Şimdi Ara

neden adam gibi görüş açısı açı aralık değerleri değilde ! lensin teknik 'mm' değeri yazılıyor !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neden adam gibi görüş açısı açı aralık değerleri değilde ! lensin teknik "mm" değeri yazılıyor !?

ve dahası benim asıl merak ettiğim

LCD ekranda şu an lens kaç mm ve kaç derece açıda olduğunun hesabını göstermiyor

iyide bir dünya para veripte bu tarz bilimsel ince bir değeri göremeyipte

iso şu, F bu, pozlama çekim süresi nin verilirken
    en önemli değer olan odak mesafe ölçüsü için mm ve fov değeri neden yok !

ulan en akılsız android uygulamasında bile
    cep telefonu ile çekilen çekilen cismin olası uzunluğunu bile hesaplayan
    bedava uygulamalar var iken neden bir dünya para verdiğimiz sözde prof makinelerde bu yok !

( gerçek prof makinelerde bu tabi var ama senin 2000 TL $ veya € verdiğin makinede bile yok
    gel görki 200 TL lik lensi bozuk cep telefonunda bile bu özellik var :)

neden adam gibi görüş açısı açı aralık değerleri değilde ! lensin teknik 'mm' değeri yazılıyor !?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 27 Temmuz 2015; 6:37:47 >

• Cok dogru bir yere deginmissiniz, tebrikler. 2x, 1.6x, 2.6x gibi croplu makineler icin aci onemli ve alabildigimiz bilgi sifir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

Cok dogru bir yere deginmissiniz, tebrikler. 2x, 1.6x, 2.6x gibi croplu makineler icin aci onemli ve alabildigimiz bilgi sifir.

firmalar standart eğrilerde mercek üretiyorlar

tabi arada fark olsun diye milim ile mikron arası farklı ebatlarda farklılıklar var

sözde biri diğerine göre daha iyi görüntüsü var gibi gibi !

ama işin aslı gidip te en iyisi diye 1000 $ a alınan topu topu 5 lensten oluşan kısımın maliyeti bile

toplasan gözlükçülerin kendi cam kesme makinesinde bile toplam 50 TL ye yaptırabileceğin gerçeği ortada !

ama işte insanlar köfteyi çakmasın davasına lensin kalınlığını değilde lens ile algılayıcı sensör arası odak uzaklığını yazmışlar

buna göre insanlara sanki kediye yem atar gibi al bu rakamları topla sen bu işi bilirsin kaç X zoom u var vs. vs.

kendini akıllı ve kimsenin görmediğini gören sananlar sürüsünü zihniyetini ortaya çıkmış

insanlara diğerlerinden üstün bir özelliğinin olacağını söylersen herkes senin müridin olur misali !

bir çok markanın bir çok müşterisi daha doğrusu müridi var denilirse şaka maka bir şey var yani ortada ! :)

şaka gibi dereceli standart lenslerle bile 1000 $ lık objektifi kendiniz bile yapabilirsiniz

şu an internette şöylesine bir bakıyorum da

diy lens diye görselleri aratınca

gerçek fotoğrafcılığın aslında nerede başladığını ve fotoğrafcılığı
    Yaradanın yarattıklarını tam görmek tam okumak tam anlamıyla anlamaya çalışma merakı
    aslında fotoğrafın nasıl bir şuur sanatı olduğunu gösteriyor ! :)
    çünkü genelde insanlar hep gördüklerine inanır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 27 Temmuz 2015; 8:28:50 >

• Öncelikle insanlar gördüklerine inanmaz. Duyular ve algıları ile yaşarsın. Görmüyor olursak bile rağmen ambulans sesi duyarsak bile olduğuna inanırız. Bir diğer konu gözün yapısı gördüklerini daha önceki deneyimlere göre gördüklerini beyin sayesinde konumlandırmasıdır. Bu özellikle perspektif yani nesnelere nereden baktığımızla ilgili bir konudur.

Diğer konu tam anlamı ile değerlendirmeler fiyasko olmuş. Sürekli bir şeyin değerinden bahsederken muhteviyatından dem vurmak dünyada yapılabilecek en büyük acemilik olacaktır.

Örneğin bir DVD.

Diyelim ki çift katmanlı bir DVD medya ve 8 gb veri depolayabiliyoruz. içinde bir şey olmadığı zaman 1 TL, içinde bir işletim sistemi olsa 500 TL, içinde bir Cad-Cam programı olsa 20 bin TL, içinde bir annenin bir babanın toprağa verdikleri bir çocuğunun fotoğrafları veya görüntüleri varsa değeri paha biçilemez bir değeri olur.

Dolayısı ile merceğin fiyatını belirleyen unsur içerisindeki camın değeri değil, ham madde+ yapım maliyeti + geçmiş tecrübelerin birikimi + gelecek yeni ürünler için ar-ge masraflarını ihtiva eder.

Android programların üzerinde yazan bilgilere göre kimse dikkate alıp iş yapmaz. Yani mesafe ölçmek ve cihaz üzerine bunu entegre etmek ciddi bir iştir. Eğer bunu çok matah buluyorsan zaten piyasada 20 TL den başlayan fiyatlarda lazer mesafe ölçen cihazlar var. Bunları kullanabilirsin.

Fotoğrafçılıkta ekipmanlar bilimsel tekniklerle yapılsa da sonucunda ortaya çıkan eser sanatsal olarak değerlendirilir. Asıl amacı da budur.

Çok uzun yıllardır fotoğraf çektiğimi söyleyebilirim. Muhtemelen 20 seneyi geçti. Bunun sadece birkaç senesi dijital ve profesyonel makineler ile ve ayrıca sadece birkaç senedir çektiğim fotoğraflar karşılığında para alıyorum.

Açı konusu ise tam bir fiyasko olmuş.
    Amatör kişiler zaten bu durumu pek önemsemeyecektir. Yani amatör den kastım sadece ve salt işi bilmeyen kişilerden oluşan insanlar değil. Ancak profesyonel iseniz kaç derece açıda olduğunuzu bilmek istiyorsanız maksimum 20 tane değer ezberlemeniz gerekir. Bu durum da şikayet eden birisi için söylüyorum, yaptığı işten para kazanıyorsa, yani çektiği fotoğraftan cebine para girip birde bu yirmi değeri ezberlemekten şikayet ediyorsa onu ayıplarım. Eğer amatör ise süper lig de 2 takımın kadrosunu sayacaklarına bunu ezberlemeleri üstelik her sezon farklı kişilerden oluşan takımlar yerine sürekli aynı kalacak değerleri bilmeleri tembel olmadıklarını gösterecektir.

Giderek tembelleşen, hayatı kendilerine kolaylaştırmak adı altında bir takım insanların ürettiklerini kullanmaya çalışan, amaç ve gayesi robotlaşmak olan bir insanlar topluluğu gördükçe üzülüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Öncelikle insanlar gördüklerine inanmaz. Duyular ve algıları ile yaşarsın. Görmüyor olursak bile rağmen ambulans sesi duyarsak bile olduğuna inanırız. Bir diğer konu gözün yapısı gördüklerini daha önceki deneyimlere göre gördüklerini beyin sayesinde konumlandırmasıdır. Bu özellikle perspektif yani nesnelere nereden baktığımızla ilgili bir konudur.

Diğer konu tam anlamı ile değerlendirmeler fiyasko olmuş. Sürekli bir şeyin değerinden bahsederken muhteviyatından dem vurmak dünyada yapılabilecek en büyük acemilik olacaktır.

Örneğin bir DVD.

Diyelim ki çift katmanlı bir DVD medya ve 8 gb veri depolayabiliyoruz. içinde bir şey olmadığı zaman 1 TL, içinde bir işletim sistemi olsa 500 TL, içinde bir Cad-Cam programı olsa 20 bin TL, içinde bir annenin bir babanın toprağa verdikleri bir çocuğunun fotoğrafları veya görüntüleri varsa değeri paha biçilemez bir değeri olur.

Dolayısı ile merceğin fiyatını belirleyen unsur içerisindeki camın değeri değil, ham madde+ yapım maliyeti + geçmiş tecrübelerin birikimi + gelecek yeni ürünler için ar-ge masraflarını ihtiva eder.

Android programların üzerinde yazan bilgilere göre kimse dikkate alıp iş yapmaz. Yani mesafe ölçmek ve cihaz üzerine bunu entegre etmek ciddi bir iştir. Eğer bunu çok matah buluyorsan zaten piyasada 20 TL den başlayan fiyatlarda lazer mesafe ölçen cihazlar var. Bunları kullanabilirsin.

Fotoğrafçılıkta ekipmanlar bilimsel tekniklerle yapılsa da sonucunda ortaya çıkan eser sanatsal olarak değerlendirilir. Asıl amacı da budur.

Çok uzun yıllardır fotoğraf çektiğimi söyleyebilirim. Muhtemelen 20 seneyi geçti. Bunun sadece birkaç senesi dijital ve profesyonel makineler ile ve ayrıca sadece birkaç senedir çektiğim fotoğraflar karşılığında para alıyorum.

Amatör kişiler zaten bu durumu pek önemsemeyecektir. Yani amatör den kastım sadece ve salt işi bilmeyen kişilerden oluşan insanlar değil. Ancak profesyonel iseniz kaç derece açıda olduğunuzu bilmek istiyorsanız maksimum 20 tane değer ezberlemeniz gerekir. Bu durum da şikayet eden birisi için söylüyorum, yaptığı işten para kazanıyorsa, yani çektiği fotoğraftan cebine para girip birde bu yirmi değeri ezberlemekten şikayet ediyorsa onu ayıplarım. Eğer amatör ise süper lig de 2 takımın kadrosunu sayacaklarına bunu ezberlemeleri üstelik her sezon farklı kişilerden oluşan takımlar yerine sürekli aynı kalacak değerleri bilmeleri tembel olmadıklarını gösterecektir.

Giderek tembelleşen, hayatı kendilerine kolaylaştırmak adı altında bir takım insanların ürettiklerini kullanmaya çalışan, amaç ve gayesi robotlaşmak olan bir insanlar topluluğu gördükçe üzülüyorum.

bizim burada deyinmek istediğim şey şu ki
    bende prof değilim ama piyasada çok fazla sayılmasa da belli markaların çok fazla sayıda lensi var
    amatör ruh ile foto sanatına ilgi duyanların bir çoğu dar bütçe ile bu pahalı lensleri alıyor deniyor veya satıyor !

istanbul sirkecideki herkesin bildiği o hanı gezdiğinizde hep aynı numaralı lensler isteyene -0- isteyene 2. el bir piyasası oluşmuş !

peki insanlar gerçekten prof olmuş olsa bunları 2. el olarak başkalarına satarlarmıydı ? cevap hayır !

demek ki ortada bir yanlış var

dahası bu sektörü kuranlar herkese yakın için bu orta için şu uzak için ise onu kullan diyor ise

insanları kandırmak için ar-ge yapıyorlar ise haliyle bu işte çok hakları vardır bu inkar edilemez !

bizim söylemek istediğimiz tek şey şu ki doğru iş için doğru donanım gereklidir !

ve bunun içinde doğru bilgi ortada olmalıdır eğer doğru bilgi olmaz ise

yanlış donanımı alıp ta kullanamayanlar sürüsü devam eder !

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Öncelikle insanlar gördüklerine inanmaz. Duyular ve algıları ile yaşarsın. Görmüyor olursak bile rağmen ambulans sesi duyarsak bile olduğuna inanırız. Bir diğer konu gözün yapısı gördüklerini daha önceki deneyimlere göre gördüklerini beyin sayesinde konumlandırmasıdır. Bu özellikle perspektif yani nesnelere nereden baktığımızla ilgili bir konudur.

Örneğin bir DVD.

bende prof değilim ama piyasada çok fazla sayılmasa da belli markaların çok fazla sayıda lensi var
    amatör ruh ile foto sanatına ilgi duyanların bir çoğu dar bütçe ile bu pahalı lensleri alıyor deniyor veya satıyor !

istanbul sirkecideki herkesin bildiği o hanı gezdiğinizde hep aynı numaralı lensler isteyene -0- isteyene 2. el bir piyasası oluşmuş !

peki insanlar gerçekten prof olmuş olsa bunları 2. el olarak başkalarına satarlarmıydı ? cevap hayır !

dahası bu sektörü kuranlar herkese yakın için bu orta için şu uzak için ise onu kullan diyor ise

insanları kandırmak için ar-ge yapıyorlar ise haliyle bu işte çok hakları vardır bu inkar edilemez !

bizim söylemek istediğimiz tek şey şu ki doğru iş için doğru donanım gereklidir !

Yanlış ekipman alınması bir kere firmaların suçu değil.

Burada yani bu forumda çokça yapılan bir hata var. Konu açılıyor soru şu seçeneklerden hangisini alayım. Veya bütçem şu hangisini alayım.

Amatör de olsanız önce kullanacağız cihazı öğrenmeniz gerekiyor. Ben nasıl ve nerede eğitim alayım diyeni görmedim doğru düzgün ve hayret ediyorum. Millet olarak bir anlayış hatamız var. Ve buradaki arkadaşlardan bazıları da bir şey yarıştırır gibi yarıştırıyorlar. Hep aynı şeyler ve kalıplaşmış şeyler.

- Şunun dinamik aralığı daha iyi
    - Bunun bilmen nesi daha iyi,
    - Şu modelde çift kart girişi var.

Bunların hiç birisi sizin daha iyi çekim yapmanıza olanak tanımıyor. Arkadaşım var. 10 bin TL ye yakın para harcadı. Benden çok daha iyi ekipmanları var. Senin gibi çekemiyorum diyor. Bende asıl eğitim lazım ekipman sonra diyorum. Ama anlamıyor. Dönüyor yine aynı şeyi söylüyor.

Bu neden bireysel başarıların haricinde yurt dışında oynayan futbolcularımızın olmadığını da açıklıyor.

Firmaların biç birisinin tepesinde hayır kurumu yazdığını görmedim. Şirketlerin hiç birisi vatandaş veya halk veya insanlar fayda sağlasın bizde onları mutlu edelim prensibi ile çalışmaz. Şirketler "KÂR" amacı güden kuruluşlardır. Dolayısı ile kar amacı güden bir kuruluşa bir takım hümanist duygularının olmasını bekleyemeyiz.

İşte bu yüzden firmalar ürünlerini üretir, insanlar egoları için satın alma yapar ve bir süre sonra yaptığı iş ona zor gelmeye başlayınca aldığı ürünleri bir kenara atar. Bu doğal bir süreç en azından bu ülke için böyle. Bu durum da da firmaların hiç bir kabahati yok. Arz - talep meselesi.

İkinci el satılması da ürünlerin buna benzer bir olay. İkinci el piyasası birçok sektörde mevcut. Özellikle otomobil sektörü çok büyük bir alan. Eğer düşündüğünüz noktadan bakacak olursak otomobil üreticilerinin de etik dışı olduklarını, 2 el alım satım yapanlarında ahmak oldukları gibi bir durum ortaya çıkar ki gerçekler ile doğrudan uzaktan ilgisi bulunmuyor.

Yazdıklarınız tribünlere iyi gözükse de ne yazık ki doğruluk payı yok veya çok az.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Örneğin bir DVD.

Yanlış ekipman alınması bir kere firmaların suçu değil.

Burada yani bu forumda çokça yapılan bir hata var. Konu açılıyor soru şu seçeneklerden hangisini alayım. Veya bütçem şu hangisini alayım.

Amatör de olsanız önce kullanacağız cihazı öğrenmeniz gerekiyor. Ben nasıl ve nerede eğitim alayım diyeni görmedim doğru düzgün ve hayret ediyorum. Millet olarak bir anlayış hatamız var. Ve buradaki arkadaşlardan bazıları da bir şey yarıştırır gibi yarıştırıyorlar. Hep aynı şeyler ve kalıplaşmış şeyler.

- Şunun dinamik aralığı daha iyi
    - Bunun bilmen nesi daha iyi,
    - Şu modelde çift kart girişi var.

Bunların hiç birisi sizin daha iyi çekim yapmanıza olanak tanımıyor. Arkadaşım var. 10 bin TL ye yakın para harcadı. Benden çok daha iyi ekipmanları var. Senin gibi çekemiyorum diyor. Bende asıl eğitim lazım ekipman sonra diyorum. Ama anlamıyor. Dönüyor yine aynı şeyi söylüyor.

Bu neden bireysel başarıların haricinde yurt dışında oynayan futbolcularımızın olmadığını da açıklıyor.

Firmaların biç birisinin tepesinde hayır kurumu yazdığını görmedim. Şirketlerin hiç birisi vatandaş veya halk veya insanlar fayda sağlasın bizde onları mutlu edelim prensibi ile çalışmaz. Şirketler "KÂR" amacı güden kuruluşlardır. Dolayısı ile kar amacı güden bir kuruluşa bir takım hümanist duygularının olmasını bekleyemeyiz.

İşte bu yüzden firmalar ürünlerini üretir, insanlar egoları için satın alma yapar ve bir süre sonra yaptığı iş ona zor gelmeye başlayınca aldığı ürünleri bir kenara atar. Bu doğal bir süreç en azından bu ülke için böyle. Bu durum da da firmaların hiç bir kabahati yok. Arz - talep meselesi.

İkinci el satılması da ürünlerin buna benzer bir olay. İkinci el piyasası birçok sektörde mevcut. Özellikle otomobil sektörü çok büyük bir alan. Eğer düşündüğünüz noktadan bakacak olursak otomobil üreticilerinin de etik dışı olduklarını, 2 el alım satım yapanlarında ahmak oldukları gibi bir durum ortaya çıkar ki gerçekler ile doğrudan uzaktan ilgisi bulunmuyor.

Yazdıklarınız tribünlere iyi gözükse de ne yazık ki doğruluk payı yok veya çok az.

araba konusuna gelmişken konuyu farkında olmadan iyi tasdikledin !

çünkü şu ana kadar yapılan bir çok arabanın belli bazı özelliklerini toplasanız ferrariden de daha iyi bir arabayı ortaya çıkartırsınız

ama nedense bazı modeller ilk özellik denemesini daha sonraki modellerde ilk çıkan model seviyesinde ortaya koymuyor !

uzun lafın kısası bu amatör denem yanılma süreci 2. el piyasasını baya bir genişlettiyse de bir süre sonra

nikon ve canon firmaları özellikle lensi değişmeyen kompak makinelerde de baya bir özellik ekleme durumuna gitti

isteyen otomatik isteyen manuel seçenekleri kullanıyor ! dahası bu saçma piyasada bunu yapmak zorundalar !

ben kişisel olarak ne iso yu ne F i ne pozlama zamanını bilmeden eğitimsiz bir şekilde

1 modeli, bu ayar konbinasyonun da 100 lerce foto çekerek dahası daha sonra hepsini tek tek bakarak

ne öğrendiysem öğrendim ! bu öyle bir şey ki ! hani ayakkabı mağazasına girersiniz de !

bazı insanlar vardır ayakkabıyı eliyle kontrol eder !

yaw arkadaşım ayakkabı ayak ile kontrol edilir !

fotoğraf ise gözle görerek deneyerek öğrenilir !

tabi özel teknikler konusunda fikir alış verişi güzel olur her zaman

uzun lafın kısası deneme yanılma ile öğreniyoruz ! çünkü bu ülkede eğitimin é si bile yok

yani ilk öğretimden itibaren hiç bir şey öğrenmediğimizi öğrenmiş durumdayız !

ne öğreniyorsak her konuda kendi merakımızla öğreniyoruz !

deneme yanılma ile güzel bir çekim tekniği bulmak sorun değil

asıl önemli olan neyi nasıl yaptığını iyi not alabilmektir !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu çok hoş gidiyor, devam edin lütfen.

• Aslında fotoğrafı çekerken odak mesafesini biliyoruz.. makinede biliyor ve işleme alıyor
    Prime lens kullanırken zaten odak mesafemiz belli yani bunun ekranda yada vizörde yazmasının bir anlamı yok
    zoom lens kullanırken de malum el ile zoom yaptığımızdan lensin üzerinde odak mesafesi yazılı.Bu bilgi kendisi için önemli olanlar zaten buradan görebiliyorlar

Sizin zoom lens üzerinde manuel olarak yaptığınız değişiklikleri Makine de çok iyi takip ediyor..
    Mesela AUTO İSO seçiminde minimum enstantaneyi limitlerken lensin durumunu göz önüne al diyebiliyorsunuz. Makine de sizin odak mesafesi seçiminize göre otomatik olarak minimum enstantane Hızını değiştirip iso ya müdahelesini ona göre ayarlıyor.
    ayrıca eğer uygun bir tepe flaş kullanıyorsanız siz zoom yaptığınızda flaşın da zoom yaptığını sesinden duyup flaşın lcd ekranında da görebiliyorsunuz.
    Yani bu bilgi dslr de fazlasıyla mevcut.

Küçük makineler ve cep telefonlarında ise zoom elektronik olarak yapıldığı için kişinin bu bilgiyi fiziken görmesi mümkün olmadığından bunu LCD ekran yada elektronik vizörden yansıtıyorlar

Çekim açısı konusu ise tartışılır.. bende bunca yıldır fotoğraf çekerim.. çekim açısı konusunu hiç merak etmedim ve bu bilgiye ihtiyaç duymadım

Sanırım kullanıcılardan bu konuda çok talep gelmediğinden üreticilerde zaten kısıtlı yer olan LCD ekran ve vizörde bu bilgiye yer vermiyorlar.

• len alırken görüş açısı mutlaka yazar kaç mm de kaç derece olduğu hepsi yazmakta buna da bakmakta üşenmeyin artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: edemirci7898

len alırken görüş açısı mutlaka yazar kaç mm de kaç derece olduğu hepsi yazmakta buna da bakmakta üşenmeyin artık

nikon veya kanon nun kullanım kılavuzundan bul bula biliyorsan göster hadi !

internette forum tartışma sitelerinde bula bildiğimizi bulduk !

başka yerde bu budur tam marka model lens bu bilgi yok !

ama genelleme anlamıyla şu ile şu arası deniliyor

bizim dediğimiz ise bu mm değerini bile LCD bile göremiyoruz hacı !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

Aslında fotoğrafı çekerken odak mesafesini biliyoruz.. makinede biliyor ve işleme alıyor
    Prime lens kullanırken zaten odak mesafemiz belli yani bunun ekranda yada vizörde yazmasının bir anlamı yok
    zoom lens kullanırken de malum el ile zoom yaptığımızdan lensin üzerinde odak mesafesi yazılı.Bu bilgi kendisi için önemli olanlar zaten buradan görebiliyorlar

Sizin zoom lens üzerinde manuel olarak yaptığınız değişiklikleri Makine de çok iyi takip ediyor..
    Mesela AUTO İSO seçiminde minimum enstantaneyi limitlerken lensin durumunu göz önüne al diyebiliyorsunuz. Makine de sizin odak mesafesi seçiminize göre otomatik olarak minimum enstantane Hızını değiştirip iso ya müdahelesini ona göre ayarlıyor.
    ayrıca eğer uygun bir tepe flaş kullanıyorsanız siz zoom yaptığınızda flaşın da zoom yaptığını sesinden duyup flaşın lcd ekranında da görebiliyorsunuz.
    Yani bu bilgi dslr de fazlasıyla mevcut.

Küçük makineler ve cep telefonlarında ise zoom elektronik olarak yapıldığı için kişinin bu bilgiyi fiziken görmesi mümkün olmadığından bunu LCD ekran yada elektronik vizörden yansıtıyorlar

Çekim açısı konusu ise tartışılır.. bende bunca yıldır fotoğraf çekerim.. çekim açısı konusunu hiç merak etmedim ve bu bilgiye ihtiyaç duymadım

Sanırım kullanıcılardan bu konuda çok talep gelmediğinden üreticilerde zaten kısıtlı yer olan LCD ekran ve vizörde bu bilgiye yer vermiyorlar.

quote:

Çekim açısı konusu ise tartışılır..
    bende bunca yıldır fotoğraf çekerim..
    çekim açısı konusunu hiç merak etmedim ve bu bilgiye ihtiyaç duymadım

gerçekten prof bir açıdan olaya yaklaşılırsa veya bir sinema filmi çekecek olsaydınız !

ortalama bir sinema perdesinde görülmesi gereken açı alanının ne olduğunu fark ederdiniz

bu ille geniş açılı çekimler için değil yakın ve hatta makro çekimler içinde yerine göre geniş açı lazım oluyor !

• Lenslerde demiş eğer dikkatli okursan ki lenslerde dikkatli bakarsan var. Açı konusu lense ait bir konudur. DSLR gövde ile görüş açısının alakası yok zaten olmaz da.
  • quote:

Lenslerde demiş eğer dikkatli okursan ki lenslerde dikkatli bakarsan var. Açı konusu lense ait bir konudur. DSLR gövde ile görüş açısının alakası yok zaten olmaz da.

gövde deki işlemci ışın şiddetini şusunu busunu ölçüyor ! dahası gelen ışın kırılma açısını mı ölçemeyecek !?
  • Hayır nedir şu açıyla alıp veremediğiniz? Açıyı verse gözünüzde açıölçer mi var, hangi lensin ne kadar açı vereceğini deneyim kazandıkça insan pekiştiriyor zaten. Unlemler atarlar falan..Konunun ciddiyetinden de şüphem var gerçi , yazdık ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 31 Temmuz 2015; 22:17:31 >
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Ben o yüzden cevap vermiyorum. Baştan ciddi ciddi cevap verdim, konu sahibinden ziyade birisi açıp okur, bari yanlış bir bilgi / intiba sahibi olmasın diye ama ben bile pes ettim. Lenslerin kullanım kılavuzlarında bütün bilgiler mevcut. Ağırlık, açı vs değerlerin tümü yazıyor. Elbette zahmet edip açıp okumak lazım.

Ben arkadaşın paralel bir evrende yaşadığını düşünmeye başladım. Teorik fizik veya teoloji ile ilgili kaynakları okurken bile arkadaşın ne yazdığını ve ne demek istediğini anlamaya çalıştığım kadar zorlanmıyorum. Beyin jimnastiği için iyi olsa da beyinin iflas etme olasılığını da göz önüne almak lazım.
  • Iso degerinin bile gorunmemesi lazim. Teknik veeilere o kadar cok takiliyoruz ki fotograf cekemiyoruz,lens begenmiyoruz vs.

Halbu ki eskiden kullan-at filmli makineyle cekim yapip bide ustune begeniyorduk.

Ben cekim yarken mm nin kac oldugu bilgisine hic ihtiyac duymadim sahsen.

Fazla teknik detay gereksiz para tuzagi:)

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Iso degerinin bile gorunmemesi lazim. Teknik veeilere o kadar cok takiliyoruz ki fotograf cekemiyoruz,lens begenmiyoruz vs.

Halbu ki eskiden kullan-at filmli makineyle cekim yapip bide ustune begeniyorduk.

Ben cekim yarken mm nin kac oldugu bilgisine hic ihtiyac duymadim sahsen.

Fazla teknik detay gereksiz para tuzagi:)

eski filmlerden bahsediyorsanız onların iso değerleri neredeyse sabit !

dahası yeni makinelerde iso değerleri yüksek çekimler var ama onların %90 ı az ışık ve gece çekimleri için gibi gibi

ama F değeri aslında bu sorunu fazlasıyla aşabiliyor ken nedense F değeri değilde sanal iso değerlerine fazla yükleniliyor ;!

uzun lafın kısası makine üretici firmaların işi gücü %99 yalan ve sanal görüntü üretme üzerine yani

harbi sağlam makine ekipmanı üreten firma sayısı gerçekten az ! birde bu 3 kağıdı yapanlar bilindik ciddi firmalar ! :(

bu yazınızın laf olmadığını nasıl kanıtlarsın diyenlere

quote:

Stanley Kubrick ; mum ışıklarıyla aydınlatılmış iç mekan çekimlerinde yapay durabileceğini düşündüğü elektrik ışığını kullanmayarak, Alman Carl Zeiss firmasıyla işbirliğine gitmiş ve firmanın NASA için özel olarak ürettiği, f/0.7 diyafram açıklığına sahip dünyanın en hızlı objektiflerini getirttirerek bunları çekimlerinde kullanmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 1 Ağustos 2015; 3:37:52 >

• Sanal iso diye birseyde duyduk sayenizde. :)
    Gerçeği nasıl oluyor biraz anlatır mısınız? Mesela leica gerçek iso mu kullanıyor?
    1600 iso da çekilmesi gereken fotoğrafı 100 iso da çekip sonradan 4stop camera raw dan aydınlat bakalım fotoğraf ne hale geliyor... gercekmiymiş sanal mıymış o zaman görürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Sanal iso diye birseyde duyduk sayenizde. :)
    Gerçeği nasıl oluyor biraz anlatır mısınız? Mesela leica gerçek iso mu kullanıyor?
    1600 iso da çekilmesi gereken fotoğrafı 100 iso da çekip sonradan 4stop camera raw dan aydınlat bakalım fotoğraf ne hale geliyor... gercekmiymiş sanal mıymış o zaman görürsünüz.

yüksek iso değerlerini çok kısa bir sürede iso 100 gibi çekemezsiniz pozlama süresini uzun tutmanız lazım

aksi halde ne kadar dijital parazit varsa hepsi ortaya çıkar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 2 Ağustos 2015; 10:00:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.