Şimdi Ara

Neden AMD bu kadar kotuleniyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İ3 saçmalık ama amd yerine intel tercih ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Herkes i7 işlemci kullanmak ister, biz amd'ye destek olmak için amd almıyoruz, elimizdeki bütçeyle onu alabildiğimiz için alıyoruz.

Arkadaş ne kadar güzel özetlemiş.Asgari ücretin 1.000 TL dahi olmağdı ülkede bir asgari ücretli 1 yılın 3 ayını intel işlemcili bilgisayar alacağım diye mi çalışsın üstelik 3 yıl sonra çöp olacak sistem için.Bilgisayarı olan herkes oyun oynayacak diye bir kuralda yok üstelik.varsın onlarda GTA 5 oynamayıversin.
  • Ekran kartları için konuşuyorum ; driver güncellemesi vs çok geç geldiği için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kac senelik Fx 8350 ile 290x ekran kartini yuzde yuz kullanabiliyorsam ve fiyat olarak esdeger oldugu guncel i5'lere coklu cekirdek performansinda fark atiyorsa, oyundan istedigim performansi alirim, render icin de 1000 TL ustu vermeme gerek kalmaz. Kisitli butceler icin apu ayri bir nimet zaten. Adamlar 8350'ye iki tane 980ti takiyorlar canavar gibi calistiriyor, bu seferde 4k yaygin degil bir de onlari dusuk cozunurlukte 1080p'de dene diyen cikiyor. Forumda gencler sasirmis, iki tane 980ti aldiktan sonra 1080p derdine kim duser gercek hayatta :) Varsa yoksa derdiniz intel aldim elektrik faturam dustu(5000 TL sistem kurmus adam bunu soyluyor), yok intel satista amd cirosunu kaca katladi. Donmekten yorulan elektrik saati misiniz yoksa borsa derdine dusmus broker misiniz yoksa annesinin kekini yerken evde insanlarla kavga eden cocuk musunuz anlamak guc :)
  • i3 çöp olunca sen fx6300le oyun oynayabileceğini mi sanıyorsun. Konsollarda amd işlemci var ve konsoldan port oyunlarda bile amd işlemciler öne geçemiyor. Demekki bu işler sadece çok çekirdek koymakla olmuyor. fx serisi çıktığından beri çoklu çekirdek destekli oyunlar çıkacak da amd öne geçecek diye bekleniyor, sen fx6300 alıp beklemeye devam et.
  • bütçen yoksa amd varsa intel bu kadar basit amd'nin zen mimarisi gelene kadar beklenmeli
  • Kullanan biliyor intel amd farkını. Kafadan soylemiyoruz intel diye.

• Ben iki sene önce aldım FX6300'ü o zaman iki seçeneğim vardı ya sıfır FX yada ikinci el 2500K aynı fiyatlardaydılar ben sıfır almaktan yana kullandım tercihimi memnunmuyum memnunum açıkcası 2500K alsaydım yine memnun kalacaktım o zamananlar F/P olarak amd'nin rakibi pek yoktu şuan durum tersinde sadece oyun amaçlı bir sistemde FX8320 almak yerine 4460 alınabilir mesela dolar bahanesiyle fiyatlar uçtu amd'nin indirim yapması şart bence yeni mimari çıkana kadar çok daha fazla zarar edecek yoksa.
  • 2 firmanında bir çok işlemcisini kullandım.

forumun bu bölümünde istenen tavsiyelerin çoğunluğu oyun üzerine kurulu ve uçuk çözünürlükler de çok nadir geliyor öneri yaparken bunu dikkate almak gerekiyor.İntel in oyun performansı şu an daha iyi . Alacağın bir 8350 stok haldeyken i5 4460 ile aynı kartı aynı derece beslemiyor. tabi ki çok düşük kartları kastetmiyorum dengeli bütçede kullanılacak kartlardan bahsediyorum. (bu 2 işlemcinin fiyatı yakın artık eskisi gibi fiyat avantajı yok dün 10 lira fark vardı vatanda aralarında)

Amd kendi üst düzey ekran kartını tanıtırken bile intel işlemci kullanmak zorunda kalıyor.

Çok çekirdekli ilerde ucucak kacacak denilen işlemcilerin hala uçmasını beklemeyin.Amd umarım zen de fx deki hatalarını tekrarlamaz.

ayrıca yine Daha önce böyle bir konuda fx6300 kullanıyorum üst düzey kart ile sıfır darboğaz yazan arkadaşları video atmaya davet etmiştim fakat kimse göndermedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Ağustos 2015; 13:19:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Tekil çekirdek performansı düşük olduğu için, 4160, 2 gerçek 2 sanal çekirdek. fx6300, 3 gerçek 3 sanal olarak çalışıyor, ama tekil çekirdek performansı düşük. Amd'ler overlock için biçilmiş kaftanlar, onu yapmak içinde +100 tl işlemci soğutucu alman lazım. Böylelik le intel'in tek çekirdek performansına yetişebilirsin. Tabii anakartıda yükseltmen lazım ki, oc performans alasın. Bakarsın psu ihtiyacıda hissebilirsin. Bazıları, daha çok çekirdekli oyun hayali kuruyor. Bu işin piyasasını elinde intel tutar, o gün geldiğinde intel hazır olacaktır. Amd'yi yine geçecektir. Arkadaş fx8xxx serisi aldı, devir çok çekirdekli deviri diye, adam 3 senedir çok çekirdekli oyun çıkmasını bekliyor, lakin oynadığı oyunlar 4 çekirdekliden ibaret.

Neden AMD bu kadar kotuleniyor?

Fx6300de 6 gercek cekirdek var
    3 gercek + 3 sanal yok

gerçekte 6 diye bir şey yok fx mimarisinde gerçek 3 çekirdek var İNTEL' in Pentium D olan mimarisini bilenler bilir onlarda aynı halttı çakma çok çekirdekli cpula gerçekte 2 işlemci çekirdeği üst üste pres durumdaydı ve verdiği performans ortadaydı amd' nin tek çekirdekli 64 bit işlemcisi 10 tanesine bedeldi. aynı mimariyi ısıtarak bu sefer amd firması sundu. 3 çekirdeğin üstüne bir 3 çekirdek daha preslenmiş şekilde performansı ortada Phenom mimarili gerçek 4 ve 6 çekirdekli modeller direk FX 8xxx serisi ile kapışabiliyor fx 6 serisinden rakibi bile yok.

• İntel veya AMD olsun sonuçta memnun olacağınız ve bütçenize göre en iyi performansı verecek işlemciyi seçmek mesele yoksa AMD mi İntel mi değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok kötü oldu?u için
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlhyt

Tamam anladım. Çok çekirdekli oyunlar çıkınca amd öne geçecek. Diyelimki doğru. İntel de çekirdek çıtlayıp amd yi izlemicekki. İlerde suyla çalışan araba çıkıcak diye şimdiden su almanın faydası yok yani. Not amdyi sevmedim. Sevmicemde.

hocam orada hatanız var
    şu anki oyunlarda 1. çekirdeğe yüklenip diğer çekirdeklere yüklenmiyor
    inteldede amdede durum aynı
    çok çekirdekli oyunlar çıkınca intelinde performansı artacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

quote:

Orijinalden alıntı: kmlhyt

Tamam anladım. Çok çekirdekli oyunlar çıkınca amd öne geçecek. Diyelimki doğru. İntel de çekirdek çıtlayıp amd yi izlemicekki. İlerde suyla çalışan araba çıkıcak diye şimdiden su almanın faydası yok yani. Not amdyi sevmedim. Sevmicemde.

hocam orada hatanız var
    şu anki oyunlarda 1. çekirdeğe yüklenip diğer çekirdeklere yüklenmiyor
    inteldede amdede durum aynı
    çok çekirdekli oyunlar çıkınca intelinde performansı artacak

Benimde anlatmak isteidiğim bu zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

Kötü olduğu için.

Aynen öyle, çok basit ve güzel bir cevap.

Kötü, bildiğin kötü. Eskiden ucuz diye alınıyordu, artık insanlar yeter ki abuk subuk sorunlar yaşamayayım, bu sene aldığım işlemci seneye alacağım ekran kartına darboğaz yapmasın bu kadar da olmaz ! kaç paraysa vereceğim diyor, anladılar çünkü olayın ne olduğunu. Hiçbir extra vadetmiyor, hiçbir yenilik yok, daha fazla tdp değerleri var, ısınma sorunları var, stabilite sorunları var(anakartla beraber), 8 çekirdekli işlemcinin 4 çekirdekli giriş seviye işlemciye madara olma durumları var, var oğlu var...

Ayrıca güzel ve extralı anakartların intel tarafında daha fazla olduğu da cabası.

Intel + Nvidia sistemdeki stabilliğin %95 Amd + Amd sistemde yakalanamamış olması ne acı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 11 Ağustos 2015; 2:39:27 >

• Ben yıllardır Amd kullandım, şu anki işlemcim benim 7. filan Amd işlemcim oluyor. Masaüstünde hiç Intel kullanmadım mobillerde Intel kullandım. Kullandığım Amd işlemcilerim hep işimi güzel gördü, şuanki de öyle hiçbir sorunum yok. 2014 sonu ve 2015' çıkan oyunlarda sıkıntı yaşıyorum sadece, tabi ekran kartımın etkisi daha büyük bunda. Genelde konsolda oyun oynarım aslında. Herneyse demem o ki, benim gibi evde film, müzik, internet, programlama, oyun (aşırı performans ihtiyacı duymayan), ofis, okul gibi işlerde kullanacakalr için Amd kesinlikle uygun fiyatlı ve fiyatına göre performanslı bir işlemci. Bence Amd bizim gibilere hitap ediyor ve bu şekilde pc ihtiyacı olanlar yüksek performasnlı pc ye ihtiyaç duyanlardan çok daha fazla. Amd bu yüzden piyasada hep olmalı diyorum.
  • Amd alan
    İslemci sogutucusu
    Power

Her ay daha fazla gelecek elektrik faturasini goze alirsa intel almasi daha mantikli :)

• Herkes biliyor intelin daha güçlü daha performanslı işlemciler yaptığını. İş tamamen bütçe de bitiyor hocam. FX6300 kullanıyorum evet , bazı uygulamalarda memnun değilim mesela photoshop vs. tarzı şeylerde. Ama GTA 5 , WİTCHER , WatchDogs gibi oyunları oynayabiliyorum yani bana yetiyor. Ha bütçem olsa her türlü intele çeviririm sistemi.

Şu da bir gerçek ki , eğer piyasa da amd olmasaydı intel tekel olur çıkar istediği fiyatlandırmayı yapardı kafasına göre. Bizde üst seviye işlemcileri her zaman hayal ederdik. Bu yüzden biraz da destek vermiyor değilim amd ye en azından piyasayı intele bırakmıyor.

Benim düşüncem amd hiç birşey yapmayıp sadece phenom serisini güncelleseydi daha çok satardı. Bugün iyileştirilmiş fx serisi kadar overclock potansiyeli olan bi phenom serisi olsa ne amd bu kadar kötü iş yapardı , ne de intel fiyatlarını bu kadar yüksek tutabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nNeroche -- 11 Ağustos 2015; 11:58:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

forumda 2-3 yıl kadar önce de aynı konular vardı ...intel çöp olacak fx serisi coşacak deniliyordu (forumda arama yapılırsa bu mesajlar bulunabilir);üzerinden geçen yıllarda intel üstünlüğü hep devam etti.
    Önümüzde zaman diliminde yine intel önde görünüyor ancak amd nin çok ciddi bir performans sıçraması yapması lazım ki amd işlemcileri intel karşısında kötülenmesin.

Bir zahmet üstün olsun. Fx işlemciler 2012 yılında piyasaya sürüldü, i3 4160 dediğiniz işlemci 2014 yılında. Ozaman fx 6300 yerine inatla i3 2120 gibi 2. Nesil işlemciler öneriliyordu şuan çöp oldu gerçekten de. Fx 6300 ile r9 280 kullanabilirsiniz ama i3 2120 gibi bir işlemciyle kullanamazsınız. Fx 6300'ün rakibi i3 2120'ydi şuan hangi işlemcinin daha başarılı olduğu ortada. Forumda i3 2120 ile yeni ekran kartı tavsiyesi isteyenlere yeni işlemci aldıryorlar.

Yanlışınız var hocam i3 2120 lerin çöp olduğu felan yok yalnızca o işlemcilerin sıfırını piyasada bulmak imkansıza yakın bir şey.İntel neredeyse her sene yeni nesil bir işlemci çıkardığı için daha sonra işlemcinin adının kaybolması normal.Tabiki de i5 2500KRAL dışında.Bu yüzden de insanlar sistem toplayacak arkadaşlara yeni nesil i3 leri öneriyorlar.Kaldı ki güncel oyun testlerinde hala eski nesil 2xxx ve 3xxx model i3 işlemciler fx ile başa baş veya ondan daha iyi sonuç veriyorlar.Amd fx için sıklıkla yeni jenerasyon çıkarmadığından fx6300 2012 den beri karşımızda duruyor.

• zobu1907 Z kullanıcısına yanıt
    Hangisi iyi olursa olsun biz zararlı çıkıyoruz şuan intel karşısında rakip yok, paranın değeri düşük, her yeni işlemci çıktığında daha pahalıya çıkıyor, biz bu konuda doğuştan kaybetmişiz

Bekleyip para biriktirip i5 almak gerekiyor bana göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.