Şimdi Ara

Neden AMD bu kadar kotuleniyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: myalperen

Hangisi iyi olursa olsun biz zararlı çıkıyoruz şuan intel karşısında rakip yok, paranın değeri düşük, her yeni işlemci çıktığında daha pahalıya çıkıyor, biz bu konuda doğuştan kaybetmişiz

Bekleyip para biriktirip i5 almak gerekiyor bana göre.

Aynen i5 ilk alışta pahalı gibi dursa da uzun vadede kullanıcıları mutlu ediyor.En basit örneği i5 2500k.Ama ben amd nin yeni çıkaracağı işlemcilerden umutluyum.O zaman piyasa biraz neşelenebilir.
  • Şu çekirdek işi bayaa baydı. Sanal çekirdekler sadece İntelde AMD'de böyle bir şey yok. Demekten yorulduk.
    Tabii tavsiye verirken herkesi dolar zengini sanıp bir çok ailede sorun çıkmasına neden olduğunuzu da unutmayın.
  • bence amd işlemcileri yeterince kötülenmiyor çünkü türk dil kurumu bunun için kelime bulamadı
    not:i5 4690 kullanıcısıyım
  • Çoğu oyun grafik motorları Nvidia çipsetle üretildiği için Nvividia İntel grafik yongasıyla uyumlu çalıştığı için çözünürlük doyurucu ve netlik bakımından İntel Nvidia tercih ediliyor sorunsuz kullanım ve yazılım desteği için.

Amd ye hala doyurucu netlik ve yazılım sorunları ısınma problemleri olduğu için konsol gözüyle bakıyor herkes.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum intel fanboylarına güzel sanırsın intel bedava işlemci dagıtıyor adamlara hala 4 yıllık işlemciyi bu sene çıkan işlemciyle kıyaslıyorlar hangi akla hizmetse kaldı ki 4 yıllık işlemci bile ev kullanıcılarına fazla fazla yetiyor şuan intelin yaptıgı 4000mhz lik ddr4 gibi bişey 1866mhz ddr3 neyine yetmiyor nasamısın arkadaşım sen marsa mekik mi yolluycan gelirin belli giderin belli işlemcin ekran kartına darbogaz yapmasın diye kendi hayatına ve babasının sırtına yapışan milenyumlar için sölüyorum ailene darbogaz yapıyorsun bu kadar mı önemli gta 5 i 50 fps yerine 60 fps de oynamak yazık valla çok mu çok maymun iştahlı bir nesil yetişiyor babalarınıza sorun ekmek yag mazot kuyrugu nasıldı diye size anlatsın.
     Neden AMD bu kadar kotuleniyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fx 8320 ile bir oyunda minimum FPS olarak 35 alırsınız,
    İ5 4670 ile aynı oyunda minimum FPS olarak 45 alırsınız.
    Oyunun %90'nını oluşturan diğer sahnelerinde ise 3 aşağı 5 yukarı aynı performansı alırsınız.
    İntel işlemciye göre minimum 10 FPS daha az almanız sizin için sorun değilse ve aradaki bir kaç FPS farkı için 100'lerce lira fark vermek istemiyorsanız;Fx 8320 sizin için oldukça güzel bir seçenek olacaktır.
    Üst düzey kartlara SLI-Crossfire yapmadığınız takdirde,biraz o/c yaparak(4.2 ve üstü) bir çok tek gpulu kartın üstesinden rahatlıkla gelebilir,darboğaz yaşamayabilirsiniz.
    Ha!
    Param var;istediğim kadar verebilirim diyorsanız gider İ7 alırsınız.Benim param olsa ben de gider İ7 alırdım.
    Ama burada elimizdeki parayı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Fx'ler de bunu bir nebze de olsa yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

Forum intel fanboylarına güzel sanırsın intel bedava işlemci dagıtıyor adamlara hala 4 yıllık işlemciyi bu sene çıkan işlemciyle kıyaslıyorlar hangi akla hizmetse kaldı ki 4 yıllık işlemci bile ev kullanıcılarına fazla fazla yetiyor şuan intelin yaptıgı 4000mhz lik ddr4 gibi bişey 1866mhz ddr3 neyine yetmiyor nasamısın arkadaşım sen marsa mekik mi yolluycan gelirin belli giderin belli işlemcin ekran kartına darbogaz yapmasın diye kendi hayatına ve babasının sırtına yapışan milenyumlar için sölüyorum ailene darbogaz yapıyorsun bu kadar mı önemli gta 5 i 50 fps yerine 60 fps de oynamak yazık valla çok mu çok maymun iştahlı bir nesil yetişiyor babalarınıza sorun ekmek yag mazot kuyrugu nasıldı diye size anlatsın.
     Neden AMD bu kadar kotuleniyor?

arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum....... ben de aynı düşüncedeyim, bende her zaman şunu derim
    "bu kadar para verip aldığınız cpu ile yada gpu ile gidip marsta hayat var mı diye simülasyon mu yapacaksınız" falan diye
    ağır sözlerimde var ve siliniyor elbet sizinki gibi...............
    çok para verince sadece kendi egolarını tatmin ederler varsın etsinler boş vermek lazım bunları.
    .
    500 tl ye güzel bir fx cpu ile anakart alınabilirken adamlar 600-700 tl sadece intel cpudan bahsediyorlar, dediğiniz gibi 60 fp değilde 10-15 fp daha fazlası için
    yazık diyorum başka bir şey demiyorum...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 12 Ağustos 2015; 15:40:33 >

• birisi ddr4 ile ilgili sıcak fırsat yapmış, daha dün 2x4 gb lık kiti 1000 tllere veriyorlardı vede öğüyorlardı şimdi fiyatları düştü

olumsuz yazınca hemen sildirilmiş, ya fanatikler yada bilinçsiz teknoloji safları..................
    ...................... adamlar gidiyor binlerce mühendis-bilim insanı ile çalışıp ortaya çok güzel şeyler çıkarıyorlar ama biz üretmiyoruz
    üretileni satın alarak şov yapıyoruz, kime la senin bir oyunda 10 fp fazla aldığın, bu öğünülecek bir şey mi
    hangi susuz köye çare oldu bu şimdi, boş işlerle boş boş öğünmeler.
    .......
    ....
    ..
    .
    o para ile 2-3 pc alsan diğerlerini olmayana versen de teknolojik beyin sayısı artsa olmaz mı, ülke gelişmez mi
    daha dün pc yüzü gören çocuklar var etrafımda görüyorum üzülüyorum, adam telefon almış gitmiş 1300 tl vermiş (300-400 tl lik tel neyine yetmiyorsa)
    gelin görün ki 2 çocuğu var ve evde pc yok, o telefonun yarı fiyatına pc alırsın....... ama herşey gösteriş ve gereksiz teknoloji fazlalığı
    .............
    ........
    ..
    burda bunu anlayacak insan çok az maalesef.
    .
    .
    kısaca insanımız bilgiye ve üretmeye değilde, gösterişe ve tüketmeye daha meraklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 12 Ağustos 2015; 15:39:39 >

• AMD bana her zaman daha halkçı daha sıcak gelmiştir.Intel ise siyah takım elbiseli ellerini ağzından salyalar akarak ovuşturan bir marka izlenimi yarattı bende.Tabi kaliteli ve teknolojik olarak AMD'den önde olduğu gerçeğini de değiştirmez.Umarım AMD Zen ile eski günlerine döner.

"İntel fanların,AMD halkların markasıdır"
    -Dr.Faustus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 12 Ağustos 2015; 16:48:45 >
  • Amd zen ile oyun performansında i5 2500k ya yetişecektir.Bekliyoruz heyecanla.
  • amd kötü değildir ve her zaman daha sempatik bir markadır logosu dahi öyle.. zen mimarisi ile işler düzelecek.. amd olmasa nvidia intel fiyatları nerelere çekerdi bilemezsiniz...

• Zamandan zamana göre değişir. İntel önerenin dövüldüğü günleri de hatırlıyorum bu forumda
  • 3230m var gayet memnunum, 4 çekirdek ayağına laptopun amdli modelini alacaktım, fakat gördüm ki 3230m(2 gerçek 2sanal çekirdek) daha iyiymiş
  • Ferrari (intel) alan kişi zaten o aracın hızlı gideceğini biliyordur; para, soğutma vs umurunda değildir; aldığı gibi gaza basacağini bilir. Ama herkes en haksız kazancı sağlayan kişi de aynı ferrariyi alarak aynı performansı elde edebilir. Ama gönüllerde yatan Mustang'dir (amd); soğutucu blok ister, supercharger ister, beygir yükseltme ister ve o gücü kontrol etmek için usta şoförlük ister. Yani herkes elde edemez ama edince de ferrariyi duman eder. İşte bu hevestir amd yoksa inteli 1000 lira veren komşunun 12 yaşında çocuğu da kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: soralalp

Ferrari (intel) alan kişi zaten o aracın hızlı gideceğini biliyordur; para, soğutma vs umurunda değildir; aldığı gibi gaza basacağini bilir. Ama herkes en haksız kazancı sağlayan kişi de aynı ferrariyi alarak aynı performansı elde edebilir. Ama gönüllerde yatan Mustang'dir (amd); soğutucu blok ister, supercharger ister, beygir yükseltme ister ve o gücü kontrol etmek için usta şoförlük ister. Yani herkes elde edemez ama edince de ferrariyi duman eder. İşte bu hevestir amd yoksa inteli 1000 lira veren komşunun 12 yaşında çocuğu da kullanıyor.

Yekpare dingilli arabayla bağımsız süspansiyonlu arabayı geçmek, ancak hayallerde gerçekleşir.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bu tutkuyu anlatmak için yazılmış şaka maksatlı kısa bir yazıydı çok ciddiye almayın böyle benzetmeleri makale yazmıyoruz yani forumda hislerimizi paylaşıyoruz rahatla biraz. Yoksa ben de kullandım mustang neyin ne olduğunu biliyorum. Arada intelcilerden bikip kime sarsam diye aranıyorsun sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 12 Ağustos 2015; 22:24:34 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.