd yazması yanıltma ama bu böyle devam edecek.Çünkü eve kullanıcıların 4:4:4 gibi ileri seviyede çekim yapmaya
    ne mali gücü ne de zamanı yeter. Bu tür çekimleri işleyecek ve depolayacak cihazlar sıradan bir amatör için servetin üzerindedir.
    Ama kusursuz bir bluebox çekimleri ve studyada yapılacak rotoscoping çalışmasında renklerin içiçe girmemesi için en idealidir.

Aaa delisin sen niye kızayım ki sana??
    Doğru söylemişsin fazla pro konular ama ben sadece Full HD kavramının aslında ne olduğunu anlatmak adına başta söyledim onu. Satır aralarında böyle bir kamerayı alıp kullanmanın çok zor olduğunu o yüzden şu çok bahsedilen Full HD kavramının sadece pixel sayısından ibaret olduğunu belirttim. Sen de güzel ilave yapmışsın eyvallah

• Contrbas arkadaşım verdigin bilgiler için çok teşşekkür ederim kendi adıma. sana bir şey de ben sormak istiyorum. ben sony sr10e full hd hdd kamera almak istiyorum. ama bi aklımda sony nin yeni çıkan 10 mp dijital fotograf makinasını almak. çünkü hem kamera hem fotograf makinası özelligi var titreşim engelleme ve sesli video kayıt imkanı var fiyatı 900 ytl civarında. ikisi arasında karar veremedim sen olsan neyi tercih ederdin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: icadarslan

Contrbas arkadaşım verdigin bilgiler için çok teşşekkür ederim kendi adıma. sana bir şey de ben sormak istiyorum. ben sony sr10e full hd hdd kamera almak istiyorum. ama bi aklımda sony nin yeni çıkan 10 mp dijital fotograf makinasını almak. çünkü hem kamera hem fotograf makinası özelligi var titreşim engelleme ve sesli video kayıt imkanı var fiyatı 900 ytl civarında. ikisi arasında karar veremedim sen olsan neyi tercih ederdin?

Aslında birçok kafasını kurcalayan bir soru bu.

Burada önemli olan senin ne yapmak istediğin. Yani asıl amacın video mu yoksa fotoğraf mı. Dijital fotoğraf makinelerindeki kamera fonksiyonu sadece anlık bir hareketli görüntü yakalakdığın zaman kaçırmamanı sağlamak içindir. Yani benim bir fotoğraf möakinem var ama sesli ve hareketli görüntü de çekiyor diyebilmek içindir. Yani onu bir kamera olarak düşünmemelisin. Eğer bir kamera fonksiyonu beklersen üzülürsün. O yüzden o bir fotoğraf makinesidir.

Diğer taraftan öbürü de kameradır. Ancak o kameranın foto kalitesi diğer makinenin video kalitesi kadar seni üzmez. Yani onda çekeceğin fotoğraflar işini bayağı bir görecektir. Fakat unutmamalısın ki sonuçt bu da bir kamera ve fotoğraf çekebiliyor. Yani asıl amacı video çekmek. Ben olsam önce kamerayı alır sonra da muhakkak fotoğraf makinesini alırdım. Ama şu nokta da önemli. Seçeneğin olan fotoğraf makinesi objektifli SLR tarzı bir makine değilse büyük ihtimalle kamera senin işini uzun süre görür. Benim nihai tavsiyem şudur. Önce kameranı al sonra da 900 YTL verip alacağın fotoğraf makinesi yerine üzerine az daha ekleyip dijital SLR bir foto makinesi al. Ben öyle yaptım sapla saman birbirine karışmadı. Hem videodan hem de fotoğraftan keyif aldım

• Arkadaşlar kamera japonyadan geldiğnde ilk bakışta aman allahım bu makinayamı ben bu kadar para verdim dedim çünkü gercekten elde oyuncak gibi duruyor hdd ve dvd makinalardaki mekanik aksam olmayışı makinayı baya bi hafifletmiş fakat kullanmaya başlayınca ve kullandıkça içindeki teknolojiye verdiğiniz para karşılığını fazlasıyla kalite olarak geri ödüyor ve gerçekten cok sağlam bir makina bizzat tecrubeyle sabit . Ümit ederim ki bir iki sene ye bu teknoloji yaygınlaştıkca fiyatlar yarıdan aşşağı düşer ve bircok arkadaş bu makinanın nimetlerinden sony kalitesiyle faydalanma imkanı bulur. Zaten hali hazırda yurtdışında 1000$ cıvarı satılıyor.

BU KAMERANIN FULL HD KONUSUNU BİRAZDAHA ACAYIM
    ARKADASLAR

NE KASET! NE DVD! NE HDD! İŞTE SONY HDR-CX7EK ve HDR-CX6EK FULL HD KAMERA

KAMERA UZERİNDE FULL HD 1080 50i YAZIYOR SÖYLEKİ

VİDEO AYARLARINDA HD VE SD MODE VAR
    HD MODU SECİNCE HD MENUSU ACILIYOR
    ORADA 4 KALİTE AYARI MEVCUT

HD XP - AVC HD 15M (XP) (4GB MS karta yaklaşık 30 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    HD HQ - AVC HD 9 M (HQ) (4GB MS karta yaklaşık 55 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    HD SP - AVC HD 7 M (SP) (4GB MS karta yaklaşık 1s 5 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    HD LP - AVC HD 5 M (LP) (4GB MS karta yaklaşık 1s 25 dakka kayıt imkanı sunuyor)

SD modu seçince:
    9M (HQ) (4GB MS karta yaklaşık 55 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    6M (SP) (4GB MS karta yaklaşık 1s 20 dakka kayıt imkanı sunuyor)
    3M (LP) (4GB MS karta yaklaşık 2s 40 dakka kayıt imkanı sunuyor)

MANUELDE RECORDING FORMAT KISMINDA YAZAN BİLGLER

MOVIE (HD) : AVCHD (1,440 x 1,080) 1080/50i MPEG-4 AVC/H.264
    MOVIE (SD) : MPEG2-PS
    STILL IMAGE: EXIF VER.2.2

AVCHD : The AVCHD format is a High Definition (HD) digital camcorder format for recording 1080i and 720p signals by using highly efficient codec technologies. It employs MPEG-4 AVC / H.264 codec for video compression, and Dolby Digital or Linear PCM for audio codec.
    MPEG-4 / H.264 codec is a promising technology which is capable of compressing images at a higher efficiency than that of conventional image compressing formats. By adopting this technology, an AVCHD camcorder can record high quality HD video images.

DAHA FAZLA BİLGİ :

TÜRKÇE KULLAIM KİTAPÇIĞI :http://pdf.crse.com/manuals/3214657511.pdf

SONY FULL HD SAYFASI:http://www.sony-asia.com/microsite/hd/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R635X -- 25 Mayıs 2008; 11:41:45 >

• ARKADAŞLAR ELİMDE AMERİKADAN GETİRTTİĞİM BU CİHAZDAN ( SONY HDR CX7EK ) BULUNUYOR, EDİNMEK İSTEYENLER BANA ULAŞABİLİRLER.

KAMERA PAL SİSTEMDİR.
    FİYAT 1400 SON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYLDRM2 -- 4 Haziran 2008; 15:30:14 >

• CX7EK ntsc değil mi cx6ek pal doğru hatırlıyor muyum?
  • arkadaşlar beim kuzenim aldı yanlız memory stic görünmüyor görünsede açılmıyor usb den bağladık yanında gelen büyük oturtma aparatıyla ama yinede görünmedi cd sini yükledik kuruldu ona rağmen açılmıyor yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: cece35

arkadaşlar beim kuzenim aldı yanlız memory stic görünmüyor görünsede açılmıyor usb den bağladık yanında gelen büyük oturtma aparatıyla ama yinede görünmedi cd sini yükledik kuruldu ona rağmen açılmıyor yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

kurarken birşeyleri eksik kurmuş olabilirsin ama yine problem yaşarsan problemi halledene kadar 4,5-5 ytl ye mms usb adaptorlerinden al bitane işini görür. Bunun dışında oturma apratıyla bağlarken şarjıda baglamayı unutma birde makinayı acıp cıkan ekranda bilgisayarı secmen gerekiyor veya deck uzerinde bir tuş var ona basıncada aynı işlevi görüyor.

http://www.ekonomikticaret.com/Product.aspx?_pId=2177434&_catId=1581
    http://www.markomshop.com/asp/show_stock.asp?product=CR81
    http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=Y9JMrwpkGMIovmGPQJhHNg

http://www.teknofiyat.com/?search=USB++KART+OKUYUCU&altlimit=&ustlimit=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R635X -- 3 Haziran 2008; 13:53:00 >

• s.a
    20 gun once aldığım sony SR 36E SIFIR GİBİ DEMİYORUM ZATEN SIFIR SADECE 10 GB VERİ ÇEKTİĞİM 40 GB HARD DİSKLİ KAMERAMI AMERİKADA GELECEK LAPTOP İÇİN SATMAK İSTİYORUM.SONY EUORASİA GARANTİLİ OLUP DEDİĞİM GİBİ SIFIRDIR.SATIİŞ FİYATI 900 YTLE OLUP YANINDA ORJİNAL ÇANTASI VE 512 MB MS PRO DOU VERİLECEKTİR.
    drsedataydin@gmail.com
  • sadece almak isteyen tavsiye isteyen arkadaşların sayfasına yazıyorum.lutfen yanlış anlaşılmasın.ben iyi bir esnagf değilim onun için de açıkça nasıl stacağımıda pek bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gizza

bende Contrbas arkadasa vermis oldugu bilgilerden dolayi tsk,ederim,
    kendisinden ricam bu baslik altindaki yorumu nedir onu sorcagim?

memory stick veya sdhc karta kayit yapana kameralar hk.fikrini ve tercihii soyleyebilirse hepimz sevnrz

sony cx7
    canon hf10 ve hf 100

tabii sr 11 ve 12 serisi hk.fikrinide veririse sanrm tum forumdaki arkadaslar memnuniyetten ucacaktr

tekrar tsk.

Sony HDR-CX7EK ile Canon HF10-HF100 arasında uzun uzun düşünmeye gerek yok. Canon HF10-HF100 daha üstün bir video kamera.
    Bu işlerle profesyonel olarak ilgileniyorum ve her ikisini de kullandım, birnevi test ettim. Canon daha üstün, rahat ol.

Fakat Sony de kötü kamera değil. Oyuncak gibi göründüğüne bakmayın, Sony'ler çok sağlam cihazlardır. Canon da öyle.
    Maalesef Panasonic için aynı şeyi söyleyemem.

Ayrıca HF10 ile HF100 arasında kaldıysan, bilmeni isterim ki aralarındaki tek fark HF10'un 16GB dahili flash hafızaya sahip olmasıdır.
    Ben HF100'ü tavsiye ederim.

Saygılar.

• Asik olunacak kamera ama ulkemiz fiyatlarinda yanina yaklasilmaz yurt disindan almak aldirmak gerek
  • ben hf100 ü inceledim açıkcası kamerada iki şey eksik biri makro focus yok ..normal fokus yaptığın zaman odaklama noktasındaki cisimlerdeçok küçük değişimlerde puslanma oluşuyor.
    Diğer sorunda şu, renkler gereğinden daha parlak ve canlı KESİNLİKLE DOĞAL DEĞİL yani çekilen görüntüyü işleyen çip biraz abartılı iş çıkarıyor bence ne zaman avc-hd 24mb/s olur , görüntü önümüze doğal olarak konur o zaman avc-hd düşünülür.. yolun başındaki ilk taş bu kamerlar, yürürken adamı tökezletebilir, keşke almasaydım detirtebilir hg10-hf10-hf100-cx7-sd9 sonuçta iş görür ama burda bir ama var:
    Bu kameralar bu paralar eder,değerinin 2 katı 3 katı verilir, demek ne kadar doğru oturun siz deyi verin
    cx7-hf10-100 17mb/s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 12 Haziran 2008; 12:19:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

ben hf100 ü inceledim açıkcası kamerada iki şey eksik biri makro focus yok ..normal fokus yaptığın zaman odaklama noktasındaki cisimlerdeçok küçük değişimlerde puslanma oluşuyor.
    Diğer sorunda şu, renkler gereğinden daha parlak ve canlı KESİNLİKLE DOĞAL DEĞİL yani çekilen görüntüyü işleyen çip biraz abartılı iş çıkarıyor bence ne zaman avc-hd 24mb/s olur , görüntü önümüze doğal olarak konur o zaman avc-hd düşünülür.. yolun başındaki ilk taş bu kamerlar, yürürken adamı tökezletebilir, keşke almasaydım detirtebilir hg10-hf10-hf100-cx7-sd9 sonuçta iş görür ama burda bir ama var:
    Bu kameralar bu paralar eder,değerinin 2 katı 3 katı verilir, demek ne kadar doğru oturun siz deyi verin
    cx7-hf10-100 17mb/s

Eğer kameranın kendi LCD ekranından izlediysen doğru, biraz fazla parlak gelmiş olabilir fakat ben kaydı televizyonda izledim ve bana gayet başarılı gözüktü.

Fokus konusunda sana katılıyorum (puslanma değil de hızlı odaklanamama, bu makro fokusla da çözülemez biraz daha teknoloji lazım) fakat bence ciddi bir sorun değil. Çoğu kullanıcı bunu farketmez bile. Bu cihazlar zaten teknik anlamda çok üstün cihazlar değiller. Daha çok bas çek video kameralar.

Şimdiye dek her iki video kamerayla da uzun süre haşır neşir oldum. Herhangi bir teknik arıza çıkardıklarını görmedim ki eğer "tökezletebilir"den kastın buysa.

• Yok kısaca demek istediğimi zaten siz söylemişsiniz. ''Daha çok bas çek video kameralar.'' diye..
    Demek istediğim diğer bir şey benimşu montaj işinden az çok anlıyan, yada bu iş için kendine zaman
    ayırabileceğini düşünen kişinin bakış açısını değiştirip canon alacak ise hv20 yada hv30- sony alacak ise HC3/HC7/HC9 a yönelmeleri.. bu kameralar kişiyi yeteri kadar tatmin edecektir. ne kaset ne hdd ne bilmem ne sözünün altında yatan ana gerçek, İnsanoğlunda Kerizin parasinı söğüşlemede sahip olduğu yetenek yatar
  • quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

ne kaset ne hdd ne bilmem ne sözünün altında yatan ana gerçek, İnsanoğlunda Kerizin parasinı söğüşlemede sahip olduğu yetenek yatar

Puhahahahaha

+ 1000000000
  • forumdan ileride ideolojik bir akım pörtlücek:)

insanoğlu ve bilmemneleriyle ilgili

hadi gözümüz aydın:)

ama yok sahiden panasonicanın yorumlarında var böyle bi hava:)büyük şirketlerin para yolma çalışmalarına büyük darbe vuruyor kendisi:)forumun robin hood'u bir nevi
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilgee

forumdan ileride ideolojik bir akım pörtlücek:)

insanoğlu ve bilmemneleriyle ilgili

hadi gözümüz aydın:)

ama yok sahiden panasonicanın yorumlarında var böyle bi hava:)büyük şirketlerin para yolma çalışmalarına büyük darbe vuruyor kendisi:)forumun robin hood'u bir nevi

yok baba ne robin hood u ne mobin hood u yaa
    Ben bilgim dahilinde elimden geldiğince doğruları söylüyorum.
    Haa birilerinin bir yerine birşey GAK diyecek diyede doğru bildiğimden ödün vermem..
    Ben ürün satan adama bile ürünün kötü demiş biriyim..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.