Şimdi Ara

Neden AMD bu kadar kotuleniyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ozaman i3 2120 daha iyiydi sözünüz dışında yazdıklarınızın hepsine katılıyorum. Ben sistemi topladıktan sonra upgrade etmeye para vermek istemem, versem de overclock yapmak için soğutucu alırım onu da aldım, soğutucu almak işlemci almaya göre çok daha hesaplı doğal olarak. Üst yorumda da yazdım anakart-işlemci-soğutucu üçlüsünü tek alışta alabilecek kadar bütçem olsa ya i5 2500+ucuz anakart alırdım ya da soğutucu almazdım overclock ile uğraşmazdım direkt 8320 alırdım. Fx6300 soğutucuyla birlikte aynı anda alınacaksa f/p anlamı kalmıyor. Ben sonradan biriktirdiğim parayla hyper 212 evo aldım. Fx6300 olan sistemimi şuan kullanmıyorum ama 4.4GHz stabil overclock yapınca 421cb olan puanı 523cb değerine yükselmişti. Oyunlarda da performans artışı olmuştu. Şimdi ben i3 2120 alsaydım işlemci almak zorunda kalacaktım ilerde. Ama fx6300 aldığım için soğutucuyla işi çözdüm ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece tek birşey kaç senelik intel i7 2700k şuan günümüzde bütün ekran kartları ile darboğaz yapmazken Amd kendi ekran kartlarını besleyemiyor daha 2700k zamanında çıkan amd işlemciler şuan oyun açısından kötü durumda Uzun vade için tabiki intel
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

İntel i5 veya i7 alanlar sanki stok fanla kullanıyorlarmış gibi konuşuluyor.

Hangi işlemciyi alırsanız alın zaten eninde sonunda yanına güzel bi soğutucu almak zorunda kalıyorsunuz.

i5 4460 çok ısınan bir işlemci değil ve gerek yok ayrı fan almaya.

i5 3570 3470 filan da öyleydi.

i5 2500 zaten fazlasıyla serin bir işlemci.2500kyı stok fanla 4-4,1 gibi değerlerde kullanan bile var.

i5 4690 biraz daha fazla ısınıyor 4460a göre.

i7ler ısınıyor evet.

Yani her şekilde fan almanıza gerek yok.4460 sahibi birisinin almasına gerek yokken i7 4790/4790k sahibi birisi için şart.
  • ccandan kullanıcısına yanıt
    Herkes i7 işlemci kullanmak ister, biz amd'ye destek olmak için amd almıyoruz, elimizdeki bütçeyle onu alabildiğimiz için alıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Herkes i7 işlemci kullanmak ister, biz amd'ye destek olmak için amd almıyoruz, elimizdeki bütçeyle onu alabildiğimiz için alıyoruz.

Ben amd'yi korumuyorum 2 yıl sonra çöp olacak şeyi belki 2 yıl sonra canavar olacak şeye tercih etmelerine saçma diyorum.

Zaten intel i7 6700klı,gtx 970'li siste toplaycağım emin olun amd'ci değilim i7'nin ölüsü bile amd fx 9590'den iyi.
  • boş verin bizim insanımız çok bilir hani derler ya "ne iş yaparsın? her işi yaparım abi" gibisinden her boktan anlarlar.
    .
    elin oğlu bilimi teknolojiyi geliştirip bir şeyler üretir bizimkilerde bunları yarıştırıp, şu daha iyi bu daha hızlı şu daha hoş diye avunur durur
    yapılanı yapıldığı kadarı ile takdir etmek yerine diğerinden iyi değil diye "vurun kahpeye" misali tetikçilik yaparlar.
    .
    amd 1 ghz i geçtiği zaman intel az terlemedi , fiyat olarak en uygunu amd sunar 5 yıl içerisinde 4-5 model soket değiştirmez
    milletin aklını karıştırmak için 1000 model çıkarmaz,
    .
    biri demiş ki, "intele yetişmesi için overclock yapmalı bunun için de soğutucu almalı" soru şu ; "neden intele yetişsin" o işlemciyi alan
    zaten o performansı kabullendiği ve işini gördüğü için almıştır. o zaman derimki bende e6500 alırsan fx 6100 e yetişmen için birde soğutucu-fan alacaksın
    bir de iyi bir anakart alacaksın ki ovclk yapıp yetişebilesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 8 Ağustos 2015; 21:38:30 >

• Boşuna dememişiz demek ki
  • konu standart amd intel savaşına dönmüş.fnboylar coşmuş falan filen.ben eski bi amdciyim.amdyi halen severim,babamların pc amddir ğüstelik 2009 da aldığım işlemci phenom ıı x3 710 dur.bende bi kaç sene kullandım render cart curt ettim.ancak amd intelin core i serisi ile yetericne baş edemedi.hem tek çekirdek hem çok çekirdek performansını dengeleyemedi.4 yıldır core i5 2400 kullanıyorum.süper bi işlemci.fiyat perfoırmans oalrka iyi.şuan bakıyorum 6. seri core işlemciler bunu tek çekirdek başarımında 2 ye katlıyor.artık sistem değiştirilir.ama core i5 i satmam.satayım dedim anakart ve işlemciye 150 tl verdiler.oda lütufmuş.bi arkadaşta amdnin en üst işlemcisi ile i7 yi karşılaştırmış :) i7 zaten pek alınabilecke seviyede değil.sunucu işlemcisi kadar güçlü ama fiyatıda öyle.kabullenin artık amd geride kaldı.iyi bi hamle yapıp inteli yakalayamazsa fanboylardan başka çaresi kalmayacak.

@CBGB omfug ben intel için yeni soğutucu almanızı öneririm.işlemci ile beraber gelen fan render işlemlerinde işlemciyi soğutmaya yetmiyor.normal kullanımda gerekli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

konu standart amd intel savaşına dönmüş.fnboylar coşmuş falan filen.ben eski bi amdciyim.amdyi halen severim,babamların pc amddir ğüstelik 2009 da aldığım işlemci phenom ıı x3 710 dur.bende bi kaç sene kullandım render cart curt ettim.ancak amd intelin core i serisi ile yetericne baş edemedi.hem tek çekirdek hem çok çekirdek performansını dengeleyemedi.4 yıldır core i5 2400 kullanıyorum.süper bi işlemci.fiyat perfoırmans oalrka iyi.şuan bakıyorum 6. seri core işlemciler bunu tek çekirdek başarımında 2 ye katlıyor.artık sistem değiştirilir.ama core i5 i satmam.satayım dedim anakart ve işlemciye 150 tl verdiler.oda lütufmuş.bi arkadaşta amdnin en üst işlemcisi ile i7 yi karşılaştırmış :) i7 zaten pek alınabilecke seviyede değil.sunucu işlemcisi kadar güçlü ama fiyatıda öyle.kabullenin artık amd geride kaldı.iyi bi hamle yapıp inteli yakalayamazsa fanboylardan başka çaresi kalmayacak.

@CBGB omfug ben intel için yeni soğutucu almanızı öneririm.işlemci ile beraber gelen fan render işlemlerinde işlemciyi soğutmaya yetmiyor.normal kullanımda gerekli değil

inşallah zen mimarisi ile ucuz fiyata i7 performansı yakalarlar.300 tl'ye i5 seviyesinde işlemci düşünsene

• yaparslar güzel olur.zaten para biriktircem 1 sene sonra alıcam yenilerini.öte yandan sata express felan çıkarmışlar yok usb type c r suyunu çıkardılar sanki millet görevimiz tehlikede oynuyo da saniyede 1 gbit daha aktarıcak.15 tllik usb bellek alıp usb 3 isteyen insanlar ülkemiz dışında da var galiba
  • quote:

yaparslar güzel olur.zaten para biriktircem 1 sene sonra alıcam yenilerini.öte yandan sata express felan çıkarmışlar yok usb type c r suyunu çıkardılar sanki millet görevimiz tehlikede oynuyo da saniyede 1 gbit daha aktarıcak.15 tllik usb bellek alıp usb 3 isteyen insanlar ülkemiz dışında da var galiba

Valla kaparım bir dal belki r9 280x,8gb ddr4 ram 2000 tl en fazla i7 6600klık sistem ile karşılaştırırım tabi alırsam.
  • ben işlemci anakart ram 3lemesi yapıcam.ekran kartım yeter r9 270x.oyun manyağı değilim.olmadı abime kakalarım
  • eşşeğin kuyruğundan diyesim geldi. amd kendi kuyusunu kendi kazdı fx serisiyle beraber, beklentiler çok yüksekti fakat yarısını bile karşılayamadı zamanında. şimide herkes amd diyince iki kere düşünüyor tereddütle bakıyor haksızda sayılmazlar. he intel nvidia çok iyi, kullanıcı dostu falanmı tabiki değil hepsi bizi öpmek için birbiriyle yarışan firmalar. bizde en uygun fiyata en iyi öpen hangisiyse onu tercih ediyoruz.
  • quote:

ben işlemci anakart ram 3lemesi yapıcam.ekran kartım yeter r9 270x.oyun manyağı değilim.olmadı abime kakalarım

dur bi bakalım belki fx'ten daha kötü olacak.
  • Amd kötü filan deniyoda a10 serisi gibi ekran kartsız oyun oynayabileceğim bir intel işlemcisi varmı?
    Freesync,fps hızı belirleme vs. gibi oyun için,film için,multimedya odaklı özellikleri olan bir intel işlemcisi var mı?
    Apu konusunda Amd hertürlü önde,siz beğensenizde beğenmesinizde böyle.
    Hem atıyorum eski bi i5 işlemcim var anakartım bozuldu,bulabilirmiyim sıfırını,zor.
    Amd'nin güzel tarafı her yıl soket değiştirmemesi,bu sayede eski bi işlemcinizi update ile anakart değiştirmeden güncelleyebilmeniz,anakartınız bozulduğunda uyumlu ve sıfırını rahatça bulabilmeniz.
    İntel napıyor her sene soket değiştiriyor,o.c. için ayrı,onboard kullanmak için ayrı,ikisinide kullanabilmek için ayrı,üst seviye için ayrı anakart çıkarıyor,üstelik amdde aynı özellikleri olan usb3-sata3 vs bir anakarta 2 katı fiyat çekiyor.
    Böyle milleti sömürmeye yönelik pazarlaması olan bir firmadan zorda kalmadıkça ben kullanmam,herşeyi Amd tarafındada yapabiliyoken,varsın 5-10 fps farkı olsun(prof amaçlar hariç tabi).
    He bizim millet zaten alışmış sömürülmeye bknz:vestel vergisi vs,o yüzden hoşuna gitmeye başladığı için intel fanatikliğine kadar gidiyor bazıları.

• tamamen firmaların satış politikası ile birebir bağlantılı. sadece intel daha atak
  • intel-amd savaşı yapılması bitmedi gitti. amd yi alan intel'e kapışsın ya da intel alan amd ile kapışsın kafasıyla pc toplamasın daha iyi. yüksek performans olsun ilerde de yükseltirim kafası olan paraya bayılır intel alır. orta ayar olsun ilerde zayıf geldiği zaman biraz overclock yapar ömrünü uzatırım diyen amd alır olur biter.

+ para olursa =) bir tane masaüstü toplarım ilerde, var 1-2 senesi ama apu olabilir gibi yüksek grafik olsun ultra olsun takıntım yok oyunlarda.
    + şuan i7 işlemci laptop var performans şikayetim yok sağlamdır kendisi ama i7 işte ısınıyor. =(
  • öyle olursa kapıya kilit vursunlar
  • Tamam anladım. Çok çekirdekli oyunlar çıkınca amd öne geçecek. Diyelimki doğru. İntel de çekirdek çıtlayıp amd yi izlemicekki. İlerde suyla çalışan araba çıkıcak diye şimdiden su almanın faydası yok yani. Not amdyi sevmedim. Sevmicemde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD FX 8320 @ 4.5GHz de kullanıyorum Gayette memnunum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.