iyi geceler cümleten. gece gece sadece merak ettiğim bir konu var onu sormak istiyorum. bizim türkçe kaynaklarımızda yani işte bu tarz donanım forumlarında vs vs. intelin olsun amd nin olsun masaüstü işlemcileri hakıında bol bol konular varken neden opteronlar konusunda pek bir konu yok. ülkede kullanan mı az o yüzden mi? ayrıca neden her yerde quadrolar waay şöyle iyi böyle iyi diye konuşulurken başlıklar açılırken yine amd nin fireproları hakkında başlıklar az neden ki? malum bu tür konuları güncel olarak donanım haberde bulamayınca ilk bakılan yer youtube oluyor ((kendi adıma )).. tabiki oralarda bol bol paylaşımlar testler vs vs bir çok şey var (( ne yazıkki dilden dolayı yarısını ancak anlayabiliyorum :S :S ))) ve çok ilginci buuu paylaşımlarda,, bizim ülkemizde ki " way efendim amd den bi cacık olmaz quadrolar ezer geçer yok şöyle yok böyle " denen başlıklara kapak olacak videolara rast geldikçe kafam karışıryor kendi içimden bunlar sahte mi diye soruyorum kendi kendime sonuç olarak milyarlar verip kullanma imkanım hiç bir şekilde olamayacağı için bilgi sahibi olamamış oluyorum ee malum nette de bu kadar çok vakit geçirip bir şeyler konusunda bilgi sahibi olamadan uyuyunca geçirdiğim zamanı başlı başına kayıp olarak görüyorum :D :D :D her seferinde neyse ya yeter bugünlük bu kadar derken bugün içimi dökmek istedim bu başlığa :D
evet neden yeterli düzeydi konu yok ? ülkemizde kullanan yok mu buuuu amd nin apteronları olsun firepro kartları olsun. zaten bizim ülkede satılmamasına ayrı bir gıcık oluyorum. :S neyse çok uzatmayım :) :) bu kadar :D
son olarak unutmadan eklemek istiyorum. çok basit bir soru : diyelim ben bir render alacak kişisel bir kasa toplamak istiyorum DİYELİM. işlemci olarak 4 tane 16 çekirdekli amd opteron yani toplamda 64 çekirdek , 1 tane 4 cpu slotlu anakart. her slot içinde 8 er gb ram taksam. mı daha mantıklı olur . YOKSA :
iki tane 16 çekirdekli intern xenon yani toplam 32 çekirdek li ve yine 32 gb lik ram li bir sistem mi daha mantıklı olur. ekran kartıları olarakda ikisine de aynı tercih olabilir o kısma çok değinmek istemiyoruç
bu iki dediğim sistemden hangisi performans olarak olsun fiyat olarak olsun daha mantıklı olur ?
tekrar belirtmekte fayda görüyorum. benim bu dediğim şeyleri şuan için yapacak hiç bir şekilde imkanım yok :D :D :D keşke olsaydı :D neyse benimkisi sadece genel olarak aklıma gelen şeyleri sormak istedim. tek amacım fikir sahibi olmak bu konuda yardım alabilirsem çok mutlu olurum :)
EDİT : belirtmeyi unuttum ben xenon işlemci örnegini verirken 4 slotlu anakartları yok düşüncesi ile 2 cpu belirtmiştim. 4 slotlu xenon destekli anakart yok diye biliyorum bu konuda yanlış biliyorsam lüften düzeltin...