Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
95.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim benle tartışmaya girmeye çalışıyorsun sanırım ama sen de düşündüğünde onun normal olmadığını anlarsın zaten.
    Günde 22-23 saat her zaman olmasa da , 2-3 gün olsa da faydalı olmaz.
    İnsan bünyesinin belli bir uykuya ihtiyacı var her gün, yoksa o gün ne yaparsan yap verimin düşer.
    Mühendis adamsan sen zaten bilirsin verim vs gibi kavramları.
    Verimin düşmesi de o kişinin boşuna o kadar süre uyumadan bişeyler yapmaya çalıştığı anlamına gelir, yeterli süre(kişiden kişiye değişir, 4-5-6-7 saat) uyku aldıktan sonra dediğin gibi hadi 15-16 saat desen tamam o da çok ama helal olsun derim.
  • Millet ukala ukala laf atıp durmuş, üzücü gerçekten. En iyi okullarda okumak zorundasın diyeni mi ararsın, herkesin arasından sıyrılıp parlaman gerektiğini söyleyen mi.

Yahu bahsettiğiniz insan tipi, tüm kısıtlamaları eklediğimizde senede 500 tane falan çıkıyor zaten, buna karşılık onbinlerce mühendis mezun oluyor senede, onların hepsi nasıl ilk 500 de olsun, şaka mı yapıyorsunuz siz?

Eğer mezun olan mühendislerin en azından yarısı, bak yine az miktar ama söylüyorum, yarısı rahat yaşamıyorsa, bu ülke kötü bir durumdadır. Almanya'da en reziller arasında olmadığın sürece mühendis olarak işsiz kalmanız ne kadar zor, haberiniz var mı?

Binlerce insan şikayet ederken ilk bine girin demek ne demek? Her türlü yeterli iş yok, bunların hepsi çok iyi seviyelere çıksa bile birileri dışarıda kalacak demek, değil mi? O zaman siz neyin geyiğini yapıyorsunuz burada? Tek amacınız kendi egonuzu şişirmek, hiç ama hiç kendinizi kandırmayın, burada nasihat falan vermiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 25 Kasım 2018; 1:58:57 >
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    Sen çok iyi biliyorsun, ulan ilk 10k ya girdin diye her şeyi bilir mi oldun.
    Mühendislik delil sunmak demektir, ispatlamak demektir hadi ispatla.
    bana laf yapıyor, ben ilk 10k ya giren insanları da biliyorum(hepsi değil tabi), ama fizikte ezber yapıp geçen adamlar, ben ezber yapmadan mantığını kavrıyordum. Sorunun şekli değiştiği zaman halbuki aynı soru ama adam yapamıyor.
    Seni bilemem onlardan biri olmayabilirsin belki.
  • Bear Teddy B kullanıcısına yanıt
    Valla hacı bunu söyleyen arkadaş ne içmiş bilmiyorum, benle alay etmeye çalışıyor ama kendisi o duruma düşüyor malesef..

Bu arada mersin daha mutluluk verir eğer işin gücün yerindeyse tabi
    Küçük şehir her zaman avantaj bence çoğu bakımdan.
    Dostum ben zaten sürekli yapıyor demedim adamın bunu yaptığı günler oluyormuş dedim. Acaba ne konuda kendisi biraz fazla abartılıyor ve sizin başarılarınız nelerdir öğrenmek isterim. Mesela gerçek başarılı bir insan söyler misiniz abartılmayan teşekkür ederim
  • Rabbim yardimcin olsun kardesim. Makatronik ne cok istek alan bolumdu bir zamanlar. Bende Marmara Bilgisayar Kontrol 2004 mezunuyum. Son sinifta iken Festo yardimiyla bolum acilmisti gecmek icin can atiyorduk. Simdi ne hallere dondu isler. Umarim kisa zamanda aradigini bulursun.
  • siegman35 S kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hacı sağol, insan üzülüyor.
    İnşallah sen de nişanlın da güzel iş bulup çalışırsınız.

Amacın yazılıma kayıp yurtdışına çıkmak mı?
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Alay etmeye falan çalışmıyorum. Bu hayatta çalışan ve çabalayan herkes karşılığını alır sadece bunu aşılamaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riven Mı

Dostum ben zaten sürekli yapıyor demedim adamın bunu yaptığı günler oluyormuş dedim. Acaba ne konuda kendisi biraz fazla abartılıyor ve sizin başarılarınız nelerdir öğrenmek isterim. Mesela gerçek başarılı bir insan söyler misiniz abartılmayan teşekkür ederim

Başarısız demedim, başarıları ilah seviyesine çıkartılıyor dedim. Benim elle tutulur bir başarım yok, tabii senin başarı kıstasına göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Valla hacı bunu söyleyen arkadaş ne içmiş bilmiyorum, benle alay etmeye çalışıyor ama kendisi o duruma düşüyor malesef..

Bu arada mersin daha mutluluk verir eğer işin gücün yerindeyse tabi
    Küçük şehir her zaman avantaj bence çoğu bakımdan.

Mersin ya da Antalya. Elimden geleni ardıma koymayacağım. İstanbul'da kalmam.

• hereiam kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam şöyle söyleyebilirim benim üniversiteye girdiğimden beri amacım Metalurji ve Malzeme Müh. okumaktı. Maden Müh. bölümüne girebildim bir sene hazırlanmak yerine dikey geçiş veya ÇAP yaparım diye hayal kurdum. Hayalim gerçekleşti her yıl sadece 2 kişi ÇAP için seçiliyordu ortalamam gayet yüksekti ve kazandım. Maalesef 3. sınıfta ÇAP'a başlayabildim diğer senelerde başaramadığım için 1 yıl uzadı. 1 yıl hazırlık ile beraber 6 yıl okumuş oldum. Sonuç benim için pek iç açıcı değil. Askerde neler neler yaptım şimdi okumadan yapılabilecek bir işte çalışmak hiç koymuyor. Ne koyuyor dersen 6 yıl başka bir şey değil.

Belki çok paralar kazanabilirsin hayatta ama hayallerin sonucuna ulaşamazsan hayattan tat alamıyorsun.
    Tamam mesela kim başarılı bir insan senin gözünde bu dünyada. Mesela Elon Musktan başarılı kimleri görüyorsun onu soruyorum?
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam.

Millet konuşuyor işte. Yok şöyle böyle. Öyle olsa zaten Japonya gibi ülke olurduk.
  • gandalf_3466 G kullanıcısına yanıt
    Amin abi.. Eyvallah sağolasın. Haklısın. Zamanında öyleymiş. Benim zamanımda da sanırım son alım olduğu zamanlardı. Şimdi yerlerde.
    İnşallah iş güç bulup kendimizi kurtarırız evleniriz.
  • Kendi başarısızlığının suçunu başka şeylere atarak , mühendisliği , okulunu , bölümünü , ve çalışmayı karalamaya çalışan boş herifin tekisin. Birşeyleri düzeltmek yerine burda insanlara çalışmayın basit işlerle uğraşın , garanti mesleklerde çalışın gibi bizlerin duymaması gereken en kötü öğütlerin mesajını veriyosun. Kendi kötülüğünü insanlara dağıtma.
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    Bu dediğin her zaman işlemiyor. Senin dediğine göre bir insan ne kadar yüksek yaparak üniversiteye giriyorsa daha iyi durumda olur, hadi öyle olmaz dersen tamam değiştireyim,
    ne kadar yüksek yapıp üniversiteye giriyorsa ve ne kadar iyi puanla mezun oluyorsa o diğerlerine göre daha iyi durumda olur.

bu iş nasip işi o da var, çalışmak ayrı hiç çalışmadan olmaz evet haklısın. Ama çalışmakla da olmuyor sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riven Mı

Tamam mesela kim başarılı bir insan senin gözünde bu dünyada. Mesela Elon Musktan başarılı kimleri görüyorsun onu soruyorum?

Ha pardon, benim başarı kıstasım dünyanın tüm anlayışını değiştiren insanlardır. Bu bağlamda inançsız da olsam bence bu dünyadaki en başarılı insan İslam peygamberi. Atatürk mesela, bu ülkeyi 100 yıl da olsa dokunulmaz kıldı, en azından bunu bu süreye yakın süre başardı gibi gözüküyor. Milenyuma kadar en azından o kadar ciddi sorunlar yaşamadık, ikinci dünya savaşının dışında kaldık vesaire. Atatürk olmasa illa ki çoktan dağılmıştık, savaşlar korkunç olaylardır, Atatürk bize bağımsızlık kazandırdı. Elon Musk da kim diyeceğim ikinci adam Atatürktür. Albert Einstein, atom bombasının kuramını ortaya attı, en azından en büyük pay ona ait. Bu bomba ile durmayacağı düşünülen savaş birden bitti. Uzay konusunda sadece düşünerek gerçekten doğru kuramlar ortaya attı. Leonardo Da Vinci, Newton, İsa, Musa ve çok daha fazlası. Çoook daha fazlası. Elon Musk bu insanların yanında bir hiç.

Hakkında hayırlısı hacı, umarım sen de mutlu olursun istediğin şeylere kavuşursun.
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Son dediğine kesinlikle katılıyorum..
    Herkesin bir imtihanı var hayatta. Bakalım pozitif olmaya devam edeceğiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByNarkozcu

Kendi başarısızlığının suçunu başka şeylere atarak , mühendisliği , okulunu , bölümünü , ve çalışmayı karalamaya çalışan boş herifin tekisin. Birşeyleri düzeltmek yerine burda insanlara çalışmayın basit işlerle uğraşın , garanti mesleklerde çalışın gibi bizlerin duymaması gereken en kötü öğütlerin mesajını veriyosun. Kendi kötülüğünü insanlara dağıtma.

Mühendis olduğunda dilerim kendini sıyrılmış %1'in içinde bulursun. Eğer geri kalan %99'un içinde kalırsan (Bu ülkedeki) anlatılanların ne kadar haklı olduğunu görürsün.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.