Şimdi Ara

NEC DVD-R/RW LABEL FLASH...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorum şu bu dvd rw yi ldım model AD-7173 ama label flash özellikli diske baskıyı yapamıyorum...
    nero ile denedim olmadı...
    nasıl yazdıracağım yada hangi programla
    birde bunun için driver falan yükleyecekmiyim....
    şimdiden teşekkürler...
    saygılar...

• Lightscribe özelliğinden faydalanabilmen için Lightscriberla ilgili iki yazılıma ihtiyacınız var.

http://www.lightscribe.com/downloadSection/windows/index.aspx

Bu sayfada listelenen ilk iki yazılımı yüklerseniz sanırım hallolacktır.
  • bildiğim kadarı ile her dvd ye olmuyor. ooo özellik
  • 3 ytl birtne fuji label flash özellikli dvd ldım...
    şimdi Lightscribe ile label flash aynı değil...i
    en azından medya ları farklı...
    Lightscribe programı label flashlara yazarmı...
    saygılar..
  • G
    ü
    n
    c
    e
    l
  • Label flash için bildiğim kadarıyla nero 6.6.1.3 yada 6.6.1.4 versiyon ve seri numarası lazım.
    Benim 4550 ye 4551 biosu yükledim bende labelflash deniyecem bakalım medyaları bir bulsam.
    Bios hack için burda link=http://nechack.host.sk/
  • quote:

Orjinalden alıntı: byzihh

3 ytl birtne fuji label flash özellikli dvd ldım...
    şimdi Lightscribe ile label flash aynı değil...i
    en azından medya ları farklı...
    Lightscribe programı label flashlara yazarmı...
    saygılar..

Labelflash dvd nin hem veri hem de eğer uygunsa üst yüzüne yazabilen lightscribe'ın gelişmiş versiyonudur. Lightscribe uygun medyanın sadece üst yüzüne yazabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende nero 6.6.1.4 versiyonu var menüsünde label flash diye bişey göremiyorum acaba daha üst sürümdemi mevcut :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkan86

bende nero 6.6.1.4 versiyonu var menüsünde label flash diye bişey göremiyorum acaba daha üst sürümdemi mevcut :S

Emule'den "Nero Premium Reloaded v7.5.1.1.rar" 193 mb lık dosyayı indirirsen sorunsuz olarak yazabilirsin. Ben bunu kullanıyorum.
  • Yabancı forumlarda araştırdım 6.6.1.4 sürümü ve üzerindeki sürümlerde label flash var ama NEC yada Yamaha nın özel seriali girildiğinde ortaya çıkıyor. neyseki uğraşlarıma değdi buldum :) bu arada Normal cdlerin yani CD+R yada DVD+R ların veri yüzünde boş kalan yerlerede yazı, grafik vs yapabiliyoruz (DiscT@2) ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan86 -- 18 Şubat 2007; 16:24:35 >
  • Nec 7173 dvd writer aldım.lightscribe özelliği olan cd de aldım.parentez içindeki programı da yükledim(SureThing CD Labeler Deluxe 4 Trial).program iyiye benziyor.işlemlerimi tamamladım ama yazdırma işine gelince sürücüyü görmüyor diye bir uyarı çıkıyor.Halbuki sürücüyü sistem tanıyor,birkaç defada sürücüyle yazdırma işlemi yaptım.daha önce başka bir program yüklemiştim oda yine yazdırma aşamasında sürücüyü görmüyor diye uyarı vermişti.Sorun nedir anlayamadım.
  • sorun şu NEC te LabelFlash var lightscribe ayrı bir olay medyaları programları farklı sen nerodaki label flash özelliğini kullanacaksın ;)
  • labelflash dvd yi nerden aldın
  • FujiFilm e ait LabelFlash DVD'ler bir çok yerde bulunabiliyor, ben en son 5'li paketimi Gold Bilgisayar'dan almıştım.

6.6.1.4 sürümü ve üzerindeki sürümlerde LabelFlash var ama NEC yada Yamaha nın özel seriali girildiğinde ortaya çıkıyor ve logo aşağıdaki gibi değişiyor:

NEC DVD-R/RW  LABEL FLASH...

Çok uzun zaman önce 4550'mi 4551'e çevirmiş ve tüm bunları araştırıp bulmuştum, keşke konuyu daha önce görseydim, daha önce yardım edebilirdim.
  • ya neronun yeni sürümü gerekiyo ya da senin sürücüde o özellik yokk
  • Kurarken veya kırarken "Premium" olarak yükleyeceksin arkadaşım

.oO°Oo.
  • Arkadaşlar.

LabelFlash teknolojisi ile LightScribe teknolojisi tamamen birbirinden farklı teknolojilerdir. LightScribe, Philips firması tarafından geliştirilen etiketleme metodudur. Bu sistem ile uygun medyanın Lightscribe yüzeyine 4 renkte baskı yapabilme olanağı vardır.

LabelFlash ise Yamaha ile FujiFilm'in birlikte geliştirdikleri bir etiketleme metodudur. Bu metodda da Şu anlık sadece Fujifilm tarafından üretilen LabelFlash disklerin etiket yüzeyine gri ve mor renkte baskı yapabilme olanağı vardır. Ayrıca DiscT@2 özelliği sayesinde Boş DVD lerin veri yüzeyine de baskı yapma olanağı vardır. İçerisinde veri yazılmış DVD'lerin de boş kalan yüzeyine baskı yapabilmemizi sağlayan bu teknolojiyi an itibari ile sadece NEC firmasının DVD-RW ları sağlamakta.

LabelFlash'ta sorun yaşayan arkadaşlar için:

LabelFlash özelliğini kullanabilmemiz için öncellikle Neronun son sürümünü edinin. Bu programı kurarken şifre ekranına premium şifresi girin. (ultra yada başka bir version şifresi girmeyin. Aksi taktirde LabelFlash özelliği kurulmaz) Program tamamen kurulup PC'niz restart olduktan sonra programlar/nero 7 premium/eklentiler/Nero CoverDesigner'ı çalıştırın. Araç çubuğu üzerinde labelflash ile ilgili butona basın (bu buton sadece LabelFlash sürücünüzde geçerli bir DVD varken aktifleşir) içeriği oluşturduktan sonra özellikler menüsünden baskı kalitesini maksimuma çıkartın ve DVD'nizi yazdırın (bu olay ortalama 25 dk sürer. eğer çok kısa sürüyorsa baskı kalitesinin maksimum olduğunu kontrol edin). Eğer "çok zor geldi, daha basit birşey yok mu? " diye soruyorsanız içerisinde önceden hazırlanmış 8 kalıp olan offical (orijinal) labelflash programını kurabilirsiniz. Bu programı http://www.yamaha.co.jp/product/av/labelflash/en/lim120en.zip adresinden ücretsiz temin edebilirsiniz.

Not: NEC 7013 serisi labelflash DVD-RW lerin performansları şaşırtıcı bir biçimde zayıf. 16X NEC 3520 A DVD RW, 18x NEC 7173 LABELFLASH DVD-RW'den daha kararlı ve hızlı çalışıyor.

Sorunu olan, yada devam eden arkadaşlara bu alandan seve seve yardım ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrafiKedy -- 8 Mayıs 2007; 22:20:32 >

• Ya arkadaşlar kolay gelsin herkese bu lightscribe beni amma uğraştırdı yaw bi sonuç ta elde edemedim. şimdi bende samsung var dvd writer lightscribe özellikli ama tanıtım cd sini kaybettim. içinde varmıydı bilemiyorum program ama yine de guzel ve rahat kullanabilecegim bir program var mı? şu soyledikleri bir program var ya onu denedim. çok karışık çözemedim deluxe4 var ya işte o. yanı ben şimdi yazmak için ilk önce ne yapmam lazım adım adım yazarsanız sevinirim. üsttekileri okudum ama kafam karıştı label falan bir sürü bişey var. şimdiden teşekkurler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: azzaro83

Ya arkadaşlar kolay gelsin herkese bu lightscribe beni amma uğraştırdı yaw bi sonuç ta elde edemedim. şimdi bende samsung var dvd writer lightscribe özellikli ama tanıtım cd sini kaybettim. içinde varmıydı bilemiyorum program ama yine de guzel ve rahat kullanabilecegim bir program var mı? şu soyledikleri bir program var ya onu denedim. çok karışık çözemedim deluxe4 var ya işte o. yanı ben şimdi yazmak için ilk önce ne yapmam lazım adım adım yazarsanız sevinirim. üsttekileri okudum ama kafam karıştı label falan bir sürü bişey var. şimdiden teşekkurler.

Arkadaşım senin cihaz labelflash mı yoksa lightscribe mi destekliyor?Ya da markası nedir,ona göre konuşalım..

• lightscribe denen sistemle yazılan resimler iç ortam ışığında 9 ay kadar dayanabiliuyyormuş, karanlık ortamda daha fazla..

peki yakılan bir resim neden silinir???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.