Şimdi Ara

Neden Atatürkü Göremiyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emirhan75

quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

quote:

yerin 70 m altında ve betona gömülü

70 metre mi
    25 katlı apartman yüksekliği demektir. Normalde 2-3 metreyi geçmez.

abartmış olabilirim afedersiniz ama çok derinde ve betona gömülmüş olduğunu biliyorum. Çünkü mezar hırsızlıklarının olduğu bir toplumda yaşıyoruz. Bundan dolayı.

Çok zayıf bir rivayete göre Atatürk gömüldüğü zaman toprağın yumuşak ve killi olmasından dolayı tekrar yüzeye çıkmış deniliyor.

abarttmış olabilirmisin ? 70 metre baya bi abartmışsın..

Atatürkün naaşının mumyalandığını düşünenlerdenim..son olarak turgut özalın naaşı olayı beni,türklerdeki mumyalama geleneğinin varoluşunu bikere daha düşünmeye sevketti.. fatih sultan mehmetin de naaşının mumya olduğu da biliniyor zaten.. yanıız mısır mumyalarıyla karıştırmayalım zira bezle sargılama olayı yokmuş.. damarlara enjekte edilen solusyon olayıymış.. mış mış da mış mış.. hayat masalmış.. bir varmış bir yokmuş...

• O mozole 17 metre genişliğinde, 52 metre uzunluğunda ve 72 metre yüksekliğinde bir taştan oluşuyor. 72 metrelik taşın altında ise bir mezar odası var. Atatürk'ün mezarı bu odadır ve islami usüllere göre gömülmüştür.

Neden Atatürkü Göremiyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

Bilim adamından şok açıklama!
    "Özal'ın bozulmayan cesedi sadece bilimle açıklanamaz"

http://www.haberturk.com/polemik/haber/782437-bilim-adamindan-sok-aciklama

Ya o diplomada bir sorun var, ya da ne olduğunu anlamadığım bir meselenin peşinde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

quote:

yerin 70 m altında ve betona gömülü

70 metre mi
    25 katlı apartman yüksekliği demektir. Normalde 2-3 metreyi geçmez.

abartmış olabilirim afedersiniz ama çok derinde ve betona gömülmüş olduğunu biliyorum. Çünkü mezar hırsızlıklarının olduğu bir toplumda yaşıyoruz. Bundan dolayı.

Çok zayıf bir rivayete göre Atatürk gömüldüğü zaman toprağın yumuşak ve killi olmasından dolayı tekrar yüzeye çıkmış deniliyor.

Lahtin altında 3.5-4 metre derinliğindeki mezar odasında toprağa İslami usullere göre gömülmüştür Atatürk bunu bir belirtelim önce.

Ayrıca padişahlar ile karşılaştıranlar olmuş fakat padişahların durumu çok farklı. Bir padişah öldükten sonra belli bir süre mumyalanmak zorunda çünkü özellikle klasik dönemin sonuna kadar yani 1700lerin sonuna kadar şehzadeler sancakbeyi olduğundan oradan kalkıp İstanbul'a gelmeleri belli bir vakit alıyor. Haliyle bu sürede mumyalanıyor padişah. Hatta şöyle ilginç bir olay anlatayım. Fatih öldüğünde Bayezıd ve Cem'e haber verilmesi gerekir. Orada sadrazam bir çakallık yapar ve önce Bayezıd sonra Cem'e haber yollar Cem'i istemediği için. Fakat nihayetinde haber Cem'e de ulaşır ve taht için hemen yola koyulur ama sonrasında malum iki şehzadenin savaşları vs. durumu olur. Çok ilginç fakat bu süreçte ülke neredeyse bölünme tehlikesiyle karşılaşırken Fatih'i gömmeyi unuturlar ve bazı kaynaklarda Fatih'in cesedinin koktuğu aktarılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Sadece Etnografya Müzesi'nde tutulduğu süre boyunca mumyalandı. Anıtkabir'de lahitin altındaki mezar odasında islami usüllere göre defnedildi.

nokta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3648 -- 12 Ekim 2012; 19:51:27 >
  • quote:

quote:

Ya o diplomada bir sorun var, ya da ne olduğunu anlamadığım bir meselenin peşinde.

İlluminati?

Öyle ya, hem bozulmasın diye tahniti bizzat kendin uygula, hem neden bozulmadı diye sorgula. Üstelik mensubu olduğu bilimi sui zan altında bırakacak şekilde. Şimdi Şifa hastanesinin başındaymış. Yoksa...

• quote:

quote:

quote:

İlluminati?

Öyle ya, hem bozulmasın diye tahniti bizzat kendin uygula, hem neden bozulmadı diye sorgula. Üstelik mensubu olduğu bilimi sui zan altında bırakacak şekilde. Şimdi Şifa hastanesinin başındaymış. Yoksa...

Üstü korunmuş da alt tarafı neden iskeletleşmiş dediği yerde zaten ciddi olmadığını anladım. Var işin içinde bir iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir.”
    ATATÜRK

Daha tartismaya gerek yok bence
  • islami usüllere göre olduğunu nereden biliyorsunuz? kaynak nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

islami usüllere göre olduğunu nereden biliyorsunuz? kaynak nedir?

Ne demek kaynak nedir yahu, kaynak cenaze törenidir. Atatürk'ün gerek kendisinin gerek kardeşinin isteği doğrultusunda İslami usüllere göre cenazesi kaldırılmıştır. Hatta bir Osmanlı geleneği devam ettirilmiş, bir padişah öldüğünde cenazesine bütün semavi din adamları katılırdı yani müftü, patrik ve hahambaşı. Atatürk'ün 1954'teki cenazesine de o dönemin diyanet işleri başkanı, Fener Rum patriği ve Hahambaşı katılmıştır Türkiye'de son kez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Ne demek kaynak nedir yahu, kaynak cenaze törenidir. Atatürk'ün gerek kendisinin gerek kardeşinin isteği doğrultusunda İslami usüllere göre cenazesi kaldırılmıştır. Hatta bir Osmanlı geleneği devam ettirilmiş, bir padişah öldüğünde cenazesine bütün semavi din adamları katılırdı yani müftü, patrik ve hahambaşı. Atatürk'ün 1954'teki cenazesine de o dönemin diyanet işleri başkanı, Fener Rum patriği ve Hahambaşı katılmıştır Türkiye'de son kez.

naaşı top arabasıyla veya halkın arkasında meydanlarda bir suru fotoğrafı var

cenazeden tek bir fotoğraf yok ki, hangi camii de nerede?

kaynak nerede? bunları sen görmüş gibi yazıyorsun, nerede okudun veya kim söyledi? lise tarih hocan mı

• quote:

nerede okudun veya kim söyledi? lise tarih hocan mı

Sen kuşkusuz lise tarih hocasından daha iyi bilirsin ama ben yine de bir çomak sokayım. Sizin tarih hocalarınızdan biri kılındı diyor. Çoğu iddiası yalan olsa da bu doğru. Kaynakçasını veriyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=8yXsEHtZ5mY
  • quote:

quote:

nerede okudun veya kim söyledi? lise tarih hocan mı

Sen kuşkusuz lise tarih hocasından daha iyi bilirsin ama ben yine de bir çomak sokayım. Sizin tarih hocalarınızdan biri kılındı diyor. Çoğu iddiası yalan olsa da bu doğru. Kaynakçasını veriyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=8yXsEHtZ5mY

video da açık açık söylüyor

görüntülerde hiç bir dini simgeye yer verilmedi diyor

ama gerçeğe indiği zaman makbule hanımın müdahale ederek namazın kıldırılmasını sağladı diyor

gerçeğe nasıl indin? makbule hanıma mı inanacağız ?

Fahrettin altay ın hatıraları...

onların itirazları üzerine

rıfat börekçiye cenaze namazının kılınması camii de kılınması şart mı diye soruyorlar

mubarek canlı yayın arabası var o zaman heralde cnn in

ben bunlara inanmıyorum gerçekten

10-15 kişi var

kamera fotoğraf kameralar kapattırılıyor izin verilmiyor

yok ya!

bende bunu yedim.

milletimizin neden katılmasını istemediler

milyonlar olacaktı cenaze namazında? kim neyin peşindeydi!?

• @ahmet
    Hafız Yaşar Okur,Cemal kutay, ve dönemin diyanet reisi Şerefeddin Yaltkaya'nın
    anılarında anlatıldığı kadarıyla cenaze namazi gerçekleşmiş fakat görüntü alınması engellenmiş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

naaşı top arabasıyla veya halkın arkasında meydanlarda bir suru fotoğrafı var

cenazeden tek bir fotoğraf yok ki, hangi camii de nerede?

kaynak nerede? bunları sen görmüş gibi yazıyorsun, nerede okudun veya kim söyledi? lise tarih hocan mı

Bütün cenaze işleminin fotoğrafları çekilmiştir, naaş ortaya çıkarıldıktan sonra bütün fotoğrafçılar ve Makbule hanım ile 2-3 kişi dışındaki herkes dışarı çıkartılmış ve o an tek bir kare foto çekildi. Sonrasında ise zaten tekrar fotoğraflar yine çekilmiş. Makbule hanımın isteği üzerine 2. kez cenaze namazı kılınıp işlemler tamamlandıktan sonra şu anki yerine defnedildi bunu kafamdan uydurmuyorum o günü yaşayanların anlatmasıdır bu.

• quote:

milletimizin neden katılmasını istemediler

milyonlar olacaktı cenaze namazında? kim neyin peşindeydi!?

İzdihamdan korkmuş olabilirler mi? Cenaze töreninin videoları var. O dönemde 23 milyon olan Türkiye nüfusu cenazenin geçeceği güzergahlara akmış. Büyük bir hüzün içinde ATAsını uğurlamış. Bu bilgiyi bir kenara not et, ileride "halk neden ATATÜRK'ü sevmiyordu" konulu bir topik açmana gerek kalmaz.
  • Hangi cami alır bu kadar insanı? Yaşanacak izdihamda ne kadar insan ölürdü? En azından, törene karar verenlerden hangi biri bu riski göze alabilirdi?

http://www.youtube.com/watch?v=Eyok-fydBXE
  • quote:

hayır Anıtkabiri gezdiniz mi bilmiyorum? kamera ile gösterilen kısımın altı toprak değil bence.

kaldı ki islami üsüllerce defnedildiğini bile düşünmüyorum çunku cenaze namazı nerde kılındı kim kıldırdı hangi camii de

bu bile belli değil ki, kimse görmemiş duymamış, ne bir resim var ne bir görüntü. oysa naaşı top arabasında vs cok resim var

Nasıl belli değil hocam?

Mehmet Şerafettin Yaltkaya TC'nin 2. Diyanet işleri başkanı olarak Dolmabahçe Sarayının muayede salonunda kıldırmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazreti insan

quote:

hayır Anıtkabiri gezdiniz mi bilmiyorum? kamera ile gösterilen kısımın altı toprak değil bence.

kaldı ki islami üsüllerce defnedildiğini bile düşünmüyorum çunku cenaze namazı nerde kılındı kim kıldırdı hangi camii de

bu bile belli değil ki, kimse görmemiş duymamış, ne bir resim var ne bir görüntü. oysa naaşı top arabasında vs cok resim var

Nasıl belli değil hocam?

Mehmet Şerafettin Yaltkaya TC'nin 2. Diyanet işleri başkanı olarak Dolmabahçe Sarayının muayede salonunda kıldırmıştır.

öyle net bir bilgi yok

kimisi diyor az kişi

kimi diyor kalabalık

kimi diyor 2 saf vardı, video da da belli işte hep zorlama, o onu dedi bu bunu dedi. basit bir tören değil ki bu

bu arada nurnberger sende zorlama istersen sevmediği hakkında konu açacakmışım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hazreti insan

quote:

Nasıl belli değil hocam?

öyle net bir bilgi yok

kimisi diyor az kişi

kimi diyor kalabalık

kimi diyor 2 saf vardı, video da da belli işte hep zorlama, o onu dedi bu bunu dedi. basit bir tören değil ki bu

bu arada nurnberger sende zorlama istersen sevmediği hakkında konu açacakmışım

"Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir. Âdetâ halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini, gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır."

Bu sözler Atatürk'e ait wikiquote'de yazıyor ne kadar doğru tartışılır. Fakat doğru ise altına imzamı atarım. Atatürk Laikliği sonuna kadar uygulayan birisiydi. Herkes dinini kendi içinde yaşar hiç kimsenin bilmesine gerek yok özellikle bu kişi devlet lideriyse kesinlikle bunu kullanmaması gerekir. Atatürk'ün Dinin ne önemi var ki? Eğer sabetayist olduğunu falan kastediyorsanız; Bence öyle olsaydı o cenaze namazını göstere göstere kılarlardı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.