Şimdi Ara

Neden Ay'a Gidilmiyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
2
Favori
27.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana göre Ay'a tekrar gidilmemesinin tek nedeni Ay'ın astronomlara göre pek çekici bir gezegen olmamasıdır.
    Çünkü Ay'da atmosfer yoktur,hava esmes. Ayrıca jeolojik olarak Ay ölüdür.Bu ve benzeri nedenlerle Aya tekrar gidilmemiştir.Tabi bunun ekonomik olarak nedenleride olabilir;uzaya çıkmak çok yüklü miktarda para ister ve bu bazen bazılarını sarsabilir.

Ayrıca; Ay'a giden astronotlar döndükten sonra tuhaf olmamışlar tam tersine bir daha gitmek istemişlerdir.
    bkz; Buzz Aldrin, Neil Amstrong,Apollo 11 bkz; Apollo 12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al3minadami -- 7 Haziran 2009; 19:26:05 >
  • Merhaba,

quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Ay'a adam yollamalarının ana amacı Ruslar ile olan uzay yarışında Ay'a ilk adam yollayan ülke olmaktı.
    Bu, Ay'a çıkan ilk ülkeye o büyük bir prestij sağlayacaktı.
    Ayrıca Ay'ın yapısını öğrendiler, yapılan çalışmalar sayesinde teknolojik gelişim sağlandı.
    Gelecekte Ay'ın diğer uzay seyahatleri için lojistik bir üs olacağı düşünülebilir.
    Nasa'nın gelecekteki planı Mars'a insanlı uzay aracı yollamaktır.
    Bunu yaparken de başından beri uzaya fırlatılan füzelerden, Ay'a gidilmesinden, günümüz uzay çalışmalarından yani kısaca şu ana kadar edindikleri bütün bilgileri değerlendirerek yapacaklardır.

quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

Farklı yaşam türlerini bulmak için gidiyorlar.Mantığı bu.

Araştırma yapmak için insan göndermek veya üstün olmak için uzaya adam gönderilmez. Bu iş için robot gönderilir.

Saygılar

• Ayın mülkiyeti kime ait.. ilk giden kapar mı
  • 1969 da masraflı olmuyor da 2009 da mı çok masraflı olacak. Bu işin içinde birşeyler var ama bilemiyoruz, gidildi diyen de var gidilmedi diyen de var. 1969 şu ana göre teknolojnin çok geri olduğu bir zamanda aya gidebilecen ama şimdi masraflı olacak bu iş. olacak şey mi?
  • Benim anlamadığım etrafta bu kadar komplo teorisi dolaşırken,yok aya çıkılmadı yok çıkılmayacak.Yani madem gidebiliyorlar gene gitsinler herkes görsün yanlışmıyım?İnsanların akıllarındaki şüphelerde ortadan kalkmış olur bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: |ExCaLiBuR|

Benim anlamadığım etrafta bu kadar komplo teorisi dolaşırken,yok aya çıkılmadı yok çıkılmayacak.Yani madem gidebiliyorlar gene gitsinler herkes görsün yanlışmıyım?İnsanların akıllarındaki şüphelerde ortadan kalkmış olur bence

İnsanların akıllarındaki şüphe kalksın diye aya gidilsin? Taksiyle gidilmiyor biliyorsundur, ben müsait yerde ineyim değil olay
  • quote:

Benim anlamadığım etrafta bu kadar komplo teorisi dolaşırken,yok aya çıkılmadı yok çıkılmayacak.Yani madem gidebiliyorlar gene gitsinler herkes görsün yanlışmıyım?İnsanların akıllarındaki şüphelerde ortadan kalkmış olur bence

Tekrar gidilse bile tekrar yalan denilmeyeceğini kim garanti edebilir?Bütün insanlığı götürsünler o zaman :)

Ay'dan uzak gezegenlere gidildiğine herkesin inandığı halde neden o gezegenlerden daha yakın olan Ay'a gidildiğine inanılmıyor ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: metete

quote:

İnsanların akıllarındaki şüphe kalksın diye aya gidilsin? Taksiyle gidilmiyor biliyorsundur, ben müsait yerde ineyim değil olay

Ki bunun yanısıra,iddiaların pek de umurlarında olduğunu sanmıyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

quote:

quote:

Ki bunun yanısıra,iddiaların pek de umurlarında olduğunu sanmıyorum...

Kesinlikle Hepsi için açıklama yapmışlardı zaten bir ara tek tek...

• quote:

quote:

İşte o zaman bizim gibi insanlarda,böyle konu açmaya devam edicek.yıllarca,insanların aklında şüphe kalıcak.Şahsen ben,elimde bu kadar teknoloji varken tekrar kullanmaktan çekinmezdim.Maliyeti ne olursa olsun,sözünü ettiğimiz ülkeler zaten yeterince zengin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xclbr -- 13 Haziran 2009; 19:04:13 >

• quote:

quote:

quote:

İşte o zaman bizim gibi insanlarda,böyle konu açmaya devam edicek.yıllarca,insanların aklında şüphe kalıcak.Şahsen ben,elimde bu kadar teknoloji varken tekrar kullanmaktan çekinmezdim.Maliyeti ne olursa olsun,sözünü ettiğimiz ülkeler zaten yeterince zengin.

Ay'a gidildiğine inanmıyorsanız Mars ve diğer gezegenlere de gidildiğine inanmıyorsunuz demektir.Mars'a bile gidip o gezegen hakkında araştırmalar yapılırken Ay'a neden gidilmesin?

• Ben aya gidildiğine inanıyorum ama resimdeki aracın aya götürüldüğüne inanmak istemiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: destroyer39

quote:

quote:

quote:

Ay'a gidildiğine inanmıyorsanız Mars ve diğer gezegenlere de gidildiğine inanmıyorsunuz demektir.Mars'a bile gidip o gezegen hakkında araştırmalar yapılırken Ay'a neden gidilmesin?

Ben ay'a gidilmedi diye birşey demedim.Ayrıca gidildiğinede inanıyorum,sadece etrafta bu kadar şüphe niye bırakıyorlar çünki son zamanlarda çok gündeme gelmeye başladı bu konu ve dünyanın en iyi teknolojileri elinde olan devletlere bu koymaz yani.

• aya veya marsa robot indirmek başka astronot indirmek bambaşka şeyler. Bir de geri dönmeleri falan var ya buna hiç aklım ermiyor, bu kısmı çık daha zormuş gibi geliyor sanki
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

Ben aya gidildiğine inanıyorum ama resimdeki aracın aya götürüldüğüne inanmak istemiyorum

/>

Ayda çamur mu çamurluk takmışlar

• quote:

Orjinalden alıntı: yken

aya veya marsa robot indirmek başka astronot indirmek bambaşka şeyler. Bir de geri dönmeleri falan var ya buna hiç aklım ermiyor, bu kısmı çık daha zormuş gibi geliyor sanki

Aydan kalkmak dünyadan kalmakdan çok daha kolaydır.Çünkü aydaki yer çekimi dünyadakinin 6/1'idir.Yani dünyadan kalkarken çok daha fazla enerji harcamamız gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _kivi

birçok söylenti var..ay'a gidildi gidilmedi diye..bence gidilmedi.çünkü eğer o şartlarda gidilmiş olsaydı n kere daha gidilmiş olurdu..
    birde bu ay'a gidildiğinde vidyo kayıt yapılmıştı.astronot bayrağı asıyor sonra da bayrak dalgalanıyor.ilginç tabii..

Merhaba;

Herkes aya bir defa gidildiğini daha sonra gidilmediğini sanıyor. Oysa Ay'a tam 6 sefer gidilmiştir. Daha doğrusu 12 sefer Ay'a gidilip 6 sefer Ay yüzeyine inilmiştir.

Artık bu komplo teorilerini bir yana bırakmak lazım. Teknolojik olarak olarak hiç birşey geliştiremeyen bir toplum olarak, Amerikanın Ay'a gidip gitmemesini konuşma hakkına bile sahip değiliz.

Eğer gitmemiş olsalardı, o sıralar Rusya ile olan soğuk şavaş devam ederken Rusya'nın böyle bir şeyi açığa çıkarmayacağını düşünmüyorsunuz herhalde. O ortamda hemen foyası meydana çıkardı. Lütfen artık bunları bırakıp ciddi şeylerle uğraşalım...

• son aya gidislerinde kendilerine ufolar eslik etmisti ve ay da sicak temas kurdular, bundan çekiniyorlar, bu riski bir daha göze almak istemiyorlar, ayrica nasa günümüzde aya degil marsa gitmeyi planliyor.
  • arkadaslar benım kafama takılan ay dunyanı cekımı 6/1 olarak bılınıyor ve bu cekım kuvetı bıle dunyada gelgıt gerceklestırıyor (bu mazam guce cezayırde calısırken tanık olmustum) aya gıttıklerını var sayalım dunyadan uzaya gıtmek ıcın tonlarca yakıt harcanıyor bekı ayın yuzeyınden kalkmak icin en azından o tuletılen tankın 6/1 gerekmezmı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.