Şimdi Ara

ne sıklıkta gitar teli değiştirilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
15.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 aylık bir gitarım var 2. ayında ince mi teli koptu orta kalite daddario akım aldım şu anda tellerin yarıya yakın kısmı paslanmış durumda güne en az 30 dakika çalıyorum telleri ne zaman değiştirmeliyim ve seste benim fark etmediğim bir bozulma olmuş mudur

• Ayda 1 değiştirilmesi lazım bence ama bulunduğun yerin iklimine göre de değiştirme sıklığı değişir. nemli yerlerdekiler daha sık değiştirmeli.
  • ayda 1 kere değiştirmen de fayda var diye biliyorum
  • İhtiyaç hissedildiği zaman. X günde değişecek diye bir kural yok.
  • Ben genelde evden çıkmadığım için günde 2-3 saat çalmama rağmen 2-3 ayı buluyor son zamanlara doğru ihtiyaç hissediyorum öncesinde gerek duymuyorum

Bu işlerin ortak bir zamanı olmaz benim parmaklarımla tel 2. saatte kararıyor başkasının 1-2 haftada kararıyor kullanıma ve kullanana bağlı
  • Kopana kadar
  • Tamamen sana bağlı bir olay. Ben iki haftada bir değiştiriyorum en geç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence de ayda bir yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

Kopana kadar

+1....
  • Ben kopana kadar kullanıyorum.5-6 ay sonra kopuyor en geç zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

quote:

Kopana kadar

+1....

+3
  • Ne kadar süre gerekir bilmiyorum ama bıktım artık tel değiştirmekten ve tırnak törpülemekten
  • Ben genelde 2-3 hafta bazen 1 Ay da bi değiştiriyorum .. Doğru tel temizleyicisiyle taş çatlasa 2 hafta daha idare eder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezmer -- 7 Mayıs 2011; 16:47:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

quote:

Kopana kadar

+1....

+3

Elektro gitarın en alttaki telini 2 hafta geçmeden kopartmıştım:D Ama şimdikini 2 aydır kullanıyorum

• 4 yıldır değiştirmediklerim var
  • 1 yil oluyor (slinky 0.9)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sağlam bir tel olmuş 30-40 lira en ucuzu.nasıl 2 haftada bir değiştiriyorsunuz ya para nasıl dayanıyor 2 senedir klasik gitarımda aynı tel var beni değiştir diye bağırıyor bakalım güzel bir tane bulunca değiştireceğim
  • önerilen gitarı 24 saat çaldıktan sonra ama ona para dayanmaz
  • 1 haftada paslandı benımkı

çaldıktan sonra bir bezle silin tek tek tellerı.bez e yapısan pisligi görürsünüz.elinizin teri telde oksitlenme yaptıgı ıcın paslanıyor.
  • Ben kopardım geri taktım Floyd rose rahat durmadı mecburen değiştirdim.3 ay oldu sorun yok :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.