çalışma koşulları ağır. sorumluluk ağır .çalışma süreleri uzun .nöbet fazla. aldığımız maaş girmeye çalıştığımız avrupa birliğindeki hastabakıcının maaşını zor yakalıyor.
tabi senin bu söylediklerin devlet hastenesinde çalışan doktorlar için geçerli.Birde ayda 20-30 milyar kazanıp zarar göstererek vergi vermeyen,bir ameliyattan milletin 2 aylık maaşı kadar para alan doktorlar var
Hocam mesleğinize çok büyük saygım var. İcra ettiğiniz meslekle size edilen dualar bile aslında çok önemli bir kazanım ancak maddi olarak gerçekten hak ettiğiniz maaşı alamıyorsunuz. Ancak ağlayan yalnız siz değilsiniz. Öğretmenler, öğretim görevlileri vs. vs. Bunların hepsi zamanla düzelecek konular. Açıkçası sizin gibi maaştan bahseden çok az doktora rastladım. Gerçi rastladıklarımın hepsi muayehanesi olan üstatlardı. Hallerinden de pek memnundu. Bu onların tabi bir hakkıdır ve gördüğüm kadarıyla da böyle durumu çok iyi olan doktor üstatlar gerçekten işin piri olanlardı. Artık onlara işi biliyorlar mı denir ya da nasıl tarif edilir ben sizin takdirinize bırakıyorum. Yalnız şunu bilir ve söylerim :
Allah (c.c) sizin gibi doktorları başımızdan eksik etmesin.
SANA KATILIYORUM YAVUZBAH
bende topik açacam.ne olacak bu öğretmenlerin hali diye ama nafile.doktor arkadaşın tepkisini anlıyorum. yavuzbah +1
kusura bakmayın ama. ne doktor arkadaşın tepkisini anlıyorum ne de sizlerin ona verdiğiniz desteği...
aynen bende anlayamadım yani koşulları beğenmiyorsanız verin istifanızı diyesim geliyor ama onu da yapmazsınız ya diye düşünüyorum
bu ülke hâlâ faizle borç alma işini yaptığı sürece devletin parası rantiyeye gittiği müddetçe maaşlarınızın yükseleceğini zannetmiyorum
yani bunlardan önce başka şeylerin sorgulanması gerekmiyor mu devletin borç faizlerinin tamamı topu topu 500 ya da 550 kişiye gidiyor biraz da burayı sorgulayın bakalım o zaman anlarsınız maaşlarınız niye az diye
adamlar sikayet etmesin mi? neyini anlamadiniz, anlamadim. sen diger bahsettiklerini sorgula, birsey diyen cikar mi? gecinemeyen adam kendi derdini anlatir, bakkala "dis borcumuz fazla o yuzden sana borcumu odeyemiyorum" diyemez. bu anlamayan arkadaslara 6 yil doktorluk egitimi verip kus kadar maasla gecinmeye birakmak gerek, sonra gorelim bakalim kim istifa ediyor kim isyan ediyor...
Sayın doktor arkadaşım, Statünüz ve çalıştığınız kurum hakkında bilgim yok ama genel anlamda doktorların durumunun hiç de iyi olmadığını çevremdeki doktorlardan görebiliyorum. Özellikle pratisyen hekimlerin durumu içler acısı. Fakat siz de takdir edersiniz ki insan sağlığı üzerinden smürü düzeyinde para kazanmaya çalışan hekimlerimiz de var. Bir örnek vereyim: Devlet hastanelerinde poliklinik, ameliyat, veya yatış için sıra bulamayan, günlerce hatta haftalarca hastane kapılarında sürünen hastalarımız olduğu hepimizce malümdür. Bu insanların çoğu hekimlerin sınırlı sayıda polikklinik veya diğer uygulamalar yapmalarından mağdurdular. Şimdi performansa dayalı döner sermaye uygulamasına geçildiğinden beridir bu doktor arkadaşlarımız sokaktan hasta yakalar hale geldiler. Mademki bu kadar hasta bakılabiliyordu bunca eziyet niyeydi. Veya bunlar etik miydi? İnsan sağlığı mı, para mı? Bu anlattıklarım bütün hekimler için geçerli değil fakat, o kdar yaygın rastladığımız hadiseler ki ister istemez hekim camiasına tepki de bir şekilde oluşuyor. Kabul ediyorum, 6 yıl okuyun, ücra bir köşedeki bir sağlık ocağında 900 milyona çalışın, olacak iş değil. Ama Bu kadar sömürüye açık olan bu meslek grubunda kendi meslekdaşlarınızın yanlışları sizlere de yansıyor. Hangi meslek grubunda olursa olsun kimse maaşından memnun değil. Ben de bir devlet memuruyum. Bir Üniversitede Arş Gör. olarak çalışıyorum. 800 milyona. 4 yıl lisans, 3 yıl master, ve 6 yıl da doktora öğrenimi gördüm. Çalışmalarımı da maaşımdan karşılıyorum. Peki buna ne demeli. Şikkayet etmiyorum. Çünkü çevremde benim konumumdaki insanlar maaşlarını bile haketmediklerini düşünüyorum. Önce üretelim. Verimli olalım. Sonra isteyelim. Ama bunu hep birlikte yapalım.
+1 ismailyıldız
quote:
Orjinalden alıntı: ismailyildiz
Sayın doktor arkadaşım, Statünüz ve çalıştığınız kurum hakkında bilgim yok ama genel anlamda doktorların durumunun hiç de iyi olmadığını çevremdeki doktorlardan görebiliyorum. Özellikle pratisyen hekimlerin durumu içler acısı. Fakat siz de takdir edersiniz ki insan sağlığı üzerinden smürü düzeyinde para kazanmaya çalışan hekimlerimiz de var. Bir örnek vereyim: Devlet hastanelerinde poliklinik, ameliyat, veya yatış için sıra bulamayan, günlerce hatta haftalarca hastane kapılarında sürünen hastalarımız olduğu hepimizce malümdür. Bu insanların çoğu hekimlerin sınırlı sayıda polikklinik veya diğer uygulamalar yapmalarından mağdurdular. Şimdi performansa dayalı döner sermaye uygulamasına geçildiğinden beridir bu doktor arkadaşlarımız sokaktan hasta yakalar hale geldiler. Mademki bu kadar hasta bakılabiliyordu bunca eziyet niyeydi. Veya bunlar etik miydi? İnsan sağlığı mı, para mı? Bu anlattıklarım bütün hekimler için geçerli değil fakat, o kdar yaygın rastladığımız hadiseler ki ister istemez hekim camiasına tepki de bir şekilde oluşuyor. Kabul ediyorum, 6 yıl okuyun, ücra bir köşedeki bir sağlık ocağında 900 milyona çalışın, olacak iş değil. Ama Bu kadar sömürüye açık olan bu meslek grubunda kendi meslekdaşlarınızın yanlışları sizlere de yansıyor. Hangi meslek grubunda olursa olsun kimse maaşından memnun değil. Ben de bir devlet memuruyum. Bir Üniversitede Arş Gör. olarak çalışıyorum. 800 milyona. 4 yıl lisans, 3 yıl master, ve 6 yıl da doktora öğrenimi gördüm. Çalışmalarımı da maaşımdan karşılıyorum. Peki buna ne demeli. Şikkayet etmiyorum. Çünkü çevremde benim konumumdaki insanlar maaşlarını bile haketmediklerini düşünüyorum. Önce üretelim. Verimli olalım. Sonra isteyelim. Ama bunu hep birlikte yapalım.
sayın ismail bey hala forumda mısınız bilmiyorum da siz şunu bilin ki çok güzel yazmışsınız. özellikle üçüncü paragrafın konusu TIP fakültelerinde ders olarak son sene doktor adaylarına verilse hiç de fena olmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme