Şimdi Ara

NEC / TOKIN Kapasitörü nasıl değiştirilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
8.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptop ın arızasını tespit ettim, (http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=36363 )

aşağıdaki gibi kapasitörlerin sorunu çözeceğini belirtmişler ama bu kapasitörler nasıl değiştirilir.
    http://gr.rsdelivers.com/product/panasonic/2r5tpe330m7/capacitor-tantalum-tpe-series-25v-330uf/7887422.aspx

• Aradan zaman geçmiş fakat ziyaretçiler görsün diye tekrar konuyu canlandırayım.
    Öncelikle temel elektronik bilginiz olması şart .
    Nec/Tokin kondansatörü genelde CPU arka yüzeyinde bulunur .
    Sökmek için BGA cihazı gerekir ama ben profesyonel değilim diyorsanız ,elimde dikkatli sakar değilim diyorsanız ince bir düz ağız bıçakla katman katman soyarak çıkarabilirsiniz ,en alt lehim çıkana kadar temizlenecek .
    orta bölge şase iki yan + pozitifdir.
    330 uf 2.5 v tantal kondansatör kesinlikle düşük ESR olmalı ,en az 9mohm .
    kutuplar doğru şekilde gelecek biçimde sağa 2 sola 2 parelel bağlanacak .
    bu paralel bağlantı sonucu orijinal Nec/Tokin in 1.5mohm değerine yaklaşmış olacaksınız
    kapasitans uf değeri % 50 sınırı çok aşmadıktan sonra problem yok
    Örnekle 0E 907 900 uf
    4 adet 330 uf tantal kondansatör 1320 uf
    lehimlemek için bakır yüzey çok geniş olduğu için en az 60 watt lık havya gereklidir.
    lehimleme işlemi yapmadan önce havyanızın topraklanmış ,CPU nuz çıkarılmış olması menfaatiniz icabıdır.
    dikkatli ve temiz iş çıkarırsanız . sorununuz çözülmüş olacaktır
  • Garip bir soru olmuş.
  • Evet, şimdi tekrar düşününce bana da garip geldi.
  • Bunları değiştimek için özel aletlere ihtiyacınız var, eskiden elimizde ki bir havya ile kondansatörü değiştirebiliyorduk ama micro kompanentler çıktı mertlik bozuldu. Elinizde bu özel aletler mevcutmudur acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 7 Haziran 2014; 6:48:30 >
  • Aradan zaman geçmiş fakat ziyaretçiler görsün diye tekrar konuyu canlandırayım.
    Öncelikle temel elektronik bilginiz olması şart .
    Nec/Tokin kondansatörü genelde CPU arka yüzeyinde bulunur .
    Sökmek için BGA cihazı gerekir ama ben profesyonel değilim diyorsanız ,elimde dikkatli sakar değilim diyorsanız ince bir düz ağız bıçakla katman katman soyarak çıkarabilirsiniz ,en alt lehim çıkana kadar temizlenecek .
    orta bölge şase iki yan + pozitifdir.
    330 uf 2.5 v tantal kondansatör kesinlikle düşük ESR olmalı ,en az 9mohm .
    kutuplar doğru şekilde gelecek biçimde sağa 2 sola 2 parelel bağlanacak .
    bu paralel bağlantı sonucu orijinal Nec/Tokin in 1.5mohm değerine yaklaşmış olacaksınız
    kapasitans uf değeri % 50 sınırı çok aşmadıktan sonra problem yok
    Örnekle 0E 907 900 uf
    4 adet 330 uf tantal kondansatör 1320 uf
    lehimlemek için bakır yüzey çok geniş olduğu için en az 60 watt lık havya gereklidir.
    lehimleme işlemi yapmadan önce havyanızın topraklanmış ,CPU nuz çıkarılmış olması menfaatiniz icabıdır.
    dikkatli ve temiz iş çıkarırsanız . sorununuz çözülmüş olacaktır
     NEC / TOKIN Kapasitörü nasıl değiştirilir

• Aradan 4 yıl gecmiş. Bir soru: 330uF 2.5v yerine 330uF 4v kullanılabilir mi?
  • eczugurcum E kullanıcısına yanıt
    330uf olduktan sonra olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    smd parça nasıl sökülmeli ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

330uf 6v buldum. uygun mudur?
    Kullanabilir miyim sizce
  • mstafake M kullanıcısına yanıt
    Yüksek esr sebebiyle çalışmaz .
  • Türkiyede satılan tüm tantallar yüksek esr direncine sahiptir çalışmaz .
  • selam
    ben de de toshiba A300 var,2-3 kere restart ediyordu ama windows açılıyodu.format atayım dedim,kur dosyaları yüklerken ekran komple beyaz oluyor,bazen mavi oluyor ve pc kitleniyor.bi türlü format atamadım.ram ve hdd de sorun yok test ettim.
    kondansatör değişimi çözüm olur mu ?
  • haqan1987 kullanıcısına yanıt
    Olur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Olur .
    oldu.teşekkürler
  • üstad toshiba satellite l300 1a3 bataryada çalışıyor adaptör takınca kapanıyor. bunada çözüm olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqan1987

oldu.teşekkürler

Alıntıları Göster
    Üstad kondansatör ü nerden temin ettiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral-18 -- 24 Şubat 2019; 20:16:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral-18

Üstad kondansatör ü nerden temin ettiniz

Alıntıları Göster
    kondansatörü bulmak sorun değil,n11 de bile var.istanbul/kasımpaşa'ya uzak değilsen ordaki bilgisayarcıda hem kapasitör var hem de montajını yapıyor
  • N11 de buldum tane si 10 lira. Pahalı
    kasımpaşa da ne kadar
    Aliexpress te 10 tanesi : 12.15 tl arası beklemek var.
    Montaj ı kendim yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral-18 -- 25 Şubat 2019; 18:8:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqan1987

kondansatörü bulmak sorun değil,n11 de bile var.istanbul/kasımpaşa'ya uzak değilsen ordaki bilgisayarcıda hem kapasitör var hem de montajını yapıyor

Alıntıları Göster
    şu ist. kasımpaşa'daki bilgisayarcı bu kapasitör + montajını kaç liraya yapıyor? adres ve tel. verir misin?
  • Merhabalar parçanın Her iki tarafına varsa birer parça flux sürüp havya ucuna biraz lehim alarak önce bir tarafını eritip havaya kaldırın sonra diğer tarafını aynı şekilde kaldırın çok basit bir yöntem eğer Yapamazsanız tuzla içmeler mahallesinde bulunan firmamıza parça ile gelirseniz ücretsiz olarak değişimi yaparım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: x3po

şu ist. kasımpaşa'daki bilgisayarcı bu kapasitör + montajını kaç liraya yapıyor? adres ve tel. verir misin?

Alıntıları Göster
    kasımpaşa/fişekhane deresi cad.ışık bilgisayar 532 416 63 52
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.